- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sir Ny
senior tag
Jó, ha hozzácsaptok még 200 w-t a fogyasztásokhoz, akkor az így kapott listának azért illene megegyeznie a kártyák erősorrendjével. (az AMD bénasága, hogy nem így van, amúgy)
Ez a lista egyébként mi célt szolgál? Szolgál bármire azon kívül, hogy ki lehessen verni (zöld f*sszal) a szép kövér számokra (illetve, itt a PH-n arra, hogy azért mégse lehessen rájuk kiverni)?
-
Riddick77
tag
Vágom amit mondasz,nem akarom átszámolni az eredményeket.
Amit a többi oldal használ , adott felbontás/ referencia kártya teljesítmény /fogyasztás mutatók jóval átláthatóbbak és logikusabbak tűnik nekem.
Átnézve a tesztet,rájöttem hol az anomália oka! Te a teljesítmény/fogyasztásnál nem adtál meg felbontást,legalábbis én nem láttam. Azért jött ki ilyen furcsa eredmény,mert egy GTX 960 full Hd-ra van alapból szánva,te meg gondolom összemostad a nagyobb felbontásokkal is az eredményt,és gondolom nem átlag fps-el számoltál.Azt ,meg persze meg sem említem,hogy egy R9 380X nem a GTX 960 ellen ellenfél,hanem egy erősebb GTX ellen kellett volna tesztelni. Mondom úgy ezt,hogy alapból full Radeon párti vagyok.
-
Riddick77
tag
Értem,hogy az általad mér eredmény szerint ennyi a teljesítmény/fogyasztás mutató.
De,mivel több neves teszt oldal eredménye is jelentősen eltér,mikor a R9 380X mutatóit vették referenciának ,az adott programcsomagokkal ,a GTX 960 min. 23%-al jobb.
Full Hd alatt ez /1680*.../ 33 százalék! Nyilvánvaló,hogy jóval takarékosabbak a Maxwell kártyák. Az új Furyknak ,Nano kártyáknak jóval jobb a fogyasztás /teljesítmény mutatói.
Valaki írta is ,hogy az IPON-os teszt is sokkal jobban mutatja a kártyák skálázódását,egyetértek vele.
De,nem rossz kártya ez a R9 380X,csak annyi a gondja szerintem ,hogy a relatív magasabb fogyasztás miatt,még a régi R9 270X kártyáknak is jobb a fogyasztás/teljesítmény mutatójuk FullHd felbontásban!
-
sakal83
addikt
Például itt van a computerbase új tesztje a DIRT Rallyról (tudom, Ti is szerepeltetitek)
Világosan látszik, hogy az AMD nagyon is versenyképes az NVidia ellen, sőt, ebben az új, és vszinű kedvelt játékban az új "innovatív" technológiájával bizony el is veri az Nvidiát rendesen.
De itt is látszik, hogy kicsit túltoltátok az AMD "párti" tesztcsomagot, mert a 380X a habokban sincs nemhogy a gtx970-től, hanem a 290 sőt 280X-től sem.
Sőt abban is igazatok volt, hogy 4K-ban életképesebb az AMD, de túltolással elhiteltelenítitek az oldalt azon ph olvasók szemében, akik már évek óta tagok, és szeretik olvasni a cikkeiteket.
Csak jobbítás szándékával írtam le ezeket a sorokat.
Respect
-
sakal83
addikt
Abban szerintem senki nem kételkedik, hogy a számügyileg a tesztek rendben vannak. De, ahogy Te is írtad a tesztcsomagon megfontolandó lenne változtatni, mert szerintem sincs jól súlyozva a mérleg sajnos.
Az ipon tesztjén - ami a tesztcsomagon múlik - is gyakorlatilag teljesítményben ugyanaz a 380X és 280X, mint a többi tesztoldalakén. Itt a PH-n viszont egy torz képet mutatnak az új AMD vgak (főként a 380/380x), amely kizárólag a tesztcsomag összetétele miatt helyezkedik nálatok jó helyen.
Ha lehetne egy javaslatom, tudom nagy idő, és nem biztos, hogy lenne rá célközönség, az ár érték aránynál érdemes lenne dollárban számolni, mert nagyon visszás kép alakul ki a valutamozgás miatt.
Gyakorlatilag egy gtx970 80k lenne, míg a 380X 56k lenne, ha mondjuk egy 7970/280X/290-hez hasonlítanánk az ő megjelenési idejükén érvényes valutaárfolyammal.
A gtx970 gyakorlatilag középkategória felső része, míg a 380X a középkategória aljának számít szerintem a gyártónál. Az AMD meglátásom szerint a GTX960 ellenfelének szánta, és ebben valóban győzött is.
-
MZsoltee
veterán
Ha páran negatív kritikát is fogalmaztak meg (köztük én is) nem azt jelenti, hogy nem kedveljük és nem várjuk az újabb cikkeket, teszteket. Sőt! Ezért járunk ide, olvassuk, majd kritizálunk!
Köszönjük a munkátokat és reméljük még jobb cikkek születnek!
Remélem ezekkel a szavakkal többen is egyetértenek, így jogos a többesszám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Canon EOS DSLR topic
- DOOM - The Dark Ages
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest