- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Magisk
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem biztos, hogy jó stratégia lehozni az asztali piacra egy 2000 tűs foglalatot. Szerintem az Intel jobban járna egy 1300-1400 tűssel. Egyszerűen kétlem, hogy 2000 tű körül lesz valaminek piaca, egy iylen foglalat olyan bonyolult routingot és rengeteg rétegből álló NYÁK-ot követel, hogy értékelhető nyereség mellett egy alaplap ára nem lehet 500 dollár alatt. Nem véletlen, hogy ilyen foglalatot eddig csak a szerverekben láttuk. Az AMD is megtehetné, hogy lehozza a Socket G34-et, de mondták, hogy 600 dolláros alaplapoknak az asztali piacon szerintük nincs értelme. Az Intel szerint a fejlesztési tervből ítélve van, majd meglátjuk, hogy valójában lesz-e.
Én úgy gondolom, hogy aki ilyen árkategóriában gondolkodik, az mérnöki számításokhoz illő személyi szuperszámítógépet akar, ekkor már a jobb stabilitást és támogatást biztosító Xeon konfiguráció felé érdemes indulni. Opteront valószínűleg nem fognak vásárolni, mert a személyi szuperszámítógépek piacát az AMD túl kicsinek tartja. A legutóbbi felmérés szerint nem érte el a teljes asztali piac 0,5%-át sem. Éppen ezért nem is készítettnek megfelelő alaplapot ide. -
nuke7
veterán
"A775 pl még mindíg versenyben van kb 2006 óta..." - kis ferdítéssel
(#60) Dragbajnok :
nem, úgylátszik antikomcsi meg Te nem tudod, hogy én miről beszélek...
techreport:
"GeForce GTX 200 cards haven't quite reached Radeon HD 5800 levels of scarceness, though. Newegg still stocks more than two dozen GTX 200 cards, including over a dozen GTX 260s. That said, prices seem a wee bit higher than in the past, with only three of those cards selling for $170 or less."xbitlabs:
"However, it was a true Pyrrhic victory: GeForce GTX 295 turned out extremely complex in design and expensive to manufacture. Remember that it used two PCBs, one per GPU, that were tied together into a high-tech “sandwich” with a cooler inside. This cooler is also result of a compromise. Yes, formally, Nvidia took over the leadership, but in reality GeForce GTX 295 didn’t become very popular neither among the manufacturers, nor among consumers, and even turned out unprofitable for Nvidia. Its high production cost was one of the factors that determined such outcome, because a graphics accelerator with complex design like that couldn’t be cheap. As a result, the new solution was pretty hard to find in retail, and even if you did find it, then its price could be way higher than the recommended one. Moreover, the investment was not worth the performance advantage in games over Radeon HD 4870 X2. Another indication of the crisis is the fact that EVGA GeForce GTX 295+ remained the only such graphics solution that we managed to get into our lab."aki nem érti, azt sajnálom, ne mondja akkor, hogy én nézzek meg több forrást...
direkt szószerintit akartam idézni...
az tény, hogy asztali cpu-ban az amd nem tud/akar a csúcsra törni, ez nyilvánvalóan profit kérdés.
nem hoz nekik valsz. annyit a presztízs amennyibe egy ilyen kifejlesztése + gyártása kerülne.
nem így a vga piacon - mondjuk ott megengedhették maguknak, hogy lenyomják az nvidiát párszor, ezért nem is értem, hogy mi az, hogy toldozták foltozták a 2900xt-t...szóval igazából nem értem, hogy miért húzza le valaki az amd-t mert nem minden téren egyeduralkodó
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem lehet a Sandy Bridge-E az ellenfele, mert a Zambezi 942 lábas, míg a Sandy Bridge-E 2011 lábas processzor. Az AMD lehozhatja a Socket G34-et, ami 1900 lábas, de mondták, hogy nem lenne 600 dollár alatt alaplap, így feleslegesnek látnak még egy foglalatot bevetni az asztali piacon. Akinek ilyen extrém igényei vannak, hogy személyi szuperszámítógépet akar építeni, azok megvehetik a 16 magos Opteront.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Asus Rog Strix G16
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest