- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
GrandeP
addikt
Eddig úgy tűnik h jó az akksi (kopp-kopp)... viszont azthittem h soha nem fog lemerülni!
Ment a wlan keresés, garmin, blútut, és a zenelejátszó, néha meg beszélgettem is...
Így merült le kb 19 óra környékén.... aztán reggel 7 körül levettem, azóta már jó 20-30 percet beszéltem is, és még mindig fullon van...
Lehet h csak kontatkt hiba volt... remélem...
-
több módon is értekezhetsz velük; személyesen, telefonon, e-mail útján! vedd fel velük valahogy a kapcsolatot, és kérdezz rá a részletekre, a frissítéssel kapcsolatban.
ha valamelyik nokia, vagy szolgáltatós szervízben "elcsesznek" egy telcsit - vagy olyan hibája van, amit ők nem képesek javítani -, akkor azt küldik tovább a nokia központi szervizébe!dussy; furcsa módon eltérő tapasztalatok vanna ezzel kapcsolatban; van olyan nokia szervíz, ahol simán felteszik a szolgáltatós telcsire a fügetlen telcsi friss szoftverét, de olyan is van, ahol csak az azonos szolgáltatós szoftvert hajlandóak frissíteni - legalább is az egyik ismerőst két helyről is elküldték az utóbbi mondókával, mire ajánlottam neki a wcc nokia szervizét, ahol segítettek is a problémáján!
ha garis a telcsid, akkor vidd a garlevelet, ha viszont nem, akkor meg sok pénzt! -
ez a t-s 14-es szoftver.
amúgy megkérdeztem a nokia illetékes ismerősömet; visszavették a 31-es szoftvert, pillanatnyilag nem elérhető online! (ellenőriztem a nokia honlapján, és valóban igaz!)
szóval nem kell idegeskedned, lehet, hogy a későbbiekben engedni fogja a te telcsid is a 31-es szoftverre történő frissítést - már ha ismét elérhető lesz egyáltalán... -
swoody
senior tag
Jaja.Azzal probáltam.
Ezt írja nokia.
Latest available software for Nokia N95, product code ******
Version: 14.0.001Compare numbers
If this version is greater than your current software version, update now to get the latest features, applications and improvements. Go to Nokia Software Updater download -
ha te vetted a t-től a telcsit, akkor van t-s garlevél, nem? a nokia bejegyezte rá a frissítés tényét? ha már volt 20-as "sima" szoftver, amikor vetted a telcsit, akkor még bőven garis a készülék. amúgy is, mert nincs még két éve forgalomban az n95 a t-nél. és ha van t-s garlevél, akkor nokia garis a készülék - a nokia szervizeiben elfogadják a t-s garlevelet!
az alábbi oldalon - alul - írd be a telcsiden - az akkumulátor alatti címkén - lévő pc-t, meglátod melyik az utolsó elérhető szoftver hivatalosan; link
de ez a t-s szoftvert kell, hogy kiadja akkor... -
t-s telcsire a speciális 14-es t-s szoftver elérhető csak! ha csak a 30-as szoftver felhúzása idejére lett átírva anno a product code, majd utána vissza is lett írva, akkor az lehet a probléma! a nemesis service suite segítségével tudod ellenőrizni, hogy milyen product code van valójában a telcsin - már ha az eltér az akkumulátor alatti cimkén lévőtől. szükség esetén szintén ezzel a progival tudod módosítani a pc-t, hogy frissíteni tudd a telcsi szoftverét a 31-es verzióra!
magadnak nem tudod ellenőrizni a leírt dolgokat imei szám alapján! -
swoody
senior tag
Sziasztok.
Miért nem látja az NSU a 31 -es softot? A 30 as van a telefonon.
T-s a telefon.Magamnak megtudom nézni imei alapján a garancia időd illetve,hogy tényleg nokia garis-e a telefon?
-
GrandeP
addikt
Na most kiba..ok vele, kivettem az akssit kapott egy ksi kontatk tisztitót, és bekapcsolok mindent és fullra lemerítem....
Aztán felrakom újra töltőre, hátha ez segít....
utóbbit remélem nem úgy tudod meg, hogy több akksit is kinyír a készülék!
köszz.. akkor menne a kukába... vagy legalábbis eladnám..
-
válasz
GrandeP #6778 üzenetére
ha egy kikapcsolásig lemerült akksi 25 perc töltés után teljesen feltöltött állapotot jelez, akkor ott gond van - ez még akkor is igaz, ha kikapcsolt állapotban töltötted, hiszen akkor is jelentősen több idő kell az akkumulátor teljes feltöltéséhez! ha a telcsit bekapcsolva történt a töltés, akkor meg pláne...
nem állítom, hogy teljesen kizárt lenne a szoftveres probléma, de nagyon pici az esélye!
inkább az akkumulátor adta meg magát, vagy a telcsi nyírta ki azt!
utóbbit remélem nem úgy tudod meg, hogy több akksit is kinyír a készülék! -
GrandeP
addikt
NA itt vmi gebazs van , mert reggel töltöttem, most meg észre vettem h ki vagyok kapcsolva és be se tudtam kapcsolni....
Az akksi meg nem 2-3 nap alatt megy tönkre egyre jobban gyanakszom az új szoftverre, bár elvileg ehhez nem lenne szabad köze lennie....
Viszont frissítés előtt ilyen nem fordul elő....
Ma lehet h újra telepítem....
-
Hosssszu
őstag
A minap én is vettem egy n95-öt, (a telefon t-mobil függő volt) és lenne is egy-két kérdésem:
Ha resetelem ezzel a kóddal, *#7370# akkor megmarad a függetlenítés?
Most 20-as szoftver van rajta, ha frissítem 30-asra, akkor is megmarad a függetlenítés? -
GrandeP
addikt
Egy újabb felfedezés az új szoftverrel...
MIóta felraktam, azóta épphogy kibirja a 2 napot, ugyanolan használatnál és az egység kijelző is összevissza müxik, most pl félig mutatta majd 2 perc beszélgetés után kikapcsolt...
Ez nem biztos h szoftver hibája, de elötte nem volt ilyen.... 3 napot simán kibirt és rendesen mutatta az aksi állapotát..
-
bepe79
addikt
Valamelyik E vagy N szerias Nokianal en is tapasztaltam, hogy ha berakod az akksit, beallitod, es gyorsan kikapcsolod, meg vissza, vagy ujra kiveszed az akksit, meg vissza, akkor elfelejti. Hagyd benn az akksit meg ne kapcsold ki a telot egy ideig a beallitas utan, es ugy nezd meg, hogy megjegyzi-e.
-
a dátum/idő beállításainál az időzóna beállítását megjegyzi?
ha szoftveres probléma miatt nem jegyzi meg a dátumot és az időt, akkor esetlegesen az alábbiak segíthetnek;
- a telcsi alapállapotra történő visszaállítása az alább leírt módszerekkel; #2989
- ha a fentiek egyike sem segít, akkor marad a szoftver frissítése! ha pedig ez sem oldja meg a problémát, akkor marad a hardveres ok! -
dui
aktív tag
Az normális hogy a telefon minden ki-be kapcsolás után kéri újra a dátum/idő beállítását?
-
GrandeP
addikt
Ja még vmi... bocsi a sok "szemétért"
De ajánlom h full feltöltés után kezdjen hozzá mindenki, mert én reggel vettem le a töltőről, megcsináltam a frissítést és most már csak negyeden van az akksi....
-
GrandeP
addikt
válasz
GrandeP #6754 üzenetére
Fellőttem....
Eddigi észrevételek...
"boot" 2-3 seccel több lett.... meg úgy általában is 1-2 dolog...
ÉS bizony a garmint megölte.... úgy se használtam sokat, bár fáj hogy már ez sincs....
Jó lett a garmin is.... csak újra kellett telepíteni...
Még egy észrevétel... a telepítés szép szivárvány csíkos lett... tetszik :
-
GrandeP
addikt
Én most töltöm le a frissítést.....
Szóval a garminom akkor eztán nem fog müködni? Nokiaprogramos....
Mert akkor inkáb megszakítom míg nem kezd bele...
-
-
húzd fel a pc-re/notira a nemesis service suite progit, és azzal kiolvasható a valós product code a telcsiből; Nemesis Service Suite
elindítod az nss progit -> klikk a jobb felső sarokban a “scan for new device” hivatkozásra -> klikk a 'phone info'' hivatkozásra -> majd klikk a “scan” részre, és látható lesz az aktuális product code! ha esetleg nem frankó a pc, akkor itt lehet módosítani is; átírod -> enabled -> write! -
ha a product code valósan euro 3 régiós - az, ami valójában a telcsin van, és nem az, ami az akkumulátor alatti cimkén szerepel - hisz utóbbi biztos nem jó, ha amúgy másik régióba szánták a telcsit!
milyen szervízben lett magyarítva? csak mert néhány maszek szervíz nem szokta csak a frissítés idejére átírni a pc-t, és miután ráteszik a magyar nyelvet is tartalmazó szoftvert, utána visszaírják az eredeti pc-t - ha eztán te frissíted a telcsit, ismét nem lesz rajta magyar nyelv! ezen is könnyű segíteni; a nemesis service suite segítségével írd át a pc-t megfelelőre. ezt viszont csak akkor, ha nem hivatalos szervízben lett magyarítva a telcsi! -
válasz
tuzpenge #6742 üzenetére
symbian telcsik esetében külön progival nagyon sok dolog megoldható, de azért az az igazi, ha nem külön alkalmazásokkal/illesztőkkel kuszáljuk össze a szoftvert, ha a következő szoftver verziójában már alapban (gyárilag) is tudja azt! értem azt főként a kijelző elforgatására!
a szoftverek verzió szerinti változásai n95 esetében; link -
-
bepe79
addikt
Meg a PC Suite sem kell. Ezt: [link]
( http://europe.nokia.com/A4579163 ) a Nokia Software Updater nevu progit kell letolteni a PC-dre, telepiteni, es ezzel lehet frissiteni. A frissites elott erdemes meggyozodni rola, hogy milyen regioba szant N95-hoz tartozo Product Code-ot tartalmaz a telod, mert par embernek a frissites utan eltunik a magyar nyelv. Ez ugyan visszavarazsolhato PC atirassal es az utani frissitessel, es amugysem a felhasznalo hibaja, hanem az eladoe / bolte, aki atirta a PC-t magyarra, frissitette a telot, es visszairta a PC-t eredetire.
-
bepe79
addikt
Most, hogy fent van az N95-omon a legujabb, V31-es firmware / software, most mentem le a benne levo 4GB-os Sandisk microSDHC karimrol az adatokat, utana jon egy memokartya-formazas, majd Maps inditas, kilepes, es letoltom ra a legfrissebb terkepeket is.
-
bepe79
addikt
A symbian-freak forumon probalom kihamozni az uj firmware 22 oldalas topikjabol, hogy mik az ujitasok, a 4. oldalon: [link]
( http://www.symbian-freak.com/forum/viewtopic.php?t=26472&postdays=0&postorder=asc&start=45 ) ezt irjak:
bit faster than it was previously, but it may have been due to the format
Guess the major difference is the "no-hack" option ^^
photo quality improvements there as well
Media Gallery menu like the n96 one..
That lets us separate photos by date, location, folders, etc..Tehat picivel meg gyorsabb lett
Nincs tobbe hack, tehat nem lehet feltort alkalmazasokat / jatekokat telepiteni
A fotok minosege meg jobb lett
A Media Gallery / Mediatar menu olyan lett, mint az N96-nal -
dui
aktív tag
Az én telómon ez a verzió van:
V 20.0.015
13-11-07
RM-159
Nokia N95 (06.01)Ez gáz?
-
bepe79
addikt
Frissitettem az N95-om firmware-et a V31-esre, es atomstabilan, jol mukodik ez is.
A *#0000# varazsigere most ezt irja ki:V 31.0.0.14
06-11-08
RM-159
Nokia N95 (06.01)Nem tudom, hogy a cikkben (N95 uj szoft) milyen tobb bug / hiba kijavitasara gondolnak, merthogy mar a V30-as szofttal is tokeletes volt az N95, en legalabbis egyetlen egy problemaba nem futottam bele. Ha a V31-ben meg csiszoltak picit az akksi-idon, meg a fenyero-szenzoron, akkor csak le a kalappal, bar hivatalos feature listat en meg nem talaltam ehhez. Mindenesetre jo dolog, hogy a 2 eves keszulekeit is tamogatja meg a Nokia, es rendszeresen ad ki szoftver-frissiteseket hozza!
-
nem vagyok szervizes, így nem kötnek a hivatalos források elérhetőségei, de elég egy phoenix és megy minden, mint a karikacsapás... (hajrá dead flash!) a downgrade is megoldható, de minden titkot azért ne áruljunk el, mert holnaptól mindenki 10.0.018 szoftverrel szaladgál majd az n95 telcsijével...
bepe79; gyanús is (volt) ez a csendben, minden hírverés nélkül kiadott új szoftver! még jó, hogy engem több okból sem érint a dolog; már nem ilyen telcsim van, és sosem teszek fel tört dolgokat a telcsimre!
-
bepe79
addikt
Igazam volt, nem hackelheto: [link]
( http://symbianv3.com/nokia-n95-software-update-v310014/ )
Igy legyen otosom a lotton..
-
bepe79
addikt
En is most fogom majd frissiteni az N95-om firmware-et valamelyik EURO3-as PC-vel.
Lehet, hogy az a nagy ajandek (es a regi telo tulajdonosaira gondolas) a Nokia reszerol, hogy kiadtak egy uj szoftot, amivel letiltjak a hack lehetoseget? Merthogy az osszes tobbi modelljeben mar letiltotta az uj szoftokkal, ha jol tudom (E66, E71, N78, stb.) -
tuzpenge
őstag
Értem én hogy miről beszélsz.
De te nem érted. Ha te is megtudod nézni, akkor az aki a központi irodában van és "elvileg" képzett, az miért nem tudta ezt megnézni nekem?
Én sem úgy gondoltam hogy bárki meg tudja nézni, csak képletesen mondtam hogy egy "egyszerü" forumtag.
Természetesen megvan a garilevél is csak biztosat akartam tudni. Mégis idióta indokkal leráztak. Ennyi a történet.
És mit az előző hsz-ban is írtam, nem vedd személyed elleni támadásnak!
Szerintem ezzel ezt a témát le is zárhatjuk. -
KTTech
veterán
válasz
tuzpenge #6722 üzenetére
"imei alapján történö garancia beazonosítás"
Bocs, de ehhez jogosultság kell bizonyos oldalon, hogy meg tudja csinálni (én is bármikor meg tudom). Nem hiszem, hogy annyira szimpla fórumtag lett volna... Az más kérdés, hogy csak a Warranty info nem elég a garanciális szervizeléshez, a Nokia előírja a garanciapapír meglétét (aminek a másolatát meg is kell tartanunk) vagy ha az nincs, akkor a számlát, amin szerepel az IMEI szám. Ezek validálása csak a Warranty check.
-
KTTech
veterán
Khm... Csak akkor kelthető életre az NSU-val elrontott telefon (mert teszem azt update közben történt valami hiba és no-on lett), ha már létezik szervizek számára kiadott azonos vagy magasabb verziószámú SW. Egyébként az SW rámegy ugyan, de továbbra sem kapcsol be (SW downgrade elleni védelem befigyel). Kb. 1 perce voltam fent a szervizek számára fenntartott (természetesen titkosított) oldalon, és ez az SW verzió még mindig nem elérhető.
-
tuzpenge
őstag
Ezzel nem is lenne gond, csak akkor nem kellene 1000%-as állítani a valótlant.
Azért mert a szervízesek 90%-ának fingja sincs a telókról, meg az esetleges hibáikról (tisztelet a kivételnek, és itt nem a kollégára gondolok), és mégis úgy beszélnek az ügyféllel mint ha ők lennének az atyaúristen. Közbe meg beszélik az irdatlan nagy baromságukat, de ugye nem szólhatsz mert ők tesznek neked "szívességet", hogy egyáltalán beveszik a telódat ha netalántán szervizelésre kerül sor. Pl. alapvető információkban sem segítenek, mint pl. az imei alapján történö garancia beazonosítás, amit egy szimpla forumtag megtett nekem kb 2 perc alatt. Ők meg halandzsáznak, hogy ezt ők nem látják meg hasonló barom duma, holott nem egyszer másik telóimnál már megcsinálták.
Elnézést az off-ért. Ez kikívánkozott belőlem.
És még egyszer ez nem személyeskedés, és nem KTTech kolléga ellen irányul.Innentől: ON vagyok!
-
HXY
addikt
Mobiola Headset vagy Webkamera programot használ valaki wifin keresztül?
Vistán fél évig nekem is szépen ment.
Visszaraktam az XP-t és azóta ha a telefonon rákeresek, akkor azt írja, hogy szerver nem található.
szerk.: a routeren nem történt állítgatás, a gépen meg smart security-m van, próbáltam kikapcsolni, és a windows tűzfalat is, úgy se találta.
-
válasz
tuzpenge #6718 üzenetére
azért nem olyan régóta elérhető az új szoftver, hogy már mindenkinek tudnia kellene róla - euro 3 product code mellett hivatalosan csak tegnaptól elérhető (de úgy általában sem több napja), így a szervizek csak eztán szereznek tudomást róla, mivel gondolom ott is csak a hivatalos megjelenést követően dolgozhatnak vele.
-
GrandeP
addikt
Jó reggelt!
Szóval van új szoft?!
Kérek egy gyors összefoglalót az újításokról és főként olyantól aki meg is csinálta hungarise nyelven...
ha más nem, akkor majd én... de csak vasárnap...
-
mi nem jönne össze, ha már hivatalosan is elérhető - az nsu által frissíthető - az új szoftver?
mellesleg nekem még nem volt szervízben nokia telcsim, és eztán sem lesz...
szoftveresen halott telcsi nincs, az elrontott frissítés is könnyen orvosolható, még akkor is, ha olyan szinten behalt a frissítés, hogy el sem indul a telcsi - de ne pont neked kelljen már elmagyarázni, ha márkaszervízben dolgozol! -
Bator92
tag
Hello! Mit kell tenni ahhoz, hogy tört játékok is elinduljanak a telefonon? Ez garanciavesztéssel jár?
-
tuzpenge
őstag
Másik forumon olvastam hogy elvileg van új firmware a telóhoz a 31.0.014 személyében.
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Nokia jelenlegi csúcsmodellje régóta várt üdvöske a mobiltelefonok világában. Megint túlzottak voltak az elvárások.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- PlayStation 5
- Revolut
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- TCL LCD és LED TV-k
- Aggódik az NVIDIA, mert egyre jobb AI terén a Huawei
- Haditechnika, harcászat
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest