- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
nuke7
veterán
válasz
antikomcsi #89 üzenetére
-
nuke7
veterán
igen, erre gondoltam, csak már késő volt, hogy rendesen fogalmazzak
(#80) antikomcsi: egyet kell, hogy értsek az előttem szóló remusz-szal, ugyanis rendre a 3870x2 és 4870x2 állva hagyta a nvidia játékos kártyáit...
és most mondthatod azt, hogy az nvidia előrébb jár, mert ők a hpc piacon is jelen vannak, de ha nem bírtak normális játékos kártyát összehozni jó áron 2-3 "generácio" alatt, akkor most ki van előrébb?- nem lehet, hogy az amd csak tényleg egy másik piacra koncentrált, ahol át is vette a vezetést..?
-
nuke7
veterán
válasz
antikomcsi #74 üzenetére
hát pedig én azokról beszéltem, mert azok a csucskategoriás dolgok, már megbocsáss...
és az amd - a szerinted toldozott - foldozott 2900xt gpu-val - eléggé odapörkölt a csúcs nvidia kártyáknak, ezt te is úgy értelmezed, ahogy akarod... -
nuke7
veterán
"A775 pl még mindíg versenyben van kb 2006 óta..." - kis ferdítéssel
(#60) Dragbajnok :
nem, úgylátszik antikomcsi meg Te nem tudod, hogy én miről beszélek...
techreport:
"GeForce GTX 200 cards haven't quite reached Radeon HD 5800 levels of scarceness, though. Newegg still stocks more than two dozen GTX 200 cards, including over a dozen GTX 260s. That said, prices seem a wee bit higher than in the past, with only three of those cards selling for $170 or less."xbitlabs:
"However, it was a true Pyrrhic victory: GeForce GTX 295 turned out extremely complex in design and expensive to manufacture. Remember that it used two PCBs, one per GPU, that were tied together into a high-tech “sandwich” with a cooler inside. This cooler is also result of a compromise. Yes, formally, Nvidia took over the leadership, but in reality GeForce GTX 295 didn’t become very popular neither among the manufacturers, nor among consumers, and even turned out unprofitable for Nvidia. Its high production cost was one of the factors that determined such outcome, because a graphics accelerator with complex design like that couldn’t be cheap. As a result, the new solution was pretty hard to find in retail, and even if you did find it, then its price could be way higher than the recommended one. Moreover, the investment was not worth the performance advantage in games over Radeon HD 4870 X2. Another indication of the crisis is the fact that EVGA GeForce GTX 295+ remained the only such graphics solution that we managed to get into our lab."aki nem érti, azt sajnálom, ne mondja akkor, hogy én nézzek meg több forrást...
direkt szószerintit akartam idézni...
az tény, hogy asztali cpu-ban az amd nem tud/akar a csúcsra törni, ez nyilvánvalóan profit kérdés.
nem hoz nekik valsz. annyit a presztízs amennyibe egy ilyen kifejlesztése + gyártása kerülne.
nem így a vga piacon - mondjuk ott megengedhették maguknak, hogy lenyomják az nvidiát párszor, ezért nem is értem, hogy mi az, hogy toldozták foltozták a 2900xt-t...szóval igazából nem értem, hogy miért húzza le valaki az amd-t mert nem minden téren egyeduralkodó
-
nuke7
veterán
válasz
antikomcsi #47 üzenetére
már nem azért, de elég jól bejött nekik ez a stratégia, míg az nvidia elég sokat küszködött - ha mostmár nem is annyira para.
de voltak nekik "isten" hatalmas chipes vga-k, amiket be kellett szüntetni mert csak veszteségesen tudták értékesíteni az amd miat...
nemgond, hogy szerinted az nem más, mint jókora lemaradás. Sajnos.(#45) Zso2: 49-es hsz? egyébként meg ha azzal a sandy-vel akarod versenyeztetni az amd-t, nyugodtan vedd meg a 16 magos opteront, a hozzávalókkal együtt, ahogy más írta is előttem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Okos Otthon / Smart Home
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nyaralás topik
- Hálózati / IP kamera
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Xbox Ultimate előfizetések
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged