- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Yettel topik
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sok igazságot leírtál, az én meglátásom is ahhoz közelít hogy a Win jókor volt jó helyen.
Ez amúgy általánosságban minden nagyobb cégre, eredményre igaz, jókor kezdte el amit és jó helyen, jó érzékkel csinálta tovább. Biztosan vannak egy ilyen helyzetben hullámvölgyek is, és itt a nem kitartók, pontosabban inkább a nem szerencsések elvéreznek.
És nem biztos hogy a jobb, okosabb marad fennt.
Unalmas lehet hogy mindenre van példám de basszus most mit csináljak, lassan 60 év alatt csak akasztott ember nem voltam és nagyon sok helyen és sok ember között forogtam.
Példa, a mostani munkahelyem. Egy igazán gazdag családnál vagyok olyan mindenes féle, bizalmi, nyugis, nyugdíjas állás és még elég jól is fizetnek.
A család amúgy tök normális és a tulaj aki 70 év felett van, elmesélte hogy a nulláról, semmiből, kényszerből indult el 40 évvel ezelőtt és 3 alkalommal volt olyan szerencséje, olyan emberektől kapott olyan volumenű megbízásokat hogy ki tudtak kupálódni. És elmesélte a hullámvölgyeket is, volt bőven.
Elismert hogy szerencse nélkül nagy valószínűséggel kétkezi munkásként ment volna nyugdíjba átlagfizetéssel.
Vagyis Microsofték meg meg sok mostani nagy cég is valami ilyesmi helyzetbe volt és szerencséjük is volt jócskán. Azt azért el kell ismerni hogy némi szellemi tőke és tudás is van a mostani helyzet mögött mert 2 aratómunkás vagy konyhalány sose csinálta volna meg.
Utána már nem nehéz fennmaradni, bár volt nem egy példa nagy cégek nagy bukásaira is.
"Az igazi gond azzal a kajarendeléssel nem az amúgy, hogy milyen OS-en fut, hanem hogy kinek fizetik ki?"
Tegyük fel Linux alapon futna minden.
Ingyenes lenne? Biztos hogy nem mert senki nem írná meg a szoftvereket, nem üzemeltetne TB nagyágú szerverparkokat szerte a világba, nem tartaná karban a rendszert jótékonysági alapon a szabadidejében.
Elgondolkodna, Bakker az egész világ az ÉN szoftvereimet használja nekem meg lukas a gatyám meg nem tudom miből veszek vacsit mert ki kellene fizetni legalább a szerverek 300milliós villanyszámláját, meg lassan kéne 8000 lemezt venni mert cserélni kéne őket.
Meg a több ezer alkalmazottat ki kéne fizetni és holnap 12 városba kéne továbbképzést tartani stb.
Akkor most ez a topik a Linux monopolhelyzetéről és kontra pl. az általad kitalált HCL-OSelnyomott helyzetéről szólna. Csak a nevek változnának, a felállás ugyanaz lenne.
-
Ja, ilyeneket nem is említek, hogy MS általi adatgyűjtés, gépzabálás...
És azt sem értem, hogy egy Linuxot miért kellene szükségszerűen mókolni.
Az elsődleges laposomon feltelepítem pár évente a legújabbat, aztán alig változik valami. (Amíg az adott Ubi LTS supportja tart.) Programokat meg egy Windowsra is telepít az ember, meg állítgatja a cuccokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- Xbox Series X|S
- Formula-1
- Autós kamerák
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Lexus, Toyota topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest