- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolee5016
őstag
szerintem túl sok a diplomásA munkanélküliek 5%-a diplomás. Gyakorlatilag nincs diplomás munkanélküliség, mert ez az 5% a fluktuáció: épp munkahelyről eljött, kicsit pihen, rendbeszedi magát, keres újat.
Kalandor ..teljesen igazad van.......de rengeteg aki otthagyja,vagy képtelen megszerezni,és sokan x-edik évüket is húzzák -halasszák,majd meglesz alapon...vagy nem...Ők is simán terhelik a rendszert.....
Értem a régiónkénti munkanélküliséget,hiszen valóban nagyon siralmas a helyzet a keleti országrészen..
Nem kell ezt ennyire a diplomára kihegyezni ezt is megértem,hiszen a munkanélküliség mindenkit érint.De talpon lehet maradni,és kell is.....mindig azt vallom..ha az "Átkos "40 évből kinevelték az embereket röpke 4-5 év alatt(most tegyük félre jó volt -e vagy sem) akkor ebből a félreorientált,értékeket mellőző,majmoljukanyugatotmertazaajó állapotból is van kiút......nem vagyunk hülyék,magyarok vagyunk.. csak ezt egy kicsit feljebb is észre kellene venni...... -
zolee5016
őstag
válasz
Kolondrum #53 üzenetére
Persze mindenkit valahol érdekel...de tesz -e is valamit az ellen,hogy ha már neki nem,majd a porontyának sikerüljön...szerintem alapjaiban kell megváltozni a hozzáállásnak.....
Az állam felelőssége ott lenne mint régen,hogy igen is szelektálnia kellene(számokkal mint régen) ,hogy melyik suli,melyik szak max hány embert vehet fel....(bekerülni könnyű elvégezni nem...)
Elkerülni az egy diplomáért 6-9 évet tanulók" hadát......Alaphiba szerintem ,ez az osztályokba sorolt minimálbér is......ez már félretereli az embereket és lám ...te mint diplomás "csak 150k-ért mosogathasz amit
1 nem fogsz
2 nem vesznek fel mert drága vagy.......
Szóval szerintem a sok bába között elvészett a gyerek.....de mindig van kiút...mindig.....meg kell találni.....
Rossz ideológia után ment az egész ..ez valamikor ott kezdődött,hogy a nagy NYUGAT-hoz képest milyen aluliskolázott a magyar.....pedig nem volt így és most sem buta.....csak hülyére veszik.... -
zolee5016
őstag
válasz
#43960832 #38 üzenetére
Nem észt osztok tapasztalat.....
Amúgy Igen kell diplomás meg közalkalmazott meg stb,de nem ebben a mai mértékben......
Nem trollkodás amit mondtam,hanem a véleményem.....én 1990-95ig 4 szakmát szereztem,amivel rá 5 évre kukázva lettem.....találtam egy másik területet ott kezdtem a legalján....árubeszámoló voltam,de érdekelt a pékség belülről.....megtanultam lepapíroztam önköltségen (iskola) érettségiztem saját pénzen,és középvezetői szintig tornáztam magam....és nem sokkal kerestem a mindenkori minimálbér másfélszeresénél többet.Most is nettó 175 k az alapom,a pótlékokkal keresek 230k.-t.nekem elég köszönöm és magamnak köszönhetem....
Szerintem VÁLTS!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
zolee5016
őstag
válasz
#43960832 #28 üzenetére
Már bocs de nem lehet ,hogy akkor is a kényelmedre fizettél rá???? Gondolok itt arra ,hogy nem informatikát kellett volna választani,hanem valami esetleg "dolgozósabb" szakmát.....A kutya ugyanis itt van elásva...az utóbbi 20 évben mindenki informatikus akar lenni,rendes szakmunkás meg senki.....Diploma az kell 3 -is csak dolgozni ne kelljen 28-33 éves korig....Pénz kell diákhitel gyere velem....ja mostmeg fizetni kellene ,de 100k-ból nem megy.....Fel kellene ébredni már.....ja és dolgozni kétkézzel.......
Mi is várunk tártkarokkal szakmunkásokat ,állandó felvétel van nálunk...ja pékség...húú éjszaka dolgozni.....áááá millióért se........
Szerk ::minden tiszteletem a 60 k-s takarítóké...és közülük nem egy lesz aki feljebb kerül...miért mert AKAR dolgozni.......
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest