Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
-
alexandrosz
aktív tag
..viszont a CAT6A struki kábelezésem már elkészült
250/70-es T-csomaggal megyünk, sokszor 3-4 otthon dolgozó, tanuló, streamelő (spotify, Netflix, stb.) b.szkodó emberrel és egyelőre még az 500-ra történő emelés sem érte el az ingerküszöbömet.
Szerintem is inkább menő lesz azt mondani, hogy 10G-s netem van, mint amennyi gyakorlati haszna lesz, EGYELŐRE.
Ettől függetlenül én is feljesztés-párti vagyok. -
Vagy inkább az itt fórumozók közül inkább azokkal van a probléma, akik totálisan a fejlesztés ellen vannak, és rögtön olyan szemszögből akarják megközelíteni a témát, hogy ki lehet-e használni ekkora sávszélességet vagy sem. Miközben szerintem sokkal jelentősebb az a szempont, hogy jelenleg 2.5/1.25 gbps sávszélességre jut 32 vagy 64 felhasználó, ami XG-PON-nál 10/10 gbps lesz (persze ezt most nagyon leegyszerűsítettem). Hasznos fejlesztés? Igen. Lesz belőle a felhasználóknak bármi hátránya? Nem. Akkor mi a probléma?
-
Criton
veterán
Otthoni felhasználónak semmiképp, még a Telekom 2000/1000 netet sem használja ki azon felhasználók 99%-a akinek ilyen internete van. Olyan vállalkozásoknak, ahol pld nasok vannak a pincében és a belső hálózat is úgy van kialakítva, azoknak talán megéri, de ekkore sebesség akkor is felesleges. Én 3db nast használok otthon domain, mail, dns, ftp, backup, plex célra és a 2000/1000-es net is bőven elég.
-
hunluki
senior tag
Terjednek a 4/8K felvételre képes telefonok, cloud backup, mindenki influenszer akar lenni, családnak nem mindegy hogy tizenhuszonpár gigás videó mennyi idő alatt csorog át/mászik fel yt-ra. Terjed a HO, sokan dolgoznak nagy fájlokkal amit otthon forgatnak/fejlesztenek és utána töltenek fel céges infrára.
Illetve számold hozzá hogy egy átlagos otthonban egyre több kütyü generál iszonyat forgalmat. Konzolok töltik a játékot, lógnak páran a 4k netflixen/yt-on, gépen tekeri az updateket a steam meg a tök tudja még hány launcher.
Nem mondom hogy létszükséglet, de simán el tudom képzelni azt a szitut hogy ezeket a sebességeket egy laza kicsit tech orientáltabb család kihasználja. Nyilván nem folyamatosan, de sokszor jól jön ám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Drón topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Egyedi PC összeszerelés Tökéletes színséma, prémium kábelmenedzsment, alkatrészfestés!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti / 16GB / 500GB SSD
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest