Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• gliskard

senior tag

válasz rgqjx #207 üzenetére

Alap esetben (vga, hang kártya, 1-2 hd, cd) nem szokott sok probléma lenni.
    Viszont amikor kerül a gépbe x darab hdd, hogy raid 0-re scratch-eljen a photoshop vagy ha kell, akkor arrol is induljon a rendszer, de a melókat egy külön raid 1-es tömbre kell menteni vagy gigabit-en keresztül direktben serverre, az scsi kártyát is be kell rakni (bár egyre ritkább). Szokott kelleni firewire is. A két optikai meghajtó majdnem mindig opció (ku*va macintosh-nál sokszor jó lett volna ha 2 optikai drive-nak hagytak volna helyet a házban). Az elmult idöszakban már két esetben felmerült a 3 monitor támogatása... Na ilyen esetekben nem tudsz a forumokra támaszkodni, és ilyenkor jobb a ''kitaposott'' út...

ismételten, nem az amd cpu a problémás...

[Szerkesztve]

• gliskard

senior tag

válasz dokar #195 üzenetére

...otthon hosszú évek óta amd-t használok (föként munka - dtp) de pár komolyabb szivás után megrendelésre (szintén dtp) csak intel konfigot rakok össze. Föként a raid 0 és/vagy raid 1 támogatás miatt. Amióta az alaplapok is elkezdték támogatni a raid megoldásokat (kellöen sok portal) nem kell drága pénzért plusz kártyát venni. Az Intelnél eddig semmi problémám nem volt az alaplapi vezérlökkel, amd esetében pedig mindegyikkel ''szoptam''. Aránylag sürün (2-3 hét) eldobálta a hd-t, nem boot-olt, stb. Ezért adott esetben kénytelen voltam utólag plusz kártyát tenni a gépbe. (persze ez nem azt jelenti, hogy én nem lehetek láma és esetleg mindig elb*sztam valamit...)
    Persze ez nem az amd hibája, hanem a chipset gyártóké és a driver fejlesztöké. De a platform megitélését vissza veti egy csöppet. Személy szerint - nem igazán racionális okok miatt - sajnálom az amd-t az ilyen problémák miatt...

ui.: volt szerencsém egy 2 procis opteron géphez is ott ilyen probléma nem volt - igaz 95e volt csak az alaplap...

• gliskard

senior tag

Mielött temetni kezdenénk az amd-t, nem ártana figyelembe venni, hogy az intel az új arhitecturára épülö cpu-t még nem dobta piacra és kétséges, hogy mennyire meri alacsonyan inditani az árakat, hiszen késöbb ebböl még csökkenteni is ''kell''.
    Tehát eleve kisebb (gondolom én) az árrés, mint az elözö pentium generációnál, ahol a fejlesztési költségek is eloszlottak, és arányaiban valószinüleg lényegesen kisebbek voltak az évekre elosztva. Illetve a pénzügyi hirek szerint ''javitaniuk kell a nyereségen'' tehát egyenlöre szvsz - kétséges az a ''kur*a jó ár'' amit mindenki rebesget. Persze, ha már az amd vásárlók fele kivár, akkor az az intel malmára hajtja a vizet...

Másik részröl pedig, az amd magasan tarthatta az árait, mert mindent sikerült eladnia, ez látszott a pénzügyi mutatóikon is, tehát van tartalék az árakban és ök is tudnak csökkenteni. Valószinüleg jó oka van a 939-es platform támogatásának is, hiszen a mostani tulajok valószinüleg nem váltanak AM2-re, viszont bövitik a gépet. Hiszen az olcsóbb, pláne, ha elérhetöbb árkategóriába kerülnek a X2-esek és a szimpla magosok közül a 3600+ felettiek. Szvsz jól átgondolták ott az amd-nél ezt az egészet...

anno a lelkes és megrögzött apple fan-ok erösen köpködtek az x86 vagyis inkább az intelre való áttérésnél. Most, hogy kijöttek a DuoCore alapú noteszek és elkezdték a nativ alkalamzássokkal tesztelgetni, sokan belelkesedtek.
    A dual G5-tel (2x2Ghz) összehasonlitva elég jó eredményeket produkált - laptop létére! [link]
    Bár az asztali verzióról keringö -amd alázó - teszteket ovatosságból osztanám kettövel, mert korrekt és pártatlan teszt ezidáig nem igazán volt.

Új hozzászólás Aktív témák