Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
-
Mobilarena
Csoport SZABÁLYZATA/Házirendje!
- A csoport !!!CSAK!!! ETS-ETS2-ATS játékokkal foglalkozik.
Helyesírás mindenek előtt!
Abban az esetben tudunk érdemben foglalkozni a kérdéseddel, ha EREDETI játékod van.
Ellenben ne várj segítséget, mert a WAREZ az internetes etikettben TILTOTT dolog.
(Ha rózsaszín a kamionod, esetleg eltűnik a tréler...akkor bizony az WAREZ)!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ablakos
addikt
Van ets2-re brazil térkép. Kérdésem, hogy oda komp vagy milyen módon jut el a fuvarozó?
-
válasz
Ablakos
üzenetére
Hát élőben ha annyira fel vagy szerelve meg olyan pótót húzol, lehetsz annyi.
Nekem nemzetközibe volt olyan mérésem (Szolnok mellett, gabonát vittem olaszba), hogy a mérlegre kétszer kellett ráálnom, mert nem hitték el mennyi voltam üresen.
Volvo Fh 13 440 középfülkés + egy 13,6-os ponyvás pót. Több mint 16 tonna (16.320 körül voltam) üresben... Nem akarták a mérleges fiúk elhinni hogy ennyi vagyok.
Igaz, majdnem full tank is volt (1200 liter). Szóval ha valami régi nehéz póttal vagy, lehetsz sok. Mikor ultralight pótot húztam akkor tudtam 25 tonna felett vinni gabonát. Igaz az csak 1 hétig volt, de na.
-
Ablakos
addikt
Van büntetés, vagy valamilyen egyéb szankció a súlymérésnél?
A török határon megmértek és 38t lettem 17t limonádé rakománnyal. Elég durva 21 tonna önsúlynak egy szerelvény(hülyeség
) -
Ablakos
addikt
válasz
Marci112233
üzenetére
Én csak az ETS2 játékot használom. Mostanában kezdtem nézegetni, lehet változtatni a kormány néhány paraméterét (a saját TM. programjában).
Eddig csak az ETS2-ben matattam. Most már érződik enyhe rezdüléssel még a pót kerekeinek felütése is. -
Marci112233
addikt
válasz
Ablakos
üzenetére
Arcade stílusban nem is jó a nagy szög, csak szimulátoros játékban jó a nagy fordulási szög. Sőt én a T150-esben hiába veszem le a legkisebb szögre amire csak lehet, a régi NFS-ekben nem megy rendesen (Kivéve a Shift 1-2.). Az újabbakban mint a 2015 vagy afölött már jó, de azokban sem használom igazán, hanem inkább billentyűn tolom azokat is. A régi Teust GXT27-es kormányommal a régi NFS-ek mentek, de az meg a Carbonban meghülyült a drift versenyeken a hirtelen ide oda kormányzástól. A T150-et meg nem bírom hozzá állítani, így nem is használom hozzá. ET/S2-nek mint írtam mindegy milyen kormányt kötsz hozzá, menni fog simán.
-
Ablakos
addikt
válasz
Marci112233
üzenetére
Hasonló tekergetőm van csak a 300-as. Szóval 900 fokkal próbáljam. (Eddig 470 volt beállítva, valamilyen sport autós játékra használták. )
-
Ablakos
addikt
A kormány beállításnál mennyi a legreálisabb elfordulási szög?
-
m0h0senator
őstag
válasz
SzabóTamàs90
üzenetére
Szerintem sehogy. Magától fordul.
-
vlevi
nagyúr
válasz
palfitom
üzenetére
Én nem mentem volna, gyors fuvarban ajánlotta fel.
Továbbra sem kedvenceim ezek az amerikai nagy pótkocsik, egyszerűen lehetetlen velük fordulni.
Az ETS2-ben lévő, hátsókerék kormányzott alacsony pótokkal elmegyek ugyanott, ahol egy sima ponyvás póttal, de ezek a vackok kábé csak Nevada 100km-es nyílegyenes útjain használhatóak
-
Bunken
tag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Nem konkrétan csak a Track ir 5-re gondoltam. A három monitor (mondjuk engem zavar a monitorok kávája, hogy benne van a képben), plusz a kis kijelző amin látod a fordulatszámot és a sebesség fokozatot. Na és persze a gép ami kell ahhoz, hogy a három monitort meghajtsa jó felbontáson szép grafika mellett.
Mondjuk nekem hetente kb egyszer van időm leülni játszani de valamikor 2-3 hét is eltelik játék nélkül. Úgyhogy nem is nagyon törekszem, hogy ennyit feccöljek bele ha ilyen keveset tudom használni.
Mondjuk egy olcsóbb VR szemüvegen még elgondolkodtam de azokkal sem vagyok képbe, hogy mi az ami jó és mi az ami nem. Csak szemüvegen gondolkodtam amihez nincs kontroller, persze azt is használtban. De fogalmam sincs róluk és amiket találtam mind kontrolleres így fel is hagytam vele. -
Ablakos
addikt
Ismer valaki rakodó rámpa mellé beállás/tolatás modot?
-
Foose
addikt
-
Foose
addikt
válasz
laceszgamer
üzenetére
Nagyszerű. Mióta játszok ezzel, így még nem jártam. Legalább megvan a válasz
köszi -
-
Marci112233
addikt
-
Ablakos
addikt
Ha valakinek nincs ETS2 Skandinavia DLC, de használja ProMods térképet, akkor is járhatja Skandináviát?
Vagy hogy van ez a bővítmény dolog? -
Foose
addikt
Ets2,vanilla térkép.... Viszem a fuvart,online rádió szól közben. Egyszer csak megakad a zene. Na mondom mi az isten.... De mentem tovább. Már zavart a megakadt zene,(először azt hittem az adással van gond). Kiléptem a menübe,és ott lefagyott. Semmire nem reagált. ctrl+alt+del játék nem válaszol. Leállítottam. Újra indítottam és mentem tovább. Ezt mi okozhatja? (a balkán partján teljesítmény 28/30.... Túl sokat járok errefelé?
) -
.LnB
titán
válasz
Ablakos
üzenetére
Mikor meg akarod venni, akkor ha olyan ország garázsába akarod tenni, ahol nem megengedett, akkor ki is írja. Bár pontos számokat nem tudok. Svédországba lehet használni hosszabbakat is az tuti, tegnap vettem egyet oda.
Szerk.:
Wikipédia: "Ezeknek a méretét, súlyát, felhasználását az EU hivatalosan előírta, és az összes európai országban engedélyezett. A teherjármű pótkocsis szerelvényként (tehergépkocsi+pótkocsi) max. 18,75 m-es, nyerges szerelvényként (vontató+félpót) 16,50 m hosszú, 4 m magas, és 2,60 m széles lehet." -
Ablakos
addikt
Biztos nem veszem észre, de sehol nem látom a rigid (tandem) alvázas autó hosszát, amikor megveszem/összeállítom a kereskedésben.
A pótkocsi kereskedésben 11+2 méteres a legrövidebb (ott szépen mutatja a paramétereket),de szerintem ez is sok bármilyen autó mögé. Úgy emlékszem nem egészem 19 méter európában a megengedett szerelvény hossz.
Vagy lehet már nem érvényes ez a korlátozás? -
Foose
addikt
Szerencsére könnyű a helyzet, mert roextended térképen nem is találni online fuvart. Így nincs gond. Wot fuvart csak az eredeti térképen lehet vinni, és ez nekem így jó. Promods másik profilon van nekem is, (mondjuk ez normális) de mostanában hagyagolom. Na ott biztos nem járok 50%-nál sem. Régen azt hittem, ezek a plusz térképek csak promods alatt működnek. Aztán írta fórumon Arayas, hogy Vanilla térkép mellett is szépen megy. Azóta használom a vanilla térképen.
-
vlevi
nagyúr
-
2ozzmexy
senior tag
Sziasztok! Akadt egy kis mod problémám az ATS-ben egy w900a-val: a hangok szét mennek ha azt vezetem, pedig minden más jó benne, egyedül a hangok...
Ha átülök másik kamionba akkor jó a hang. Próbáltam újra megvenni, hangfájlokat cserélni, újra beletenni a mod-ot, de semmi sem segített.
Tudtok tippet adni merre keressem a hibát? -
vlevi
nagyúr
Ez pont olyan volt, mint ahogy a Forma1-ben mondták.
1-2másodpercet könnyű gyorsulni egy autóval, de 1-2 tizedet, századot már harma nehéz
Ide is igaz. Észre se veszed, és játék közben 90-95%-t bejársz a térképen, de az az utolsó pár %, és főleg 99.95% után olyan eldugott apró helyeken van (főleg a rengeteg munkaügyi központ, ahova sose mész, rengeteg olyan 1-2 méternyi autópálya lehajtó szakasz, illetve benzinkutaknak a személyautós része.
De megvan
Mostmár vehetek új DLC-t, ha majd megint akciós lesz.
A Black Sea (és persze a még meg sem jelenti Ibéria) hiányzik a gyűjteményből.Sokat segített ez a mod [link]
Ez elhomályosítja a teljes térképet, leveszi a különböző gyárak, benzinkutak jeleit, és csak a még meg nem látogatott helyek virítanak sárgán. Szinte teljes térképnézetben is ki lehet szúrni, hol nem voltam még. -
Foose
addikt
válasz
SzabóTamàs90
üzenetére
Valóban működik simán ö betűvel. Én mindig ctrl-el nyomtam. Igen, közben javítani akartam hogy f9. És persze,a developer mod az azt hittem egyértelmű.
-
-
Ablakos
addikt
Hogy kell sétáló módba lépni? Körbe járni(repülni) egy területet.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Marci112233
üzenetére
ETS2-ben meg nem találkoztam súly mero allomassal. Az azthiszem, csak az ATS-ben van.
-
Chris0321
veterán
válasz
Marci112233
üzenetére
Én úgy emlékszem nálam is ki vannak kapcsolva a büntetések mindkét játékban, de a súlymérőket mindig jelzi.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Marci112233
üzenetére
ATS-ben az ilyenért már meg****nak.
De komolyan. Ott vannak súlymérő pontok, ahova kötelező beállni, és, ha kopott a járgányod, akkor megbüntet a játék... -
Marci112233
addikt
A jól megérdemelt jutalom 24%-os gumikopással:

-
Foose
addikt
Ats 1.39 open beta kint
-
.LnB
titán
válasz
Marci112233
üzenetére
Nem is gondoltam, volna, hogy a Promod map ennyivel nagyobb/részletesebb mint az alap. Még nem igazán nézegettem, csak kicsit mentünk ott. Fiam leginkább az alap EU mapon vezet az Ikarus-szal.
Hétvégén majd lehet, hogy megnézem jobban ezt a Promod-ot. -
Marci112233
addikt
Igen Promods mapon, lehet akár 9k-s utat vinni, de ehhez a fáradság szimulációt ki kell lőni és egyszer sem pihenni. Na meg a GPS útvonalat magadnak kell beállítani, hogy ennyi legyen, mert alapból az optimális utat adja neked. Na meg a 9k km-t azt fontos vagy sürgős fuvarnál, nehéz megcsinálni, így inkább 8 és a fölött szokott picivel lenni, de ha normál fuvarról van szó akkor 9 fölé is mehet a dolog.(Épp egy az utóbb írt fajta fuvarom van megkezdve, és mentve.)
Alap térképen, de az összes gyári térkép DLC-vel egyébként, így 5-7 ezres fuvart lehet vinni, ha jól emlékszem.
-
.LnB
titán
Ejj, jól elvittem nektek itt a témát ebbe az fps irányba... bocsi.

Egyébként ezeket a 9000km-es utakat Promodban vezetitek le? Mármint abban a modban vannak ennyire hosszúak? Egy 9k km, az hány óra irl?
-
Marci112233
addikt
válasz
Milka 78
üzenetére
Nekem is akad pár mod, és valóban még az a kevés is észrevehető a játékon belül. Mondjuk nálam csak 200-on van a render, de az is elég nekem. Ezen felül mivel 60Hz-es a monitorom a V-Sync bekapcsolva van hogy fogja meg 60fps-nél a játékot. Menne több fps-el is mert egyszer kikapcsoltam a V-Syncet.Úgy nekem is el éri akár a 90 fps-t is, bár innen gyakran esik le 70-re, majd vissza 90 környékére, de van hogy 90-ről 60 alá zuhan, így hamar visszakapcsoltam és azóta is inkább hagyom úgy menni, mert így javarészt megvan a 60, csak városok környékén nagyobb forgalomnál, illetve esőben akadnak droppok, főleg ha az eső sűrű közlekedés mellett városban van.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Marci112233
üzenetére
Bizony így van. Ezt a játékot végigpróbáltam a kijövetele óta 6850-7850-7850cf-290-290x-980ti és 1080-as kártyákkal...tehát mindig az aktuális felső kategóriás vga volt alátolva. A mostani vga-ra azt mondom, hogy fhd/wfhd-ban úgy tud anyi képkockát kipréselni, hogy a nagyobb bezuhanásoknál sem folyik ki tőle a szemed. Persze minden koppra tolva és szét modolva (ez utóbbi zabákja a vga-t és a játék motorját) és még így is a G-Sync menti meg az egészet, mert sok esetben a játék hajlamos laggolni az aktuális képkockától függetlenül.
Viszont a procit szinte nem is használj, kb 2 szálat birizgál az egész.Joccc07 : Mondjuk told fel a forgalmat a gyári háromszorosára/vagy valami forgalmi modot rakj be (és még így sem realisztikus a forgalom), rakj be mellé 4-5 jazzy forgalmi és pótkocsi modokat (amitől kb élni kezd a játék a gyári szürkeséghez képest) szórj még mellé egy Woomdat féle Promods Global map gyüjteményt és már zuhan is be a fix 60 fps. Ezért nem lehet fixálni, hogy milyen vga kell a játék alá, mert szét tudod modolni az egész játékot és mindenkinél máshogy fut. A mostani konfigom 85-110 fps-t tol ki magából wfhd felbontáson (400%, minden maxon) majd jön egyfaja kis eső+forgalmasabb rész egy mod mappon és már zuhan is be az fps 75 körülire miközben droppol akkorát, hogy gsyn-cel is megakad a játék. Egyszerűen nem bírja a motor ezt a mennyiségű poligon számot, de sokszor a hibanapló a lévő hibák is megcibálják a játékok.
-
Jadro
veterán
válasz
Joccc07
üzenetére
Biztos a processzor is számít - már nem emlékszem mi volt mellette - de nekem 125%-nál is tudott döcögni. Persze, eléri a 60FPS-t, de túl sokszor lassult be akár térkép betöltés miatt akár más miatt. Az is igaz, hogy folyton modoltam a grafikát is.

Ablakos: FHD-t említett a kolléga, így én automatikusan arra értettem.

-
Joccc07
addikt
válasz
m0h0senator
üzenetére
Mindezeken felül semmi nem indokolja. Ugyanis a drop pillanatában a cpu és a gpu sem ugrik ki. Nálam például a cpu végig 23% körül dolgozik míg a gpu 70-80% között.
-
Apucy01
őstag
válasz
m0h0senator
üzenetére
"Januárban cserélek 3080ra"
Na ezzel igen csak várnék ugyan is a helyzet az hogy a kártyák fagyásait csak szoftveresen tudta az nv mególdani az az visszafogták az órajeleket, vagyis nem azt kapod amiért fizettél.
-
m0h0senator
őstag
Én is ezt tapasztalom. Városokban annyira bezuhan az fps. A sok háztömb miatt vagy a forgalom miatt. Ha pályán megyek és közelben van egy város amit csak érintek simán 35-40 fps-em a 1080al. Mondjuk 1440p-ben de akkor is a graf motor a hibás. Januárban cserélek 3080ra kíváncsi leszek ott mennyire zuhan be majd.
-
Jadro
veterán
-
vlevi
nagyúr
válasz
Marci112233
üzenetére
"1080p és 60fps javarészt meg volt, de néha alá esett, és nem bírta teljes max grafikát vele. "
Azt sajnos megcsinálja néha a Ryzen5 3600, és Nvidia 1060, 6Gb kártyával is.
De nem baj, lehet már kapni Nvidia 3090x-et is, ha azon is beszaggat, akkor már marhangy gáz van
Nem mintha vennék, 3090-es kártyát.
De más játékok miatt egy 3070-esre azért kíváncsi lennék. -
.LnB
titán
válasz
Marci112233
üzenetére
Nem szeretnélek titeket ilyen hülyeséggel feltartani, de megmagyarázom.
2 éve nem volt játék a PC-n, nem arra van. Most eladtam a PS4-et, és várjuk a PS5-öt. 6 hét mire megjelenik. Erre a kis időre gondoltam csak, hogy elütjük az időt az ETS2-vel. Nem is játszunk sokat, csak ha unatkozunk akkor megyünk vele kicsit.
És ezért nem fogok venni egy 1060-at.
Szántam volna rá egy 20-ast. Az IGP ~20fps-éhez képest, egy 660 is előrelépés lenne. De annyira nem lényeg. (Régen 1080 volt a gépben, de 2 éve eladtam, mert teljesen feleslegessé vált.) -
Marci112233
addikt
IGP-vel nagyon messze lehettek az 1080p 60fps és max grafikától. Ha sokallod az 1060 árát akkor egy GTX660 még talán szóba jöhet. Én egy 2 GB-os MSI GTX 660 Gaming OC-val játszottam vele, és aláírásomban láthatod, hogy nekem is i5 6600 van. 1080p és 60fps javarészt meg volt, de néha alá esett, és nem bírta teljes max grafikát vele. Bár 1060-al is max grafikán ugyanúgy 1080p és 60fps-el tolom, de még így is be-be esik 60 fps alá. Bár ahogy tudom az fps esés az egy jóval erősebb gépnél is fent áll, így ez a játék hibája is.
-
.LnB
titán
válasz
Marci112233
üzenetére
Köszi válaszokat. A VGA-s topikban is 1060-at írnak. Akkor marad az IGP.

-
.LnB
titán
Mivel elsősorban konzolos család vagyunk már, egy I5-6600 IGP-vel "hajtjuk" a játékot. Azt szeretném kérdezni, hogy milyen VGA-t ajánlotok az ETS2-höz 1080p @ 60fps-hez? Lehetőleg max grafikán.
Nézegettem én is videókat, azok alapján egy 1050 Ti vásárlásán gondolkodtam el. Szerintetek elég lenne? Kell a Ti? Kell a 4GB? Csak erre lenne a VGA, semmi másra. Amíg megkapjuk a PS5 konzolunkat.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Marci112233
üzenetére
A késés hosszával függ össze, hogy mennyit von le.
-
pcnet
addikt
válasz
Marci112233
üzenetére
9000 km egy nap alatt? Nem vagy semmi!
-
Marci112233
addikt
Szándékosan kipróbáltam mi lesz ha kések. Sose volt még ilyen, ezért tettem, viszont meglepett mennyi pénzt és tp-t vont érte le.

-
pcnet
addikt
Hungary rebuild [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Xbox One
- Xbox Series X|S
- Suzuki topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- ERŐS GAMER PC Ryzen 5 5500 + RTX 3070 Ti OC
- Apple iPad A16 128GB, 1 Év Garanciával
- Thinkpad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- X1 Carbon Gen12 14" FHD+ IPS Ultra 7 165U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 512GB magyar vilbill ujjlolv új akku gar
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 92% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és újszerű 13-14 Gamer, ultrabook, üzleti, 2in1, X360, Touch készülékek kedvező áron Garanciával
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 1TB 1 év teljeskörű garancia
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar, szép állapot
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)
Eddig csak az ETS2-ben matattam. Most már érződik enyhe rezdüléssel még a pót kerekeinek felütése is.

ez így

Vagy hogy van ez a bővítmény dolog? 

Z0C!