- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
subset
senior tag
Ja és jó ez a "ragasztó" cucc is....
-
glockadam
csendes tag
Öröm volt olvasni
, várom énis a kövi irományokat
.
-
simonzé
addikt
Az egyik legjobb logoutos cikk az iden, nagyon röhögtem pl. a meghosszabitott kötési idő indoklasan, vagy az 5-os csatornan. Laller, ne fogd vissza magad, írjál sokat, had rohogjunk.
Egyébként Szép munka, mondjuk en mar eleve olyat veszek ami jó. -
subset
senior tag
Ügyes vagy, szép munka !
-
Fémet nemtom, mivel lehetne ragasztani. Vannak fémragasztók, de azokat nem olyan egyszerű használni.
Mondjuk az Araldit elég sok mindenhez jó, szerintem gúglizz, hogy milyen fémeket lehet velem esetleg.Mondjuk ha 2 csati közé kell, akkor szte,m bármivel teheted, esetleg ragaszd a csatikhoz.
-
-
Male
nagyúr
válasz
SüdiLaller #51 üzenetére
Műanyaghoz (oldószeres fajtájú) modell ragasztó... nem minden műanyaghoz jó, de a legtöbb hőre lágyulóhoz igen. Gyakorlatilag nyomtalanul lehet vele ragasztani, persze célszerű egy nem látszó részen egy foltot csinálni vele tesztelésnek.
hcl: Tehát a párolgása is rossz... ok, de akkor mivel célszerű? Nekem megvan a darab, sőt, félig a helyén van, szóval nincs 100%-ban letörve, de a ragasztáshoz le kell szednem.
-
válasz
SüdiLaller #53 üzenetére
Nem, de attól még a házba befelé is párolog, és mindent szétmar.
Illetve, asszem nem volt meg a hiányzó darab. -
-
SüdiLaller
aktív tag
Az én esetemben fekete műanyag a felső rész, az alja alu csak. Nálam nembvolt meg a hiányzó rész sem. Ragasztottam már sötét műanyagot (dt1002g kingston pendrive) és kifehéredett valamint tovább repedt és full letört, amit utánna összeolvasztottam inkább. Na az para gányolás volt...
(Mobilról vagyok) -
Male
nagyúr
"Ne tegyen kárt az anyagban - cián akrilát kilőve (pillanatragasztó)"
A pillanatragasztó mit tesz ezzel az alu/magnézium ötvözettel?
Nekem is ragasztanom kéne, igaz az HP, de hasonló anyag lehet... viszont nekem megvan a kis darabka ami letört ( csak két csati között, nem tart semmit... bár nem tudom hogy a fenébe tudták betörni ott ). Pillanatragasztóval terveztem a helyére tenni, de ne próbáljam akkor? -
SüdiLaller
aktív tag
válasz
sing1ep1ayer #48 üzenetére
Egyetértek veled, ilyen szempontból mindenre kiterjedő teljes leírás kell.
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz
SüdiLaller #47 üzenetére
Nézd, ha figyeltél a belső részek szigetelésére, akkor nem szóltam, minden tiszteletem a tiéd. Külsőleg egyébként is szép munkát végeztél. Én pusztán arra szerettem volna rávilágítani, hogy ha ezzel a megoldással bármit is a házhoz ragasztottál, vagy nem úgy csináltad meg, hogy szétszedhető legyen a készülék, akkor gyakorlatilag nagyobb lehet a kára az egésznek, mint a haszna, mivel úgy az esztétikai hibából egy esetleges szétszerelésnél egyrészt még csúnyább burkolati sérülés, másrészt könnyen a működést veszélyeztető sérülés is lehet(ne).
Egyébként sem baj, ha ez érthetően le van írva, mert ha más hasonló munkába kezd, akkor legalább figyelni fog minderre. -
SüdiLaller
aktív tag
válasz
sing1ep1ayer #44 üzenetére
Minden kritika, és vélemény érdekel. Így a tiéd is. Viszont ha elolvastad végig, és minden képet láttál, azokat értelmezted is, akkor tudnád hogy erre is gondoltam. Próbáltam részletesen bemutatni a folyamatot, és illusztrálni minden lehetőséggel ami megadatott. De azzal nem húztam sem az időtöket, sem a sztorit, hogy mennyi csavart szedtem ki az aljából, mire elvált az alsó rész a felsőtől, és mennyit simogattam csipesszel azt az ezüst színű ragasztószalagot, amivel levédtem a belső dolgokat a masszától. Mivel ez nem csak megköt, hanem oda is ragad, valamilyen szinten rombolás lesz egy esetleges szétszerelés is, de maradt még bőven gyurmaragasztóm.
-
tigerscorpio
aktív tag
válasz
sing1ep1ayer #44 üzenetére
erre gondoltam én is, amikor azt a kérdést tettem fel, hogy volt -e valami szigetelés a rétegek között
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz
tigerscorpio #43 üzenetére
Bizakodni lehet, de előbb-utóbb mindegyiket szét kell szedni valamiért. Most biztosan én vagyok az, aki utólag könnyen okos, de ebbe a munkába úgy lett volna legjobb beleállni, hogy szét kellett volna szedni a gépet, odabent a törés közelében leszigetelni minden olyasmit, amihez nem egészséges ha hozzáragasztjuk a készülékházat, utána pedig úgy öszerakni, hogy az alsó és felső rész közé például egy darab papírt fektetünk a sérülésnél, ezzel biztosítva, hogy ragasztás után is könnyen szétpattintható maradjon. Amennyiben ezek elmaradtak, akkor szerintem nem érdemli meg a fentebb elhangzott "igényes munka", vagy "kíváló munka" jelzőket, mert nagyon nem az.
-
tigerscorpio
aktív tag
válasz
sing1ep1ayer #42 üzenetére
Bizakodás a "nem kell szétszedniben" tényleg az illesztésnél szigetelted, hogy a ragacs ne kössön mindenhova?
kedves kézműves kolléga? -
sing1ep1ayer
őstag
Ügyes házi munka, de mi lesz akkor, amikor szét kell majd csavarozni a gépet valami oknál fogva? Nem lesz egyszerű azon a javított sarkon szétpattintani, én speciel egy még nagyobb törést prognosztizálok erre az esetre.
-
válasz
SüdiLaller #38 üzenetére
A gagyi kompakt lehet jobb lett volna
Optikailag valószínűleg jobb, és nem fix fókuszos pl.
-
chris-v
senior tag
Teljesen jó lett, bár valami selyem fényű feketével, előtte egy kis késtapasszal kiigazítva szebb lett volna az eredmény, de ettől függetlenül teljesen rendben van!
Garatula hozzá! -
SüdiLaller
aktív tag
Köszönöm!
Sajnos még nincs fényképezőm, nem vettem még komolyat, gagyi kompaktot meg nem akartam, így maradt az 5mpixeles alcatel ot995. Dokumentálni bizonyos dolgokat ez is megteszi. Kinéztem már egy nikon d3000-et, de még az odébb van :-)
Ami a zúzódást illeti, gondolj csak bele milyen magasról b@sz6tta oda az ex tulaj, ha az aluminium is betört rajta a műanyaggal együtt. Mindemellett nem lett baja, még az infrának sem. A minőség nekem itt vizsgázott. Egy autónál sem azt nézzük karambol esetén hogy mennyire lett csúnya, hanem inkább azt hogy hogyan szállnak ki belőle az emberkék. Viszont mindkettőnél ugyanaz a tanulság: nem kell odaverni :-D -
-
tigerscorpio
aktív tag
Kiváló munka
-
robicheck
csendes tag
Nagyon ügyes munka! Sokkal jobban néz így ki, mint a lepattant sarokkal.
-
wody21
tag
Igényes, ügyes munka (persze jobb lett volna, ha valami korrektebb minőségű fotóapparáttal lövöd a képeket, de a lényeg látszik így is...). köszi a cikket!
Kicsit viszont gáznak tartom, hogy egy üzleti TP "szájából" csak úgy kihulljon a "fog", amit később "töméssel" kelljen pótolni... -
iHave
csendes tag
válasz
Jeanne d'Arc #31 üzenetére
Az komoly! Leleményesség ott van!
-
Király vagy, tök jó lett!
-
Disztrój! Azonnal a gánytopicba kérem belinkelni!!
-
leslie_smith
aktív tag
Jó lett!
A cikkben sem volt szerintem hiba! -
Nagyon jó munka, grat az ötlethez !
-
LTwinHU
tag
Minőségi munka
-
dyj
csendes tag
Esetleg PM-ben el tudod küldeni, hogy honnan szereztél matricát a billentyűzethez?
-
Lekenni feketére?
Különben ügyes megoldás! Most kéne akkuajtót gyártanom egy kompakt fényképezőgépre - csináltam egy fém vázat, ami már csukható, de kissé szellős... Jó ötlet lenne ez a ragacs.
-
csibe1
addikt
Köszi a cikket; nagyon jó lett,profi munka.
-
Tankos5672
tag
jó lett
-
Bobrooney
senior tag
Gratula!
Kreatív vagy az biztos. Nem hiszem, hogy nekem eszembe jutott volna ilyen megoldás. -
Ed3r_X_
nagyúr
Szép munka
Jól tetted hogy megcsináltad
-
joecontra
addikt
Tetszik.
Üdv,
J -
Ygg
senior tag
Ügyes!
Ezt az anyagot én is megjegyzem! -
turai_
tag
Ha nem haragszol, felhasznalom a megoldasod
Gratulalok! -
Bari
Modder
válasz
SüdiLaller #8 üzenetére
Gratulálok, nagyon jól megoldottad a "problémát"
Elismerésem -
SüdiLaller
aktív tag
#1ViZion köszi, gyönyörű hasonlat
#2paperboy Anyagilag jobban járnék, vajon a betegeim is?
#3king.mp tenkjú ic dzsászt a bigining
#4Matthu
#5ttamas Maximálisan jóleső elismerés(ek)
#6vamzi Köszi szépen,
#7vinibali Köszi tanár úr! -
vinibali
őstag
na ez ötöts
-
vamzi
senior tag
Marhajó lett. És ötletes a cucc. Köszi a tippet, nem ismertem eddig ezt a loctite cuccot.
Szép munka, well done!
-
ttamas
tag
Maximális rescpect, igen jól sikerült
.
-
Matthu
aktív tag
Hibátlan!
-
king.mp
aktív tag
Jó lett, igazi hóm méd
-
paperboy
senior tag
Elmehetnél fogorvosnak...
-
ViZion
félisten
Gratula!
Olyan szép lett, mint egy új traktor!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- BlueGift @ Logout.hu
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Milyen TV-t vegyek?
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- PlayStation 3
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Philips LCD és LED TV-k
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- Xiaomi 13T - 12/256 - fekete - garanciás
- Motorola G55 5G - 8/256 - szürke - garanciás
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest