Philips Sonicare DiamondClean 9000 - a fog és a garas

A Philips márkanév a legtöbb részleg esetében már nem az 1891-ben, Hollandiában alapított anyacég tulajdona, kivéve a háztartási kisgépeket és a szépségápolást, ami továbbra is teljes mértékben eredeti tulajdonban lévő szekció.

Hirdetés

Bevezetés

Mitől lesz smart egy fogkefe? Nyilvánvalóan egy eszközhöz kapcsolódó telefonos alkalmazás önmagában még kevés, de mindenképpen szükséges. Színes, érintésérzékeny LCD kijelző például egyáltalán nem szükséges, bár ártani éppen nem használ (lásd: Oclean X). Az igazi differentia specifica a testreszabhatóság, a személyreszabott felhasználói profilok és a valós idejű, illetve hosszabb távú, tendenciaspecifikus visszajelzés, amit még egy rakás aprósággal lehet fokozni.


[+]

Ezt mind tudja például a DiamondClean Smart széria, de a Philips, legújabb, 2020-as, csúcskategóriás Sonicare DiamondClean 9000-es modellje kissé felemás (tegyük hozzá, valamivel olcsóbb is). A testreszabhatóság pipa, a valós idejű visszajelzés végül is pipa, az alkalmazáson és a hosszabb távú telejesítményértékelésen viszont kéne még egy kicsit dolgozni. Ami valószínűleg meg is fog történni, ugyanis a Philips kifejezetten kezdő az okosminden piacon és egyelőre nem az alkalmazásfejlesztés az erősségük. Szerencse, hogy a termék önerőből is kellően eszes.


[+]

Amiben viszont nem kezdők, az innováció, a prémium minőségű termékek tervezése és gyártása. Mint az ismeretes, a céget 1891-ben, Eindhovenben alapították és olyan apróságokat köszönhetünk a Philipsnek, mint a magnókazetta, a CD és a modern röntgentechnológia. A hangtechnika, a TV és monitor részleggel együtt viszont végül a hongkongi TPV Technologies leányvállalatánál, a szintén holland TP Visionnél kötött ki, a projektorokat a Sagemcom tervezi és gyártja, a háztartási kisgépek, illetve a test- és szépségápolási termékek viszont még mindig a holland anyacég birtokában vannak.


[+]

A Philips egyébként orvostechnikai és diagnosztikai eszközök fejlesztésére és gyártására fókuszál, úgyhogy okkal feltételezzük, hogy nem okoz különösebb nehézséget összerakni egy elektromos fogkefét. A tapasztalat pedig azt mutatja, hogy a termék maga (jelen esetben a DiamondClean 9000 HX9911/09) valóban professzionális, hatékony és nem utolsó sorban prémium, annyiba is kerül. De ha klasszikus okoseszközként vizsgáljuk, hát, az applikáció alapján egyelőre nem lesz Mensa tag. Viszont alkalmazás nélkül is elég okos, hogy a megfelelő fogápolási rutint támogassa, a technológia pedig optimális hatékonyságot garantál.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

  • Oclean X - a fog csillog, az app nem

    A Xiaomi új generációs fogkeféje papíron jobb, mint a korábbi modell, de a gyakorlatban ez nem annyira egyértelmű. Az viszont biztos, hogy hatékony.

  • Xiaomi Mijia fogkefe - igen, leteszteltük

    Nem gyakori, hogy egy okostelefongyártó fogkefét dob piacra, de a Xiaomi megtette, az eszköz pedig kommunikál is az okostelefonokkal. Megnéztük, hogy miért és hogyan.

Hirdetés