- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Bluetooth-headsetekről általában
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztara
aktív tag
nekem kicsit lötyög...nem anniyra vészes...egy idő után megszokod...majd a sínt kicsit megferdítem
akkor nem fog
az akku átlagosan 16 óra...fent van 3G-n egyfoltyában....amúgy egyszer kibírt 2 napot simán..akkor nem volt 3g-n, viszont kevesebbet használtam is...am nekem van rajta 2 karc...mert egyik osztálytársam leejtette
de ha nem nézed annyira alaposan észre sem veszed
-
az esetleges lötyögés - ha van egyáltlán - percek alatt egyszerűen orvosolható!
az akkumulátor teljesítménye mind a két telcsi esetében hagy kívánnivalót maga után, de ekkora kijelzők esetében ezen nincs mit csodálkozni...
más hibája (főként új szoftverrel) a telcsiknek nincs - ha mégis, az inkább a használó hibája lehet; szakszerűtlen használat, szoftveres b@sztatás...stb!a 3g használatának a kikapcsolása alig jelent valamit - ott szinte semmit sem, ahol jó a 3g lefedettség!
-
R1ch
tag
Nekem a fedlap nem zörög, nem mozog (fel-le egyáltalán nem, előre-hátra 0,1 mm, szinte csak nagyítóval veszed észre, egyáltalán nem zavaró).
Hangszóró gerjedéséről még nem hallottam, ha körbeolvasol, kihangosítva és fülessel is kiemelkedő az N95 minősége, nagyon hangos, gyönyörűek a basszus hangok.Az akksi sajnos tényleg sz*r. Nekem 16, max 20 órát bír, szóval minden nap töltöm.
Igazából nem zavar annyira, kivéve, ha videot veszek fel, mert kb. egy óra videozás totál leszívja az akksit, amúgy ha reggel leveszed töltőről, estig vígan húzza.
Mindig etetni kell, ezt sajna el kell fogadni. -
fixerx
tag
helo,remélem itt tud majd valaki segiteni nekem,telefon vásárlás előt állok N95 vagy N95 8GB re gondoltam,csak hát ugye mind 2 telefon mellet van jócskán pro-kontra érvek.Elég sok helyen olvastam hogy a fedlap zavaróan lötyög az telefonon,meg a hangszórók is gerjed és az akksi sem túl bika.Akinek N95 vagy N95 8GB je van az kérem irjon saját tapasztalato vagy véleményt(it elég sokaknak van N95 szerintem
),előre is köszönöm.
-
R1ch
tag
válasz
luciferike #4288 üzenetére
Úgy emlékszem, a Garmin telepítéséhez nem kell net kapcsolat a telefonon.
Szedd le gépre a Garmin telepítőfájljait.
A következőkre lesz szükséged:
- GaminMobileXT.sis
- MapSource.exe (PCre)
- NaviGuide.exe (PCre)Feltelepíted őket (a SIS-t a telóra, a többit gépre), és a MapSource-szal letöltöd PCre a kívánt térképeket, aztán USBn keresztül át tudod rakni a telefonra. Részletesen a nokiaprogramok fórumban megtalálod, lépésről lépésre, hogyan csináld.
"végzetes hiba történt" <- na, ezt nem tudom.
Hányas szoft van a telódon? a 12-essel nekem sem ment fel (már nem emlékszem mit írt ki, de lehet hogy ugyanezt).
Rakd fel a 20-as szoftvert, és utána próbáld meg (ha nem az van rajta). -
sztara
aktív tag
válasz
luciferike #4289 üzenetére
net vagy wlan
-
válasz
luciferike #4284 üzenetére
hálózati kapcsolat szükséges, hogy a térképet (részleteket) letöltse a progi - vagy pedig a nokia map loader segítségével tedd rá a telcsire/kártyára a magyar (vagy más szükséges) térképet - utóbbi esetben a későbbi használat során nem kell a hálózati forgalom, legfeljebb csak arra a néhány másodpercre, amíg a hálózati rásegítés révén az a-gps segít befogni a műholdakat (ez hasznos dolog, ide ajánlott a kapcsolat engedélyezése)
-
R1ch
tag
válasz
luciferike #4284 üzenetére
Sztem ne variálj a gyári GPS szofttal. Tegyél fel egy Garmint (nokiaprogramok.hu), tölts le hozzá térképet, és azt használd.
- "Ingyenes"
- Sokkal jobb és részletesebb a térkép
- Ékes magyasággal beszél
- Előbb talál műholdat, stabilabb a kapcsolat, és kevésbé hajlamos elveszíteni aztA részletes telepítési útmutatót szintén megtalálod az említett oldalon.
ha valami gond van, írj és segítűnk. -
luciferike
csendes tag
sziasztok kéne egy kis segitség!Az N95 telomnak a gps-e nem müködik azt az üzenetet irja nem áll rendelkezésre térkép.Elképzelhetö hogy letöröltem valamit csak nem tudom mi lehet az!Pedig minden gyári volt benne és nem tudom mit tudok vele csinálni,valaki segitsen nagyon jól jönne, vagy ötlet ami segithet elöre is köszi!!!!
-
Pompi
nagyúr
válasz
nancsik #4276 üzenetére
Inkább az alapelveket kellene elolvasni.
-
sztara
aktív tag
válasz
B-L-A-C-K #4277 üzenetére
Üdv a fórumban! gps: a nokia maps ami net adatforgalmu ha nincs rajta a térkép, mert akkor oflyamatosan tölti le...de amúgy is ahsználja valamennyire a netet....csak azzal az a baj, hogy füzetős...meg kell vásárolni 3 évre a licenszt, ami kb 18000 ft...ha jól tudom...akkor van a garmin mobile xt...annak a térképje sokkal frisebb...jobb is..és ingyenes...
program: a nokiaprogramok.hu-n nézz körbebiztos van valami...amúgy kódolós engem is érdekelne...ne turkáljanak az osztálytársaim mindenhol a telómon
-
B-L-A-C-K
titán
Sziasztok. Beruháztam egy N95-re egy pár olyan kérdésem lenne amit már gonolom 1000-en feltettek de nincs kedvem keresgélni végülis ezért van a fórum hogy kérdezzünk-segítsünk...
A gps-t csak net segitségével tudom használni azaz ingyen nem lehet?
Meg le tudok olyan progit tölteni vagy van e a telefonba alappból olyan hogy a mappájimat meg amit akarok lekódolok, magyarul csak kód segitégével tudok belépni bizonyos dolgokba...Válaszokat előre is köszi...
-
nancsik
tag
Tudna valaki hivás,és sms elutasitó progit? Találtam eggyet de azt signózni kell.Tört kellene.
-
sztara
aktív tag
-
sztara
aktív tag
válasz
nancsik #4260 üzenetére
egyik osztálytársam most akar telót venni..és nagyon 82-t akar
azt mondja hogy a gps sokkal jobb benne
meg hogy nem füzetős a nokia maps..fel nem tudja fogni...probálom lebeszélni....de szerinte gyönyörű és jobb mint az n95...porig alázza az összes telót ami a piacon van....(szerinte)
mindegy....lényeg hogy az n95 jó teló...nekem nincs vele gondom...csak a slide...majd lehet veszek fekete házat...amihez új sín van..és azzal elvileg nuku lötyötgés
végülis...ez az egész nézőpont kérdése....van akinek a rizsbillentyüs szappanmobil jön be
van akinek meg az n95 -
nancsik
tag
Lehet hogy igazad van,hogy megköveznének az N82 fórumban
Bár ott is olvastam olyan hsz-t amiben a tulaj vissza tért az N95-höz
.Elfogult azért nem voltam,lehetne enyim is az N82,hiszen az öcsémé.Azért irtam le a véleményem,mert sokakban a tesztek címe miatt,csak az jött le hogy na ennyit az N95-ről,itt az N82 az újmérce.A kijelző beporosodása Az N82-nél általános,hiszen nincs tömítés a kijlző és a elölap között.Elfelejtették
.Az meg hogy melyik telcsi szebb,nem is lehet vita.Nekem is nagyon is bejön az N95.
-
R1ch
tag
válasz
nancsik #4256 üzenetére
Akármelyik telefont nézzük is, az aktuális tulaj természetesen elfogult.
Kivéve engem, én nyugodt lelkiismerettel állítom, hogy az N95 gyönyörű, az N82 meg egy nagyon ronda, mákszemnyi gombokkal felszerelt szappan
(komolyra fordítva: tényleg rondának találom).Ami a teszteket illeti: az N95nél talán nagyobb volt az elvárás, és ne felejtsük el, hogy nagyon bugos telót teszteltek itt Mobilarénán. Persze talán némi korrekció belefért volna, mert az N82-nek is bőven vannak hibái, ahogy olvastam a másik fórumot, összeszerelésben ugyanúgy megvannak a típushibái, mint az N95nek (bár én nem panaszkodhatom, én nagyon kifogtam, nem nyikorog, nem rezeg, a slide mozgása gyakorlatilag 0...)
Azt hiszem, talán Te vagy az első, aki mindkét telót használta párhuzamosan, és az alapján írt véleményt. Így azért korrektebb jóval, mint a divatfikázása a "másik" telefonnak.
De hogy ezzel a hozzászólással N82 fórumban megköveznének, az tuti
-
R13
tag
Sziasztok.Ha videót szeretnék a pc röl a telcsire másolni,a lifeblog kihagyásával,melyik mappát kell jelölni a telcsibe?coreplayert használnék.elöre is köszi
-
nancsik
tag
Szerintem nem jó cserét csinált./föleg ha rá is fizetett,ami valószínű/Az öcsémnek N82 -je van.Cseréltünk pár napra.Engem nagyon zavart,a kicsi bill.A kijelzöje is porosodik,/általános panasz/és a navi gomb nyekereg.Pedig még csak 1 hónapja vette.Hiába mondtam neki hogy nem kell készpéznek venni a tesztet./új mérce,enyit az N95 ről/.A tesztben meg sem említették a rossz anyagminőséget,meg a rossz összeszerelést.A topicjában mindenki erre panaszkodik.Az N95-nél meg az volt az első.Semmivel sem jobb összeszerelés az N82 mint az N95.Aztán meg minden 3D tesztben az N95 győzött,mert abban van 3D gyorsító.N82 ben nincs.Ez is kimaradt a tesztből.Hiába erösebb a proci, az User Interface tesztben is az N95 nyert.Elég annyi hogy én allig vártam hogy vissza kapjam,öcsém meg azt mondta lecseréli N95 re
-
R1ch
tag
Tud valaki olyan témát, ahol a funcióválasztó feliratok gombnak látszanak?
(tehát nem csak a szöveg van) Köszi előre is -
sztara
aktív tag
ha esetleg nagy baromságokat írok akkor ne csodálkozzatok
a humort a p990i-s fórumból hoztam magammal
( bocs p990i-sek
)
-
sztara
aktív tag
bepe79 itt hagyott minket...áruló
-
sztara
aktív tag
esetleg nem lehet olyat csinálni mint egyes Sony Ericssonoknál? hogy másik teló szoftverét felrakni
pl n82 vagy n95 8gb
-
sztara
aktív tag
az IGO lenne jó
jobb mint a garmin
-
nekem fagyás még nem volt - még a korábbi szoftverek esetében sem!
a stabilitással és a sebességgel jelenleg sincs semmi gondom, a gps pedig minden új szoftverben jobb és jobb, de reméljük tud még mit javulni... -
nancsik
tag
Igazad van
.Törnént hogy átakartam másolni a tellába lévő neveket a simre.Végig csinálom,majd írja hogy 202névjegy másolva,9 sikertelen.Rá jöttem hogy azért nem másolt 9 névjegyet mert azok túl hosszan voltak beírva./azt hiszem 13 karakter a max a simnél/.Ez elég nagy kitolás.Bogarászhattam melyiket nem másolta,aztán lerövidítettem,és úgy másoltam.Szerintem egy okstelónál elvárható lenne,hogy legalább megmutassa melyiket nem másolta.Az SE,Samu,Motorola ezt sokkal jobban megoldotta.Minden nevet bemásol,annyi karakterrel amíg belefér a simbe.Nem értem hogy a Nokia miért nem így csinálja.Mondjuk az is nevetséges hogy a sim kártyára évek óta csak ennyi karakter fér.
-
R1ch
tag
válasz
nancsik #4228 üzenetére
Tudtommal a 20-as szoft már tavaly megjelent. Akinek régebbi szoftver van rajta, érdemes feltenni, nálam sokat javult a GPS, eltűnt a "kevés a memória" hibaüzenet,picivel gyorsabban indulnak a programok, és talán az akksin is húzott egy keveset (így érzésre, mert sose stoppereztem).
Hibaként az róható fel neki, hogy eltűnt a Themes ikon, de ez egy külső progival (ThemesInstaller) orvosolható. Ja és néha kifagy a BT-om, de ha taszkoknál bezárom, és újra megnyitom akkor ok. (ez nem biztos hogy a szoft hibája, mert eléggé teleszemeteltem már a telót)
Nem tudja valaki, mi várható a 21-es szoftban????
-
R1ch
tag
válasz
nancsik #4226 üzenetére
Utoljára mikor fent voltam, azt írták, hogy "bizonytalan ideig"
Újraindulástól nem kell megijedni.. nekem is csinálta, mikor lehúztam USBről, de vmi progit felraktam és sztem az volt az oka, mert mikor elszállt és újratelepítettem, azóta nem csinálja.
Ja és Windowsban el kell távolítani, utána a telón leokézni, és csak utána húzd le, amúgy hajlamos meghülyülni -
R1ch
tag
válasz
dannyyyyn95 #4222 üzenetére
Nekem az égvilágon semmi gondom nem volt vele... Leszámítva h kb. 3-4 naponta egyszer kifagy pár percre (mondjuk nekem rendesen tele van pakolva mindenféle progival), ilyenkor vagy vársz, vagy újraindítod, belefér
Akksit 16-18 óránkén töltöm, nem tom ez mennyire javult a 8Gb-nál.
Viszont nálam a slide majdnem atomstabil, előre-hátra 0,1 mm, inkább érezni, mint látni, jobbra-balra kb. ugyanaz, le-föl meg egyáltalán nem.
Ja és én azt sem tapasztaltam, amit sokat panaszoltak h híváskor rezegne a kijelző.. nálam nemÉs pár helyen írták hogy kopik, én a pulcsim zsebében hordom, egyébként meg asztalon van, és sehol sem látok rajta kopást, szal sztem már nem is fog (kb. 3 hónapos a kicsike, O2-től van Londonból, Made in Finnland
).
A 20as szoft felrakása óta 1x láttam "memória megtelt" hibaüzenetet, de akkor is vmi hatalmasnagy pdf-et akartam nyitni vele, úgyhogy ettől sem kell tartani
Én nem cserélem le, annyival nem jobb, ha most kéne vennem, akkor is csak nagyon alkalmi vétel esetén
-
sztara
aktív tag
a garminnál ezentúl a beállításokra figyelek
nem mint hétvégén..az egyik bátyámmal mek Szegedre...Pécsről mert először oda mentünk...és nézem hogy mért ilyen kacskaringósan küld
nem raktam pipát az elkerüléseknél az alsóbbrendű útakhoz...Nagyszentjánoson vagy hol aztán vettünk térképet
buta volt
aztán késöbb jöttünk rá...aztán elmentünk térkép alapján -
sztara
aktív tag
válasz
dannyyyyn95 #4222 üzenetére
nekem nem volt vele gondom
fasza teló
-
dannyyyyn95
csendes tag
Üdv, tipustársaim.. nekem az a felvetésem, természetessen midneki a sajátját védi de mindenek elött letisztázom nem isntenitem az egyiket se... szeritem jobban megéri az n95 mint a 8gb os változat.. valakinek volt már problémája n95-el? a csuka mozogásán kivül?
-
nancsik
tag
Köszönöm,már meg van.
-
nancsik
tag
Sziasztok.Tudna valaki küldeni egy linket,ahol a signózás menete,le van irva?előre is köszi.pár hsz-el elöbbit nem tudom megnyitni
-
spedyboy
senior tag
sziasztok!!
az lenne a nagy kérdésem h. haverm vett egy n95 öt és a rotattemet- szeretné signálni!
és hogy a francba lehetséges tudvalakinekem segíteni? ert már sokat próbáltuk ésseogseakar működni!!!!
köszi!
sziasztok! -
R1ch
tag
Ha bizonytalan a forrás, semmiképp ne vedd meg
Én anno kéz alatt vettem a zsírúj(nak látszó), dobozos P910i-met, -így utólag - gyanúsan olcsón, de akkor nem gondoltam át, csak örültem h az ölembe hullott.
Aztán használtam pár hónapig és letiltották... Bár igazából nem vágott földhöz, mert amúgy se nagyon használtam telóként, inkább a PDA funkcióit, azok meg a mai napig működnek, e-bookot még most is azon olvasok, mert kényelmesebb mint az N95ön.A 30 ezer egy ilyen tudású telóért több mint gyanús, ebben sztem egyetértünk.
Dobozok, papírok, garancia nem szabad semmit sem venni, főleg nem telefont! -
nancsik
tag
Szerintem elég gáz,ilyen értéknél olyan tellát venni,aminek nincs semmi dokumentációja.Fél éve akartam venni egy 6233-at.Belepróbáltam a kártyám,aztán nem tetszett,nem vettem meg.3 hét múlva kaptam egy idézést,a rendőrségre.Be mentem,és ott poénra megmondták hogy a telcsi,amibe a kártyám bele raktam lopott volt.én elmondtam az igazságot,hogy egy hirdetésre jelentkezve próbáltam a telót,és mivel azóta sem volt benne a karim,nem lett gáz.A lopott telót letiltják,előbb utóbb.Csak egy kis ideig várnak,hátha be tudják azonosítani a tolvajt./persze ha csak tettek feljelentést/.Ezt a rendőrségen mondták.Enyire olcsó nem lehet,akár milyen negy tételről is van szó.Ha meg előfizus,akkor is tiltják.Mégpedig az imei szám alapján.Az pedig megmarad a soft frissítés után is,sőt a produkt kod átírása sem segít.N 95 nél tehát nincs megoldás.Szerintem gáz.Ne vedd meg
-
rdi
veterán
Szia,
hiányos jogi ismereteim szerint itt a vevő jóhiszeműsége számít, tehát ha Te bizonyítottan nem lopottként vetted, pl számlával, garanciával egyéb dokumentációval, akkor nem lesz gondod. De ettől még simán begyűjtik, főleg, ha meg lesz a tulaja ispersze arra is gondolhatsz, hogy a jog nem minden, és milyen szar, amikor tőled lopják el és adják el egy madárnak a Keletinél...
-
sK0t
tag
Üdv.!
Ha haver vett 30e ft-ért n95-öt, és full angol...
Na most ez lopott? Vagy nagytételben olcsóbban külföldről ?
Mert gondolkozom én is egyben...Ennyiért meg főleg...
Csak szoftvert frissítek, és cső...
Vagy ha lopott, akkor nem éri meg megvenni ?
Rád szállnak a rendőrök nagyon? -
R1ch
tag
válasz
nancsik #4208 üzenetére
A RotateMe-hez hasonló a LandscapePro, de az újabbakat abból is szignózni kell.
Nézz körül Nokiaprogramok.hu-n, hátha a 2 közül vmelyikből találsz olyat, amit nem kell szignózni.Hangfelvétel alatt diktafonra gondolsz, vagy olyanra ami a beszélgetést rögzíti?
Beszélgetés felvételére: BeepOff (hogy ne pittyegjen felvétel közben) + CallRecorder párosítás
A gagyi diktafon kiváltására pedig Alon MP3 Dictaphone ajánlottÚjabban eléggé kihalófélben van a topik
-
nancsik
tag
Hali.Szerintetek a 2 gigás kari jobban megfogja a telcsit,mint az 512-es.Azért kérdezem mert mind kettő van,és az 512-es bőven elég lenne.Köszi elöre is
-
R1ch
tag
válasz
joshua7 #4204 üzenetére
Igen, benne van. Ha hátrafelé megrántod, az az ENTERnek felel meg (illetve bal funkciógomb lenyomása - a windows féle duplakatt a parancsikonon
), ha meg előrefelé, az a vissza ill. mégse gomb lenyomása. Csak itt nincs "lefelé", mindig az aktuális telefon térbeli pozíciója szerinti előre- illetve hátrafelé mozgatás (rángatás) aktivál.
(Nokmote-ot azért iktattam ki, mert ki a fene használja a telefonját teljesen vízszintes helyzetben?)
-
joshua7
veterán
Én másfél hónapja hsználom a rotateme-t, de csak összesen vagy 4-5x szállt el.
Akkor neked sem megy a 2 együtt.
Az a funkció benne van ebben a progiban, mint a nokmote-ban az, h ha lefelé mozdítod, megnyitja az aktuális menüpontot/zenét stb.? Mert egyelőre nem találtam ilyet.
A képnézegetős rész tényleg ott van. -
R1ch
tag
válasz
joshua7 #4202 üzenetére
Úgy képzeld el, mintha összemosnád a Nokmote-ot a RotateMe-vel, és kihagynád belőle a RotateMe-től (legalábbis nálam) megszokott váratlan kilépéseket, fagyásokat. Ja és a Nokmote-tal ellentétben nem csak vízszintesen tartott telónál műxik, és véletlen mozgásokra nem reagál
Amúgy képnézegetni nagyon látványos, egyedül itt van gyakorlati haszna, de az összes többi giroszkópos progihoz hasonlóan több benne a "menőzés" mint a funkcionalitás. De a képnézegetésre azért felkapják a haverok a fejüket
Lehet vele villantani, naNálam ahogy felraktam és elindítottam volna, a RotateMe a szokásos KernExec hibával elszállt, de nálam amúgy is mindig ezt csinálja
Szal nem tudom megy-e együtt a 2, de nincs is jelentősége, mert ugyanazt tudja amit a RotateMeVan itt valaki, aki szokott és tud Pythonban programozni?
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Nokia jelenlegi csúcsmodellje régóta várt üdvöske a mobiltelefonok világában. Megint túlzottak voltak az elvárások.
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Autós topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Hobby elektronika
- Milyen TV-t vegyek?
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Elfelejtettem a film címét
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- Everest / AIDA64 topik
- További aktív témák...
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- AKCIÓ! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest