- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Emlékszem, mintha anno lehetett volna valami html reportot csinálni színenként is, amit aztán chorme-ban nyitott meg. Azt nem tudod véletlenül, hogy hogy lehet? Vagy a másik ami nagyon jó lenne, az az RGB együttfutását megtudni profilkészítés nélkül.
Akkor ennek a Contrast fajtának is van egy maximuma? Gyárilag 80-ra lövi be, járhat bármilyen negatív hatással ha 100-ra emelem?
-
+1 kérdés:
LG TV-ken mit állít a Contrast? Van Backlight és brightness opció is mellette. A Backlight a fényerőre volt hatással, a Brightnesstől kiégnek vagy elveszneka részletek ha állítom, de ha a Contrastot növelem, akkor a greyscaleben nem ég ki semmi, mégis növekszik a kontrasztarány és a fényerő. Ilyet láttatok már?
-
DispcalGUI-val lehet valahogy ilyen reportokat csinálni?
http://www.anandtech.com/show/9870/hp-z27q-monitor-review-aiming-for-more-pixels/3
(Sry, mobilról vagyok)
-
-
Ez profil nélkül is látszik, profil már csak a gammát befolyásolja jelentősen. Szinte mindenben látszik, böngészés, játékok, filmek. DispcalGUI volt szoft, default beállítások többnyire, csak 6504K, 2.2 gamma és 120 cd/m2. Windowsban van belőve a profil, LUTmanagert csak ellenőrzésre használom.
Persze, egyértelmű, csak viszonyításképp írtam. Nehéz egyébként ezt a jelenséget leírni, szemmel kéne látni és azonnal egyértelmű lenne. Nem jártok felém?
-
-
Colormunki Display-el kalibrálok. Az olyan monitoroknál amik gyáliag sRGB-n belül vannak ott jó lett a végeredmény.
Madgie: Ez nem egy U2311H gamutja? Az is van itthon, nagyon hasonlóan néz ki és az is meglátszódik, pl itt a fórum színén is. A 2312-vel minden zöldesen átitatott, a 2311-gyel pedig minden sárgás és pirosas túlszaturálást kap. A Philips IPS-t a kettő közé téve pont megkapom a középutat. Ez utóbbi sRGB-n belül marad, szép tiszta is vele minden. (Mindet CM Display kalibrálta)
-
Szinte mindenre kihat, enyhén zöldes átitatódás megvan rendszer szinten. Nem nagyon csináltam még ilyet, ezért nem tudom mi lenne a legjobb módszer, de az lenne a cél, hogy sRGB tartományon belül legyen minden. Monitor menüben egyébként nem találtam erre vonatkozó infót.
-
-
-
-
Persze, teljesen igazad van, eszköztől is függ, de olyanok már most is kijöttek, mint ahogy az LG-vel neked is hasonló tapasztalataid vannak. Ilyesmikre gondoltam
dE-t így külön nem szoktam végigmérni, de DispcalGUI szerint <0.9-re törekszem mindig (ami az interaktív kalibrálás közben látható). A Philips-szel lehet, hogy csak mákom volt, de 0.1-et ért el D65-ön pl.
-
TV gyártókkal milyen tapasztalataitok vannak kalibrálás terén? Vásárláson gondolkodom (használt CCFL), de a TV topikban van kb 3 hsz összesen a kalibrálásról.
A saját tapasztalataim eddig:
1. Philips CCFL - gyönyörű 6500K-t kihoztam belőle, asztali monitorokat is megszégyenítő pontossággal, kèpjavítók kikapcsolhatók,
2. Samsung LED - a natív 7700K-n pontos, de annál lejjebb csak brutális torzításokkal megy és kontrasztcsökkenéssel, képjavítók kikapcsolhatók
3. LG CCFL - alig volt kalibrálasi lehetőség, a képjavítókat ki sem lehetett kapcsolni
Tudom, nem túl pontos, de hasznos lehet egy kb lista a gyártókról, hogy ki mennyire kalibrálásbarát, ha színhelyes filmnézésről van szó. Bármilyen tapasztalatot megköszönök
-
-
-
-
-
-
-
-
Lényeg a lényeg, a probléma létezik, arra próbáltam utalni ezzel az egésszel, hogy olyan kijelentésekkel óvatosan, mint ami a #2006 hsz-ben történt, amiben *Ropi* az összes játékra és GPU-ra vetíti a problémát, holott ez közel sem a valóság. Ennyit szerettem volna tisztázni.
-
NV kártya most nincs nálam, de a beszámolók alapján valóban létezik a probléma. AMD-vel viszont tudtam tesztelni, CCC fent van, Far Cry 3 (ami NV-vel problémás) beléptem, játszottam, ugyanúgy aktív a profil. Közben és kilépve is. Tehát köszönöm a linkeket, ez már valami, viszont AMD ebből még nem megerősített, NV is csak részlegesen.
Ettől függetlenül hangsúlyoznám, hogy egy hardveres kalibrálásból így is bőven profitál valaki játék alatt még profil nélkül is. A profil ideális esetben már csak minimális korrekcióra van, a nagy részét a változásoknak a monitor állítgatása teszi ki.
-
-
-
-
-
-
Hmm, érdekes. Kezdem érteni miről van szó. Nem panaszkodtam egyébként, hanem a technikai háttere érdekelt a jelenségnek.
Ennek a továbbvitele, pedig az, hogy mi történik, amikor a skálán felfelé indulok el? 50-ről "van még hely" felfelé is menni, de ilyenkor aztán a színek végképp elbaxódnak, kifacsart fura szaturáltságot produkál ha a gyári érték fölé tolom. Acer-nél is Samsungnál is találkoztam ilyennel. 100 a teljes skála, Acer gyárilag 80-ről indul, Samsung gyárilag 50-ről és ha nem csökkentem, hanem emelem, akkor borzasztó a hatás. Minek van egyáltalán felfelé még opció az emelésre ha az a tartomány nem is használható semmire?
-
Ha jól értem, akkor arra válaszoltál most, hogy miért válik szét a LUT-ban az RGB görbe.
A kérdésem pedig nem erre irányult, a LUT-ot felejtsük is el teljesen, csak bezavart. Tehát arra vagyok kíváncsi, hogy miért van az monitoroknál, hogy egy vagy több csatorna az RGB-ből a beállítási skálája felső 10-20%-ban érzéketlen vagy furán viselkedik? Pl a menüben csökketnem a B értékét 50-ről 40-re, közben meg dispcalguiban nem hogy csökkenne, hanem nő a B csatorna minimálisan!
Úgy vettem észre, hogy kisebb nagyobb mértékben minden monitor csinálnja. Pl U2312-nél a szervíz menüben vagyok. 128-ról 127-re leveszem a Greent, dispcalGUIban nem történik semmi. Aztán 127-ről lemegyek 126-ra és ormótlan nagyot ugrik le a Greent jelző csík. 126 alatt pedig ha csökkentem akkor csökken szépen dGUI-ban is a G. Tehát itt épp a felső 1% volt érzéketlen.
-
-
Egyelőre D55-re lőttem, az nagyon sweet spot neki, 0.1dE-t el tudtam érni így.
Van egy másik kérdésem is, ezt viszont nehéz lesz megfogalmazni. Több monitornál tapasztaltam már, hogy a mondjuk az RGB értékek közül valamelyik a skála felső 10-20% tartományában "furán" viselkedik. Ott még nem működik rendesen.
Pl ennél a Samsungnál amit most csinálok a B 50-es értékről indul, de amikor elindulok lefelé vele, akkor kicsit nő az értéke, kicsit csökken, leginkább stagnál 35-ig és utána kel csak életre. 35-től lefelé normálisan viselkedik, ha csökkentem csökken, ha növelem nő. Ebben a 35-50 tartományban ilyen "weird". Közben ez LUT görbén is megnyilvánul, a kék szín 35 felett csak "átitatja" a képet és ezt az icc próbálja is kompenzálni.
Így néz ki egy görbe 50-es Blue-n: [link]
Így pedig 35-ös Blue-val. [link]
dE értékekben szinte semmi sem történik a kettő között, dE 0.4 körül volt mindkettő, mégis látszik, hogy sokkal kevesebbet kell a kékbe korrigálnia a profilnak. Ez a jelenség micsoda? Honnan lehet felismerni, hogy mikortól "működik normálisan" egy színcsatorna?
-
Köszi mindkettőtöknek, valóban azt kerestem!
Kalibrálgatok itt egy régebbi fénycsöves TN-t. Van annák bármi hátránya ha natívon hagyom a color tempet? A 6500K-t csak kb megerőszakolva lehet kivenni belőle, a kontraszt (600:1), színtér, minden esik, hogy meglegyen. Ha natívon hagyom, akkor 5390K körülre áll be, amit elég kényelmesen ér el. 840:1 kontraszt marad (eredeti 990:1), színtérből sem esik sok.
-
Ezzel az új DispcalGUI-val hogy lehet Color Space-ről reportot/mérést készíteni? Meg szeretném néznem egy monitoron, hogy sRGB-ből mennyit fed le.
-
Inkább ebbe a monitoros kérdés: Milyen monitort vegyek?
-
-
-
-
válasz
BigBlackDog #1606 üzenetére
Meglehet, hogy nem lenne szükség rá, ha tökéletes eredményt lehetne elérni pusztán hardveres kalibrálással, de ez lehetetlen. Nagyon meg lehet közelíteni, de valamennyi korrekció mindig kell szoftveres oldalról. Olcsó TN-nél nagyobb, profi IPS-nél kisebb, mivel pontosabbra lehet lőni. (Ha tévedek, akkor javítsatok ki nyugodtan)
-
-
Nekem a gyakorlatban nem jött ki egetverő különbség, amikor AMD-re volt kalibrálva és NV-re váltottam. (Konkrétan szinte semmi)
Szóval ha nincsenek professzionális céljaid, akkor még mindig jobb egy másik konfigon kalibrált, mint egy nem kalibrált monitor.
Gyári szoftvere amúgy is kuka az i1D2-nek, ArgyII+dispcalgui a nyerő, vagy basICColor, de az fizetős. Ebből nem tudom melyik megy W8-on sajnos.
-
-
-
Azért kérdeztem, mert én Galaxy S-t próbáltam kalibrálni vele, (ott lehetséges a teljes kalibrálás, van RGB állítás). Értékeket ugyan mért rá, úgy és nézett ki, mintha haladnék vele, de a végeredmény a tökéletes számok ellenére (6500K , a* 0 b*0 körül) brutálisan sárga lett a kép, hiába mutatta a számok alapján jónak. Colormunki Photoval és i1D3-mal is próbáltam, ugyanaz. BasICColor 5-öt használtam, de valami mással is próbáltuk, de ugyanazt mutatta.
-
-
A kalibráló "app" okozta a gondot, másikkal lehet a normál módon kalibrálni.
-
-
válasz
Nyugdíjas #959 üzenetére
Beltérben használom általában netezésre/filmnézésre, utcán/napfényben csak telefonálok vagy emailt nézek maximum, ahol teljesen mindegy a kalibráltság már nem csak maga funkció, de a napsütés miatt is, ott úgy is az az elsődleges, hogy egyáltalán lássam a kijelzőt. Beltérben van a fő szerepe a kalibráltságnak, ezért is lőném be 120-ra.
*Ropi*: Ez fájt
Egyébként nem azzal van a baj, hogy magától állítja.
-
Kalibráló hiányában egyelőre elméleti kérdés, de hogyan oldanátok meg egy ilyen kalibrálást?
Adott egy OLED kijelző (Samsung Galaxy S-é), amit lehet kalibrálni. A gond csak az, hogy a fényerő függvényében változik a zöld és piros szín telítettsége (ez a helyes szó talán). A lényeg, hogy minél magasabb a fényerő, annál inkább erősödik és több lesz a piros, és minél alacsonyabb, annál több a zöld. A kérdés, hogy hogy lehetne egy ilyen kijelzőt 120 cd/m2-re bekalibrálni?
Ad 1: Felteszem 100%-ra a fényerőt (ami kb 300 cd/m2 körül van), majd onnan indulva bekalibrálom és a színek így rendben lesznek, csak a fényerő lesz magas, jó esetben is legalább 150-200 cd/m2 körül lesz. LCD-nél itt ugye szimplán levenné az ember a fényerőt 120-ra, 1-2 érték korrekció és helló, kész a kalibrálás. A probléma, ha innen csökkenteném, akkor gyakorlatilag az egész kalibráció elmászna a zöldbe, és megint csak kezdhetném elölről.
Ad 2: 120-ról indulok, de akkor a kalibrált értékekkel 120 alá esik a fényerő, megint csak nem jó.
Ad 3: Megpróbálom kisakkozni, hogy annyiról induljak, hogy pont 120 legyen a fényerő kalibrált értékekkel, de ez a folyamatosan változó zöld/piros függvényében kb lehetetlen.
Napok óta gondolkodom rajta mi lenne a legjobb megoldás, de nincs ötletem ezeken kívül.
-
-
válasz
Nyugdíjas #874 üzenetére
Más monitorokon/TV-ken/egyéb eszközökön abszolút stimmel a fényerő, kizárt, hogy az eszköz mérte volna félre, ráadásul szemre is sötét volt, tehát itt a monitorral van a gáz. Ez garis vagy gariban azt mondják, hogy amíg legalább 1 cd/m2-et ad addig nem szólhat senki semmit?
*Ropi*: Nem tudom már megnézni, mivel nem az enyém a monitor, de ez ennyi, ez kalibrált érték, tökmindegy min mit ad, mivel itt kellene a 120-nak kijönni. (ahogy ki is jön más monitorokon)
-
Megvolt az U2211H kalibrálás, de elég érdekes dologba futottam bele. 100-as fényerőn is 109 cd/m2 volt a maximum fényerő amit el tudtam érni vele. Ilyennel találkozott már valaki?
(Színek 90-es érték körül, kontraszt 75)
Más: XP-n ugyanott kell beállítani a profilokat mint Win7-en?
-
-
Igen, ez a panel különbsége lesz, de konkrétan a kalibrálás menetére gondoltam, pl TN-nél van olyan, hogy ha 100-on van egy szín, akkor elég furcsa dolgokat produkál (leírni ezt nehéz) és csak 80-ig lehet vele elmenni. Ilyesmire gondoltam, hogy IPS-nél ha 100-ra jönne ki egy szín, akkor is jó az eredmény?
-
-
U2211H-t kalibrált már valaki? Érdekelne róla minden, hogy mire kell nála figyelni vagy van-e valami különlegessége amit kalibrálásnál szem előtt kell tartani?
-
a* és b* maximális eltérése mennyi lehet? Mármint mi a határ? Mondjuk +/- 100 vagy mennyi?
-
-
válasz
Nyugdíjas #810 üzenetére
Köszi, tényleg rendes tőled.
Gondolom az lenne az egyszerűbb, hogy csak a kalibrálót viszem és ráküldünk egy validálást az általad már korábban biztosan jól bekalibrált monitorra és ha hibásnak mutatja akkor megvan a hunyó, ha ugyanúgy helyesnek akkor meg WTF van, hogy mi ez a sárgaság.
Egyébként --Disztroj-- i1D2-je van nálam most egy ideig, ez így mond valamit?
-
-
-
-
-
Beigazolódni látszik a gyári kontraszt elmélet, ugyan nem teszteltem még a madgie által ajánlott progival, de játékok és filmek alatt jobbnak tűnik egyelőre.
-
-
-
-
-
-
-
Először is köszönöm a választ.
Igen, az iMatch kontraszt beállítással kezd, de pont ezt feszegettem, hogy az nem adja meg, hogy amikor beállítom a kontrasztot, akkor a többi érték min legyen, tehát ha akkor pl 100-on van a fényerő (kb 220cd/m2) akkor megad optimálisnak 65-ös kontrasztot, ha viszont belövöm a fényerőt előtte 30-asra (120cd/m2) akkor 95-ös kontrasztot mutat optimálisnak. Ezért nem tudom, hogy akkor mi lenne a jó.
Isual: Igen, ezzel tisztában vagyok, nem is 1:1-ben akarom ugyanazokat megcsinálni, amik egy 3-szor annyiba kerülő monitoron működnek, de legalább ad egy kiindulási alapot.
Egyébként akartam is kérdezni, hogy csak TN-t ilyen rémálom kalibrálni, vagy IPS/VA-t is ugyanilyen szenvedés?
Nyugdíjas: Akkor már csak 19 év és 11 hónap és megtanulok kalibrálni.
-
válasz
Nyugdíjas #768 üzenetére
Hát ez érdekes, nem gondoltam volna, hogy erre még nincs valamilyen "szabvány" módszer kidolgozva.
De azért érdekelne, hogy ha nem is egy közös, de milyen saját módszer alapján állítjátok be a kontrasztot madgie, KTTech, *Ropi*? Ahogy olvastam ti már hajtottatok végre sikeres kalibrálást basICColorra, tehát a kontrasztot is be kellett, hogy állítsátok valahogy.
Nyugdíjas: A hsz-eid között olvastam, hogy mindig a gyári értéken hagyod, ezért nem írtalak a felsorolásba, te már megválaszoltad gyakorlatilag.
-
válasz
Nyugdíjas #766 üzenetére
Szívesen olvasok én róla anyagot, nem arról van szó, csak az a helyzet, hogy ezek a cikkek -egyelőre- kb az angol tudásom határát súrolják (nagy része szakmai szöveg, ez okozza a nehézséget) és az elmúlt napokban is úgy raktam össze a dolgokat, hogy akkor oké a cikkből értettem kb 60%-ot, a hiányzó részt meg programban szenvedtem ki, hogy akkor mire is akart utalni a cikk. Tehát ha lenne róla egy jó magyar összefoglaló akkor egy szót sem szólnék, de szinte semmi sincs róla magyarul, aki meg képben van az elég szűkszavú de nem értem miért, hiszen a tudás ott van, érti miről van szó, de mintha nem akarná továbbadni, és ez iszonyat frusztráló, hogy tudom, hogy van aki megtehetné, hogy elmagyarázza, de nem teszi. Ne érts félre, nagyon köszönöm ezeket a linkeket is és minden segítséget mindenkinek aki eddig is segített, de még mindig olyan mintha sötétben tapogatóznék, mivel a kérdéseimre sincsenek egyértelmű válaszok, pedig elképzelésem szerint rengeteg monitor fordulhatott már meg a nálad a boltban amit be kellett kalibrálni, vagy másnak a sajátja ami már be van lőve basiccel, ezeket pedig nem lehet jó módszer nélkül, tehát kell, hogy legyen rá valami bevált megoldás.
Mod: ez a kivonatozás se egy átlag dolog, hogy akkor kis google és meg is van. Google pl totál hülyeségeket hoz ki rá, így csak a topikból tudom megtudni, mi is ez egyáltalán.
-
-
Igen, ezt tudjuk, hogy ott van elvileg a legjobb, de azt is tudjuk, hogy ez gyakorlatban szépen kiégeti a világos részeket. A kérdés, hogy belőjük 80-100 közé, de mi alapján? Ugye az RGB tényező és a fényerő már önmagában hatással van rá, ha alapból 100-as fényerőn kezdem el állítgatni lesz kb 50 az optimális kontraszt, ha 50-es fényerőn, akkor meg 100-as a kontrasztot mutat optimálisnak, tehát ez a kérdés még mindig, hogy oké hogy ez és az között van az optimális tartomány, de honnan tudom megmérni, hogy mondjuk 80 kontraszt 20 fényerő a helyes arány vagy 90 kontraszt 10 fényerő? Mert ugye a kalibráló mindkettőt helyesnek mutatja.
(a számok csak példák, nem egyeznek meg a valódi értékekkel amiket beállítottam)
-
-
-
Holnapi programom: sötétítés és Win újrarakás, sehogy sem akarja az igazságot, pedig már mindent megpróbáltam.
Addig is marad az x y kérdés, még mindig nem tudom mit jelent, nagyon örülnék ha valaki felfedné előttem a titkot.
A kontraszt beállítására pedig van hivatalos módszer vagy bizonyíték a gyári érték elméletre? Eddig mindenki mást mondott, de a BenQ-n tesztelve megcáfolódni látszik a gyári értékes dolog, mert a kontrasztskálán sokkal jobban szerepel a 65-ös értékkel, mint az 50-es gyárival. Jó lenne tudni mi az igazság. (és most nem a kontrasztarány növekedésére értem, hanem a skála eleminek láthatóságára)
-
Letakarítottam+ világos volt, de tökéletesen feküdt a monitorra, környezeti fény nem juthatott be. (ha be is jutott volna akkor pont az ellenkezőjének kellett volna történnie, hogy a fekete lett volna jóval több nem?)
Egyébként akkor mi a hiba amikor a*-ra és b*-ra "nan"-t ír basiccolor? Újraindítottam mindent, de még mindig ugyanaz a hiba.
-
Megvolt, köszi, de nem véletlenül tettem fel a kérdést, mivel nincs szó a cikkben x y-ról sem a kontraszt optimális helyzetéről. Ha arra céloztál hogy a cikkben mérnek kontrasztot, azt a hajamra kenhetem, az iMatch annyi féle optimális kontrasztot mutat ahányat ő akar, ezért tettem fel a kérdést is.
Ahogy mondod, 0.12-es feketét mért a basICColor.
*Ropi*: kőkemény TN. Többször is ellenőriztem, ennyi volt a fekete, de nem tetszik ez nekem a kiégett részletek miatt, valami nem stimmel.
-
válasz
Nyugdíjas #749 üzenetére
Oké, kezdem érteni, de még mindig nem teljes a kép.
Tehát az a lényeg, hogy a* és b* minél inkább a 0 felé közelítsen, ezek adják a White point-ot. Ez megvan, de azt még mindig nem értem micsoda az x és y és mennyinek kell lenniük?
A másik kérdés a kontraszt. Hol a legjobb? Ahol a legmagasabb kontrasztarányt éri el a monitorom? Mert pl 50-es (gyári érték, sötét rajta) kontraszton ~650:1-hez az arány, 65-ön (iMatch mért ennyit optimálisra) már ~800 körül, 90-en pedig eléri a maximumot, 1050:1-hez lesz, de ott már kiég az eizo kontrasztos tesztben lévő utolsó két kocka.
Persze a fényerőt folyamatosan csökkentettem hozzá, 127 cd/m2-őn maradt végig.
-
delta a-t és delta b-t kezdem érteni, Y a fényerő, de az x-y-t még mindig nem értem micsoda
A kérdés, hogy ti milyen sorrendben állítjátok a fényerőt/kontrasztot/rgb-t? Ez nagyon fontos lenne, ettől nem tudok haladni. Hiába állítok be settingsben Color temperature-nél egy jó értéket RGB-re, de utána HW setup menüs Color tempnél teljesen más értékek jönnek ki.
+ még egy nagyon fontos kérdés. Color tempnél beállítom, hogy D65 legyen, azaz 6500K, amire kiírja, hogy correlated delta a legyen -3 és delta b 2. Viszont ha ezekre állítom be, akkor validate-nál nincs meg a white pont
Tényleg sajnálom, hogy ennyit szerencsétlenkedek, ha egyszer menni fog, ígérem nem kérdezek többet.
-
válasz
Nyugdíjas #745 üzenetére
Ha van 5 perced le tudnád írni mit jelentenek a delta a, delta b, a* b*, L*, Yxy meg hasonlók? ( vagy bárki más aki képben van) Nem egyszerű a téma és szinte semmit sem találok róla a neten, de ha képben vagytok, csa 5 percet szánjatok rá pls, nagy könnyebbséget jelentene.
-
Ezért szedtem le én is.
Hülye kérdés, de basICColor 5-höz van valahol tutorial? Belépek, rámegyek a Startra, utána Meausre, de nincs lehetőségem kalibrálásra, egyből a profil eredményit dobja ki
Plusz a settingsben mit mire állítsak be? iMatch-hez képest rengeteg opció van benne.
Ha már iMatch: Ti milyen sorrendben mértek iMatch-ben? Nyomtam először egy Factory resetet a monitoron, utána a kontrasztot 100-ra ahogy kérte, be is állítom a helyes értéket, majd miután beállítottam az RGB-t és a fényerőt és ellenőrzöm a kontrasztot, úgy már teljesen rossznak írja az értéket és a 120cd/m2-es értékhez sokkal magasabb kontrasztot ajánl, pedig azzal már kiégnek a világos részletek.
Harmadik kérdés: Hol találtom a Report részt iMatchben, ami a fenti PH! tesztben is szerepel?
Bocsánat, hogy ennyi noob kérdést teszek fel, de nekem teljesen új ez az egész.
-
-
Sziasztok!
Tftcentral milyen progit használ a teszteléshez? Egy E1D2-m lesz kalibráláshoz és szeretnék minden olyan tesztet elvégezni ami ott is szerepel.
(OS: Win7)
-
Sziasztok!
Kalibrálót szeretnék venni. Mit tudtok ajánlani? Minden árkategóriából érdekelne , milyen külnbségek vannak egy 30 egy 60 és egy 100 ezres között?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung ViewFinity S6 34" (S34C650TAU) UltraWide ívelt monitor garanciával, dobozzal
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest