Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• wach

csendes tag

válasz liksoft #177 üzenetére

Ami a felhasználó számára ''és reggel már nem indult a Windows :W '' típusú hirtelen halál, az lehet, hogy valójában már egy hetek, hónapok óta tartó hosszú haldoklási folyamat vége. És ha ezt jeli a SMART, és ha normális a küszöbérték, és ha figyeli az oprendszer, és ha a user nem nyom mégsét egy ''ááá, hülyeség'' csatakiáltással, és ha... szóval sok dolognak kell összejönnie, de legalább ez már egy esély :)

A Vista SMART figyelése valószínüleg folyamatos, mert nálam is kb. 10-15 rendszerben eltöltött perc után jelzett és tett ajánlatot (de arra ötletem sincs, hogy miért várt ennyit, mikor már boot közben is nyilvánvalóan kaka volt az egész :F ).

Én azért tartom ezt jóval többre mint egy BIOS figyelést, mert egyrészt a BIOS csak bootkor jelez, ami több tucat órával is ronthatja az adatmentési esélyedet, ha a hiba pl. kora délelőtt válik kritikussá - főleg ha éjszakára tervezed bekapcsolva hagyni a gépet, másrészt a BIOS hibára az átlag user csak legyint könyökből öblöset, vagy ha nem, akkor sem tudja, hogy most mit és hogyan, viszont a Vista ideális esetben az anyanyelvén magyaráz, és egyből ad is esélyt az adatmentésre. Nekem tetszik, jó kezdeményezés. :C

Új hozzászólás Aktív témák