- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen GPS-t vegyek?
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Fotók, videók mobillal
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Milyen okostelefont vegyek?
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunluki
senior tag
Telefon wifin feldobja nas-ra, utána mehet körbe. Csak egy példa:
Amikor hazaértünk nyaralásról akkor asszony meg én telefonomról is fejenként 60 giga kép/videó mászott fel amit válogatás után resilio küldte körbe a családnak.Meg nálunk ilyen bitang videó forgalmazás van resilion, nálam van egy kis rpi amire rá van kötve tizensok tera NAS és hozzám jön a teljes család (tizensok fő) telefonos backupja, illetve az egymás között osztogatásban is én vagyok a host. Gigabit felfelét nagyon lazán ki tudnám maxolni, és akkor még a plex szerót meg sem említettem, de van itt gyerekek minecraft és egyéb játékok szerverétől kezdve a nextcloudon át kb minden is. Nincs az a sávszél amit ne tudnék megenni
-
Necroman_Mk2
őstag
Az elsőség mellett persze vevőcsalógatónak sem rossz, bár ez csak addig, amíg a konkurencia nem kínál hasonlót. De vajon mennyire stabil, illetve mekkora arányban lesz kihasználva a garantált minimumon túli sávszél?
#1 Barret001 Ennek pszichológiai oka van, hogy az emberek ne garasoskodjanak, hanem menjenek a picit drágább, de arányaiban többet kínáló előfizetéses csomagra. Amúgy benzinkútra "lefordíva" inkább úgy nézne ki, hogy mindkét esetben korláltan mennyiséget tankolhatsz, de az olcsóbban csak egy szívószál vastagságú csövön jönne az üzemanyag.
-
bambano
titán
szerintem a 4011-es mikrotik képes lekezelni és nem olyan nagyon drága. illetve a 2xxx-es ccr-ek is, de az már valószínűleg nem a lakossági árképzés kategória.
-
bambano
titán
"A másik kérdésem pedig, hogy vajon a DIGI-s háztartások hány százalékában lehet akár csak 2.5G-re alkalmas hálózat?": nekem itthon 10 giga van, csak ahova dolgozom (=ahova fontos lenne a sebesség), ott nincs 10 giga... mondjuk lehet, 2.5-re elő fogok fizetni, nem tudom...
-
alexandrosz
aktív tag
..viszont a CAT6A struki kábelezésem már elkészült
250/70-es T-csomaggal megyünk, sokszor 3-4 otthon dolgozó, tanuló, streamelő (spotify, Netflix, stb.) b.szkodó emberrel és egyelőre még az 500-ra történő emelés sem érte el az ingerküszöbömet.
Szerintem is inkább menő lesz azt mondani, hogy 10G-s netem van, mint amennyi gyakorlati haszna lesz, EGYELŐRE.
Ettől függetlenül én is feljesztés-párti vagyok. -
törölt tag
Ez durva. Emellett én is úgy vagyok, hogy még akkor is bő luft maradna egy ilyen 10/10-es vonalban, ha ezen keresztül nem hogy a család, hanem az egész közvetlen rokonság szimultán streameli le és fölfelé a 4K videókat.
-
Vagy inkább az itt fórumozók közül inkább azokkal van a probléma, akik totálisan a fejlesztés ellen vannak, és rögtön olyan szemszögből akarják megközelíteni a témát, hogy ki lehet-e használni ekkora sávszélességet vagy sem. Miközben szerintem sokkal jelentősebb az a szempont, hogy jelenleg 2.5/1.25 gbps sávszélességre jut 32 vagy 64 felhasználó, ami XG-PON-nál 10/10 gbps lesz (persze ezt most nagyon leegyszerűsítettem). Hasznos fejlesztés? Igen. Lesz belőle a felhasználóknak bármi hátránya? Nem. Akkor mi a probléma?
-
-
Zotya84
őstag
Nálunk az egész városban szept 30. 23:59:59-kor lelőtték az FTTB-t. Előtte augusztusban mindenkinek felmondták a szerződését át-nem-állás esetére. Csak mivel sok volt a gyökér, aki leszarta, így 10.04-n ideiglenesen visszakapcsolták, hogy az a nem kevés idióta is átköthessen, és addig ne maradjon szolgáltatás nélkül. Azóta 3-4 autó járja a várost, hogy befejezzék. A nyárra idehoztak 5 Bukaresti csapatot heti/kétheti turnusokba, hogy átállítsanak mindenkit (mondjuk tróger munkát végeztek mindenhol, nem győztek utánuk "takarítani" a hazai erők), de hozzám sem értek el, és július végén felhívtak, hogy miért nem álltam át. Mondom, mert nem én akarom megszüntetni a hálózatot, hanem ők, így gyorsan átszerződtunk (volna) telefonon(, ha tudtak volna nekem jó 1,5 héttel későbbi időpontot adni. Így kicsit csúszott a dolog, mert másnap személyesen már tudtak adni nekem jó időpontot.) Aztán közben megjött a felmondólevél is, ahogy mindenkinek. Aztán kihúztuk a régi kábeleket, velük be az újat, eszköz fel, btidge, aztán hajrá. Vagy 1 hétig mértem is a korábbi csomagom sebességét, azóta a ping és a sebesség is drasztikusan romlott..
Bár szerintem eredetileg is említettem, hogy városunkban. -
Samott
addikt
válasz
proradeon #25 üzenetére
Persze, pl. Hello HD muholdas tv szolgaltato, meg is buktak ahogy kell. Se keszulek, se igeny nem volt ra, mire szuksegesse valt mar a tobbeiknek is volt.
Ha uj alaplapod van azon elofordulhat 2.5-os halokartya de se router se switch nincs meg tomegesen. A soho vilag keves kiveteltol eltekintve max gigabites mindenhol. Persze, biztos van kivetel, de szerintem fontosabb lenne tobb helyre vinni gigabitet, mint ez.
-
Criton
veterán
Otthoni felhasználónak semmiképp, még a Telekom 2000/1000 netet sem használja ki azon felhasználók 99%-a akinek ilyen internete van. Olyan vállalkozásoknak, ahol pld nasok vannak a pincében és a belső hálózat is úgy van kialakítva, azoknak talán megéri, de ekkore sebesség akkor is felesleges. Én 3db nast használok otthon domain, mail, dns, ftp, backup, plex célra és a 2000/1000-es net is bőven elég.
-
-
-
hunluki
senior tag
Terjednek a 4/8K felvételre képes telefonok, cloud backup, mindenki influenszer akar lenni, családnak nem mindegy hogy tizenhuszonpár gigás videó mennyi idő alatt csorog át/mászik fel yt-ra. Terjed a HO, sokan dolgoznak nagy fájlokkal amit otthon forgatnak/fejlesztenek és utána töltenek fel céges infrára.
Illetve számold hozzá hogy egy átlagos otthonban egyre több kütyü generál iszonyat forgalmat. Konzolok töltik a játékot, lógnak páran a 4k netflixen/yt-on, gépen tekeri az updateket a steam meg a tök tudja még hány launcher.
Nem mondom hogy létszükséglet, de simán el tudom képzelni azt a szitut hogy ezeket a sebességeket egy laza kicsit tech orientáltabb család kihasználja. Nyilván nem folyamatosan, de sokszor jól jön ám.
-
Thusor
őstag
válasz
GoodSpeed #29 üzenetére
Már ha van ehhez megfelelő router otthoni használatra
Asus routereket nézve egy van amin van 10G port, de ott is csak 1 darab. Az elég a WAN-nak, de utána hogy osszam azt tovább 10G mondjuk a NAS-nak vagy a gépnek?
Legalább olyan router kell ami 1 darab 10G WAN és 1 darab 10G LAN partjai vannak. -
nem raktak át mindenkit. hónapok óta jönnek... még nyár elején majdnem jöttek, de aztán oltásra mentek inkább a szerelők, azóta várjuk az új időpontot. (többször hívtam őket, mert korábban azzal fenyegettek, hogy aki nem áll át, annak felmondják a szerződést. azóta voltunk benn szerződést kötni, amiben kifejezetten a 1gbps van benne, de hónapok óta nem érdekli őket. tulajdonképpen mostmár szerződést szegnek.)
-
Zotya84
őstag
válasz
alexandrosz #28 üzenetére
Pedig jobb lett volna tegnapelőttre – de legalább azelőttre, hogy mindenkit átkötnek...
-
Ehhez mennyibe fog kerülni, egy hálókártya + egy router ?
-
Zotya84
őstag
Végülis.
Igaz, mióta mindenkit átraktak a városban FTTH-ra, azóta még a garantáltat sem sikerül teljesíteniük, miközben az FTTB-n simán jött az 500 is. Eladtak alig 2500db Gb-es netet, miközben még 100Gb sem jön be a városba... Szóval, először azt oldják meg,hogy menjen rendesen az 1Gb... -
Samott
addikt
Ez szerintem tul korai. Alig van eszkoz hozza es hat igazabol a gigabit se korlatoz semmiben. Persze, miert is ne, de ez inkabb PR huzas mint valos lakossagi igeny. A telekom 2 gigabites csomagja is pont ugyanilyen ertelmetlen.
-
pzstm
titán
válasz
MittuDomain_ #18 üzenetére
én telekom optikára álltam át, hibátlan. igaz a cikkben említett sávszél töredéke, "mindösssze" 1Gbit/1Gbit
de minden baba azóta, vodafone katasztrofális volt, Xi ker szintén
-
Gyuri27
félisten
Ezek is nem hogy azzal foglalkoznának, hogy falun a fos rézzel vagy optikával kezdjenek valamit. Ja és 5k itt réz 15 mega. Szégyen.
-
user12
őstag
És mit fog letölteni?
Én azt gondolom, hogy inkább az üzleti életben fog jobb létjogosultságot élvezni ezáltal a cloud backup.
Otthoni felhasználásra túlzás. Nagyon sok adatközpontban lévő szerver/szolgáltató csak 1 Gb/s sebességgel csatlakozik.
Fájlcserélő szolgáltatáshoz biztos, hogy tuti lesz, csak a routert cserélni kell valami izmosabbra. Ez pedig nem a 10-20 ezres kategóriába tartozik... -
n00n
őstag
-
"A másik kérdésem pedig, hogy vajon a DIGI-s háztartások hány százalékában lehet akár csak 2.5G-re alkalmas hálózat?"
Ahol nem alkalmas a lakásban kiépített LAN hálózat a 2.5 gbps sebességre, ott nyilván 1 gbps szűk keresztmetszet lesz érvényben, hiába lesz 2.5 gbps-os a WAN végpont. Akit ez zavar, az kicserélheti az eszközeit (és a kábeleit) 2.5 gbps sebességre alkalmas eszközökre.
-
-
Frenky89
addikt
És ezt ki is tudják szolgálni, elbírja a gerinchálózat, vagy majd csak a nap bizonyos időszakaiban lesz ennyi és a garantált is 300 megabit lesz kb.?
A nagy home-office és otthonról tanulás időszakban a "sima" gigabites előfizetéseket se tudták kiszolgálni.
A másik kérdésem pedig, hogy vajon a DIGI-s háztartások hány százalékában lehet akár csak 2.5G-re alkalmas hálózat? -
válasz
enginev3.0 #8 üzenetére
Elvileg: Zyxel AX7501-80
#10 n00n: Ezt a kérdést minden egyes fejlesztésnél felteszi valaki, és nekem minden egyes alkalommal az jut az eszembe: Álljon meg a fejlődés?
-
n00n
őstag
Informatikusként kérdezem, hogy erre kinek van valóban szüksége?
-
kzcs
tag
Speedtest: [link]
Romániában, azon belül Bukaresten indul a szolgáltatás, és folyamatosan veszik fel a rendeléseket. Gondolom korlátozott a napi becsatlakoztatás adminisztrációs munkája, hogy egyszerre az egész ország jelentkezne ahol Digi van, főleg ezen az áron. -
enginev3.0
félisten
Atyaég
Telekom, le ne maradj!
-
Thusor
őstag
válasz
MittuDomain_ #4 üzenetére
Ez a mondat azt jelenti, hogy minden olyan területen elérhető lesz Budapesten ahol eddig is FTTH szolgáltatás volt. Nem pedig azt, hogy innentől minden budapesti lakásba be lesz vezetve a DIGI.
-
MittuDomain_
őstag
A legérdekesebb mondat nekem, hogy:
"...a szolgáltatás 2021 decemberében Budapest teljes területét fogja lefedni"Mivel kb 5 éve várok rá, hogy legyen nálunk Digi (@Bp, XI. ker.), de kicsi nekik a népsűrűség vagy nem tudom. Azonnal cserélném a Vodafone-t, szörnyű, mióta megvették a UPC-t, csak bajom van velük.
-
Thusor
őstag
Azt lehet tudni, hogy a 10G-s és a 2.5G-s szolgáltatásukhoz milyen feltöltési sebesség fog társulni? Valamint mennyi lesz ehhez a garantált sebesség?
-
Barret001
addikt
Csak azt nem értem,miért nem lehet sebesség alapján számlázni? A lassú is annyiba kerül,mint a gyors! Benzinkúton nem lesz ilyen? Mindegy mennyit tankolok,ugyan annyit fizetek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GIGABYTE Z490M Alaplap
- Playstation 4 500GB Destiny The Taken King Limited Edition
- P16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Erő és sebesség? Most az Öné lehet! Ráadásul kamatmentes rèszletre is!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest