- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Crystalheart #114 üzenetére
Mindkettő.
-
törölt tag
Jelentem, sikerült elhelyezkednem.
>1 év és több, mint 100 jelentkezés után ma hívtak, hogy felvettek, ne keressek tovább. IT support lettem, és régiónkhoz képest elég korrekt fizetéssel.
-
Crystalheart
őstag
Hát itt falun ez esélytelen, eleve max. 2 féle újságot kell kitenni, de inkább egyet, és a postaládák is messze vannak egymástól. Szerintem ez úgy megy, hogy kiadják egy embernek, az szenved vele 1-3 hétig, majd amikor besokall és leadja, akkor fognak egy másik nincstelen balekot, és így megy ez.
Komolyan, én édesanyámmal közösen tavaly télen december elejétől februárig, ünnep és hétvége nélkül, napi 16 órában, gyakran -20 fokban, erdőirtás után egy szál kisbaltával gyűjtöttem a kb. 2-7 (de inkább 2) centi vastag ágakat tüzelőnek, nekünk osztották ki ugyanis a lomb teljes eltakarítását a fáért cserébe két hektáron, amit aztán egy általunk húzott rozzant kordéval szállítottunk be a kertbe heteken át tavasszal - de esküszöm, az jobban megérte és kevésbé volt ótvar, pedig nagyon szenvedtünk vele.
-
8th
addikt
válasz
Crystalheart #96 üzenetére
Vidéken az van, hogy egy szál tesco vagy akármilyen újsággal vagy egy vásáros papírral kell körbejárni a falut vagy város adott részét. Én is csináltam otthon (3hétig aztán beintettem
) akkor 1,5 és 2 forint/szórólap volt a tarifa. Attól függ, hogy vásáros paípr vagy tesco volt amit vinni kell. Egyszer szarrá áztam egyszer a kutyák kergettek meg na mondom a faszomat azt, csinálja ezt alkalmanként 800 forintért akinek két anyja van. Ez nem fehér embernek való. A szórólapozás az én szememben mindennek a legalja, sosem volt ótvarabb melóm ennél. Anno középsulis koromban nyári szünetben kőművesek mellett megszakadtam mint a véres hurka de az is sokkal jobb volt mint fillérekért esőben rohangálni mint egy futóbolond. Itt fent viszont egy postaládába beraksz két három vagy akár még több újságot egyszerre. Azért nem mindegy, hogy 2-4forintot keresel postaládánként vagy teszem fel 16-ot. Tömbházaknál még könnyebb mert mert a lépcsőházajtón lévő újságtartóba belevágod a kiszámolt mennyiséget és mész is tovább. Kerületi cigóknak az újságozásból 120k-n felül összejön havonta. Nagyobb ünnepek előtt több is mert az áruházak ezerrel bombázzák az embereket a sima mellett mindenféle akciós ünnepi szórólapokkal. Emellett persze lomiznak, vasaznak, használt piacoznak. Élelmesek. Lopás nélkül is fenntartják magukat mondjuk adót azt nem fizetnek.
-
Moleman
addikt
válasz
Ez benne van a pakliban. Én is csináltam ilyen szórólapozást, 1 ft/db, és egy 35 ezres város felét be kellett teríteni. Vidéken a diákszövetkezetek legálisan tolják ezt a kizsákmányolást, gyakorlatilag ott ez volt a belépő mindenhova: aki a hűtőházba akart menni dolgozni, annak azt mondták, csak most a teszkóban van hely, menjen addig szórólapozni. Én a teszkóba akartam menni, nekem azt hazudták, hogy csak a hűtőházban van hely, szórólapozzak. Ketten egy barátommal alig tudtuk megcsinálni, de legalább utána tényleg felvettek a teszkóba.
-
válasz
Crystalheart #100 üzenetére
Hat Te tudod.
-
válasz
Crystalheart #98 üzenetére
Majd ha nem tudnal mibol kenyeret venni es eheznel, akkor ennek is orulnel. Ezert irtam, hogy a semminel tobb. Nyilvan ha van mas megoldas, azt kell csinalni.
-
Crystalheart
őstag
Fenét több, ez már kínai minimálbér. (Havi ~140$.) Igazán modern kihasználás, ráadásul törvénytelenül. Hogy még illegálisan is így kizsákmányoljanak, azt nem. Hát banyek, koldulással jobban lehetne keresni, ahhoz sem kell sokkal több bőr. Ráadásul még itt van az a faktor is, hogy itt a faluban én rendszeresen részt vettem kulturális rendezvényeken, óriási szégyen lenne ilyen alacsony bérért bármit is csinálni, még ha kicsi is az esély, hogy bárki felismer. És elvenné minden időmet. Nem tudom, néhány hajléktalanon kívül ki vállal 200 forintért munkát?
-
válasz
Hat az ilyet tenyleg csak akkor csinalja az ember, ha kell a mani es hirtelen nincs mas. De a semminel ez is tobb!
-
Crystalheart
őstag
Ezt kapjátok ki, milyen munkát (hát gondolom feketében) ajánlottak ismerősömnek: havi kb. 30-ért, teljesítmény-arányosan szórólapozni. Azt mondták neki, pár óra, hetente 2-3 napon. Ismerősöm megkért engem, hogy ugyan segítenék-e neki és akkor kétfelé osztjuk, 15 sem rossz kiegészítő annak, akinek nincs vagy alig van rezsije. No, meg is kapta egy hétre a szórólapokat. Mondom, nem lesz ez kicsit sok? Huszonakárhány pakk, mindegyikben 300-400 reklámújság. Hétvégén megcsináltam egy pakkot, hehe... 400 lap, 9 km (oda-vissza út nélkül 5,6 km, persze jóval több az, mert cikk-cakkban kell menni), 2 óra 40 perc (oda-vissza út nélkül 2 óra 10 perc, azaz 130 perc), úgy hogy közben futottam, ahol lehetett, még két kapu közt is, laponként 1,3 Ft fizetségért, ami így 520 Ft. (520/130)*60=240 Ft-os órabér, ami csak 195, ha beleszámolom azt a fél óra utazást is. És akkora adag még így is, hogy jóformán felfoghatnám munkahétnek is, csak épp hétvége nélkül. Oh, kifelejtettem, hogy a vége már havas esőben ment.
Asszem én sok mindent megcsinálok, de ez azért nekem is sok.
Hülyének ne nézzenek.
-
sztanozs
veterán
Tisztában vagyok vele.
Épp ezért borzadok el mindig, amikor ilyesmiken meditálok. Ha nekem elmegy mind a hónap végére, úgy, hogy ruhát évente csak egyszer veszek, a gyereket second-handből öltöztetem, autóba csak akkor ülök, ha nagyon muszáj és még így sem tudok kiszabadulni az 50nm-ből - akkor mit ehet, hogy élhet az akinek csak minimálbér jut... Végül is tudom - van a családomban is bőven, aki így él -
-
sztanozs
veterán
Mi ebben a fura... én 10x ennyit keresek, mégis van ilyen, hogy az uccsó hétre már csak 2-3e forint jut...
-
Ez helyzet fuggo szerintem. Ha hirtelen nincs mas, akkor az van.
En is dolgoztam gane helyen, ahol ennyit fizettek, igaz meg nem szakadtam fizikailag, de rettento unalmas es szemet melo volt es a vegzettsegemhez kepest megalazo is, ha ugy nezzuk, de kellett a penz. Mondjuk 3 het utan pattantam is egy sokkal jobb helyre.
-
baluka26
veterán
Ja, ilyen van a családban, aki "80-ért én nem fogok megszakadni bázeg", más meg összetenné a kezét érte, mégis ő foglalja el az adott munkahelyet...
Mondjuk én még csak egyetemista vagyok, de nyáron alap, hogy megyek dolgozni+most már megpróbálok valami 4 órást szerezni, mert a diploma egy-két év munkatapasztalat nélkül szart sem ér.
Fél évet kér alapból egyetem szakmai gyakorlatként, aztán összerakjuk a három nyarat az megint fél év. Plusz szakmai gyakorlat alatt azért meg tudja az ember vetni a lábát (ezt nem saját bőrömön tapasztaltam, ismerőseim jelentős részének sikerült). -
ferensz
senior tag
Van ellenkező példa is. Pénteken 16:21-kor küldtem el a CV-met egy álláshirdetésre, ahova Junior fejlesztőt kerestek, 16:33-kor hívtak, hogy legkésőbb keddig hívnak, hogy mikorra kell bemennem a céghez, de valószínűleg már a hét második felében kezdenem is kellene, és egyébként nincs-e még két ilyen ismerősöm, mert kva gyorsan kellene még fejlesztő kollega.
-
Ugyan az lesz a vége mint minden más ilyen írásnak. Semmi. Minden marad ilyen.
-
zolee5016
őstag
szerintem túl sok a diplomásA munkanélküliek 5%-a diplomás. Gyakorlatilag nincs diplomás munkanélküliség, mert ez az 5% a fluktuáció: épp munkahelyről eljött, kicsit pihen, rendbeszedi magát, keres újat.
Kalandor ..teljesen igazad van.......de rengeteg aki otthagyja,vagy képtelen megszerezni,és sokan x-edik évüket is húzzák -halasszák,majd meglesz alapon...vagy nem...Ők is simán terhelik a rendszert.....
Értem a régiónkénti munkanélküliséget,hiszen valóban nagyon siralmas a helyzet a keleti országrészen..
Nem kell ezt ennyire a diplomára kihegyezni ezt is megértem,hiszen a munkanélküliség mindenkit érint.De talpon lehet maradni,és kell is.....mindig azt vallom..ha az "Átkos "40 évből kinevelték az embereket röpke 4-5 év alatt(most tegyük félre jó volt -e vagy sem) akkor ebből a félreorientált,értékeket mellőző,majmoljukanyugatotmertazaajó állapotból is van kiút......nem vagyunk hülyék,magyarok vagyunk.. csak ezt egy kicsit feljebb is észre kellene venni...... -
bullseye
addikt
válasz
callmeakos #73 üzenetére
Az utolsó kapcsolja le a villanyt...
-
válasz
callmeakos #60 üzenetére
Akkor mi a megoldas? Egesz eletedet a tb altal fizetett gogyszereken es anyukad mellett eled le? Szerintem inkabb sok ember felfogasa vicc, nem az orszag.
-
8th
addikt
Felénk nem túl vidám a közmunkás élet. Más meló (ahol be is jelentik az embert még ha minimálbérre is) meg nincs. Ami nagy ritkán akad még aznap be is telik mert ott dolgozók valamelyike rögtön benyomja a fiát, lányát, férjét, feleségét, szomszédját, ismerősét stb... Így megy ez. Több ismerősöm is közmunkaprogramban dolgozik, nincs más lehetőségük. Karácsony előtt a hidegben haverom többed magával éppen az új fedett buszmegállót ácsolta (eddig csak egy beton sziget meg egy pad volt ott). Ősszel a művelődési házat festették ki velük közmunkásként. Tavasztól őszig a vízművek irányítása alatt a csatornapartokat takarították és hordták az onnan kitermelt fát az önkormányzat udvarára. Most azzal fűtik az óvodát - iskolát az önkormányzatot és ebből kapnak a rászoruló családok is. Szakmunkát végeztetnek velük, hóban-fagyban 47ezerért. Sok-e vagy kevés? Ki ki döntse el maga de én egyikőjüktől sem sajnálom. Nem mindenhol úgy működik ám a közmunka, hogy kiküldik az embereket árkot takarítani azok meg kifekszenek a napra kártyázni és csak akkor mozdulnak meg ha észreveszik, hogy messziről filmezi őket egy tv stáb. Itt nagyon jól meg van szervezve az egész, nincs pöcsvakarászás naphosszat. Hozzáteszem nagyon helyesen, ne is legyen
-
callmeakos
veterán
válasz
callmeakos #68 üzenetére
Persze csak ha minden összejön. teszem hozzá.
-
callmeakos
veterán
Azért mert sokan csak azt látják meg ezekben, hogy mennyi a fizetés stb.. Sokkal kényelmesebb napi 8 órát a laptop előtt ülve 300k-t keresni havonta de ez álomvilág.
De én pl. sokkal jobban szeretek dolgozni gépekkel (mint most pl a jelenlegi részmunkaidőm) (és feltéve ha normálisan megy ahogy kell). Nem kell ehhez se diploma, de még felsőfokú végzettség se, és ha normális 8-10 órában menne, rendesen meglenne fizetve. ~300k. Durván. -
Eastman
addikt
Tartva az eredeti bejegyzéshez:
Krva sok közmunkásra lenne szükség, hiszen szeméthegyek, szétrugdalt buszmegállók, összetört padok, összefirkált épületek pl. Budapesten, amerre járok. Esküszöm, hogy a IX. kerület van a leginkább egyben, ahol közmunkásokat minden nap látok az utcán. Meg is lepődtem, mikor elkezdtem ide ingázni. XI. ehhez képest nem kicsit szemetes. ...de máshol nem tudom, hogy van, nem járok minden kerületben.
Hozzászólásokhoz:
Nem fogtok szeretni érte, de szerintem túl sok a diplomás és kevés a tényleg használható szakmával rendelkező „iparos”. Üveges srác aki nálam járt, teljesen rendezett, normális életet él, kulturált, van munkája, jó kocsi alatta és örök dologgal foglalkozik. Hát Istenem, diplomája nincsen, de becsületesen dolgozik és megél. De tudok ilyen cipészt vagy bőrdíszművest még zöldségest is mondani. Zöldséges-zöldségest, tehát tanult kereskedőt. Meg is látszik a hozzáállásán és azon ahogyan a vevőkhöz szól, nem csak belepottyant a történetbe.
Aki otthon, családi gazdaságban dolgozik az pedig ne bánkódjon, mert ő a túlélő. Míg egy közgazdász vagy infomókus kettétörik mint a ropi a bajban - használható tudás nélkül - addig a családi összefogásban, kisközösségben élő, termelő, termesztő megoldja. Ha nem kezd el piázni el tudja látni magát, a felszínen marad. Pénzt amúgy is ésszel lehet keresni, nem munkával.
Én a pékkel értek egyet.
...a pékek amúgy sem hülyék. Nem fáznak és mindig van mit enniük. Mellette a 230k. Jól csinálod.
Felső Barnabás szerint is a manuális ember éli túl. Kell a szilárd alap. ...de egyikünk sem McGyver, lehet mellette pl. egy webshopot vagy tetszőleges online vállalkozást futtatni...
-
válasz
callmeakos #60 üzenetére
Sokat jelenet az ismeretség. Munkát jelent. Erről lehetne mit írni, gondolom nem vagyok vele egyedül.
-
Gergosz2
veterán
válasz
Crystalheart #59 üzenetére
Nincs azzal semmi baj.
Egyetem alatt tanulnod kell, miután kikerülsz könnyen szerezhetsz tapasztalatot.(műszaki területre gondlok!)Szerintem Jim-Y azt az esetet vázolta fel amit nálunk is sokan csinálnak, hogy diplomaközelben, államvizsga előtt 2-3 félévvel elmenek egy céghez részmunkába dolgozni amikor van pár szabad órájuk(tesztmérnöknek, IT karbantartónak meg stb..) és ott építik a kapcsolataikat és tapasztalatot szereznek.
A cégek szívesen csinálják ezt, mivel megszokod a légkört a társaságot , és ha végzel tesznek egy ajánlatot a maradásra de persze már teljes munkaidőben magasabb beosztásban.Ez valjuk be sokaknak csábító , hiszen nem egy tejsen idegen közegben kell majd mukába állniuk és még a fizetés is rendben van, meg persze az iskola alatt szerzett tapasztalattal már nem idegen neki a dolog. -
Jim-Y
veterán
válasz
Crystalheart #59 üzenetére
Valamennyire ismerem a helyzeted, de szerintem ilyenből azért hál istennek kevesebb van. Elhiszem, hogy így, kvázi lehetetlen lett volna eljárni egy idegen városban, gyakorlatra. Ha mégis, az a család részéről biztos lemondással járt
-
callmeakos
veterán
válasz
Crystalheart #62 üzenetére
Utálom bevallani, de ezzel sajnos egyetértek. Én is inkább ezt választanám, csak az a baj hogy azok akik hozzám hasonló helyzetben vannak nos..... You Know....
-
Crystalheart
őstag
válasz
callmeakos #60 üzenetére
Egy rokon területi vezető az egyik nemzetközi áruházláncban. Gondolhatod, hogy majd' minden dolgozó innen-onnan, kapcsolatokon keresztül jut be. Húgom és öcsém is így dolgozhat azonnal, mindenféle keresgélés nélkül... bolti alkalmazottként. És ezzel mondjuk nem is lehet mit tenni, hiszen természetes és ésszerű, hogy akit ismerek, abban jobban megbízom. Én is ismerőst keresnék, ha tehetném, pláne az ilyen majdnem bárki által elvégezhető melókra. A filmszakmában is így van, és úgy tűnik, a munkaerőtöbblettel ez csak fokozódik, terjed a piac minden szegmensében.
Viszont kapcsolatokat lehet építeni is, de az nem önéletrajz-benyújtással kezdődik, nem is azzal folytatódik, és évek munkája.
-
Vangelis
félisten
Mi is alkalmival vagyunk bejelentve.
Amíg be nem indul ez a xar közmunka...
Xarni az egészbe..
-
callmeakos
veterán
Vicc ami ebben az országban megy. Egy éve hagytam ott a sulit és csak egy nyamvadt 2 órás részmunkaidőt tudtam szerezni és azt is csak azért, mert ismerős helyére kerültem.
A legdurvább eset az volt amikor úgy 3 hónapja jelentkeztem egy kicsi drogériába polcfeltöltőnek, és mikor hívtak "eredményhirdetésre" (legalább ezek voltak olyan rendesek és nem telefonon, hanem személyesen hirdettek eredményt) 8an voltunk ott és majdnem verekedés tört ki mert az egyik 50 fölötti nőből kijött az állat hogy miért a fiatal kiscsaj kapta meg az állást amikor 0 tapasztalata van, ő pedig azzal tele van.Azt a szomorú konklúziót vontam le az elmúlt 12 hónapból, hogy a magamfajta 20 évesnek, akinek 0 munkatapasztalata van bármilyen területen 0hoz konvergál az esélye, vagy valami nagy szerencséje kell hogy legyen ahhoz hogy találjon valamit. Ha nem lenne mellettem a muter szerintem tuti csőlakó lennék. Az állambácsi meg szarik rád, ő felőle meg is dögölhetsz. Tartós beteg vagyok, TB támogatást is alig akarják megadni. TB nélkül a gyógyszerem meg havonta 10k fölött lenne, ami a részmunkaidős melóm közel fele. Fákoff.
-
Crystalheart
őstag
És mi van azzal, aki mégsem tud szakmai gyakorlatot szerezni egyetem mellett? Azért kérdem, mert pl. ha én nem hagyom ott a művészeti ambíciók miatt a programtervező informatikusit (ami nem ment rosszul), akkor sem nagyon tudtam volna még egyetem mellett dolgozni, hiszen az itthoni teendők mennyisége sem lett volna kevesebb. Aki szegényebb sorból próbál kitörni, annak nagyon gyakran otthon kell dolgoznia, akár a szülei üzemében vagy gazdaságában, fizetés nélkül, függetlenül attól, mennyire legális ez. Esetemben pl. pénzzel jószerével kiválthatatlan az egész, legalábbis havi 200 alatt az.
-
zolee5016
őstag
válasz
Kolondrum #53 üzenetére
Persze mindenkit valahol érdekel...de tesz -e is valamit az ellen,hogy ha már neki nem,majd a porontyának sikerüljön...szerintem alapjaiban kell megváltozni a hozzáállásnak.....
Az állam felelőssége ott lenne mint régen,hogy igen is szelektálnia kellene(számokkal mint régen) ,hogy melyik suli,melyik szak max hány embert vehet fel....(bekerülni könnyű elvégezni nem...)
Elkerülni az egy diplomáért 6-9 évet tanulók" hadát......Alaphiba szerintem ,ez az osztályokba sorolt minimálbér is......ez már félretereli az embereket és lám ...te mint diplomás "csak 150k-ért mosogathasz amit
1 nem fogsz
2 nem vesznek fel mert drága vagy.......
Szóval szerintem a sok bába között elvészett a gyerek.....de mindig van kiút...mindig.....meg kell találni.....
Rossz ideológia után ment az egész ..ez valamikor ott kezdődött,hogy a nagy NYUGAT-hoz képest milyen aluliskolázott a magyar.....pedig nem volt így és most sem buta.....csak hülyére veszik.... -
Nagy a megtekintések száma, úgy látom sokakat érdekel.
-
Hm, mennyi felé mehet ez el. Én ha ma meglátom a volt főnökömet akkor komolyan előjönnek a képek és nem érzem magam jól. Elég a kocsit látni. Nem, h barát.
Sok sikert, jól vágányon jársz.area_51! Én is csak a raktárban szerettem volna pakolni. Nem voltam jó!
Most jut eszembe azóta van új papírom, hogy végeztem a sulival és talán lesz még egy. Az kemény lesz.
off:
Feltöltendő képfájl (JPG max. 8 Mpx*, 3 MB; PNG max. 1366x800 px, 600 kB; GIF max. 65x65 px, 60 kB)* A JPG képek átméretezésre kerülnek max. 1920x1280 px felbontásra >> emmi? Ez nulla! 8Mpix? 3mega?? 1366x800??? Vicces!
-
Moleman
addikt
válasz
Kolondrum #29 üzenetére
Igen, bár voltak pillanatok, mikor átértékeltem, megéri-e (pl a budai hegyekben jött egyszerre 15-20 vaddisznó, kismalacokkal, nálam meg csak egy gumilövedékes hatlövetű volt).
Régebben is csináltam, eleinte csak azért, mert nagyon szeretek vezetni, akkor fel sem tűnt, hogy tróger meló, tavaly pedig már megélhetésből. A legnehezebb része az volt, hogy eltitkoljam a szüleim elől, mert hiába élek már régen külön, ha ezt megtudták volna, soha semmi támogatást nem kaptam volna tőlük a jövőben (számukra az éjszakai munka egyenlő az alvilággal, pedig kevés becsületesebb társasággal találkoztam, mint ezek, hiába feketemunka...). De sikerült titokban tartani, így mindenki jól járt.Én ezelőtt a munka előtt engedtem le kicsit, mikor már látszott, hogy megszűnik az előző munkahelyem, de én ott maradtam, kitartottam a főnököm mellett, részben barátságból, részben lustaságból, ezért maradtam nyárra munka nélkül.
Most már jobb a helyzet, még 2 félév van hátra a mesterképzésből, egy kábelszolgáltató felvett gyakornoknak, remélem végzés után ott maradhatok. -
válasz
#43960832 #47 üzenetére
Sajnos azt kell mondanom, hogy a papír kell. Elég ha van és meg tudod mutatni, majd megtanulod. Ha nincs nem is kerülsz szóba. Egy takarító gyereket átvettünk volna és több mint 2x annyit keresett volna, de nem volt papírja hozzá. Nem kérdeztem, de biztos rosszul esett neki.
-
törölt tag
-
zolee5016
őstag
válasz
#43960832 #38 üzenetére
Nem észt osztok tapasztalat.....
Amúgy Igen kell diplomás meg közalkalmazott meg stb,de nem ebben a mai mértékben......
Nem trollkodás amit mondtam,hanem a véleményem.....én 1990-95ig 4 szakmát szereztem,amivel rá 5 évre kukázva lettem.....találtam egy másik területet ott kezdtem a legalján....árubeszámoló voltam,de érdekelt a pékség belülről.....megtanultam lepapíroztam önköltségen (iskola) érettségiztem saját pénzen,és középvezetői szintig tornáztam magam....és nem sokkal kerestem a mindenkori minimálbér másfélszeresénél többet.Most is nettó 175 k az alapom,a pótlékokkal keresek 230k.-t.nekem elég köszönöm és magamnak köszönhetem....
Szerintem VÁLTS!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
törölt tag
Nagyon jól látod, sokat előremozdítana a diploma az esélyeken.
Arra viszont nincs magyarázat, hogy az 50. gépkezelő, csomagoló, betanított munkára beadott jelentkezésemet is ignorálják, osrszágos szinten, beleértve Budapestet is.Symbian, biztos igazad van, de olyan szmájli itt nincs, így csak a szavakból tudja levonni az ember a következtetést.
MrX: ezekre a helyekre nem is írom be a főiskolát, csak a középfokú véggzettséget
Levelezőn nincs diákmunka, csak nappalisokat alkalmaznak.
bullseye: köszi, de nem akarok elrontani mégjobban a topicot, talán írok majd egy bejegyzést a témában, és várom szeretettel a trollokat
-
válasz
#43960832 #38 üzenetére
Rengeteget elárul egy kézfogás. Hidd el nekem.
(#41) area_51 ! Óóó nálam egy jó példa: Gigatel! Kellett nekik a világvégi nem fiatal kolléga, a közeli huszonéves meg nem! És még csak nem is válaszoltak a jelentkezésre amit nem 1x adtam be. Itt van a másik fél is, tök véletlen találkoztam vele.
-
törölt tag
válasz
zolee5016 #35 üzenetére
Neked és a többi trollnak is mondom, hogy előbb olvass utána oszd az észt. Szerinted hány éjszakai műszakos melóm volt minimálbér közeli fizetésért? Megnéztelek volna ahogy 10m magasban szeded a 24 kilós vasgerendákat az emelőgépen a 35 fokos raktárban, vagy ahogy nyakig túrsz a szaros mosogatólében ami 600 ember mocskából marad.
Amikor én érettségiztem mindenki kivétel nélkül azt verte belénk, hogy diploma kell, tovább kell tanulni. Azóta már tudom, hogy nem így kellett volna tenni a JELENLEGI állapotokat tekintve.De ugye az ember ELŐRE nem lehet okos, csak UTÓLAG.
Nagyon úgy tűnik, hogy te még nem fogtál a kezedben lapátot.
-
Jim-Y
veterán
válasz
zolee5016 #35 üzenetére
Valamilyen szinten igazad van, boldog boldogtalan informatikus akar lenni, mert azzal aránylag jól lehet keresni. De van az éremnek másik oldala is, nagyon-nagyon nehéz elvégezni az egyetemet, jó szakembernek lenni a papír mellett még nehezebb, és maga a szakma is nagyon munkás, ugyanis állandó önképzést igényél. Cserébe nem kell, hogy kétkezi munkát vállalj, és jobb a fizetés.
(#38) area_51:
hát pedig szerintem a jelenlegi helyzetben pont az kell. Kell egy diploma, hogy azok fölé kerülj a szűrőn akiknek nincs, képezni kell magad folyamatosan, hogy a diplomás, de szakmához kevéssé értők fölé kerülj.
Ebből is látszik, hogy ha már az első dolog nincs meg, esetünkben a diploma, akkor még van esélyed, de az esetek elég nagy hányadában már alapból kiestél.
-
zolee5016
őstag
válasz
#43960832 #28 üzenetére
Már bocs de nem lehet ,hogy akkor is a kényelmedre fizettél rá???? Gondolok itt arra ,hogy nem informatikát kellett volna választani,hanem valami esetleg "dolgozósabb" szakmát.....A kutya ugyanis itt van elásva...az utóbbi 20 évben mindenki informatikus akar lenni,rendes szakmunkás meg senki.....Diploma az kell 3 -is csak dolgozni ne kelljen 28-33 éves korig....Pénz kell diákhitel gyere velem....ja mostmeg fizetni kellene ,de 100k-ból nem megy.....Fel kellene ébredni már.....ja és dolgozni kétkézzel.......
Mi is várunk tártkarokkal szakmunkásokat ,állandó felvétel van nálunk...ja pékség...húú éjszaka dolgozni.....áááá millióért se........
Szerk ::minden tiszteletem a 60 k-s takarítóké...és közülük nem egy lesz aki feljebb kerül...miért mert AKAR dolgozni....... -
törölt tag
-
Fejben ezt le tudtad magaddal tárgyalni? Eleinte én le tudtam a hasonlót, de közel sem ilyen szart. Ellenben amikor a 625. helyről basztak írni és több olyan is volt, hogy hitegettek + még a melóban is kaptam az ívet, hogy te egy szar nulla vagy akkor kicsit kezdtem megzuhanni, befásulni, kiakadni apróságokon. A legrosszabb a kilátástalanság volt. Most sem szerk:sokkal jobb csak más jellegű.
Aki nekem eszembe jut a bejegyzés tartalma kapcsán, az itt mindenkinél kevesebből gazdálkodik. Azt csodálom benne, hogy ennek ellenére tud mosolyogni és tervezni.ESP! Peace. Tudod miért.
-
Mr X
veterán
Azt ugye senki nem hiszi komolyan, hogy egyrészt van annyi szabad munkahely az országban, mint amennyi álláskereső, másrészt hogy tényleg csak úgy hipphopp bárki el tud költözni az ország másik felébe?
Ez az "aki akar dolgozni, az fog is" nem igazán állja meg a helyét. A munkaügyi központok sem csupa lustasággal vannak tele folyton.
-
Moleman
addikt
válasz
#43960832 #19 üzenetére
+1 pont ESP-nek.
Lehet azt csinálni, hogy beadsz 50 állásjelentkezést, aztán ülsz a babérjaidon, csak nincs értelme. Én is 25 vagyok, nyáron én is beadtam kb mindenhova az önéletrajzom, de közben elmentem minden éjjel sofőrszolgálatba, pedig csak 40-50 ezret kaptam érte havonta, borravalókkal együtt... Én is mondhattam volna, hogy idáig nem süllyedek, és alhattam volna nyugodtan, mint minden normális ember, ehelyett én éjszakánként átlag 10-15 km-t gyalogoltam és nappal aludtam a 35 fokban - de legalább volt munkám.
És jól tettem, mert mint utólag kiderült, sehova nem hívtak be. Csak most lett normális állásom, 7 hónappal később. -
Jim-Y
veterán
válasz
#43960832 #19 üzenetére
Tehat van egy mernok informatikus diplomad amit 18 evesen kezdtel 21-22 lehettel amikor megszerezted, es azota mar 8 szakmai allasod volt? Jo gondolom ebbe beleszamoltad a tizeneves melokat is, mert mashogy szerintem lehetetlen. En kotom az ebet a karohoz, aki mernok informatikuskent 25 evesen nem tud elhelyezkedni sehol sem, meg rendszergazda kent, vagy adminisztratorkent sem, az.. na mindegy nem fejezem be a mondatot, mert egyaltalan nem szeretnelek megbantani, nem all szandekomban. De lehet lelki eredetu a problemad, vagy meg kepezned kene magad..
-
Jim-Y
veterán
válasz
Kolondrum #17 üzenetére
Szerintem nincs elldntmondas. Mire kikerulok az egyetemrol nekem mar tobb mint 2 ev szakmai tapasztalatom lesz, 2 munkahelyen. Es az osszes simerosom szinten dolgozik mar valahol egyetem alatt. Es nem feltetlen a penz miatt, mert azt kapnank otthonrol, hanem a tapasztalat miatt. Telorol.
-
törölt tag
8 munkahelyem volt eddig, többek között az USA-ban is dolgoztam, úgyhogy nem mondhatni, hogy nincs tapasztalatom.
Most viszont, mióta másfél éve elbocsátottak az utolsó munkahelyemről (állami leépítés), egyszerűen sehova nem sikerül bejutni, hozzáteszem országos szintről beszélünk, külföld most nem játszik a szakdolgozat és egyebek miatt. Betanított munkától kezdve keresem a melókat egészen a szaktudásomnak megfelelő munkákig (mérnök informatikus), sikertelenül.
Nekem ne mondja senki, hogy aki dolgozni akar nem tud az már más kérdés, hogy vannak az embereknek egy elvárt szintjei de elkell dönteni, hogy semmit vagy keveset is de legalább keres az ember.
De. Mondom.
-
stangli
senior tag
engem nem érdekel, ha jól nevelt, öltözött, tanult példánnyal állok szembe... gondolom annak nem az az első, hogy térdre dobja magát, és sírva könyörögjön, majd ha kapott valamit,akkor röhögve tovább áll... itt a gondolkodásmódon, az együttélésen van a hangsúly és nem azon, hogyan tud pár fillért okosítani, vagy akár lopni... egy klasszikus, azt sem tudja, mi van, hol él, mit mond, de veri a nyálát pár pernyi celebségért
-
fesii
aktív tag
Nem tudom hol laksz, de én most estem ki az iskolapadból (9hónapja) most tiprom a harmadik munkahelyem. Elsőnél leépités másodiknál én mondtam fel a harmadik állás miatt.
Érdekelne, hogy ha én szakmunkással találtam 3munkahelyet akkor te hogyhogy nem tudsz egy mérnökivel. Az már más kérdés, hogy első helyen 100-at a másiknál 70e ft-ot kerestem de volt! Én is tudtam, hogy nem a második munkahelyemről megyek nyugdijba,de legalább valamit kerestem és így nyugodtan tovább tudtam lépni.
Nekem ne mondja senki, hogy aki dolgozni akar nem tud az már más kérdés, hogy vannak az embereknek egy elvárt szintjei de elkell dönteni, hogy semmit vagy keveset is de legalább keres az ember.
Ja és nem pösti vagyok ahol sokkal több a meló hanem szombathelyi ahol akad de nem duskálunk benne... -
Huma
addikt
60k kb semmire sem elég. Azért a nettó 100k-nak alapnak kellene lennie.
-
stangli
senior tag
Hát igen, le a kalappal a takarítok előtt, hogy dolgoznak, mert dolgozni akarnak. A héten a 4es villamoson felszállt egy kéregető klán, leült anya, apa, a fiú végig kéregette a villamost, majd visszajött. Ahány ember felszállt mindegyiknek elkezdett hisztériázva kéregetni, akin meglátta az esélyt, hogy kap... tolta a szöveget és tolta és tolta olyan szinten, hogy a kellemetlenségtől megszabaduljon adott pár száz forintot. Anya apa szembefordulva szó szerint röhögtek, hogy a kedves gyerekük, hogyan kéreget és az adott személy mennyire érzi kellemetlenül magát ezen... aki azt mondta, hogy menjen el havat lapátolni, annak csípőből tolta, hogy tőrje fel a kezét a lapát? így is fagyoskodik eleget éjjel nappal, nincs kesztyűje, zoknija, meg mire odaér amúgy is elolvad a hó... szóval le a kalappal azok előtt, akik ennyiért elmennek dolgozni és nem hőbörögnek.
-
törölt tag
Örülnék ha legalább ilyen állásom lenne, de még ilyen sincs, így a mérnök diploma kapujában, másfél éve munkanélküliként...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest