- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
wyattthoearp #60 üzenetére
Sajnos, nekem is kell még a tűzfal, de remélem, egyszer majd meg tudom oldani nélküle is. Én az Avastot használom. A vírusírtó rész az teljesen ki van kapcsolva, de maradt még négy funkció (tűzfal, tether, hívásmanager, programinfó) és nem kér sok erőforrást. De szerintem nem ez az "értelmes mód", mert ez csak a netkapcsolatot akadályozza. Az alkalmazás ettől még fut és ha minden funkciója a nettel kapcsolatos, akkor teljesen feleslegesen zabálja a teló erőforrásait. Az elegáns megoldás egy automatizáló programmal, szükség szerint tiltani vagy az egész alkalmazást, vagy csak a netkapcsolatért felelős processzét.
-
törölt tag
válasz
wyattthoearp #57 üzenetére
Biztos veled is történtek apró, de bosszantó dolgok, amik automatizálással elkerülhetőek. Még sosem volt úgy, hogy a legrosszabbkor sötétedett el a képernyő? Hogy épp egy nehéz pálya teljesítésének utolsó mozzanataiba csörög bele a teló? Stb.
-
vadkörte
addikt
válasz
wyattthoearp #57 üzenetére
Az állandóan működő GPS elég rendesen tudja szipkázni az akkut. Ha nem használod/futtatsz olyan app-ot, aminek állandó GPS vétel szükséges, felesleges. A wifi szintén. Nemcsak energiapazarló, hanem erős biztonsági kockázata is lehet. Lényegében olyan, mintha a bejárati ajtón két tábla lenne.
Az egyiken ez: "Vigyázat! A lakásban kutya van, a kutya harap!"
A másikon meg ez: "Apjuk! Kulcs a lábtörlő alatt!"Én pl. nem GMaps-ot használok navigálásra, hanem egyéb programot - OSMAnd+-t, de a neve lényegtelen - mivel nem szeretem, ha állandóan GPS után kajtat - pl a munkahelyemen nem lát 1 műholdat sem, mivel a 80-100cm "vékony" falak majdnem mindent leárnyékolnak - meg különben se menjen állandóan.
Így készítettem egy automatizmust, ami az adott applikáció indulása esetén bekapcsolja a GPS-t, ha leáll, kikapcsolja.
Kis csavar a dolgoban, hogy bekapcsoláskor rákérdez, biztosan szeretném-e indítani a GPS-t.Az állandó mobilnet OK, de fontolgatom az ütemezést.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PlayStation 5
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Bluetooth hangszórók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Csere-Beszámítás! Ajándék ROG Táska! Asus Rog Ally Z1 Extreme RC71L - 512GB SSD + 16GB LPDDR5
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest