Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Raymond

titán

válasz robyeger #417 üzenetére

''Fussunk neki még1x''

Ettol feltem :U

''Ezen cikkben is olvashatod, hogy lehetséges a proci alapórajelénél(200Mhz) nagyobb memória alapórajel beállítása is. De 939-eknél így gyári beállításokon 6,4GB/sec-nél nagyobb valós memória sávszélesség nem elérhető.''

Oke, akkor az eddigi hozzaszolasaid alapjan neked a ''valos'' a Sciencemark-ot jelenti es a ''hibas'' az Everest es a Sandra. Akkor most elarulom neked hogy a szamok amiket latsz azok abbol fakadnak ahogy a Sciencemark teszt rutinok meg vannak irva. Ezzel a programmal meg a DDR2-533 memoriat hasznalo proci sem mutat meg 6.4GB/s-t sem pedig az osszes tobbiben igen. [link]

''Tehát ha te az FSB valami limitáló tényezőnek tartod, akkor így nézve van FSB-je a K8 prociknak is.''

Jesszusom mar megint! :O Ezt mar egyszer eljatszottuk. Fogd fel vegre hogy nincs FSB az A64-ben. Mindegyik komponense sajat orajelen jar. Egy 2000Mhz S939 procinal peldaul:

Memory 200Mhz
    Memory Controller 2000Mhz
    Hypertransport 1000Mhz
    Core 2000Mhz

Itt ha akarod megvaltoztatod gyakorlatilag mindegyiket kulon-kulon ugy hogy a tobbi maradjon (biznyos szabalyokon belul). Itt van egyenesen az AMD-tol is he kell:

''With Direct Connect Architecture, there are no front-side buses. Instead, the processors, memory controller, and I/O are directly connected to the CPU and communicate at CPU speed.''
    [link]

''csak sajnos az FSB, mint fogalom pontos meghatározásában vannak viták.''

Nincsenek, csak te keptelen vagy felfogni az Intel stilusu FSB es az AMD Direct Inteconnect kozti lenyegi kulonbseget.

''Mint már másnak is irtam sajnos nincs blogdiagramom az AM2 procik felépítéséről, csak a régi 939-ekről [link], de a gyakorlatban mért értékek és shared IMC fogalmának bevezetése(nem én találtam ki!!!) arra enged következtetni, hogy jelentősen változtattak az AM2 X2-nél a régi architektúrális kialakításon.''

Akkor most magyarazd meg e kepek alapjan mi a kulonbseg, mert mar paran elmondtuk hogy a DDR2-t tamogato memory controlleren kivul semmi. Nincs semmifele ''osztott'' IMC ugy ahogy azt te beallitod, mert ahogy erdoke is leirta a mondatod mar nyelvtanilag is ugyanazt mondja el mas szavakkal. En meg azt hittem rajosz magadtol ha elolvasod meg parszor de ugy latszik nem...

[link]

''Én is más nevet adtam volna az AMD helyében, nem azt hogy ''osztott'', de az van, nem tehetünk semmit''

Megis hogy nevezel egy eroforrast amin tobb kliens osztozik? Csakis ''shared''. Az S939 es az AM2 ketmagos procikban ugyanugy osztoznak a magok az IMC-n mert csak egy van belole!

'' Jól látszik a tesztekben, ha olyan szintetikus memória benchmarkkal mérik a AM2 X2-ket, ami nem tudja kihasználni a több magos procikat(a régebbiek mind ilyenek), akkor ugyan ugy nem haladja meg a 6,4GB/sec-t az eredmények.''

Igen. Adj meg egy linket es aruld mar el melyik programok ezek. Ja es ha mar a linkelesnel tartasz akkor a kert L2 info-t is megadhatnad. Valahogy nem akarodzik. Rajottel hogy hulyeseget irtal vagy csak siman nem tudod?

Új hozzászólás Aktív témák