- iOS alkalmazások
- Mobil flották
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Netfone
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
sim kártya nélkül csak offline módban lehet bekapcsolni. ha van benne sim kártya, akkor a főkapcsoló benyomása után lehet üzemmódot választani. ha offline módban kapcsolod ki, akkor az azt követő bekapcsoláskor rákérdez, hogy továbbra is offline módban akarod-e használni, vagy nem. a nem választása esetén az offline mód előtt utoljára használt aktív üzemmódra áll át.
-
netkoo
senior tag
Sziasztok. Kaptam egy ilyen telot bekapcsoltam de azt irja ki offline modban van?
Ha kiakarom kapcsolni mindig WLAn t keres?
Miért nem tudom gprs re és hálozatra tenni? -
ZoZa™
senior tag
Sziasztok!
Hozzámkerült egy N95, és rengeteg kérdésem lenne,elsősorban egy olyan oldalt keresek, ahol az N95-el foglalkoznak, neadjisten témák, esetleg valamiféle navigáció is "elérhető"
előre is köszi -
válasz
benjoepapa #6592 üzenetére
te leadtál nekik egy működő telcsit, miért kapnád vissza hibával?
a központi szervízben feltámasztják, új szoftvert kap, és küldik vissza a boltba, ahol korábban leadtad! -
válasz
benjoepapa #6590 üzenetére
ha valóban behalt nekik frissítés közben, akkor a központi szervízbe küldik, halott telcsit csak ott tudnak szoftverezni! nem feltétlenül a telcsinek van/lett baja, elég például annyi is, hogy a frissítés kritikus szakaszában megszakadt a kapcsolat a telcsi és a pc/noti között!
-
benjoepapa
csendes tag
Hali! Gondom van! Bevittem a Nokia boltba szoftfrissítésre a gépet. Mikor visszamentem érte közölték, hogy frissítés közben megállt a teló és sekép-sehang. Mi lehet a baja? Központi szervízbe küldték de nem mondtak semmit, hogy mi történhetett. Tudtok segíteni?
-
válasz
tyler87 #6588 üzenetére
euro3 régiós product code beszerez -> nemesis service suite segítségével telcsiben a product code megfelelőre átír -> nokia software update segítségével a telcsin a szoftver frissít -> magyar nyelvet is tartalmazó szoftvernek örül!
bővebben; otthoni_telefonszoftver-frissites/hsz_1
-
tyler87
csendes tag
hali!!
egy olyan kérdésem lenne. h van egy angliából behozott n95 angol menü stb, frissitésnél h miként kell ügyködni h magyar legyen?
köszi előre is
T -
először is a lényeg; a főbb ok az volt, amiért lecseréltem a sima n95 telcsit, hogy már több mint egy éve haználtam, és nekem bő 11 év mobilozás alatt sosem volt meg egy telcsim ilyen sokáig! ez is bizonyítja, hogy nagyszerű telcsi! csupán nagyon nagy késztetést éreztem a cserére, valami új kellett. nem csak kimondottam a 8gb csábított, de végül az tűnt reális cserének. elődjével szinte azonos tudás, de mégis más külső, tehát két legyet ütöttem egy csapásra.
a telcsi színét kivéve, szerintem csak azok a különbségek mérvadóak, amit már korábban is leírtam. és nem bántam meg a cserét, nagyon bejön a fekete ördög -
válasz
Raikkönen #6581 üzenetére
mind a kettő frankó! vedd, amelyik szimptikusabb
én bő egy évig használtam sima n95 telcsit, és augusztusban váltottam 8gb verzióra - nem bántam meg a cserét, de azért nem írom írom le a sima verziót sem...
egyedül a kamera lencsevédője hiányzott eleinte a 8gb verziónál, de mivel süllyesztve van, így nem olyan sérülékeny, és nem is koszolódik könnyen.
mindenkinek a nagyobb kijelző, és a nagyobb teljesítményű akkumulátor tűnik elsőre szembe, ami az újabb verzió mellett szól!de mégis inkább 8gb verzió!
-
Raikkönen
tag
hali
most veszek telefont vagy sima n95-t vagy a 8gb-os verziót
ti melyiket ajánljátok, van e valami amiben rosszab a 8gb-os verzió az árán kívük mint a sima? -
-
memórikártya nélkül a telcsire is dolgozik a nokia map loader sima n95 esetében is, csak a kártya kivételét követően a nokia maps alkalmazás elindításával a telcsire is létre kell hozni a térkép letöltéséhez szükséges mappákat, valamint amikor elindítod memóriakari nélkül a nokia maps alkalmazást, abban át kell állítani a telcsi memóriáját alapértelmezettnek!
-
benjoepapa
csendes tag
Hali!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy (gondolom a válasz már fent van itt valahol) milyen újítások vannak a 30as szoftban a 21eshez képest. Valamint az érdekelne még, hogy miért nem ajánlja fel nekem a NSU a 30as szoftot csak a 21est, ami már az aktuális a ketyerémen. Köszönöm a válaszokat előre is. -
bepe79
addikt
Van. Elvileg ugy kell csinalni, hogy lementesz mindent a memoriakartyarol, ami fontos. Ezutan leformazod a memoriakartyat a telefonnal. Ha ez megvan, akkor elinditod a Nokia Maps-ot (ez indulasnal letrehozza a szukseges konyvtarakat), es ezutan kilepsz a Nokia Maps-bol. Radugod a gepre USB-n az N95-ot es elinditod a Nokia Map Loader-t. Letoltod azt a terkepet, ami kell neked, majd kilepsz a Nokia Map Loaderbol. Kimesz olyan helyre, ahol talal a telo muholdakat (ki a szabadba), es elinditod a Nokia Maps-t. Ezutan mar rendesen mukodnie kell, ez a helyes eljaras.
-
-
tothm
őstag
Nem tudja valaki esetleg, hogy azt hogyan lehet megoldani, hogy nokia térképeket hogyan lehet áttenni a telefon memóriájába, mert fájlkezelőőbe áttettem, de az így most nem jó!? Köszi!
-
tothm
őstag
Esetleg nem tudtok olyam progit amivel a teló vakuját lehet használni zseblámpának, ami tényleg működik, mert már elég sokat kipróbáltam... Köszi!
-
-
bepe79
addikt
válasz
nokia párti #6558 üzenetére
Hat ezzel en is egyetertek, en mar ezt hangoztatom a kezdetektol. Nem nagyon volt meg telo, ami igy megfogott volna, mint az N95, lassan 2 eve van meg az enyem, es nem is kivanom eladni.
Az utodja meg lehet, hogy N95 8GB lesz.
-
nokia párti
őstag
szevasztok én eleinte utáltam az n95-öt de megláttam kipróbáltam és beleszerettem és szerintem az n95 sokkal jobb az mint az n82
-
3ndRush
csendes tag
Sziasztok! Tudom, h kb már 1000X le lett írva, de pls vki rakjon már be 1 linket vagy írja le, h h kell n95-re n-gage játékokat rakni. PLS! Köszi
-
-
nem, nem kell a map loader haszálata közben a telcsin futtatni a nokia maps alkalmazást, csupán az a lényeg, hogy az új vagy formázott memóriakártyát addit nem látja a map loader, amíg előtte nem volt legalább egyszer elindítva adott memórikártyával a nokia maps - mert csak a nokia maps képes lértehozni azokat a mappákat, ahová aztán a map loader másolja az adatokat.
-
B-L-A-C-K
titán
Hali.
N95-hoz van olyan progi ami lezárja a bizonyos menüket pl képeket, vagy sms-t csak kóddal tudom megnyitni?
-
de az új map loader van fent? mert a réginél még adatmódban kellett csatlakoztatni!
addig kell várni, amíg azonosítja és beolvassa a memóriakártyát.
adott memórikártyán létrehozva a map loader számára a könyvtár? fontos, hogy ha az adott memóriakártya esetében először futtatni kell a nokia maps alkalmazást - úgy, hogy a szóban forgó memórikártya közben benne van a telcsiben - így jönnek létre a szükséges könyvtárak. a map loader csak eztán ismeri fel a kártyát! -
tothm
őstag
válasz
ez_meg_emaz #6544 üzenetére
Az miért van, hogy a nokia map loader azt írja, hogy waiting for device? Ez mit jelent? Mit tegyek? Köszi előre is!
-
válasz
ez_meg_emaz #6540 üzenetére
jól értelmezted, természetesen nem kell minden esetben átírni, csak ha valamelyik "probléma" fennáll!
akinek viszont én válaszoltam a hivatkozott hozzászólásban, annál nyelvi probléma volt a kérdés, tehát nála feltétel a pc átírása a probléma megoldásához!
érted?!?! -
tothm
őstag
Megvan az N95-ön, szoftver csere, stb..
-
ez_meg_emaz
őstag
Tehát akkor a pc-t minden esteben át kell írni?
Csak mert mint írtam feljebb nekem az jött le abbol amit linkeltél hogy akkor kell ha a tied nem magyar pc(más régioju igy változik a nyelv ha frissítesz), illetve a pcode-odra nem jelent meg az a frissítés amit telpíteni akarsz. Lehet én értelmeztem rosszul. -
bepe79
addikt
Na, most megint az tortent, hogy par nap E66-ozgatas utan megint visszaraktam a SIM kartyamat az N95-ombe. Be kell latnom, hogy ettol a telotol nincs szabadulas, ez A telefon.
-
ez_meg_emaz
őstag
Köszi a választ.
R1ch: Neked is thx.
Csak most nézem hogy nem is jo topikba vok.
N95 8gb-ot akarok. De asszem sokban nem különböznek. Legalábbis a függetlenítés, menü, adatforgalom figyelő terén biztos nincs eltérés a 2 telo között. A lényeg hogy kaptam válaszokat. Thx.
kali: otthoni_telefonszoftver-frissites
Ha jol értettem azt az hsz-t akkor nem is kell feltétlen PCode-ot átírni a frissítéshez!? Amit pl magyar szolgáltatonál veszek telo az erre a piacra szánt, szal azon nem kell aggodnom hogy más lesz a nyelv, max azon hogy nincs még ehhez a PCode-hoz frissítés!? -
DeSanto
őstag
Nah működik a GPS-em az utcára kiálltam az ablakomhoz közel hogy a WLAN-t még lássa és sikerült a routerről letöltenie a dolgokat.
Ez a része már megvan csak kár hogy 3 napos próbaverzió van.
-
FlashR
tag
Tudom h nem itt a helye,de ha vkinek van eladó sima N95 akkor irjon privátot! 45-ért érdekel,többért nem! Ha meglesz,utána lenne pár kérdésem biztosan,szóval majd irok...
-
válasz
Daemon09 #6523 üzenetére
de még 30-ast is! a szoftver verziójának nincs köze ahhoz, hogy milyen nyelvek találhatóak meg a feltett szoftverben! van a telcsin egy cimke az akkumulátor alatt, azon megtalálható többek között a pruduct code (CODE címszóval) is, ez alapján dönti el a nokia software update, hogy melyik régióba tartozik a telcsi, a felhúzandó szoftvernek milyen nyelveket kell tartalmaznia!
megoldás; a product code átírása euro3 régiósra, abban van magyar nyelv! -
Daemon09
őstag
Rakott már fel valaki n95-re 21.0.016-os szoftot? Miért nincs benne megyar nyelv?
-
DeSanto
őstag
Ma vettem egy N95 8GB telefont de olyan hülye vagyok hozzá mint tyúk az atomfizikához.
Segítene nekem valaki akár itt vagy msn-en miket lehet rátenni?
A GPS-t sem értem.
Eddig csak SE mobiljaim voltak így ez nekem még magas.
-
válasz
ez_meg_emaz #6517 üzenetére
a telcsi naplózza, hogy mennyi adatforgalmat bonyolítottál. részletesen, akár olyan bontásban is, hogy egy adott böngész során mennyi volt a fel és irányban történt adatforgalom. szóval nagyjából nyomon tudod követni.
-
R1ch
tag
válasz
ez_meg_emaz #6517 üzenetére
Netes forgalmat az mConnection nevű progival mérhetsz.
A Live menü miatt meg ne aggódj, témacsere és eltűnik. -
ez_meg_emaz
őstag
kali:Thx a választ. Képeket azért mindenképp betöltenék de flasht csak ha nagyon szükséges. Ha így is bírja a 200mb 1 honapon át akkor ok.
Érdekelne még hogy vhogy nyomon lehet-e követni hogy mennyi adatforgalmat bonyolítok/(-tottam)? Term nem ugy értem hogy ho végén. Hanem pl kiv vagyok hogy per pill mennyinél tartok.Meg most nézem hogy vodánál live menüs az n95!? Az annyi jelent hogy van egy ilyen menüpont/opcio hogy live vagy az egész menü át lett variálva?
-
SamuG
csendes tag
sziasztok!
nokia n95-re feltelepítettem a garmin navigációt. 4.10.60 majd 4.10.80 majd 4.20.20 és végül 5.00. ezzel minden rendben. térképeket is feltettem, eddig is minden ok. de egyikkel sem talál műholdakat. szélességi-hosszúsági fokokat nagynehezen kiírja, illetve 1-2 holdra nagy nehezen néha-néha rátalál majd el is veszti őket.
a telefonon a 30.0.015-ös szoftver van.
a gyári navigáció (nokia maps) pedig egyáltalán nem talál műholdakat.
természetesen a telefon széttolt állapotban használtam a navigációkor.
ház ablakában és szabad ég alatt is próbáltam, de nem jártam sikerrel.
ha esetleg valaki tudna segíteni nagyon szépen megköszönném. -
válasz
B-L-A-C-K #6509 üzenetére
a szoftver frissítése úgy megy házilag, mint korábban is; nsu -> product code alapján!
viszont; az nsu elkezdte gyűjteni az infókat, hogy az eredeti pc alapján történt-e a frissítés, vagy az módosítva lett a frissítés előtt (utána hiába is írjuk vissza, az nsu a frissítéskor már könyvelte a módosítás tényét!)
a 30-as szoftver óta a sima n95 is alapban forgatja a kijelzőt - vagyis már az alapszoftver tartalmazza a "giroszkóp" működéséhez szükséges illesztőt! -
B-L-A-C-K
titán
Haligali!
Fél év kihagyás után ujra beruházok egy ilyen telóra...
A következők érdekelnének:
-Meg lehet már csinálni a szoftverfrissitést itthon is?
-Milyen uj giroszkópos progik jelentek már megami nekem régen volt az a fénykard, rotmote, az a piros golyó amit lehetett mozogtatni, ennyi ujabb van valami? )
Válaszokat előre is köszi...
-
tothm
őstag
Mennyire nehéz N95-ön előlapot cserélni?
-
R1ch
tag
válasz
ez_meg_emaz #6504 üzenetére
És érdemesebb Opera-t használni, jóval kisebb adatforgalmat bonyolít, mint a gyári Nokia böngésző.
-
válasz
ez_meg_emaz #6504 üzenetére
sima böngészéshez (képek és flash megjelenítése mellett - mert ezek kikapcsolhatók a böngészőben, és akkor jelentősen kevesebb az adatforgalom) még sok netezés mellett is elég egy hónapra a 200 mb! viszont ha youtube videókat is nézünk, akkor már óvatosabban kell bánni a kerettel! nekem 5 gb-os csomagom van a mobilon (illetve a sim kártyán), nagyon sokat netezek róla - amikor nem vagyok otthon; melóban és utazás közben -, de az 1 gb-ot sem tudtam még elérni egyik hónapban sem - pedig mondom, nagyon sokat böngészek, és netes videókat is szoktam nézni!
-
ez_meg_emaz
őstag
Köszönöm a választ.
Ez kicsit off de szerintem belefér:
Érdekelne hogyha vmi multimédiás előfizetésre váltanék és a havidíj tartalmaz 200mb adatforgalmat az mennyi ideig huzza? Pontosabban nincs viszonyítási alapom, hogy az most sok vagy kevés. Mobilon nemigen neteztem még. Csak maileket, forumot, tesztoldalakat nézegetnék. Ez nemtom mekkora adatforgalmat jelent havonta. Term ahol lenne hotspot ott ingyen lenne ugye. Csak ha pl nagyon fontos lenne a net jo lenne ha ott lenne és bármikor, bárhol tudnám használni és nem kéne hotspot-ot keresgélni. -
válasz
ez_meg_emaz #6502 üzenetére
a független vagy a függetlenítés témában nincs min vitázni - magyaroszágon (még) nincs olyan szabályozás, mint néhány más országban, hogy a szolgáltató nem adhat el SL telcsit, valamint az is közismert, hogy a bb5 telcsik függetlenítése elég nehéz...
ha mobilos szolgáltatónál veszel nokia telcsit, az made in finland lesz! -
ez_meg_emaz
őstag
válasz
GrandeP #6496 üzenetére
"Arra hogy Nokia-e... minden gomb működik-e, kijelző, kamera, csúszókája.... szokásosak..."
Ezt ugy érted hogy nem kínai klón-e? Mármint a nokiás részt.
A voda-nál is megtom szerinted nézni majd hogy finn vagy kinai gyártásu e? Ugye a made in finland és a made by nokia feliratra gondolok.Ja a független nem független, ill függetleníthető e könnyen vitát csak folytassátok.
Kiváncsi vagyok hogy mi a helyzet a témában.
-
válasz
GrandeP #6496 üzenetére
amíg a szolgáltató leírásában és a készülék dobozán lévő cimkén, a telcsi típusa után ott figyel az SL kiegészítés, addig nem hinném, hogy független a telcsi... ahogyan valóban nem az!
na meg a bb5 telcsik egyszerű - bárki számára ingyenesen hozzáférhető nokia programokkal történő - függetlenítésére is befizetnék...
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Nokia jelenlegi csúcsmodellje régóta várt üdvöske a mobiltelefonok világában. Megint túlzottak voltak az elvárások.
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest