Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Bemutatkozott az Infinix GT széria új generációja
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Beszáll a Vivo a Pro Max csatába
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Csoport SZABÁLYZATA/Házirendje!
- A csoport !!!CSAK!!! ETS-ETS2-ATS játékokkal foglalkozik.
Helyesírás mindenek előtt!
Abban az esetben tudunk érdemben foglalkozni a kérdéseddel, ha EREDETI játékod van.
Ellenben ne várj segítséget, mert a WAREZ az internetes etikettben TILTOTT dolog.
(Ha rózsaszín a kamionod, esetleg eltűnik a tréler...akkor bizony az WAREZ)!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Ibéria DLC-vel kapcsolatban kérdeznék. Csak digitális formában vehető meg? Az elődjei mind vannak dobozos verzióban, de ezt a DLC-t nem találom ebben a formában csak digitálisan.
-
Ablakos
addikt
válasz
m0h0senator
üzenetére
Egyszer már bejártam azt a részt. Iraqban pihentem egyet a doboz házak között. (kilőtt tankok, holdbéli táj) Szép volt.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Világos, hogy a promods csak azt modellezte, amit a valóságban is láthat, aki arrafelé vetemedik. -
Ablakos
addikt
A ProMods reklámozta, hogy "soon"
érkezik a 2.60. Mintha Andorra-t is említették volna. Sajnos a legtöbb frissítés távolkeleti országokban lesz. (Líbia, Irán)
Ha megölnek sem megyek arrafelé.
-
Cr00py
senior tag
válasz
Marci112233
üzenetére
Ezzel kapcsolatban szerintem az említett közösség tagjai többet tudnak segíteni.
Én speciel nem használok ilyet, így fogalmam sincs, hogy mi lehet a gond. -
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Korábban már volt hasonló gondom, de akkor a steam műhely mod csere megoldotta a gondot. Röviden tagja vagyok ennek a közösségnek. Viszont tegnap gondoltam kiveszem a nem használt steam műhely modokat, és véletlen töröltem az addig használtat, és nem azt amit törölni akartam. Belépve a játékba ez feltűnt, mert rögtön néztem a kamionjaim adatait, és az összes kamionban eltűnt a motor, és a sajátom is visszaállt 460 lóerőre 1000-ről. Gyorsan visszakerestem a törölt műhely modot, és visszaraktam, de hiába mert azóta ez fogad az oldalon. Semmi mást nem babráltam, és így nem került be no damage mod sem, sőt látható, hogy koccantam is és van sérülés is, és ráadás a hiba előtt ugyan ezekkel a modokkal játszottam.
-
Foose
addikt
Jól értelmeztem,hogy az új daf kiadásakor azt írta SCS,hogy amíg hivatalosan csak a 4x2 hajtás van piacon,addig a játékban is csak ez lesz? Only the 4x2 chassis option will be available for now, as is the same with the trucks initially offered to customers. Találtam egy videót augusztus 15-ről,ahol bizony nem 4x2 látható... [link]

-
Ablakos
addikt
válasz
m0h0senator
üzenetére
Egyre komolyabb kiegészítések készülnek. A 3d nyomtatás elszabadította a lehetőségeket.
( No persze szakértelem, meg sok pénz is kell egy ilyen technika uralásához) -
m0h0senator
őstag
válasz
Phobion
üzenetére
Szerintem nem kell hozzáépített kormány. Sok virtuális sofőrnek már van kormánya nem fogja lecserélni azért, hogy ezt és egy ehhez kapcsolódó kormányt megvásároljon újból. Én legalábbis nem cserélném le a G27-t. Remélem fognak tervezni tartókonzolokat a különböző kormányokhoz és akkor sikeres termék lesz.
-
Phobion
addikt
válasz
m0h0senator
üzenetére
Általuk hozzáépített kormány nélkül én ezt nehezen tudom elképzelni. Persze, ha DIY elemekkel lehet klassz dolgokat építeni, akkor ezt is biztos lehet majd használni.
-
Joccc07
addikt
válasz
m0h0senator
üzenetére
Már mi is. Erről volt szó pár hozzászólással ezelőtt.

-
Cr00py
senior tag
válasz
Ablakos
üzenetére
"Do it yourself" ("DIY") is the method of building, modifying, or repairing things by oneself without the direct aid of experts or professionals.
tldr: Magam csináltam boxokat, vezérlőket, gombokat. Többségük arduino-s móka, de van jó pár saját tervezésű nyák is, amit a tervek alapján legyártattam egy erre szakosodott helyen.
Előnyük, hogy nagyrészt sokkal olcsóbban kivitelezhető, mintha már egy kész egységet vásárolnál. Hátránya pedig az, hogy némi kézügyességet, kreativitást, hozzáértést igényel.Régen pl mikor még nem vettem meg az skrs váltót, addig a netet böngészve találtam egy "DIY" opciót erre a funkcióra. Pár apróbb dolog kellett hozzá + egy 3D nyomtató.
Ja igen.. a legtöbb ilyen "DIY" dologhoz kellhet egy nyomtató. Én is emiatt vettem anno az elsőt ( Ender 3 ), amit azóta már leváltottam egy fényévekkel komolyabbra ( Ultimaker S5), mert ezzel már prototípusokat is nyomtatok.
#25680Joccc07: Persze, érthető. Én is a szabadidőmben foglalkoztam ezekkel. A Fanatec szett sokkal nagyobb "meló" volt, pedig azt csak össze kell rakni.
-
Joccc07
addikt
válasz
Cr00py
üzenetére
AZ ötlet valóban jó. De ennek csak akkor látom én is értelmét ha kormányra vagy kézre esően mellé lehetne rakni. A DIY modokkal az a baj, hogy nem plug&play. Rá kell szánni az időt arra, hogy megtervezd, összerakd, programozd és konfigold. Nekem arra például nincs időm. Ez pedig ha minden igaz plug&play lesz. Bár a képeken kívül eddig semmi infó.
-
Cr00py
senior tag
válasz
Joccc07
üzenetére
Mint ötlet, szerintem remek, hisz nem túl sok ilyen, kimondottan kamionos kieg. létezik.
A gondom nekem az, hogy ha még közé rakjuk a kormányt, akkor már az oldalsó panel eléggé távol lesz. A Logitech G széria eléggé közkedvelt ilyen körökben, amihez számtalan DIY mod létezik már, többek közt pl az indexhez is, ami a kormányra van rögzítve.
Én inkább valami olyan megoldásban gondolkodnék, amit a kormány "mögé" lehetne rögzíteni, kvázi egy "műszerfal"-ként funkcionálna.
Én is azért csináltam főként ilyen DIY modokból, mert az kézre esik. + a különböző kapcsolókra pedig streamdeck van.
Nem akartam olyan sokat költeni rá, mert a másik Fanatec szetthez vettem ezt-azt inkább. Ott több időt töltök. -
Dr_Senkihazi
aktív tag
sziasztok
ATS-el játszok pár napja,van már több kamionom,nagy garázsom,és 2 emberem...tök jól megy,azon kivül hogy több mint egy hete (játékbéli idöben) nem dolgoznak az emberek...egyik 1-2 fuvart megcsinált,a másik viszont alkalmazása ota a garázsban pihen,pedig a kamionok alájuk vannak rakva.
ez mitöl lehet?
köszönöm. -
laceszgamer
addikt
[link]
"For now, all that we can say with certainty is that Wyoming DLC will not come out this August, but very shortly after. A more specific release date will be revealed with a special video trailer very soon!"Szóval augusztusban tuti nem, talán szeptember eleje.
-
Cr00py
senior tag
Ezt a steamtől kellene megkérdezni.
Ha jól emlékszem az Italy DLC megjelenése előtt a beta verzióban már venne volt az egyik város "széle".. ha ott mentél, akkor automatikusan kaptál achievementet, hisz felfedezted az egyik olasz várost, és hasonlók.
Engem mondjuk speciel nem zavar, de egyszerűbb lenne, a nem "stable release"-n kívüli buildekben szimplán csak letiltani ezt az opciót.
-
Ablakos
addikt
Aki használja a rusmap-et...
Promods mellé szeretnék rusmap térképet telepíteni. A pro mods alapból rendben, de hozzá adva a rusmap-et hibás lesz. Több száz kilóméterrel kelet felé el van tolódva a térkép. Próbáltam számtalan pozíció csrével, de egyik sem jött be. Tud valaki képernyő képet, vagy sorrendet adni, hogy kell összerakni ezeket?(ets2/1.41 legfrissebb promods, orosz térkép + a promods kapcsolat)
-
Foose
addikt
válasz
Karcub
üzenetére
Hm. Lehet azért nem jelenik meg neked a mappák között,mert steam-en nem elérhető a mod. Szerintem. Erre pl nem is gondoltam. Keresd meg a config.cfg fájlt,és nyisd meg. Ott meg kell keresni a uset g_console 0 sort. Itt írd át a 0-át 1-re. Mentsd el a fájlt,mostantól fog előjönni a console. Játék indít. Megnyomod a 0 számot,megjelenik a console. Ott kell a megjelenő ablak alsó sorába beírkálni azokat,amit lentebb írtam. [link]
1. load your game profile
2. type "g_remove_missing_accessories 1" in console
3. manualy reload your saved game
4. type "g_remove_missing_accessories 0" in console
Természetesen minden beírt parancs után enter. -
Foose
addikt
válasz
Karcub
üzenetére
a mappákat nézd át! Igen tudom hogy nem tudsz leiratkozni. Azokban a mappákban van a feliratkozott mod. (mondjuk furcsa hogy neked nincs 270880 mappa) Mindet egyesével megnyitod,az egyik az lesz. Ott lesz a mod neve is. És mivel azt tudjuk,ez segít. Aztán tippem szerint azt a mappát amiben van,kitörlöd,játék indít. A játék még mindig hiányolni fogja,de itt már elég lesz a hiányzó modok takarítása a console-ban. konzolba:
Full process of removing accessories:
1. load your game profile
2. type "g_remove_missing_accessories 1" in console
3. manualy reload your saved game
4. type "g_remove_missing_accessories 0" in console
#25664 Karcub keresd tovább,az egyik mappa az lesz amit keresel. igaz,227300 mappa kell neked,az az ETS2. A 270880 az Ats
-
-
Karcub
senior tag
hiába iratkoznék le, akkor is sajna be akarná tölteni a játék, mert úgy lett elmentve. rá kerestem név alapján meg minden alapján, nem találom sehol. egyébként ilyen mappát nem találok amit említesz, nincs 270880, csak 227300 meg 241100
mondjuk ezeken belül vannak külön számos mappák és ha jól látom, azok modok akarnak lenni. -
Foose
addikt
válasz
Cr00py
üzenetére
Vagy,jelenleg privát lett a mod. Voltam így én is,aztán kiderült hogy a fejlesztő nem is tudott róla. Természetesen a fejlesztő újra elérhetővé tette. Ha az Ő esetében továbbra is marad elérhetetlen a mod,akkor a játék továbbra is be akarja tölteni,mivel fel van rá iratkozva. Szerintem ebben az esetben a workshop\content\270880 mappából törölje ki a modot mappástól. Nem?
-
-
Karcub
senior tag
üdv. egy olyan problémám adódott az ETS2-ben, hogy tegnap újra raktam a gépet, aztán pár mod ugye eltünt. Ez nem is akkora dolog, mert újra letöltöttem őket, viszont 1db nincs meg, azt a steam műhelyből szedtem le de már nem tudom, mivel nincs meg és így be se tudja tölteni a mentésemet. ilyenkor mit tudok csinálni?
-
Joccc07
addikt
👀
-
Debilon
addikt
üdv!
csak nekem új, hogy ATS-ben a súlymérő állomásokon megy a bünti rongálódott jármű miatt?10 % környéki rongálódás volt, eddig mintha csak írta volna, hogy nem szép dolog és javíttassak
-
RoBos
senior tag
válasz
Phobion
üzenetére
Kevesen vannak? Jó, hát mihez képest...
Már több mint 100+ az alkalmazottak száma és ismét bővül(t) az irodájuk és jelenleg is keresnek új embereket a csapatba! Esetleg innen vki, egy jó modder?!
-
Foose
addikt
Frissítést kap a Daf XF 2021
-
Cr00py
senior tag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Remek cucc a Fanatec, bár kicsit drága. Egy autó árát már bele nyomtam én is kb.
Nekem is van egy külön szett komolyabb sim játékokhoz. Jelenleg iRacing-et nyúzom. Próbáltam, de nekem ETS2/ ATS pároshoz nem volt túl kényelmes az a setup, így maradt a G29 erre a célra. -
vlevi
nagyúr
válasz
Ablakos
üzenetére
A 18-as váltó végülis ugyanaz, mint a 12+2 sebességes.
Csak az utóbbi úgy van felosztva, hogy 4x3 sebesség , a 18-as váltó pedig 4x4.
plusz a két, nagyon rövid első fokozat.
Ha nincs billenőkapcsoló, akkor viszont nagyon észben kell tartani, hogy utoljára melyik állásba raktad a felezőt, osztót.
Mondjuk én a 18-as váltót úgy szoktam használni, hogy 8L-ből 8H-ba akkor rakom fel, amikor elértem az utazósebességet, addig végig nem is váltok az L/H között.
-
Phobion
addikt
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Az kicsit overkill nem?

Köszi a válaszokat mindenkinek!

#25631 - Totálisan egyetértek! Mennyire durva lenne már licenszelt Scania, Volvo, stb. kormányokat venni. Ezekkel a logitech és társaival nekem az a bajom, hogy olyan "minik" + milyen jó lenne egy valós index kar, stb.
Kevés esélyt látok rá.
-
Ablakos
addikt
Egyre több nem autóverseny szimulátor van, de még mindig nincs kormány ezekhez. Pedig elég lenne kieg.ként megvásárolható kormány rész nagyobb (busz/teherautó) méretben. Hátha valamelyik gyártó észreveszi ezt a lukat.
-
Ablakos
addikt
A 18-as elég "munkás" váltó. Persze azt is meg lehet tanulni.
A TM váltóján sajnos nincs egy gomb sem. A TM kormányra pedig nem lehet irányjelzőt tenni. A logitech-re még olyan kieg. is rakható. (De a háromlábú macska is tud teljes életet élni.
)
Inkább fejben dől el a váltás, hamar meg lehet szokni, hogy melyik gomb az a bizonyos funkció. -
Cr00py
senior tag
válasz
m0h0senator
üzenetére
Track IR-t én is használtam, de az utóbbi időben egyre kevesebbet. Majd ha kész lesz a "setup" teljesen, akkor majd biztos, hogy elő veszem ismét.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Ablakos
üzenetére
Az nekem az index

Én a váltó előtti 2 piros gombok valamelyikére raktam rá.
De az igazi mégiscsak valami rendes billenő kapcsoló lenne, amin látni, érezni lehet, hogy melyik állásban van.
18 fokozatnál már néha el lehet tévedni
Még azon is gondolkodtam (csak lusta vagyok, mint a dög), hogy van itthon egy controllerem. nem xboxos, hanem valami legolcsóbb, Trust, Hama féle valami. De legalább van benne vagy 20 kapcsoló, 2db állású analóg joystick. Ezzel már lehetne valamit kezdeni, talán. -
Cr00py
senior tag
válasz
m0h0senator
üzenetére
Hú, rengeteg van.
A "gyári" kormányt is lecseréltem. A már klasszikusnak mondható skrs váltó, különböző diy control boxok, ilyenek. 90%-a saját tervezésű kieg, így sajnos linkelni sem tudom. Az alapjuk főként arduino, de vannak saját nyákok is, amiket tervezés után legyártattam.
Tervben van egy Kamionos cockpit. Az ülések ( elektromos ) + a műszerfal nagy része már meg van. Nincs túl sok időm jelenleg foglalkozni vele, így jelenleg halogatom. majd télen
-
vlevi
nagyúr
válasz
Phobion
üzenetére
Ha ETS2-vel játszol, és nem szükséges a H váltó (mert az újabb európai kamionok automata váltósak), akkor megfelel egy megkímélt, öreg DFGT is. Azon ui. nincs kuplung pedál, de automata váltóhoz nem kell.
Ha váltani akarsz, akkor már macerásabb, mert alapkiépítésben egyik H váltó sem tudja a 12, 16, 18 sebesség fokozathoz a felező, osztó funkciót.
Billenőkapcsolóra kellene rákonfigurálni, de nem tudom, melyik kormányon van ilyen.
Főleg persze a váltókaron?
Ezért ehhez vannak speckó váltó kegészítők, amik már formára is hasonlítanak az eredetire.Amúgy nálam G25 van, de csak ritkán veszem elő. Nagyon kevésszer fordul már elő, hogy több órát, napot tudjak játszani egyhuzamban, fél-egy órára pedig nem bontom szét a teljes,
dolgozós konfigot, hogy rádugjam a kormányt, amit 1 óra múlva el kellene pakolni.
Ezért aztán főként inkább billentyűzettel vezetek... -
Phobion
addikt
Sziasztok! Ki milyen kormánnyal játszik? Melyik 900 fokos kormányt érdemes beszerezni?
-
Foose
addikt
Ats frissítés jött. De....
WTF? [kép] -
Ablakos
addikt
Próbáltam más térképpel (Rusmap) a promods mellé, de azzal is jobbra el van csúszva az egész. Az ördög tudja mi lett ezzel. Próbáltam a leírások alapján sorrendezni a térképeket, a promods def-ben be van állítva a nagyítás kompatibilitás. Semmi.
A promods csak magában jó. -
Foose
addikt
válasz
laceszgamer
üzenetére
Jó hírek. Jöhetne már
mostmár kibírom ezt a kicsit mire megjelenik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Bemutatkozott az Infinix GT széria új generációja
- Assetto Corsa Rally
- Kutya topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- E-roller topik
- Apple asztali gépek
- OLED monitor topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE - m-ATX OC király: dobozában, tartozékokkal, tökéletes állapotban!
- Lenovo Thinkpad T14 G2 új garis SSD-vel, Touch LCD
- ASUS RTX 4060 DUAL 8GB GDDR6 OC V2 - 1 ÉV GARANCIA, NÉVRE SZÓLÓ SZÁMLA, UTÁNVÉT!
- ÚJ Bontatlan Apple iPhone 17 Pro 256GB Silver ! 1 ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- iPhone 12 PRO MAX 128GB grafit gyönyörű vadonatúj 100% os akkumlátor! KÁRTYAFÜGGETLEN!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Huawei P Smart Z 4/64GB zöld / 12 hónap jótállás
- Üzleti kategóriás laptopok, asztali számítógépek, alkatrészek,garanciával, ZoliLaptop.hu
- Xiaomi 15T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De azért köszönöm a választ!
érkezik a 2.60. Mintha Andorra-t is említették volna. Sajnos a legtöbb frissítés távolkeleti országokban lesz. (Líbia, Irán)

( No persze szakértelem, meg sok pénz is kell egy ilyen technika uralásához)

Z0C!