- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crystalheart
őstag
Hát itt falun ez esélytelen, eleve max. 2 féle újságot kell kitenni, de inkább egyet, és a postaládák is messze vannak egymástól. Szerintem ez úgy megy, hogy kiadják egy embernek, az szenved vele 1-3 hétig, majd amikor besokall és leadja, akkor fognak egy másik nincstelen balekot, és így megy ez.
Komolyan, én édesanyámmal közösen tavaly télen december elejétől februárig, ünnep és hétvége nélkül, napi 16 órában, gyakran -20 fokban, erdőirtás után egy szál kisbaltával gyűjtöttem a kb. 2-7 (de inkább 2) centi vastag ágakat tüzelőnek, nekünk osztották ki ugyanis a lomb teljes eltakarítását a fáért cserébe két hektáron, amit aztán egy általunk húzott rozzant kordéval szállítottunk be a kertbe heteken át tavasszal - de esküszöm, az jobban megérte és kevésbé volt ótvar, pedig nagyon szenvedtünk vele.
-
Crystalheart
őstag
Fenét több, ez már kínai minimálbér. (Havi ~140$.) Igazán modern kihasználás, ráadásul törvénytelenül. Hogy még illegálisan is így kizsákmányoljanak, azt nem. Hát banyek, koldulással jobban lehetne keresni, ahhoz sem kell sokkal több bőr. Ráadásul még itt van az a faktor is, hogy itt a faluban én rendszeresen részt vettem kulturális rendezvényeken, óriási szégyen lenne ilyen alacsony bérért bármit is csinálni, még ha kicsi is az esély, hogy bárki felismer. És elvenné minden időmet. Nem tudom, néhány hajléktalanon kívül ki vállal 200 forintért munkát?
-
Crystalheart
őstag
Ezt kapjátok ki, milyen munkát (hát gondolom feketében) ajánlottak ismerősömnek: havi kb. 30-ért, teljesítmény-arányosan szórólapozni. Azt mondták neki, pár óra, hetente 2-3 napon. Ismerősöm megkért engem, hogy ugyan segítenék-e neki és akkor kétfelé osztjuk, 15 sem rossz kiegészítő annak, akinek nincs vagy alig van rezsije. No, meg is kapta egy hétre a szórólapokat. Mondom, nem lesz ez kicsit sok? Huszonakárhány pakk, mindegyikben 300-400 reklámújság. Hétvégén megcsináltam egy pakkot, hehe... 400 lap, 9 km (oda-vissza út nélkül 5,6 km, persze jóval több az, mert cikk-cakkban kell menni), 2 óra 40 perc (oda-vissza út nélkül 2 óra 10 perc, azaz 130 perc), úgy hogy közben futottam, ahol lehetett, még két kapu közt is, laponként 1,3 Ft fizetségért, ami így 520 Ft. (520/130)*60=240 Ft-os órabér, ami csak 195, ha beleszámolom azt a fél óra utazást is. És akkora adag még így is, hogy jóformán felfoghatnám munkahétnek is, csak épp hétvége nélkül. Oh, kifelejtettem, hogy a vége már havas esőben ment.
Asszem én sok mindent megcsinálok, de ez azért nekem is sok.
Hülyének ne nézzenek.
-
Crystalheart
őstag
válasz
callmeakos #60 üzenetére
Egy rokon területi vezető az egyik nemzetközi áruházláncban. Gondolhatod, hogy majd' minden dolgozó innen-onnan, kapcsolatokon keresztül jut be. Húgom és öcsém is így dolgozhat azonnal, mindenféle keresgélés nélkül... bolti alkalmazottként. És ezzel mondjuk nem is lehet mit tenni, hiszen természetes és ésszerű, hogy akit ismerek, abban jobban megbízom. Én is ismerőst keresnék, ha tehetném, pláne az ilyen majdnem bárki által elvégezhető melókra. A filmszakmában is így van, és úgy tűnik, a munkaerőtöbblettel ez csak fokozódik, terjed a piac minden szegmensében.
Viszont kapcsolatokat lehet építeni is, de az nem önéletrajz-benyújtással kezdődik, nem is azzal folytatódik, és évek munkája.
-
Crystalheart
őstag
És mi van azzal, aki mégsem tud szakmai gyakorlatot szerezni egyetem mellett? Azért kérdem, mert pl. ha én nem hagyom ott a művészeti ambíciók miatt a programtervező informatikusit (ami nem ment rosszul), akkor sem nagyon tudtam volna még egyetem mellett dolgozni, hiszen az itthoni teendők mennyisége sem lett volna kevesebb. Aki szegényebb sorból próbál kitörni, annak nagyon gyakran otthon kell dolgoznia, akár a szülei üzemében vagy gazdaságában, fizetés nélkül, függetlenül attól, mennyire legális ez. Esetemben pl. pénzzel jószerével kiválthatatlan az egész, legalábbis havi 200 alatt az.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Death Stranding (PC)
- Microsoft Excel topic
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One mobilszolgáltatások
- Formula-1 humoros
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest