Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• valory

tag

Sziasztok,

meg szeretném osztani veletek (főleg akik vásárlás előtt állnak) a tapasztalataimat 2 Harmony távcsiról, 525 (515...) és a 600:

Az 525 négy darab R3 elemel működik. A kijelzője klasszikus monokróm pixeles kijelző (Nokia 3310 kijezője jutott róla eszembe)

525 előnyei: Glow gomb (fény ki/be kapcsolása), rezgés-érzékenysége kiválló, az éjjeliszekréyt csak megpöcintettem, egyből felgyuladtak a ledjei. Talán jobb gomb-elrendezés mint a 600ason (lehetséges azis, h még nem szoktam meg az újat)

525 hátrányai: kezdeném a legnagyobbal, ami miatt megváltam tőle, az idegesítő, lapos hang/csatornavezérlő műanyag gombok, amik hangosan kattanak (pushbutton-al megoldva, mint az egerek, innan a "klikk"), és viszonylag erősebben kell nyomogatni őket mint ahogy megszokja az ember egy távirányitó nyomkodását. Csatorna szörfözésnél rohadt idegesítő... Ráadásul, írta itt egy kolléga, h nem is tartósak az 525 (515...) pushbuttonjai ellenben egy egérrel. Ugyanilyen sz@r gombok a 4 Activity gombnál is.

A Harmony 600 két darab R6 elemel működik. A kijelzője modernebb LCD, valószínű, h valamiféle neonocskával megvilágítva, mivel enyhén zúg miközben világít (mint a Nokia E51 kijelzője).

600 előnyei: eltűntek az idegesítő lapos és hangosan kattanó gombok (rendes gumi gombokkal lettek helyetesítve, bár a hang/program +- kattanak, de jóóóval halkabban és kisebbet). Kerekebb formavilág. Szerintem sokkal kényelmesebb nyomkodni bármelyik gombot ezen, mint az előzőn. Külön activity gombok, nemfeltétlen kell a menüjében navigálni ezek miatt.

600 hátrányai: nincs Glow gomb! Ráadásul közel sem olyan kiválló a rezgés-érzékenysége, mint az 525nek, mivel ezt konkrétan meg kell csöppet rázni, h világítson. Ez elég nagy hátránya szerintem, és tudtommal álítani sem lehet. Ennél dobolhatok az éjjeliszekrényen, akkor sem kezd el világítani... az 525be azt szerettem h picit rápöcintettem a szekrényre és egyből tudtam merre nyuljak utána a sötétbe. Még ide említeném azt a feljebb említett pici zúgást, de elhanyagolható, mivel síricsendbe lehet kiszúrni, ha közel teszed a füledhez.

Nagyjából ennyi, ha valaki kérdezne még valamit, csak nyugodtan, állok rendelkezésetekre!

Új hozzászólás Aktív témák