Keresés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!

Új hozzászólás Aktív témák

• vadkörte

addikt

válasz Teasüti #99 üzenetére

"Jó az aláírásod! "
    +1 :C

"Látszólag lefut a kód, csak nem tölt le semmi adatot."

Tuti nem vagy béna. Nem lehet benne szintaktikai hiba? Végtelen ciklus tuti nem, mert akkor ki is akadna (ill. fagyna)

• vadkörte

addikt

válasz Teasüti #94 üzenetére

De b+, BENNED legalább van kitartás! :P
    Sokan ezt letudnák annyival, hogy Hülyeezaszar, vagy Miéééérneeem csináljaaa meeeg nekem valaaakii???

• vadkörte

addikt

válasz hcl #90 üzenetére

Idézni csak szabatosan... :C

(#92) Bozek:
    Inkább nyafog, hogy nincs létrája, vagy ha van, nem akar felmászni rá.

• vadkörte

addikt

válasz Teasüti #88 üzenetére

"Meg kell értenie majd minden használónak, hogy nagyon sok dolognak utána kell járniuk maguktól is, mert tanulás nélkül nem fognak dűlőre jutni a programmal."
    Pfujj... Nem vagy trendi. Sokkal egyszerűbb várni a készet, a sült galambot, hogy megoldjanak helyettünk mindent. :U

"Elég sok mindent meg lehet csinálni kezdőként alapból is, mert adják magukat az egyszerűbb dolgok. De a bonyolultabb műveletekhez elkerülhetetlen, hogy kiműveljék magukat az emberek."
    A net tele van jobbnál jobb leírásokkal a Taskerhez. A google-nek meg van egy nagyon kellemes keresőszolgáltatása. Az Androidos telefonok ~100%-án egész jól működik. Csak használni kellene...
    Az egész élet tanulás. Senki sem születik az abszolút tudással. Szép is lenne.
    Mellesleg pont ez miatt tértem vissza a robothoz. Nekem az egyszerűbb. Ezzel nem leszólni akarom a Taskert, egyszerűen nekem túl összetett, túl bonyolult és képtelen voltam elsajátítani a Tasker gondolkodásmódot.

"Már aki szeretné..."
    Na itt kezdődnek a problémák...

• vadkörte

addikt

válasz wyattthoearp #57 üzenetére

Az állandóan működő GPS elég rendesen tudja szipkázni az akkut. Ha nem használod/futtatsz olyan app-ot, aminek állandó GPS vétel szükséges, felesleges. A wifi szintén. Nemcsak energiapazarló, hanem erős biztonsági kockázata is lehet. Lényegében olyan, mintha a bejárati ajtón két tábla lenne.

Az egyiken ez: "Vigyázat! A lakásban kutya van, a kutya harap!"
    A másikon meg ez: "Apjuk! Kulcs a lábtörlő alatt!"

Én pl. nem GMaps-ot használok navigálásra, hanem egyéb programot - OSMAnd+-t, de a neve lényegtelen - mivel nem szeretem, ha állandóan GPS után kajtat - pl a munkahelyemen nem lát 1 műholdat sem, mivel a 80-100cm "vékony" falak majdnem mindent leárnyékolnak - meg különben se menjen állandóan.
    Így készítettem egy automatizmust, ami az adott applikáció indulása esetén bekapcsolja a GPS-t, ha leáll, kikapcsolja.
    Kis csavar a dolgoban, hogy bekapcsoláskor rákérdez, biztosan szeretném-e indítani a GPS-t.

Az állandó mobilnet OK, de fontolgatom az ütemezést.

• vadkörte

addikt

válasz Teasüti #51 üzenetére

"Tipikus eset (de nem az egyetlen) mondjuk egy tanítási óra, vagy előadás, stb.
    Én sztem igen is fárasztó mindig lehalkítani a telefont az óra kezdetével, majd végeztével meg vissza.
    "

Jó a példa. Munkahelyemen egy ideig helyettesítenem kellett az egyik ügyfelest. A helyen - egész napos emberforgalom, olyan, mint egy könyvtár - se az ott dolgozó(k), se a kutatók nem használhatnak telefont. Nem kell kikapcsolni - régebben ki kellett - elég lehalkítani. Őszintén megmondom elég sokszor elfelejtettem némiítani. Azután meg égett a pofám, hogy jár a szám, közben meg én nem tartom be szabályt.
    Nos meguntam és összeraktam egy automatizmust, ami a munkaidő kezdetén - fix 7:45 - lenémítja a telefont, aktiválja a rezgőmódot, majd a munkaidő végén - változó 16:00; 18:00; 12:45 - viszaállít mindent.
    Azóta nem ég a pofám...

"...Azóta nem vagyok hajlandó a telefonommal szöszölni ilyen alkalmakkor, pont azért mert ez egy felesleges művelet az ember életében, amit naponta többször is el kell játszania és biz' Isten el fog maradni pár alkalommal, aztán meg peche van."

+1

"...illetve éjfélkor sem kelek fel (mert addig szükség van a kapcsolat rendelkezésre állására), hogy repülőbe tegyem a telefont."

Rendszeresen elfelejtettem éjjelre repülőbe tenni. Aztán morogtam, ha késő éjjel/hajnalban valamelyik unatkozó ismerős, vagy kevésbé ismerős felzörgetett. Nos egy ideje 23:30-kor -> repülő, munkanapokon 6:15-kor vissza, hétvégén 7:15-kor. Kettővel kevesebb ránc a homlokomon. ;]

Az E-Robot olyan, mint a Tasker. Feladatok ütemezésére szolgál, csak magyar fejlesztés és talán kicsit átláthatóbb. Próbálkoztam a Tasker-rel és azt kell mondanom, hogy kiváló program! Etalon-nak is lehetne mondani azon a területen, amire készült. => Feladatok automatizálására.
    Az E-Robot ugyanezt tudja. Talán annyira nem szerteágazó, mint a Tasker, de cserébe, azoknak, akiknek idegen a Tasker logikája talán emészthető(bb). Ami nem jelenti, hogy az olyan egyszerű lenne, annak is meg kell érteni a logikáját, különben felülünk a szopórollerre. :U

Teasüti:
    Köszönjük a cikket! Remélem lesz folytatása. :R

• vadkörte

addikt

válasz Mercutio_ #31 üzenetére

"Bennem is az merült fel, hogy egyrészt biztos praktikus, de ugyanakkor elkenyelmesit,..."

Az. Praktikus. Ugyanakkor véleményem szerint nem kényelmesít el. Miért tenné. Inkább mondjuk úgy, hogy elvégez helyettem olyan dolgokat, amiket én is megtehetnék, csak az alatt az idő alatt, amíg ezeket elvégzi helyettem és mással - esetenként értelmesebb, vagy profitábilisebb - dolgokkal tudok foglalkozni.

"...másrészt mi van, ha okosabb akar lenni nálam a telom és adott szituban nem azt teszi amit szeretnék, de az automatizáltság miatt észre sem veszem?"

Nem akar. Egy automatizáló programtól a telefonod nem lesz Skynet. :P

"Persze tudom, hogy nem a telo ilyenkor a hunyó hanem én aki rossz feltételeket raktam össze - - kivéve ha droid vagy program bug - de mégis..."

Így van. Rendszerint user error van a háttérben. App bug-ot jelezni kell a készítőknek, általában szokták javítani, a droid bug-ot meg vagy javítja a Google a következő verzióval, vagy nem.
    Ha készítesz egy automatizmust, illik letesztelni a működését. Ha nem, vagy nem megfelelően működik, átnnézed és addig faragod, javítod, amig nem lesz jó. Ezt követően az automatizmusnak működnie kell!

Én anno az E-Robot-ot választottam. Szépen tette a dolgát mind stock, mind CM7.2 ROM esetén. Majd váltottam CM10.1-re és az E-Robot megkergült. Sajnáltam, de váltottam Taskerre.
    A Tasker egy hihetetlenül nagytudású program, eszméletlen, hogy mi mindent el lehet vele végezni. De be kellett látnom, hogy a Taskerhez nem megfelelő a gondolkodásmódom, így visszatértem az E-Robot-hoz. A SecureSettings-szel sikerült CM10.1 alatt is működésre bírni (a SecureSettings-hez kell a root, nélküle nem működik!) és azóta is elégedetten használom.
    Messze nem Tasker, de nekem egyértelműbb és ami a lényeg, amit automatizáltam vele, az úgy is működik, ahogyan elvárom.

A cikkről.
    A szerzővel még a Tasker topikban találkoztam először. Oszlopos tagja a topiknak és az a tudás amit felhalmozott/felhalmozódott ott, ezen cikk kereteit is feszegeti. A cikk maga érthető, részletes, jól megfogalmazott és összeszedett. Bár lehetett volna a Tasker-ről még kb. 5x ennyit is írni, jó kiindulás lehet azoknak akik, most ismerkednek a programmal.

Új hozzászólás Aktív témák