Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• robyeger

addikt

válasz Raymond #410 üzenetére

Fussunk neki még1x :(( [link] Ezen cikkben is olvashatod, hogy lehetséges a proci alapórajelénél(200Mhz) nagyobb memória alapórajel beállítása is. De 939-eknél így gyári beállításokon 6,4GB/sec-nél nagyobb valós memória sávszélesség nem elérhető. Tehát ha te az FSB valami limitáló tényezőnek tartod, akkor így nézve van FSB-je a K8 prociknak is. Természetesen minden processzornak van Front side szerű busza vagy buszok összessége(K8-nál memória+HTT), csak sajnos az FSB, mint fogalom pontos meghatározásában vannak viták.
    Mint már másnak is irtam sajnos nincs blogdiagramom az AM2 procik felépítéséről, csak a régi 939-ekről [link], de a gyakorlatban mért értékek és shared IMC fogalmának bevezetése(nem én találtam ki!!!) arra enged következtetni, hogy jelentősen változtattak az AM2 X2-nél a régi architektúrális kialakításon.
    Amit te hsz-ed végén sajátos teóriát emlegetsz, megdönti azon tény, hogy lásd még1x [link], és az is hogy az 1magos AM2 prociknak se haladja meg a 6,4GB/sec-et a valós memória olvasása.

Új hozzászólás Aktív témák