Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• robyeger

addikt

válasz #65675776 #408 üzenetére

Semmi baj az Everest rutinokkal, az hogy ha tuningolunk és nem stabil a rendszer, magyarán regiszterhibát vagy bármi olyan véletlenszerű adatváltozást gerjeszt a rendszerünk, akkor történnek ilyen irreális eredmények, erről nem tehetnek a programozók, ők mindig abból indulnak ki, hogy a procinak 2 x 2 = 4 és nem az hogy néha 5 :D
    A 754-nek csak 64bites az IMC-je és nem osztott, mivel eleve csak 1magról beszélünk.
    A 939-nek már ugyan 128bites az IMC-je, mivel támogatja a dual channel-t, de még nincs közvetlen megosztásban a magok L2 cache-je között.
    Az AM2 X2-nél 128bites, de már közvetlen megosztásban van az IMC-vel, azaz mindegyik mag függetlenül a másik hivatkozásától eléri a teljes 12,8GB/sec-es memória sávszélt.(hangsúlyozom nem tudom részlezekbe menően elmagyarázni a memória elektronok fizikális utját a processzor magig, mert mint te is irtad nem publikus az AMD részéről :) ) Igazad van :R Intelnél is létezik a magórajle függő teljesítmény visszahajlás, csak mivel az Intelnek a L2 cache-jei 256bit szélességűek szemben az AMD 128bit-vel, így a korlát jóval feljebb jelentkezik. Mostanában nem bújtam a Netet, hogy a Nitrogén hűtésű 400-500Mhz FSB-re húzott Intel procik, mit tudnak kezdeni egy 1Ghz DDR2-vel Everstben ;]
    A DDR2 sávszélességét ne úgy hasonlítsd a DDR memóriához, hogy míg az Everest a processzor regiszter tárjaihoz méri! :U Hogy azért lásd az egetverő különbséget:
    Tiéd L1: 35GB/sec, L2: 11GB/sec
    2.8Ghz Prescott: L1 cache: 44GB/sec, L2 cache 19GB/sec, míg
    3.6Ghz Prescott: L1 cache: 57GB/sec, L2 cache 24GB/sec-t.
    (mint irtam már másoknak is, nem viccből van általában több tranzisztor az Intel procikban, mint az AMD-kben)

Új hozzászólás Aktív témák