- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
krysn95
csendes tag
Skacok, kérlek segítsetek, hátha valaki tudja a megoldást...
Azt szeretném megoldani, hogy amikor haza érek automatikusan bekapcsolójon a win 10 pc-m és amikor elmegyek kikapcsoljon.
Arra gondoltam hogy amikor az Android telóm otthon van (hely adatból lehet tudni, vagy csatlakozik a wifire) akkor taskerrel indithatna a pc-t és fordítva. Van erre ötlet?
Köszi szépen!!
-
slice14
veterán
Sziasztok...
Hogy tudom lollipop alatt eltüntetni az autonotification ikont, az időjárás ikon mellől-alól? A gravity box nem lehetőség, mert az xposed csak alfa és több vele a baj, mint a haszna.
-
Teasüti
nagyúr
Accelero szenzorral. Autóba ülve be kell izzítani a monitorozást, mint mondjuk a Daily Road Voyager esetében és ha hirtelen erőhatást érzékel a telefon, akkor aktivál. Kár, hogy Pent nem látott fantáziát az accelero szofisztikáltabb monitorozásában. Kértem, hogy legyen G erő alapú context, azzal működne frankón, de nem...
-
fujifilm1
senior tag
Tudtok olyan voice recognisert ami
1. Offline
2. Magyar
3. Taskerrel együttműködőszöveg értőt? (Voice to Text) (speech recognizer.)
Mind a három együtt kellene!
kösz.
-
Gab130
tag
Szia!
Egy technikai kérdés, vagy talán inkább ötlet?
" amikor készítettem egy rutint autós baleset kezelésére, ahol a telefon önműködően akcióba lép és segítséget kér különféle módokon,"Hogyan tudod minden kétséget kizáróan meghatározni a telefon számára azt a tényt, hogy baleset ért? Természetesen azon túl, hogy szükség esetén egy appot elindítasz. De mi van akkor, ha nem vagy képes rá? Látsz erre bármiféle lehetőséget? Mert ha van megoldás, akkor ez egy nagyon fontos és hasznos app lehetne.
-
Nagyon korrekt az írás! Grat!
-
pleti
csendes tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy mitől függ, hogy egy létrehozott profil esetén tudok-e több taskot hozzáadni vagy sem?
-
Bivajka
csendes tag
Sziasztok!
Teasüti!Nagyon jó cikk, teljesen meggyőzött, és nekiálltam használni is. Egyelőre csak Wi-Fi-t kapcsolgat ha hazaérek, mert alapvetően állandóan csipogott a nyílt hálózatok miatt, és éjjelre elmegy repülni, de bizonyára tudom majd mire használni. Szeretném megköszönni, hogy ráébresztettél, mitől is lesz okos ez a "kütyü"!
Végigolvastam a hozzászólásokat, mert arra számítottam, hogy majd lesz benne egy link arra a bizonyos "helyi topik"ra, amit én valamiért a Google csoportba feltételeztem. Nem volt, és Google barátom is csak nagy nehezen tudott segíteni, mert nehezen értettem meg, hogy a "helyi" a PH-ra vonatkozik. Hozzám hasonlatos notórius félreértők kedvéért most azért beszúrnám még a linket.
-
myibit
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Tudna valaki nekem ajánlani android telefonra letölthető ingyenes lehetőleg magyar nyelvű gyerek nyomkövető alkalmazás? -
Teasüti
nagyúr
válasz
John_Deere #124 üzenetére
Ne áruld el senkinek, de egy AutoVoice front-end Tasker mini alkalmazáson dolgozom az utter! mintájára!
Már megoldottam a hívást magyar kiejtéssel, ragozás figyelmen kívül hagyásával (tehát találatod ad az "Anya" nevű névjegyre, ha azt mondom: "hívd fel anyámat").
Jelenleg az utter! 20%-át raktam össze Tasker+AutoVoice kombóval.
Még pár fontosabb rész a helyére kerül és nyilvánosságra hozom a fejlesztést, tesztelők bevonásával.
(Előtte ki kell találnom hogy tudnám levédeni a programot a kalózmásolatokkal szemben, vmi egyszerű validálást szeretnék belerakni, eleinte kis számú példány esetén akár kézi aktiválással privátban. A bétateszt erejéig biztosan.)
Ki tudja, idővel talán némi pénzt is megérhet a Play-en... De ha nem, akkor is letettem vmit az asztalra.De elég lassan haladok vele, kevés a szabadidőm... Talán addigra lesz már utter! magyarosítás is.
-
John_Deere
tag
Sziasztok! Nem tudom, mennyire követi bárki is mostanság ezt a témát, de csak lenne 1-2 kérdésem, mivel elég szép fejest ugrottam a programba.
És hülyébbnél hülyébb ötleteim vannak.
A célom az lenne, hogy hangutasításokkal irányítsak pár dolgot. Pl. a hívásokat. Néhány fontosabb telószámra beállítanám, hogy hívja fel adott számot, ha hangutasításnak azt adom. Igenám, de hogy tudom beállítani, hogy ha megadtam 2 szót Command Filter-be, ami legyen "Xperia Ákost", akkor mondjuk a bemondott, Xperia, hívd fel Ákost szövegre tenné a dolgát? Nem, nem teszi, csak ha simán Xperia Ákost mondok be (Bluetooth fülessel,de szerintem anélkül is eszméletlen macera egy mondatot jól eltaláltani a beszédfelismerővel, így ha a mondatból 2 szót eltalál, általában az 1. bemondásból teljesülne a feltétel és mégsem lenne 8 db simán hívd xy parancsom), amivel egyelőre még oké, de hiszem hogy belehet lőni valahogy... -
-
Bozek
nagyúr
válasz
kenesei1982 #120 üzenetére
Az asszonyhívás profilnál állítsd be Exit task-nek, hogy visszanémítsa a telefont a Tasker. Nem tudom, hogy ezt hogyan kezeli, úgyhogy ha nagyon muszáj, akkor várjon a némítás előtt mondjuk 1 percet. Az alatt csak felveszed.
-
Sziasztok!
Állítgatom a taskert, de van egy problémám.
Beállítottam, hogy este10től reggel 6-ig silent mód. Ez működik is.
Van egy olyan profil is, ahol ha asszony hív kikapcsolja a csendes módot, hogy halljam. Namármost ha 11kor hív, akkor az oké hogy felhangosítja, de a másik profilt még mindíg aktívnak jelöli, de nem áll vissza némára.Olyat keresek (de nem találom) hogy magát a tasker is óránként frissüljön, és ellenőrizze újra a profilokat. Lehet ilyet?
Vagy más megoldási mód? -
Teasüti
nagyúr
-
törölt tag
Nekem is lenne egy kérdésem. E-Robotban nem tudom parancsban szabályozni, hogy a GPS jeleket aktív, vagy passzív módban kezelje. Vagy az egyik, vagy a másik. A képernyőzárat szeretném helyfüggően szabályozni, de a GPS -t egy másik program miatt nem kapcsolhatom ki arra az időre, amíg biztosan nem változik a pozícióm. Ha passzív módban van az E-Robot, akkor nem reagál, ha aktívban, akkor meg órákig fölöslegesen kérdezgeti a pozíciót. Arra gondoltam, hogy passzívra állítom, és adott időben indítok valamit, ami biztosan lekérdezi a pozíciót. A térkép logikus lenne, de csak a koordináták miatt nem akarom behívni az egész programot. Tudtok valami olyan Activity -t (vagy valami könnyedebb programot a Play -ről), amit ilyenkor meg lehetne hívni?
-
Bozek
nagyúr
Nincs gond a 2 perces ébresztgetésekkel, a tegnapi teszt alatt se merítette annyira a telefont. Legalábbis nem tapasztaltam, mert merült az amúgy is a WiFi-n megosztott NET miatt.
RSS nincs, de ez amúgy se olyan oldal. aminél lenne értelme szerintem. Bár ugye van mobilos oldal, az olyan 25-30 kb-ot eszik letöltésenként. Ez nem is sok, de 2 órán keresztül 2 percenként, az már 1,3-1,8 MB. Mondjuk ez se sok nálam, mivel 1 gigás korlát van a NET-en.LED-es értesítés van, ezért is használom a Notify LED-et. Ha a Tasker-t beállítom LightFlow-ban, akkor aztán nincs mese, jelez még akkor is, ha nem történt semmi.
A figyelmeztetéssel mire gondoltál pontosan? Mert annál az utolsó előtti bekezdésednél elveszítettem a fonalat. -
Teasüti
nagyúr
Huhh ez inkább html kérdés, semmint Tasker.
Nincs vmi rss szolgáltatásuk, amiben XML-ben vagy vmi másban küldik ki a friss infót?
Azt sokkal könnyebb lenne feldolgozni, meg az adatforgalommal is spórolósabb, mint letöltögetni egy komplett weblapot.A többi okés, de jelenleg csak úgy megoldható, ha egy Task folyamatosan fut.
Egyrészt a telefon nem fog tudni "aludni" a 2 perces ébresztések miatt, másrészt ez idő alatt rendelkezésre kell állnia. Ha vmi okán leáll a Task, akkor annyi a két órának is. Legalábbis abból a példányból, ami épp futott.
Ennél sokkal szerencsésebb, ha vmi figyelmeztetésen töröd a fejed, ha a telefon egyik értesítőjét használod, mint mikor hívást, vagy levelet kapsz. (Már ha van ilyen a telefonon, mint a LED-es értesítés, BLN stb.)
Mondjuk ez kérdéses melyik merítené jobban, pl. egy LED-es értesítő, vagy ha 2 órán keresztül nincs deepsleep. -
Bozek
nagyúr
Lenne pár kérdésem.
1. Meg lehet csinálni Tasker-ben, hogy a weboldalnál csak az oldal címét töltse le? Kímélném vele a NET-et, mert ami infóra szükségem van, azt a cím is tartalmazza.
2. Lekérdezek egy időpontot egy weblapról és szeretném megcsinálni, hogy attól az időponttól kezdve mondjuk 2 órán keresztül 2 percenként végrehajtson egy másik task-ot. Lehetséges ez?
3. Adott egy változó hosszúságú string. Szeretném levágni belőle az utolsó 5 karaktert, megoldható-e?Le is írom, hogy mi a tervem:
Adott egy oldal, ahol focimeccsekről van élő, szöveges tudósítás. Szeretném megcsinálni, hogy amikor gól van, küldjön a Tasker értesítést. Addig eljutottam, hogy letölti az egész oldalt és ott az 5. sorból (itt van az oldal címe) kiszedi a szükséges infókat. Ha ez változott, akkor jön a notification. Ha meg maradt a régi, akkor nem csinál semmit. De jelenleg kézzel kell beállítanom a HTTP Get-nél a címet, a profil időzítését és a string-ek hosszát.
A tesztelés folyamán minden működött is, élesben azonban nem sikerült kipróbálnom, mert előbb a Liverpool - Stoke City, majd a Kozármisleny - ZTE találkozón se esett gól a profil elkészülte után.Tudom, vannak livescore programok, de az NB II egyikben sincs benne, amelyiknél beállítható az értesítés. Vagyis van, amelyikben igen, az NB II Keleti-csoport, ami már megszűnt.
-
dbius
veterán
Köszi az írást. Kb. fél éve használom a taskert, jelenleg kb. 10 aktív profillal, folyamatosan építve, finomítva őket, de inkább egyszerűbb logika alapján felépítve őket, mint tudatosan, programozói oldalról, így eddig a variable használata elmaradt, bár ahogy nézem bonyolultabb profiloknál elengedhetetlen a használatuk.
-
-
-
Teasüti
nagyúr
válasz
#79335424 #102 üzenetére
Köszi!
Ennél vmivel könnyedebb olvasnivalóra számítottam, de azért sem ijedek meg tőle.(#101) hcl
Most már erős a gyanúm, hogy bug lesz. Egy hete egy vacak bug miatt küszködök és most még fel is függeszthetem az összes erre épülő projektemet.
Már tavaly augusztusban ismeretes volt a hiba, de még mindig nincs javítva.
ICS+ verzión ki is dobja a hibát, pre-ICS verzión viszont még ennyit se.
Na mindegy, a fejlesztő azt írta nekem majd ránéz. Kíváncsian várom mikor... -
törölt tag
Tudom, kicsit nagyképű, de ez egy megállapodás eredménye. Egy páran elég régóta játszogatunk, kísérletezgetünk android mini PC -kel (MK808 topik). Tökéletes "fejlesztőeszköz". Az "újak" gyakran jöttek olyan kérdésekkel, amik ezerszer le lettek írva (gondolom, ismerős). Aztán valaki javasolta, hogy csináljunk ilyesmi aláírásokat, hátha ösztönzőleg hat. Szerintem működik, csak kicsit zavarban vagyok miatta, amikor másik topikba írok.
Nem tudom, hogy kell ilyenkor linkelni, hogy maximálisan kifejezzem tiszteletemet a szerző felé. Már írtam neki, kértem az engedélyét a publikáláshoz, de nem válaszolt. Mivel a Google is hozza, remélem, nem szabálytalan!
Alkalmazásfejlesztés Google Androidra.pdf -
-
törölt tag
Egy javascripthez képest? Ne hidd! Az intentek alap építőkockák. Világosan le vannak írva az Android dokumentációban. A shellparancsok meg ezer helyen. Nyugodtan fogj bele, mert lehet, hogy lesz olyan rész, ahol a homlokodhoz fogsz csapni, hogy ilyen egyszerűen is lehetett volna! Van egy szakdolgozat pdf -ben a neten az android programozásról. Nagyon jó! Sok mindent megmagyaráz egy program lelkivilágáról. Sokat tanultam belőle, pedig mint írtam, sosem tanultam programozást.
-
-
Teasüti
nagyúr
Egy hete szopórollerezek, mert nem tudom működésre bírni a kurva XMLHttpRequest parancsot JavaScriptlet-ben Taskerből. Egyetlen élesben működő példát sem találtam neten Tasker kapcsán.
Fórumban sem válaszol senki.
Ott meg még nem tartok, hogy Library-ket kezdjek el használni.Szóval jah, így ugorjon az ember a mélyvízbe!
JavaScript-et és a reguláris kifejezéseket úgy ahogy elsajátítottam már, legalábbis ami a Tasker-hez kell belőle, nem ment könnyen programozói tudás nélkül, de nem fogta senki a kezemet.
Idővel majd talán terítékre kerülnek a Shell parancsok, intent-ek is, SL4A is, ha nagyon kelleni fog vmihez...
Valószínűleg az is nagy szopás lesz. -
törölt tag
Persze. Ez nem a bemutató kategória. De azt nem hiszem, hogy a Tasker ne lenne ilyenre képes. Shellscriptet biztos, hogy tud kezelni. Ha valaki beüti a Google -be, hogy linux terminálparancsok, akkor rá fog jönni, hogy nem egy nagy cucc. Egy intent pedig lehet egysoros, de a legprecízebben meghatározott intentnek is kb. 6 kritériuma van. Ha erre van egy kitölthető ablak (mint az E-Robotban), akkor oda van készítve a létra a kerítéshez.
-
-
vadkörte
addikt
"Meg kell értenie majd minden használónak, hogy nagyon sok dolognak utána kell járniuk maguktól is, mert tanulás nélkül nem fognak dűlőre jutni a programmal."
Pfujj... Nem vagy trendi. Sokkal egyszerűbb várni a készet, a sült galambot, hogy megoldjanak helyettünk mindent."Elég sok mindent meg lehet csinálni kezdőként alapból is, mert adják magukat az egyszerűbb dolgok. De a bonyolultabb műveletekhez elkerülhetetlen, hogy kiműveljék magukat az emberek."
A net tele van jobbnál jobb leírásokkal a Taskerhez. A google-nek meg van egy nagyon kellemes keresőszolgáltatása. Az Androidos telefonok ~100%-án egész jól működik. Csak használni kellene...
Az egész élet tanulás. Senki sem születik az abszolút tudással. Szép is lenne.
Mellesleg pont ez miatt tértem vissza a robothoz. Nekem az egyszerűbb. Ezzel nem leszólni akarom a Taskert, egyszerűen nekem túl összetett, túl bonyolult és képtelen voltam elsajátítani a Tasker gondolkodásmódot."Már aki szeretné..."
Na itt kezdődnek a problémák... -
Teasüti
nagyúr
Minimális Google keresés után úgy látom a Secure Settings Pro tudja kapcsolni a Location Services funkciót.
Meg kell értenie majd minden használónak, hogy nagyon sok dolognak utána kell járniuk maguktól is, mert tanulás nélkül nem fognak dűlőre jutni a programmal. Elég sok mindent meg lehet csinálni kezdőként alapból is, mert adják magukat az egyszerűbb dolgok. De a bonyolultabb műveletekhez elkerülhetetlen, hogy kiműveljék magukat az emberek.
Már aki szeretné...Tasker nem varázspálca.
Nem is szándékoztam ekként beállítani. -
Teasüti
nagyúr
válasz
#79335424 #85 üzenetére
A front-end erre nem képes jelenleg.
Egyéb mókolással nyilván megoldható, de ez túlmutat ezen a beszélgetésen, a cikken, rajtam.
Tasker nem egy all-in-1 univerzális varázspálca. Egy eszköz véges képességekkel, korlátja van és a kerítésen csak a hozzáértők tudnak átugrani.
Akinek ingere támad Shell parancsokkal, meg Android script-ekkel és intent-ekkel próbálkozni, abban én nem tudok segíteni. -
törölt tag
"Az Android beállítások menü "vezeték nélküli hálózatok" kapcsolóra gondolsz? Sehol. Tudtommal."
Ebben nem lennék biztos, bár még nem csináltam konkrétan ilyen korlátozást. De minden ilyen művelet hátterében egy process, egy intent, egy activity, egy shell parancs van. Meg kell keresni (pl. logcat) és a Taskerrel lefuttatni egy szabályzást, manuálisan megadott paraméterekkel (kill, intent, shellscript, activity, stb).
-
Teasüti
nagyúr
válasz
kenesei1982 #81 üzenetére
Természetesen megoldható.
A helyi topikban.(#80) Polllen
Az Android beállítások menü "vezeték nélküli hálózatok" kapcsolóra gondolsz? Sehol. Tudtommal.(#73) Somatom
Pontosan. -
törölt tag
válasz
kenesei1982 #81 üzenetére
Sajnos, ebben nem tudok segíteni. Azt tudom, hogy E-Robotnál nincs ilyen gond. Új parancs létrehozása, esemény hozzáadása, művelet(tek) hozzáadása, mentés. Ennyi. Legalábbis egy ilyen, egyszerű dolognál. A feltételek, változók kezelése, a parancsok összekapcsolása, esetleges visszacsatolásaik már más kérdés.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
INTELligent #68 üzenetére
Sokféle módon megvalósítható. Ha gyártói csomagban készül az intelligens ház (Phillips és társai), akkor úgy sejtem van gyártói támogatás szoftveresen is.
Illetve talán a másik népszerűbb megoldás az interneten keresztüli parancs küldés, amit egy szerver fogad és erre a szerverre van rákötve minden távirányított hardver. Ez esetben közvetlen kapcsolatot is lehet létesíteni a szerverrel a HTTP Request metódusokkal. -
-
Polllen
félisten
Taskerben hol találom a wifi/cella info alapján történő helymeghatározás ki-/bekapcsolását?
Erre frankón tudnám használni, mert egy új play frissítés óta csúnyán eszi az aksi időt ez a szolgáltatás...
Viszont kellene néha...
-
törölt tag
válasz
kenesei1982 #78 üzenetére
Nem tudom, miért zavar a rootolásban az, hogy céges. De mindegy, most nem ez a kérdés. Én root nélkül pont olyan tehetetlennek érzem magam droidon, mint amikor először kaptam a kezembe szifont és próbáltam hozzáférni a saját szerveremhez. Aztán kezdték magyarázni ezt az Itunes nevű mineket. Szerintem a Tasker (és a többi automatizáló) is pont ilyen tehetetlen lesz, mert az automatizáláshoz szükséges alapokhoz nem tud hozzáférni. Pl. a jelen helyzetben, ha a GPS kapcsolását adod meg eseményként, akkor kell egy feltételrendszer is. Azt nem értem, hogy milyen program elindítását gondolod megoldásnak. A Taskert? De hát az már fut. Mi értelme elindítani? Attól, hogy elindítasz egy programot, még nem fogja automatikusan tudni, hogy mit csináljon. Ezért van jelentősége annak, ha egy program Tasker -kompatibilis (plugin). Ezt én hatalmas ficsőrnek tartom, mert az ilyen programoknak a Taskerből is tudsz utasításokat adni. Ezért volt bölcs dolog Tamástól, hogy az E-Robot is tudja kezelni a Tasker és Locale plugineket.
-
-
törölt tag
válasz
kenesei1982 #76 üzenetére
"Akor gondoltam fordítva..."
Akkor én is azt gondoltam volna, hogy fordítva kéne. Előbb rootolom, aztán próbálom beállítani. A Taskert nem ismerem, de mivel nagyobb tudású, mint az E-Robot, biztos, hogy tudnia kell kezelni a GPS -t eseményként, mivel az Androidban van rá lehetőség. A "butább" E-Robot ezekre a hely eseményekre tud reagálni: -
felraktam a progit.
Nagyon tetszett a leírás alapján, de most már kezd idegesíteni a használhatatlansága
.
2 dolgot próbáltam eddig mindhiába:1. Otthon vagyok (300m-es sugár a gps-nek.) és este van, akkor néma. Azt vártam volna, hogy ez automatikusan megtörténik, hiszen ezért telepítettem fel. Csak akkor aktivál bármit, ha a képernyőt unlockolom, addig el se nidítja a pozíció keresést. Most kivettem a GPS feltételt, csak az időt hagytam benne, így megy.
2. Szeettem volna egy olyat, hogy ha elindítok egy progit, akkor bekapcsolja a GPS-t. Ez le van tiiltva ha nem rootolt a teló. Akor gondoltam fordítva...ha elindítom a GPS-t, akkor indtsa el a progit. Na itt meg feltételként nem lehet a GPS-t megadni.....
Én vok a béna, vagy ennyit tud a progi?
-
itamragy
csendes tag
Kenesei1982:
Itt van a 7 napos próba verzió.Eami:
Ha minden igaz / 23 --> "KEYCODE_DPAD_CENTER" /
Azaz a 23-as kód az enter.Ha tévedek javítsatok ki!
-
törölt tag
válasz
kenesei1982 #70 üzenetére
Szerintem nem kell feltétlenül lekérdezgetnie. Ha olyan helyen laksz / dolgozol, ahol sűrűn vannak adók, akkor cellainfó alapján is megy. Esetleg egy adott cellába lépésnél kapcsolja a GPS -t a pontosításhoz. Ha beazonosította, hogy a megfelelő helyen vagy, akkor kikapcsol. Vagy ha valahol van wifi hálózat (nem kell tudnia a kódot, elég az SSID), akkor az alapján is be tudja azonosítani a helyet. SZERINTEM!
-
a 7 napos próbaverziót hogyan érem el?
-
válasz
kenesei1982 #70 üzenetére
A GPS nem nagyon fogyaszt, az csak vevő. Ami fogyaszt, az a rádióadással járó dolgok (wifi, BT, GSM), a kijelzővilágítás, meg ami nagy prociterhelést okoz.
-
Jó kis írás, gratula.
Felmerült bennem egy kérdés.
Írtad, hogy lehet benne olyat csinálni, hogy ha hazaérek, akkor halkítson, a melóhelyen hangosítson....stb. Ez nagyon hasznosnak hangzik. Ehhez persze kell a GPS. A kérdésem a köv.:
Nem szeretném a GPS-t folyamatosan használni. Lehet olyat is, hogy mondjk fél óránként lekérdezze a halyzetemet és hozzávesse a feltételekhez? Így sok energia megmarad. -
FireFox1996
őstag
köszönöm a tartlamas leírást
-
INTELligent
senior tag
Először is grat a cikkhez!
Ha már kérdezték bocs: a hapsi a videóban hogy irányítja a tv-t, lámpákat? Közvetlen a Tasker-rel, vagy van valami a telefon és a lámpa, stb. között?
-
Dottore
addikt
Ahogy már írta is valaki, a régi verzióról készültek a képernyőmentések. Ez pont akkora hiba, mint amennyire a cikk profi. Nagy.
-
eami
veterán
válasz
#79335424 #50 üzenetére
ja én példának hoztam fel hogy ilyet is meg lehet csinálni, sőt én meg is csináltam.
Arra valaki tud esetleg válaszolni ha csinálok egy olyan eseményt ahogy beírjon egy szöveget akkor utána mi az "enter" key kódja? Hogy tudom arra rávenni a taskert hogy nyomjon egy entert? -
aprokaroka87
nagyúr
Nagyon jó cikk!Gratula Teasüti!
Vajon a Samsung Galaxy S 3-4-ben megtalálható featureokat meglehetne a taskerrel valósitani bármilyen telefonnal?
Nagyon jó app,mindenkinek ajánlom.
Helyeslem hogy elindul a magyar Tasker közösség,mert igy a kezdők is megértik a program mükődését.
Egy érdekes kérdésem lenne CM7.2-ben hogyan lehetne megoldani az állapotsori Zene vezérlést Taskerrel? -
törölt tag
válasz
wyattthoearp #60 üzenetére
Sajnos, nekem is kell még a tűzfal, de remélem, egyszer majd meg tudom oldani nélküle is. Én az Avastot használom. A vírusírtó rész az teljesen ki van kapcsolva, de maradt még négy funkció (tűzfal, tether, hívásmanager, programinfó) és nem kér sok erőforrást. De szerintem nem ez az "értelmes mód", mert ez csak a netkapcsolatot akadályozza. Az alkalmazás ettől még fut és ha minden funkciója a nettel kapcsolatos, akkor teljesen feleslegesen zabálja a teló erőforrásait. Az elegáns megoldás egy automatizáló programmal, szükség szerint tiltani vagy az egész alkalmazást, vagy csak a netkapcsolatért felelős processzét.
-
gzbotii
nagyúr
Micsoda Winamp nyulas a logoban
-
wyattthoearp
tag
Az akkukérdés részemről irreleváns, estig úgyis kibírja.
Nem tudom elképzelni, hogy a telefon jobban tudja mikor kell lenémítania a hangerőt mint én. A legváratlanabb helyzetekre, hogyan készítesz automatizációt?
A biztonsági kockázat miben rejlik? Ha nem vagyok wifire kapcsolódva akkor szerintem nehéz rávenni a telefont, hogy adatokat szivárogtasson. Ha kapcsolódva vagyok, wpa2psk kódolás a legtöbb helyen adott.
El lehet fogni a csomagjaimat, de megfejteni nem biztos, hogy érdemes.
Szerintem hamarabb befonja az emberünk a szemöldökét...
Egyébként vannak automatizálva dolgaim. Ha bedugom a fülest, folytatja a zenelejátszást onnan, ahol abbahagytam. Beállítottam, hogy rázásra induljon el a camera program.
Ha olvasatlan emailem érkezett, akkor kéken villogjon a notification led, és a kamera vakuja, valamint 15 percenként 3 rövidet zizegjen figyelmeztetésképp.
Az automatizálás értelmes módja a tűzfal, amivel megtiltod azon programok ténykedését amelyeknek nem kell.
Beállíthatom, hogy mely programok férjenek hozzá 3g-n keresztül az internethez, és melyek wifin.
Az nfc tagek elhelyezése lenne jó módszer nekem, de olyan telefonom még nincs. -
törölt tag
válasz
wyattthoearp #57 üzenetére
Biztos veled is történtek apró, de bosszantó dolgok, amik automatizálással elkerülhetőek. Még sosem volt úgy, hogy a legrosszabbkor sötétedett el a képernyő? Hogy épp egy nehéz pálya teljesítésének utolsó mozzanataiba csörög bele a teló? Stb.
-
vadkörte
addikt
válasz
wyattthoearp #57 üzenetére
Az állandóan működő GPS elég rendesen tudja szipkázni az akkut. Ha nem használod/futtatsz olyan app-ot, aminek állandó GPS vétel szükséges, felesleges. A wifi szintén. Nemcsak energiapazarló, hanem erős biztonsági kockázata is lehet. Lényegében olyan, mintha a bejárati ajtón két tábla lenne.
Az egyiken ez: "Vigyázat! A lakásban kutya van, a kutya harap!"
A másikon meg ez: "Apjuk! Kulcs a lábtörlő alatt!"Én pl. nem GMaps-ot használok navigálásra, hanem egyéb programot - OSMAnd+-t, de a neve lényegtelen - mivel nem szeretem, ha állandóan GPS után kajtat - pl a munkahelyemen nem lát 1 műholdat sem, mivel a 80-100cm "vékony" falak majdnem mindent leárnyékolnak - meg különben se menjen állandóan.
Így készítettem egy automatizmust, ami az adott applikáció indulása esetén bekapcsolja a GPS-t, ha leáll, kikapcsolja.
Kis csavar a dolgoban, hogy bekapcsoláskor rákérdez, biztosan szeretném-e indítani a GPS-t.Az állandó mobilnet OK, de fontolgatom az ütemezést.
-
wyattthoearp
tag
Nekem kicsit bonyolultnak tűnik az okostelefon, ha így közelítjük meg.
A GPS mindig be van kapcsolva, ha egy program használni akarja, akkor aktiválódik a dolog és megjelenik az értesítési sávon.
A wifi és a mobilnet szintén folyamatos. Ha ugyanis van ismert wifi akkor rákapcsolódik, ha pedig nincs akkor kell a 3G.
A fényerő,t ha kell, a környeztnek megfelelően állítja a telefon.
A csengetés hangerejét pedig nem kellett automatizálnom, mivel nincs állandó napirendem. -
törölt tag
-
vadkörte
addikt
"Tipikus eset (de nem az egyetlen) mondjuk egy tanítási óra, vagy előadás, stb.
Én sztem igen is fárasztó mindig lehalkítani a telefont az óra kezdetével, majd végeztével meg vissza."Jó a példa. Munkahelyemen egy ideig helyettesítenem kellett az egyik ügyfelest. A helyen - egész napos emberforgalom, olyan, mint egy könyvtár - se az ott dolgozó(k), se a kutatók nem használhatnak telefont. Nem kell kikapcsolni - régebben ki kellett - elég lehalkítani. Őszintén megmondom elég sokszor elfelejtettem némiítani. Azután meg égett a pofám, hogy jár a szám, közben meg én nem tartom be szabályt.
Nos meguntam és összeraktam egy automatizmust, ami a munkaidő kezdetén - fix 7:45 - lenémítja a telefont, aktiválja a rezgőmódot, majd a munkaidő végén - változó 16:00; 18:00; 12:45 - viszaállít mindent.
Azóta nem ég a pofám..."...Azóta nem vagyok hajlandó a telefonommal szöszölni ilyen alkalmakkor, pont azért mert ez egy felesleges művelet az ember életében, amit naponta többször is el kell játszania és biz' Isten el fog maradni pár alkalommal, aztán meg peche van."
+1
"...illetve éjfélkor sem kelek fel (mert addig szükség van a kapcsolat rendelkezésre állására), hogy repülőbe tegyem a telefont."
Rendszeresen elfelejtettem éjjelre repülőbe tenni. Aztán morogtam, ha késő éjjel/hajnalban valamelyik unatkozó ismerős, vagy kevésbé ismerős felzörgetett. Nos egy ideje 23:30-kor -> repülő, munkanapokon 6:15-kor vissza, hétvégén 7:15-kor. Kettővel kevesebb ránc a homlokomon.
Az E-Robot olyan, mint a Tasker. Feladatok ütemezésére szolgál, csak magyar fejlesztés és talán kicsit átláthatóbb. Próbálkoztam a Tasker-rel és azt kell mondanom, hogy kiváló program! Etalon-nak is lehetne mondani azon a területen, amire készült. => Feladatok automatizálására.
Az E-Robot ugyanezt tudja. Talán annyira nem szerteágazó, mint a Tasker, de cserébe, azoknak, akiknek idegen a Tasker logikája talán emészthető(bb). Ami nem jelenti, hogy az olyan egyszerű lenne, annak is meg kell érteni a logikáját, különben felülünk a szopórollerre.Teasüti:
Köszönjük a cikket! Remélem lesz folytatása. -
Bozek
nagyúr
Az addig okés, hogy nem ugyanakkor van az értekezlet, de ettől függetlenül megoldható. Csak nem az időt kell figyelni, hanem valami mást. Például lehet akár a közelségérzékelő is. Vagy kiraksz a kezdőképernyőre egy Tasker App Factory-s cuccot, bár azt is meg kell nyomni az elején és a végén.
-
Polllen
félisten
Elsőre egyedül a magyar hangvezérlésben látok rációt magamnak. Emiatt lehet kipróbálom.
Amit állítgatok a telefonomon napközben: Itthon wifi on, máshol wifi off, értekezleten, ami nem mindig ugyanakkor van, némítás. Illetve navihoz gps on/off. De erre is igazából van CM profilom, meg ha éjszaka nagyon elérhetetlen akarok lenni, a csendes órák.
Mást nem buzerálok és innentől kezdve a befektetés nem térül meg.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
NeoExDeath #33 üzenetére
A hangerőt kézzel mindig beállítom az adott szituhoz megfelelően, nem nagy dolog levenni a hangerőt éjszakára nappal meg vissza, pont eleget van kézben a teló ahhoz hogy ez ne legyen gond.
Nem nagy dolog, de ha ezekről megfeledkezel, akkor az szül kényelmetlenségeket, kínos helyzeteket.
Nem levenni a hangerőt kényelmetlen, hanem megfeledkezni róla és magyarázkodni utána meg elnézést kérni.Tipikus eset (de nem az egyetlen) mondjuk egy tanítási óra, vagy előadás, stb.
Én sztem igen is fárasztó mindig lehalkítani a telefont az óra kezdetével, majd végeztével meg vissza.
Egyrészt az emberi tényező miatt és mert erre minden alkalommal szükség van, vagy megcsörren a tanítás alatt, ami gáz, vagy néma marad tanítás után, ami megint gáz.
És nekem ne mondja senki, hogy soha nem feledkezett még meg ezekről rutinokról!
Timerriffic egyik ügyes képessége pont ez volt annó, amiért imádtam. Azóta nem vagyok hajlandó a telefonommal szöszölni ilyen alkalmakkor, pont azért mert ez egy felesleges művelet az ember életében, amit naponta többször is el kell játszania és biz' Isten el fog maradni pár alkalommal, aztán meg peche van.
Észre se kell vennem a telefonom, nálam magától értetődik, hogy "tudja a dolgát".
Persze mindig megmosolygom a teremben azokat, akiknek megcsörren a telefonjuk a zsebükben.Vagy mikor hazaérek este, akkor nem az az első dolgom, hogy lehalkítom a telefonom, mert vagy engem fog vki felzaklatni, vagy a családot fogja felzavarni, illetve éjfélkor sem kelek fel (mert addig szükség van a kapcsolat rendelkezésre állására), hogy repülőbe tegyem a telefont.
Az ébresztő órámat se magam állítgatom naponta újra és újra (változó órarend), ezt is a telefonom végzi önműködően. És imádom, amikor reggelente felolvassa ébresztés után az aktuális időjárást, stb.
Érdemes felismerni az automatizálás - mint olyan - jelentőségét. Mit jelent az automatizálás?
Aztán ezeken felül még kismillió egyedi dologra is rá lehet venni a telefont, ami nem ismétlődő rutin, inkább egyéni dolgok. Ilyen pl. amikor készítettem egy rutint autós baleset kezelésére, ahol a telefon önműködően akcióba lép és segítséget kér különféle módokon, beméri a baleset helyzetét, lekéri a címet, sms-eket küld, figyeli a hívásokat, vészjelzéseket ad le, információkat szolgáltat, stb stb. (Éles tesztre soha nem került sor, így béta állapotúnak tekintem, és nem is épp a legszofisztikáltabb a működése, inkább csak egy demó, hogy a Tasker erre is képes.)(#50) Somatom
Ez az E-robot már korábban is felmerült, de bevallom még sosem tekintettem meg közelről.
Viszont példás, hogy magyar fejlesztés és ahogy hallom elég sokat is tud.
Sajnos az ismereteim nem terjednek ki a többi alternatívára, így nem is tudok ítélkezni felettük.
Legjobb tudomásom szerint viszont Tasker a legnagyobb tudású jelenleg a piacon. -
törölt tag
Nem tudom, de Tamás biztos tud rá válaszolni. De eccerű logikával végiggondolva ez nem tűnik nagy kunsztnak. Tamás bevallása szerint az NFC kezelésén még van csiszolni való, de ha érzékel egy meghatározott NFC taget, azt tudja eseményként kezelni. A képernyőzárat meg természetesen tudja kapcsolni.
-
-
Teasüti
nagyúr
Azóta is várom a negatív kritikákat, életem első írásával nem számítottam túl jó fogadtatásra.
Bevezető cikknek szántam, amit próbáltam a laikusoknak és a hozzáértőknek egyaránt emészthetővé tenni.
Nem volt magától értetődő, hogy pontosan miről is kellett volna írni és mekkora terjedelemben, tekintve, hogy egy-egy funkciónak is külön cikket lehetne szentelni (lásd függelékek). Így próbáltam csak levezetni pár példát és közben megválaszolni a releváns kérdéseket. -
-
apaszka
veterán
Én nagyon szeretem. Ezzel tudtam megoldani ,hogy csak akkor kapcsolódjon 3g-re a telefon,ha Böngészőt,vagy a FB klienst használom.
-
válasz
#79335424 #41 üzenetére
"De érdekel, hajt a kíváncsiság és látom az irányt. SZERINTEM!"
Fúj, ez undorító. tessék szépen beállni a sorba, és mindenféle dolgokat szidni a manual és a hibaüzenetek elolvasása, majd akár minimális utánajárás nélkül. Esetleg a problémáidat másokkal megoldatni, az a trendi -
törölt tag
Egy kezdőnek fontos a support és a program átláthatósága. Ebben biztos, hogy előnyben van az E-Robot, hisz Magyar és Tamás hozzáállása, segítőkészsége is maximális.
A Tasker képességeit nem ismerem, nem tudom, mi olyat lehet megtenni vele, amit E-Robottal nem. Én úgy gondolom, ez az automatizálás egy fejlődési folyamat egyik állomása. Először megveszi az ember a kütyüt és néz rá, mint borjú az.... Aztán lassan (ha találkozott előtte linux -szal, akkor kicsit gyorsabban) kezdi megismerni. Elkezdi programokkal testreszabni, "felokosítani". Na, a legtöbben itt megállnak. De aki nem, az rájön, hogy néhány alkalmazás csak pár "kapcsolgatást" csinál és soxor pont arra nincs egy kapcsoló, amire nekünk kéne. A sok ilyet, ki lehet váltani eggyel, amiben be lehet állítani, hogy pontosan mit kapcsoljon. De mit is csinál egy automatizáló? Időzítetten kezel Intenteket, aktivity -ket, stb. Hmm... Ha egy kicsit utánaolvas az ember, akkor rájön, hogy egy intent, egy aktivity, egy shell parancs "megalkotásában" sincs nagy misztifikum. Lehet, hogy az E-Robotban nincs annyi színes gomb, de a lehetőség mindenre adott, csak tudni kell élni vele. Aztán ha az ember nézgeti az E-Robot (esetleg a Tasker) mentés fáljait, akkor szép lassan rájön, hogy mi, micsoda azokban az xml -ekben. Na, onnan jön a következő lépés. Senki ne értse félre, dehogy tartok itt! Soha nem tanultam programozást, én is küzdök, mint disznó a jégen. De érdekel, hajt a kíváncsiság és látom az irányt. SZERINTEM! -
kezdő laikus
tag
Ma megörültem, hogy olcsóbb lett Playen a Tasker, csak 699 HUF!
Yippy, gondoltam megveszem, ekkor láttam, hogy erre még 133 HUF adót is rászámolnak, itt meggondoltam magam.. -
vadkörte
addikt
válasz
Mercutio_ #31 üzenetére
"Bennem is az merült fel, hogy egyrészt biztos praktikus, de ugyanakkor elkenyelmesit,..."
Az. Praktikus. Ugyanakkor véleményem szerint nem kényelmesít el. Miért tenné. Inkább mondjuk úgy, hogy elvégez helyettem olyan dolgokat, amiket én is megtehetnék, csak az alatt az idő alatt, amíg ezeket elvégzi helyettem és mással - esetenként értelmesebb, vagy profitábilisebb - dolgokkal tudok foglalkozni.
"...másrészt mi van, ha okosabb akar lenni nálam a telom és adott szituban nem azt teszi amit szeretnék, de az automatizáltság miatt észre sem veszem?"
Nem akar. Egy automatizáló programtól a telefonod nem lesz Skynet.
"Persze tudom, hogy nem a telo ilyenkor a hunyó hanem én aki rossz feltételeket raktam össze - - kivéve ha droid vagy program bug - de mégis..."
Így van. Rendszerint user error van a háttérben. App bug-ot jelezni kell a készítőknek, általában szokták javítani, a droid bug-ot meg vagy javítja a Google a következő verzióval, vagy nem.
Ha készítesz egy automatizmust, illik letesztelni a működését. Ha nem, vagy nem megfelelően működik, átnnézed és addig faragod, javítod, amig nem lesz jó. Ezt követően az automatizmusnak működnie kell!Én anno az E-Robot-ot választottam. Szépen tette a dolgát mind stock, mind CM7.2 ROM esetén. Majd váltottam CM10.1-re és az E-Robot megkergült. Sajnáltam, de váltottam Taskerre.
A Tasker egy hihetetlenül nagytudású program, eszméletlen, hogy mi mindent el lehet vele végezni. De be kellett látnom, hogy a Taskerhez nem megfelelő a gondolkodásmódom, így visszatértem az E-Robot-hoz. A SecureSettings-szel sikerült CM10.1 alatt is működésre bírni (a SecureSettings-hez kell a root, nélküle nem működik!) és azóta is elégedetten használom.
Messze nem Tasker, de nekem egyértelműbb és ami a lényeg, amit automatizáltam vele, az úgy is működik, ahogyan elvárom.A cikkről.
A szerzővel még a Tasker topikban találkoztam először. Oszlopos tagja a topiknak és az a tudás amit felhalmozott/felhalmozódott ott, ezen cikk kereteit is feszegeti. A cikk maga érthető, részletes, jól megfogalmazott és összeszedett. Bár lehetett volna a Tasker-ről még kb. 5x ennyit is írni, jó kiindulás lehet azoknak akik, most ismerkednek a programmal. -
Teasüti
nagyúr
válasz
#79335424 #36 üzenetére
+1
Egy ehhez fogható cikk úgy tűnik kevés ahhoz, hogy igazán felfogja az ember mi is a Tasker és mire jó.
Ezt jól példázzák a feljebb lévő hozzászólások.Bug kérdés is teljesen jogos. Az idióta Ace-em idegesítő hibáit is megkerültem már Tasker-rel pár rom-on.
Ilyen a "wifi hiba", csináltam rá egy egyszerű ciklust, ami addig kapcsolgatja ki-be, amíg jó nem lesz, vagy amíg a telefon ki nem akad és indul újra magától (rom függő).
Már falhoz csaptam volna a telefont, ha kézzel kellene játszadoznom ezzel. -
törölt tag
Ha nincs rootolva, akkor a Secure Settings sem tud segíteni. Nem akarok litániát írni, olvasd el a Playen a funkciókat! Szépen le van írva, hogy mik a lehetőségek root nélkül, mikhez kell root, mikhez kell a helper kiegészítő (pl. a GPS -hez kell) és hogy hogyan kell eltávolítani a programot!
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #31 üzenetére
Szerintem ez pont fordítva van. Mire megtanulod kezelni és átlátod, hogy milyen fantasztikus eszközt kaptál, addigra annyi mindent tudsz meg az Androidról (meg a linuxról), hogy tuti nem lesz okosabb a teló. Ami a bugokat illeti, én pont azt szeretem az automatizálásban, hogy meg lehet kerülni vele a bugokat és az Android (vagyis inkább a Google) bosszantó hülyeségeit. Pl. értem én, hogy hatalmas biztonsági rés egy input method automatikus kapcsolása, de mennyi esélye van annak, hogy otthon, a lakásban valaki a kékfoggal akarja átvenni a hatalmat? Ne kelljen már emiatt menübe túrkálnom, ha a bluetooth bill -t akarom használni!
-
törölt tag
2.3.3 felett ez készülékfüggő. SGS2 (JB) Secure Settingsel (root kell) símán vette az akadályt, de a Sony Xperia minivel (ST15i) nem boldogultam. Pedig szinte csak ezért vettem. Jeladónak az autóba. Kapcsolta volna, de a Sony ilyenkor dob még egy ablakot, hogy biztos be akarom -e kapcsolni. Itt megállt a folyamat. Talán lehetett volna kezdeni vele valamit, de az egyszerűbb megoldást választottam. Cyanogenmod.
-
NeoExDeath
aktív tag
Jó cikk, köszönjük, látszik hogy a szerző tényleg nagyon lelkes a progival kapcsolatban.
Én azért a saját tapasztalataim alapján nem érzem azt hogy hosszútávon szükség van túlbonyolított automatizálásra egy telefonon. A sajátomon kezdetben én is ilyesmi progikat vadásztam, aztán ráakadtam a GO Power Master-re amit folyamatosan fejlesztgetnek, és egyszerűen lehet ingyen legálisan full verziósra varázsolni. Ebben van profil manager amivel ugyanilyen dolgokat lehet állítgatni, hogy mikor milyen szituban milyen legyen a fényerő meg a csengő hangerő. Csináltam vagy 5 profil. Ebből elég hamar elkezdtem 2-t használni (az egyik wifi-s, a másik 3G-s), mostmár ott tartok hogy állandóan a 3G-s van bekapcsolva. A hangerőt kézzel mindig beállítom az adott szituhoz megfelelően, nem nagy dolog levenni a hangerőt éjszakára nappal meg vissza, pont eleget van kézben a teló ahhoz hogy ez ne legyen gond. GPS alapú megfigyelést köszönöm de nem igényelek. A 3G-s korlátomnak még a felét sem szoktam elérni egy hónap alatt szóval már a wifi-s váltogatást sem igénylem. Tudom hogy a 3G jobban fogyasztja az akksit, de a korábban említett progi egyben karbantartó is, mióta fentvan sokkal tovább bírja az akksi, este meg úgyis töltöm. Ha valami olyan szitu van ami eltér az átlagostól (utazás, stb), akkor nem okoz nehézséget kézzel beállítani a kívánt funkciókat. Na szóval csak arra akarok kilyukadni hogy jópofa dolog egy ilyen alapos automatizálási app, sokaknak fontos az ilyesmi, de nekem pl hosszútávon nem volt rá szükségem, elég kb 2 jól beállított profil, meg egy olyan app ami karbantartja a telót, kiszórja a szemetet, stb.
-
Debilon
addikt
hát én végigcsináltam ezt a bemutató task-ot a GPS bekapcsolására, de nem kapcsolja be egyáltalán
OT-992D, stock ICS
bármelyik app-ot indítom amit betettem a listába, odáig megvan, hogy kiírja a szöveget (nálam pl. GPS ON) aztán ennyi
-
Mercutio_
félisten
Bennem is az merült fel, hogy egyrészt biztos praktikus, de ugyanakkor elkenyelmesit, másrészt mi van, ha okosabb akar lenni nálam a telom és adott szituban nem azt teszi amit szeretnék, de az automatizáltság miatt észre sem veszem?
Persze tudom, hogy nem a telo ilyenkor a hunyó hanem én aki rossz feltételeket raktam össze - - kivéve ha droid vagy program bug - de mégis... -
törölt tag
Köszi a bemutatót! Jó kis kirándulás, de én csak egy dolgot irigyelek a Taskerből. Az App Factory -t. A többi funkcióért nem kell külföldre menni, szerintem az E-Robot is képes rá. Magyarul. Ha valahol elakadok, akkor a topikjában közvetlenül a fejlesztőtől is kérhetek segítséget. Magyarul. Ha pedig valami hiányzik, akkor beírom az ötletet és ha Androidon lehetséges, akkor Tamás beépíti a programba. Természetesen az E-Robot is kezeli a shellscripteket, intenteket, broadcast üzeneteket, activity -ket stb. Emellett az Elixír profilokat, sőt, a Tasker és Locale pluginokat, így pl. a Secure Settingset is.
-
egy darabig használtam timeriffic-et, aztán rájöttem, hogy szeretem kézzel állítgatni a dolgaimat, szeretek "érintkezni" a telefonnal, és ha automatikusan csinálja a dolgait, akkor észre sem veszek 1-1 hívást, sms-t, meg egyszerűen nem nézek rá annyiszor.. telefonváltás után nem tettem vissza az appot, és (most) nem is hiányzik..
ha szükségem lesz ilyesfajta alkalmazásra, biztosan kipróbálom a Tasker-t, és újra felkeresem a cikket, részletes áttanulmányozásra - profi munka, nagyon ismered az appot -
fpeter07
veterán
Nem semmi program, de egyben ijesztő is.
-
Maxentius
addikt
Hú, amikor egyszer elkezdtem állítgatni a Taskert, elég hamar belezavarodtam a rengeteg funkcióba, amit tud, na de majd ezen nagyszerű leírást használva lehet, hogy később megint nekilátok megtuningolni a telót.
-
Bozek
nagyúr
válasz
#13260800 #23 üzenetére
Hidd el, ha tudod, hogy mit akarsz csinálni, akkor nagyon hasznos program. Bár én jelenleg egyetlen dologra használom, hogy este 9-től reggel 7-ig 0-ra veszi le a fényerőt.
De múltkor csináltam WoL-os felélesztést. Beállítottam az ébresztőt a telefonomon és amikor lenyomtam, távolról bekapcsoltam az itthoni PC-t.
-
Na, hasznos kis cucc
-
Polllen
félisten
Komoly írás, bár nekem elég a cm profil. Abból is kettőt használok & kb. két dolog van átállítva.
Amúgy mennyit eszik a progi?
-
törölt tag
Hááát ez inkább a butafonokra való app. A tököm fog szarakodni ennyit egy telefon beállításaival.
-
grozam
tag
Ez nem egy cikk, hanem egy diplomamunka.
-
Teasüti
nagyúr
Timeriffic-el kezdtem a pályafutásom, ügyes kis progi, de elég hamar kinőttem. Bár én még a bétánál próbáltam, egy-egy bug javítása nekem köszönhető.
Azóta hallottam van belőle vmi plusz változat is, de Tasker után már nem érdekelt.
(#9) Z04RD
GPS nyomkövetés csak egy lehetőség, jómagam a cellainformációkat figyelem a profiljaimban, ami nulla plusz fogyasztást jelent (persze nem is precíz módszer).mert hiába kapcsolja ki a Wi-fi-t (amit biztonsági okokból KIZÁRÓLAG kézzel kapcsolok ki és be, ha KELL, ahogy a mobil netet és a BT-t is)
és
Meg szintén egyéb okokból, nem szeretem, ha a GPS állandóan megy, mivel a facebook, a google, meg ki tudja még hány alkalmazás ami szépen szipolyozza a tartózkodási helyemet, szépen feltérképezi a napi mozgásomat, hogy mikor hol merre járok.Nos ezért kell megszabadulni a stock romoktól és nyílt forrású CM romot használni, és/vagy legalább egy PDroid-ot felrakni - ha lehetséges. Engem is kiráz a hideg, ha nem tudom szabályozni az adataimat.
Ezért nem a Tasker a felelős, hanem a telefon gazdája.(#10) Fecniii
De igen.(#15) blade zte
Vagy azt is beállítod, mikortól ellenörizheti a koordinátát?
Ami tetszik, azt állítasz be végső soron.
A sablonos Location context is azt használja "amit kap". Ha elérhető a gps, akkor azt, ha nem, akkor mobilnet alapján lövi be a koordinátád.Szívesen megnézném a telefonod mennyire önállóan megy.
Nézz be a Tasker topikba, már az elején felvázoltam a legfőbb profiljaimat. Ez elég régen volt, azóta lefolyt némi víz a dunán, bár a hétköznapjaimban nem használok azóta se többet. Inkább kísérletezéssel ütöm el az időt, most épp az utter! magyar nyelvű alternatíváján dolgozom parancsról parancsra. Ha ez sikerül, azt majd talán elkészítem önálló alkalmazásként is.(#16) almafa42
Hasonló? Valószínű.
Tasker? Ezért vagyok hozzáláncolva az Android-hoz (pedig egyszer szívesen kipróbálnék egy IOS-t is, de Tasker nélkül nem váltok.(#18) Lenry
Azt hiszem semmi akadálya.(#19) hocico és a többieknek: köszönöm!
-
hocico
tag
jó cikk, igazi kánikulai olvasmány
-
Lenry
félisten
egy ideje két mobilom van, mindkettő okos, mindkettőre van mobilnet, de az egyik céges (és gyakorlatilag korlátlan)
ezzel az appal meg lehet azt csinálni, hogy amikor nincs külső WiFi, akkor indítson az egyik telefon hotspotot (amire aztán a másik telefon fel tud mászni), aztán ha érzékel egy ismerős WiFi hálózatot, akkor állítsa le a megosztást és kapcsolódjon fel arra?ez azért lenne baromi jó, mert akkor lemondhatnám a saját telóm mobilnet-előfizuját
-
fujifilm1
senior tag
Sziasztok,
Hasznos írás Köszi. de pont ezzel van az egyik legfőbb bajom:
"(A képek a pre-ICS verzióból valók, netről összehalászott képernyőmentések amúgy, az újabb felület esetleges eltéréseit és ettől eltérő témáit nem ismerem.)"Ez egy kezdőnek elég komoly akadály.
Épp emiatt csalódtam a tasker kapcsán, hogy a teljes dokumentáció és minden egyes példaprogram a "régi" UI-al és ICS-re készült, így amikor az első lépéseket kezdtem akkor nem találtam meg semmit a leírások alapján, mert teljesen más a kinézete.
A másik szintén a dokumentáció elavultságából adódik: Pár dolog nem működik JB alatt. PL GPS automatikus bekapcsolása amikor a Maps / Navigaciót elinditom... A Secure Setting kell hozzá, ami meg a Note Touch Wiz -ével nem igazán kompatibilis... Ez persze nincs a doksikban, napok kuzdése után derult ki.
Azt már csak megemlitem, hogy a szaksajtóban szenzációsnak tűnő, meghirdetett akciós ár (talán 2 USD volt vagy mi ) az EU-ban nem érvényes, nekunk a fizetéskor már a duplájára jött ki
Na kipanaszkodtam magam...
Egyébként tök jó progi, mert azért két dolgot csak használok...
-
almafa42
aktív tag
Windows (8) Mobile-ra letezik hasonlo app?
-
blade zte
őstag
Elsö 3-4 oldalt olvastam, utánna láttam, hogy még van egy halom iromány.
Mindig is akartam volna használni a taskert, de valahogy nem aktiválódott. (Valami bug?
) A következö telefonomban viszont orrba szájba fogom nyomatni.
Vajon mennyit fogyaszthat egy gps meghatározás? Vagy azt is beállítod, mikortól ellenörizheti a koordinátát?
Nagyszerü cikk lett az android legnagyobb elönyéröl.Grat! Szívesen megnézném a telefonod mennyire önállóan megy.
-
LLKobe
veterán
Hű öregem, te tényleg fülig szerelmes vagy ebbe app-ba...
Amúgy tényleg hasznos cuccnak tűnik. -
HPAA
őstag
grat a cikkhez , ismét tanultam valamit
-
Firkavadasz
tag
Hihetetlen a cikk, köszi jó volt olvasni !
-
Vigilante
őstag
Erről rögtön ez jutott eszembe!
-
Fecniii
tag
Nem olvastam végig a cikket, de azt nem lehet esetleg beállítani hogy ne a GPS alapján határozza meg a helyzetedet hanem mondjuk wifi kapcsolat alapján? Ha haza érek az otthoni wifire csatlakozok ha a munkahelyemen vagyok akkor arra, ha vonaton buszon akármin akkor meg arra, ezeknek az SSID-je kb mindíg ugyan az.
-
Z04RD
csendes tag
Még nem próbáltam ki, és bár ki fogom, nekem ár borul egy dolog a progival kapcsolatban.
Feltételként figyeli, hogy hol vagyok. Gondolom ezt sem kézzel kell a kényelem miatt beállítgatni, így valószínűleg a GPS fut a háttérben, ami meg mint tudjuk jól tudja zabálni az akksit. Ennek fényében egy ilyen feltétel, hogy ha az akksi 15% alatt, és nincs töltőn, és NEM VAGYOK OTTHON, akkor már elnézést, de b@szhatom, mert hiába kapcsolja ki a Wi-fi-t (amit biztonsági okokból KIZÁRÓLAG kézzel kapcsolok ki és be, ha KELL, ahogy a mobil netet és a BT-t is), meg bármit, ha az egyik legerőforrásigényesebb funkció meg tovább fut. :S Így lehet, hogy okos, de pazarló. Mintha egy V8-asból akarnék környezetbarát takarékos hibridet építeni. :S Ez csak nekem fura???
Meg szintén egyéb okokból, nem szeretem, ha a GPS állandóan megy, mivel a facebook, a google, meg ki tudja még hány alkalmazás ami szépen szipolyozza a tartózkodási helyemet, szépen feltérképezi a napi mozgásomat, hogy mikor hol merre járok. :S Tudom, paranoiás vagyok, és miért félek attól, hogy engem a kis jelentéktelen porszemet így figyelik, akkor inkább ne is netezzek, meg ne akarjak se okos telefont, se semmilyen modern technológiát használni, de ettől függetlenül ez nekem elég fura. -
olbaidhun
őstag
Köszi a cikket. Jó ideje a timeriffic-et használom, de áttekintem, hogy ez érdemben mivel nyújt a mindennapokban többet.
-
Legyes
tag
Én a feltétel függő feladat üzemezésre a "Llama" (2db "L") nevű programot használtam.
-
gery2123
őstag
Hú, ez egy elég hosszú és terjedelmes cikk, ezt csak ha haza értem akkor olvasom az teljesen. De előre is nagyon jó cikk mert már elkezdtem, és tetszik. Végre lehet hogy tényleg ki fogom tudni használni a taskert :-D
-
Graphics
Jómunkásember
Na ezt majd átrágom mégegyszer, pár oldalig jutottam félkómában
Az biztos, hogy végletekig testreszabható így a készülék.
Én a Profile Schedule-t használom egy MTK-s telón, /Lenovo A830 / és ott megvan még az a plusz opcióm, a telefon által, hogy pl nekem éjfél után ki is kapcsol /power off / és ébresztő előtt fél órával meg vissza /
Emellette beállítva időszakokra mikor mit csináljon, de tovább részletekbe nem mentem, pedig ott is már elég részletesen paraméterezhetőség van.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3079, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3018
- Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- ÁRCSÖKKENTÉS MSI Z77 MPOWER Alaplap eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest