Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Komplikato

veterán

válasz zoltanz #74 üzenetére

Mondjuk a TNT2 kétélű dolog volt, mert bevezette a 32 bites színmélységet, de cserébe lópikulával nem volt gyorsabb az akkor olcsóbb TNT1-nél, volt TNT1-em szóval tudom. Az ATI H264 támogatásával meg nálam nem volt semmilyen probléma, csak amikor elkezdett terjedni sokan még az XP-vel szenvedtek, amihez mindenféle MS patch bűvölés kellett az DXVA gyorsítás lekezeléséhez, meg ilyesmik. Nekem viszont rémlik mennyi baj volt NVidia driverekkel a hol van, hol nincs HW gyorsítással.
    OpenGL-ben az NVidia verhetetlen volt, de ebben biztos benne van a 3Dfx felvásárlása, hiszen az előtt ők voltak benne a menők. Itt arról volt szó, hogy technikailag az ATI/AMD mindíg le volt maradva. Nem volt. Olyan idők is voltak amikor a Matrox vitte a fejlesztéseket csak ők meg kiszálltak a játék témából. HW gyorsításban és több monitor kezelésben még anno a Matrox és S3 is erősen előzte Nvidiát. Nyugodjanak békében.

• Komplikato

veterán

válasz Tökmindegy #24 üzenetére

"Az tény,hogy ez eddig az NV soha semmivel nem volt lemaradva SŐT!! az AMD től. "
    Na jah, semmivel. Anno kijött az elvileg első DX8.0 vas a Radeon 256 PixelShader 1.0-val.
    Erre hoppá, 1.1 lett hirtelen a belépő a DX8.0-hoz (GeForce 3), a későbbi Radeon és Radeon 7000 szériából ki is hagyták, a driverekből ki is szedták a PS támogatást ATI-nál. (Viszont én láttam még a béta driverrel futó OGL demót, ami kicsit feltúrbózva késöbb kijött képernyővédőnek Radeon 8000 szériához.)

Azután kijött a Radeon 8500 PS 1.4-el, DX 8.1 támogatással, vele szemben a GF4 ugye bár 8.0a PS1.3-al.
    Utána kijött a hírhedt GF5 széria, ahol sebességben és fogyasztásban is sokkal gyengébb volt, a shadereket és pár dolgot meg butítva számolt. A Radeon 9500-9700-9800 volt az első kártya ami megszorongatta nem csak technikailag az NVidiat.
    Utána ugye HD4000 széria DX10.1 volt, Geforce DX10, majd a DX11 vassal is előzött AMD, most meg ugye összes GCN megkapja a DX11.2 támogatást ...

Nem érzem, hogy le voltak maradva. Több képernyős támogatás, TV kimenet, HW videó támogatásban meg pláne nem voltak.

És akkor ne feledjük a multi GPU-s első próbálkozásukat, még ha nem is jött be, az ATI Rage Maxx-et. ;]

Új hozzászólás Aktív témák