Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
Közben lett ideiglenes megoldás a barcode scanner problémára. Ide nem folytatom a fórumozást, inkább a már közel 1700 hozzászólásos hír topikjába irkáljunk szerintem: [link]
-
DarkByte
addikt
80MB-os csomag megszűnt a hónap elején. Helyette van 990Ft-ért 100MB, 1990Ft-ért pedig 500MB. [link] Max. azt tudom elképzelni hogy akiknek régebbről aktiválva van még továbbvihetik a 80MB-ot egészen addig amíg egyszer el nem fogy a hosszabbításhoz szükséges egyenlegük.
-
DarkByte
addikt
500MB-os netcsomag? Sok mindenre, nekem eddig kb. 80MB-t sikerült a két és fél hét alatt használom, pedig amikor úton vagyok nyúzom. Chatelek, Opera Mini-vel böngészgetek, néha egy kis Google Maps is beficcen. Igaz ez nem több napi fél óránál, mikor megyek haza és vissza az albérletbe akkor hosszabb, 1-2 órát elpiszkálom a drágaságot , ez heti két alkalommal van.
Más (mondhatni breaking): tervben a hivatalos Eclair 2.0 frissítés, [link]
-
DarkByte
addikt
Inkább csak lábjegyzetbe írom ide hogy dolgozom egy EQ képes lejátszó progin (sajnos elég kevés időm van rá de igyekszem). Nem garantált a siker, de emulátorban anno volt haladás, csak ezt most meg kellene próbálni emészthető sebességben áttenni a Pulse-ra. Esetleg utána nézhetek majd a hangerő gombok programozhatóságának is, bár engem egyelőre az AVRCP jobban érdekel, mert így Stereo Bluetooth fülessel is lehetne távvezérelni. Sima fülesen én nem is agyalok az idióta lifegős csatlakozó fedő ajtó miatt (ez az egy igen nagy negatívuma van még a telónak).
#63: én is örülnék a DivX/XviD-nek, főleg mikor sebtiben rádobna az ember valami nézni valót. Egyelőre igyekszem előrelátással és átkódolással orvosolni a problémát.
H.264 képe egyébként szebb mint a fentieknek, az in-loop deblocking miatt amit meglepődtem de az Android is tud, pedig gondoltam én hordozható lejátszón ezt az erőforrás éhsége miatt nem erőltetik. Tévedtem. Apropó, napokban próbáltam ki egy 1.5Mbit-es H.264-et is amit én kódoltam át, és gyönyörűen viszi. A minősége meg enyhén pofára esős (főleg hogy a forrás 720p HD volt amiből tömörítettem).
-
DarkByte
addikt
Röviden: CoreCodec álláspontja az hogy amint lesz komolyabb NDK amivel rendesen lehet audió/videó dolgokat programozni akkor lesz DivX/XviD lejátszó. Addig csak belső használatra tesztelgetnek. Talán a 2.0-ás Android-hoz ami kijön NDK már tudni fogja ezt, ha lesz nyíltabb OpenCore API. Viszont Android 2.0 még csak reménykedés hogy lesz hivatalosan Pulse-ra (hackelve már talán most is ügyködik rajta valaki), az 1.6-os Donut ami úgy tűnik lesz a hónap vége körül rá hivatalosan.
-
DarkByte
addikt
Az a baj tényleg hogy az 5800-át is csak akkor próbáltam mikor meglett a kollégának igaz akkor legalább jó pár óra erejéig. Alapjában véve nem rossz telefon, sőt a kijelzője az nagyon szép a felbontás miatt. Amíg nem láttam meg a kezdő árát gondolkodtam is erősen rajta hogy ez lesz a következő telefonom, de aztán a 90-100k-s árcímke vissza zökkentett a valóságba (akkor még munkám sem volt eleve).
Kicsit vaskosnak emlékszem külsőre, a Pulse-hoz képest legalább is (mondjuk ez meg lapos tepsi, szóval kinek ez jön be, kinek az) Ha a klasszikusabb telefon formájú cuccok jönnek be inkább 5800. Amit érdemes figyelembe venni hogy az 5800 kijelzője rezisztív ahogyan tudom, másrészt az oprendszer ami rajta fut egy korábbi rendszer felfrissítése tapicskoláshoz, ami végett (akkor legalább is mikor januárban kipróbálhattam) még nem mindenhol lehetett kizárólag érintéssel irányítani (úgy gondolom jelzés értékű a pengető a dobozban). Android ilyen szempontból előre mutatóbb. Multimédia szempontjából az 5800 kicsit erősebb (FM rádió+ekvalizer is van alapból). Játékokban ötletem sincs hogyan állhat, elvileg Nokia-n ott az nGage. Android-nak egyelőre nem erőssége a 3D-s játékok, legalább is iPhone 3GS szintű játékok nem. A Pulse előnye nálam még hogy nem vastag a keret a kijelző körül; azt hiszem az 5800 kijelzője mélyebben is ül. Érdemes egyébként elolvasnod a kolléga blogjában az 5800-ról írt véleményeit mert ott is vannak negatívumok úgy ahogyan a Pulse-nál is. Ezek után már egyéni igényeidnek megfelelően tudsz dönteni hogy melyek azok a negatívumok amelyekkel együtt tudsz élni.
Én bele vagyok zúgva az Android-ba egy ideje így nem kérdés melyiket venném meg azonos árszinten.
De ezt már csak úgy mellékesen jegyzem meg.
-
DarkByte
addikt
Ezt az egy napot úgy kell érteni hogy szinte egész nap lóg WiFi-n, háttérben megy Twidroid, gyűjti a csiripeket, a platform alapból nézegeti időnként a gmail-es leveleket, szinkronizál, időjárás widget is kint van az asztalon most már az is frissít időnként. És még e-mellett böngészés, videózgatás, zenélgetés időnként. Néha egy kis GPS is benéz (tegnap pl. néztem Google Maps-en ahogyan visz haza a busz az albérletig. Első GPS-em, meglátszik
) Szóval rendszeresen használva a mobilt. Az első néhány napban mikor még nem volt sok időm rá, kibírta a közel két napot az akksi, de akkor mobilnet sem volt még rá megrendelve, visszaraktam 2G hálóra, cégnél nem engedélyezték a WiFi MAC-jét, ilyesmi.
Szerintem ilyen terhelés mellett az 5800 aksija is gyorsabban kipurcanna.
-
DarkByte
addikt
12 ezer lekérés és kikerült a cikkem linkként a T hivatalos Pulse oldalára is. Döbbenetes.
-
DarkByte
addikt
Windows: ötletem sincs. Ebben a témában nem vagyok kompetens, de ha tippelnem kellene csak sok szenvedés árán menne rá.
Játékok: iPhone szintű 3D-s játékokat nem kell tőle várni, főleg nem 3GS-set. Én eddig ezeket próbáltam: [Labyrinth] (kihasználja a gyorsulás mérőt elég szépen), [Bonsai Blast] (Zuma klón). Az OpenGL ES réteg natív támogatása nem rég nyílt ki, egy kicsit komolyabb játékok várhatóak majd, de szerintem a Pulse alatt dolgozó vastól nem kell csodákat várni. Igaz vtechun hasonló órajelre húzott G1-ével teljesítményben pariban van, szóval egy sima G1-nél gyorsabb.#42: megjelenés szubjektív, szerintem inkább kézbe véve kell eldönteni nem képekről. A legtöbb általam olvasott teszt jónak találta a külsejét és az összeszerelési minőséget is dicsérte. Jók az illesztések és a ház sem recseg különösebb nyomkoraszás nélkül. De persze ha nem jön be akkor ezt is megértem.
-
DarkByte
addikt
válasz
#19617792 #38 üzenetére
Huh, köszi
Nem nagy konkurenciája leszek az oldalnak mert forrásom nincs mobilokat beszerezni és tesztelni (meg lusta is vagyok általában), de ezt a mobilt már annyira vártam hogy gondoltam áldozok neki a közösség előtt ha már a szolgáltató miatt a Mobilaréna csapat nem jut tesztelhető példányhoz.
-
-
DarkByte
addikt
Turbo SIM-el nincs tapasztalatom, külföldi fórumokon i-SmartSim-et írnak hogy használható vele.
DivX/XviD lejátszó egyelőre nincs (egész pontosan próbáltam egy yxflash nevű progit ami az egyetlen olyan cucc amit a market-ben xvid vagy divx kifejezésre felhoz és ez megnyitja azt az XviD-es tv sorozatot amit felraktam de szaggat kegyetlenül).
Főzött ROM témában pedig eddig erről hallottam: [link]
#29: hosszú távú tapasztalatokat természetesen írhatok. Én remélem hogy semmi bajom nem lesz vele, a modemünk is jól bírja eddig. Hamarabb félek hogy ha esetleg kinyúlik az akku benne honnan szerzek másikat, elvégre ez a mobil sokkal jobban terheli a telepet, gyorsabban el is fog fáradni.
#25: egyelőre ez a legolcsóbb Android. Néhány egyéb kínai Android modell tud még ez alá menni árban, de azok már tényleg noname-ek. Annyira hogy ötletem sincs már mi volt a nevük így nem tudom linkelni őket, de itt volt róluk hír az arénán.
-
DarkByte
addikt
Vannak egyébként egyéb hibák ahogyan használom a telefont, ha már itt járok le is írom:
- Google Contacts szinkronizáció bugos olyan szempontból hogy ha vannak csoportok létrehozva akkor bár a csoport címkéket átviszi de a telefonon nem társítja hozzájuk az embereket. (ez lehet a Cupcake hibája, a német Android fórumon egyébként felmerült hogy a hónap végére elkészül a mobilra az 1.6-os Donut update)
- Egyelőre úgy tűnik hogy mozgó képet nem tudnak a kameráról fogadni a programok, legalább is a Barcode scanner progik egyelőre nem működnek.iknight: én úgy voltam vele hogy az Android-ban pont az a jó hogy bárki összedobhat vele telefont, max. a hardvert ronthatja el. De itt minden adott, és van rá két év garancia is, szóval annyira nem idegeskedem miatta. Külsőleg semmi nem mutat rá hogy gagyi lenne, sőt nekem nagyon tetszik formailag.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest