Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
Csoport SZABÁLYZATA/Házirendje!
- A csoport !!!CSAK!!! ETS-ETS2-ATS játékokkal foglalkozik.
Helyesírás mindenek előtt!
Abban az esetben tudunk érdemben foglalkozni a kérdéseddel, ha EREDETI játékod van.
Ellenben ne várj segítséget, mert a WAREZ az internetes etikettben TILTOTT dolog.
(Ha rózsaszín a kamionod, esetleg eltűnik a tréler...akkor bizony az WAREZ)!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
Július 16-ig kell várni

Idaho: Release Date Announcement -
tutuhawer
őstag
szevasztok
picit kiszállok a kamionból, át akarok ülni autóversenyezni.
bocs -
Foose
addikt
Ats: Colorado DLC
-
Mr.Franczy
aktív tag
Szia.
Igazából neked kell tudnod/érezned, hogy mennyire fájna a profil elvesztése! Engem speciel ez már nagyon régóta nem érdekel, könnyen meg tudja szedni magát az ember, főleg ha sokat játszik! Elég hamar jelentőségét veszti a játékban a pénz!!
De persze, mindenki másképp játszik, ugye!30. Szintet elérve, már kinyílik minden! Ilyenkor már fel van fejlesztve a garázsom, s minimum van már egy alkalmazottam, kamionnal, szóval, lehet haladni!

-
pcnet
addikt
válasz
lappa86
üzenetére
GFN-on belül van Steam kliens? Holnap megnézem, köszi!
Úgy értelmeztem múltkor, hogy Steam fusson, úgy indítsam GFN-ból ETS-t. TruckerMP is csak akkor tudta elindítani ETS-t, ja futott a Steam. Akkor ezt benéztem. Kroneal volt csak baja, de megoldottam.
Ha GFN alól elindult, a helyi példányt már be lehetett zárni. Július 12ig van prémiumom, hátha addig támogatott lesz a kormányom is. Írtam supportnak 2 hete gamepad, joy, kormány ügyben, választ a mai napig nem kaptam, de rá pár napra pont támogatott lett a gamepadom. Azzal azért már el lehet terelgetni a kamiont. 
-
pcnet
addikt
Srácok, egy kis közvélemény kutatás....
Volt 4 profilom mióta játszok ETS-el. Kb 2-2.5 év. Hungary map próba és ProMods próba profilokat töröltem már. ProMod-al nem megy a WOT, ez a törlés oka. Most van egy multis és egy single profilom. Multist használom, most single-re is azt használtam már amíg nem volt TruckersMP 1.37-hez. Nagy multi rajongó voltam, de úgy döntöttem vissza állok single playerre. A single profilomon régebben elég sok mod tesztelés volt. Ma jutottam odáig, hogy Geforce Nowon kipróbáljam ETS-s ultra grafikán. Beszopattam magam. Steam felhő van a multis profilomon, rákérdezett, hogy a helyi fájlokat szinkronizálja a felhőhöz vagy fordítva. Rányomtam az elsőre. Geforce Now nem akarta betölteni a multis profilomat, mert Krone DLC hiányzik szerinte. Elindítottam ETS-t a gépen Steamről, mintha helyi gépen akarnék játszani, majd elindítottam Geforce Nowon is. Gondoltam majd érzékeli, hogy másik gépen már fut, de legalább van esélyem, hogy a hiányzó DLC miatt nem fog sírni. Ez be is jött. Szépen betöltötte a multis profilomat. Akartam vállalni egy saját pótos fuvart és ekkor ért a meglepetés. Nincs pótom. Fejvakarás, pót kezelő, ismételt fej vakarás. Nézem kamionokat, 3 van meg az 5ből. Nézem a szintemet, 112es. Ok! Felmegyek Hungaro oldalára, nézem a feltöltött fuvarleveleket, 118as volt a szintem. Ok, elkeféltem a steam felhő szinkront, semmi baj, az elmúlt 2 hétben úgyis csak tesztelgettem, nem számít se a pót, se a kamionok se a pénz. Annyi, hogy Hungarora nem tudok feltölteni fuvarlevelet amíg újra 118as nem leszek.
Node! Arra gondoltam, ha kormányom végre támogatott lesz Geforce Nowon, akkor lehet előfizetnék rá. (Thrustmaster TMX Pro amúgy a kormány) Már áramszámlában visszajönne az előfizu ára és nyomhatnám ultrán. Nem kellene gépet se fejleszteni és ETS alatt nem fűtené így nyáron pluszba a hálószobát. Viszont ha Geforce Now mellett döntök, akkor mindenképp kelleni fog a steam felhő a profilomra.
Ha Geforce Nowot viszont elvetjük, akkor lehet jó lenne egy új profilt kezdeni, tiszta lappal, tiszta ETS telepítéssel.
Ti mit tennétek a helyemben? Tudom, van profil szerkesztő, de most nem is ez a lényeg. Izgalmas is lenne újra végig járni a ranglétrát. Csak nem tudom dobjam e a 118as... izé... 112es profilomat, ha GFN miatt meg úgyis kell egy felhős profil.
Ti mit tennétek a helyemben?
Köszi!

És bocsi, hogy mindig szétoffolom a topicot.

-
Foose
addikt
-
pcnet
addikt
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Hát itt én voltam a "paraszt".
Ott szoktam megállni, mert onnal el lehet érni Ingressben a portált kocsiból. Természetesen ha jön a pót gazdája, odébb állok. Mint múltkor is írtam, hogy odébb álltam mikor megérkezett a MAN.Nekem meg a párhuzamos parkolást nem ismerőkkel van ki a.... Elfoglalja 3 autó helyét. Pl Marcali kórház parkolója. Patkán lehet parkolni a fal tövében. Ma Tesco parkolóban beálltam szépen a két vonal közé, jön egy suttyó, megjegyzi, hogy "nem tud parkolni, mennyi hely van a másik mellett." Hát báttya, arra nem is gondolsz, hogy már utánam állt oda? Ergó ő igazodott hozzám, nem én őhozzá. De bátya beáll úgy, hogy az autó közepe van a vonalon. Aztán halkan megjegyzi, hogy nem tudok parkolni.

-
vlevi
nagyúr
Európába is megérkezett az 1.38 nyílt béta.
ETS2 1.38 Open Beta200+SCS Software's blog
Following up from the Announcement of the ATS 1.38 Open Beta , we are excited to offer the community a glimpse of the upcoming 1.38 version's improvements, fixes, and new functionality for Euro Truck Simulator 2 .Másik észrevétel. Nem tudom, hogy ATS-ben mintha Idaho állam nem lett volna korábban kiírva a térképre, de mostmár ott van.
Ezen a képen sem látom. [link]
Út még nincs rajta, de ezek szerint nemsokára várható lenne a térkép DLC megjelenése??? -
Foose
addikt
Fúj, förtelmesek vagytok!
fanatikusok 
-
pcnet
addikt
válasz
kisselandras
üzenetére
Tegnap DAF tesztelés volt terítéken. Ott is jelentkezett a motor újraindulás hang effekt bug. Azt vettem észre, akkor gyakrabban fordul elő, ha playerek vannak a környéken. Fura! 3300 km-es fuvar alatt kb 10 alkalommal hallottam, tehát nem olyan gyakran mint Nálad. A "playerek jelenlétében gyakrabban előfordul" elméletemet a Te videód is alátámasztja.
Eddig nagy multi fan voltam, de lehet áttétek single módba. Arra már rájöttem, hogy ha multi, akkor csakis arcade szerver. Azt hittem arcadeon vannak a vérpistikék, meg gőzkieresztő playerek és megy majd a roncsderbi, de legnagyobb meglepetésemre pont ott a legfegyelmezettebbek, legudcariasabbak az emberek. Talán pont azért mert oda mennek a simulationön reményt vesztett emberek. Max olyan van, hogy nem vacakol az előzéssel és simán áthajtanak az emberen.
Tegnap simulation 1-en teljesítettem a 3300 km-es fuvart. A fizetős DLC-ken kevesen vannak, még nyugi is volt, de mikor áttértem a térkép azon részére amit az alap játék tartalmaz, "elszabult a pokol". Belső sávban nagyon erőlködik emberünk, hogy meg tudjon előzni, aztán mikor már mellém ér, rájön, hogy neki ki kell menmie a kihajtón. Persze engem meg leszorít. 25%os sérülés. Sebaj! Az áru nem sérült. Pár 100 km-re odébb szépem megyek 80al a szélső sávba szabályosan, ramír valaki, hogy tanuljak meg vezetni. What? Most mi rosszat tettem? Aztán látom a másik oldalon vaki rohan velem egy irányban. Forgalommal szembe hajtott fel az autópályára. De akkor már nem menne ám át legalább arcadera, hogy az első lehetőségnél elhagyja a pályát! Hasonló volt a nickje mint nekem, gondom ezért én kaptam, hogy tanuljak meg vezetni. Innen nem messze, egy hidon 60as sebességkorlátozás. 3 okoska egymás mellett, előznek, a jobb szélső a leálló sávban, másik kettő szabályosan mellettem a belső sávokvan. Kicentiztük, nem sérült senki. Aztán jött (volna) a finálé, amiben inkább nem vettem részt. Pálya. Látom emberünk ki fog jönni elém a benzinkútról. Bemegyek a belső sávba, tükörböl látom megijedt. Megelőz, rám rántja a kormányt, ezt már jutalmatom két rövid dudával. GPS-en láttam fizető kapu jön, emberünk a haverjával áll a leálló sávban. Na, mondom, itt a kapunál bevárás és büntetés lesz. Kapun áthaladva kiálltam a pihenőbe, hadd menjenek csak tovább. Beálltak a mögöttem lévő két helyre. Azért összeraktam, hogy nem pisi szünetet tartanak, mert most jöttek ki benzinkútról, plusz álltak a leálló sávban is amíg engem bevártak. Büntetés fog következni. Inkább kiléptem a játékból és 20 perc múlva folytattam az utamat. Arcade elég kihalt, simulation tele Vér Istvánokkal. Amíg nem volt a multi 1.37 kompatibilis, singleben nyomtan. Ott a buta AI-k mentek az agyamra. Meg a szigorú bünti rendszer. Hozzá se érek az AI-hoz, már jön a "Balesetet okoztál" üzenet.

-
vlevi
nagyúr
ATS 1.38 bétában vettem észre, valami van a grafikával.
pl. a krómozott légszűrőház ilyen izé, kockás minta van rajta, ha oldalra kinézek, a kipufogó is érdekes, illetve, az előttem álló buszon is van valami furcsa textúra, valami kockás izé.
Illetve, valamikor simán a szélvédőn kinézve is mintha lenne valami, amik akkor feltűnő, amikor fordulok, és ez a sávos-kockás textúra ottmarad, de azt nehéz képernyőmásolattal elkapni, mert csak menet közben feltűnő.
Első körben az új SSAO beállításra gondoltam, de hiába kapcsolom akárhova, nem változik. -
válasz
kisselandras
üzenetére
Hát akkor ez érdekes. Mert nálam nincs ilyen hiba, mint nálad, vagy nálatok...
-
pcnet
addikt
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Nincs semmi modom. Multiban ki is irtaná a profilomból. Most egy 1140 km-es fuvar harmadánál tartok és még egyszer sem jött elő. Elöző fuvarom is 600 km-es volt és az utolsó 10 km-en fordult elő egyszer. Én csak a kolléga kedvéért néztem meg. Scaniás vagyok. Meg most más manus. Akarom mondani MAN-os.

-
válasz
kisselandras
üzenetére
Gyerekek a töménytelen mod közül nem akadhat össze nektek valami? Mert keresztfiam most játszik nálam a 3 monitoron és semmi baja nincs a hangnak. Egyiknek sem. Igaz, nulla mod van bent. Nálatok lesz gubanc, szerintem, mert én még hibával nem találkoztam vele, sőt keresztfiam sem. Pedig ő is volvót vett magának.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Mr.Franczy
üzenetére
Igen, az ATS 1.38 Open Béta már tartalmazza az SSAO-t.
-
pcnet
addikt
válasz
kisselandras
üzenetére
-
Mr.Franczy
aktív tag
-
Cr00py
senior tag
válasz
Mr.Franczy
üzenetére
Hali. Én nem vettem észre, hogy rosszabbul futna a játék. ( Ehez a játékhoz eléggé overkill a konfigom ) 240hz-n játszom, bekapcsolt vsync mellett "sajnos" 240fps limitem van..viszont az meg sem reccen.
Változni pedig elég sok minden változik. ( leginkább maxon )
pl: Az összes létező objektum, beleértve a vegetációkat is kapott egy újabb árnyékot.
Azt viszont nem elfelejteni, hogy az SSAO csak egy része a "grafikai" frissítésnek.

-
Mr.Franczy
aktív tag
Aki használja a béta verziót, tapasztal e teljesítmény csökkenést SSAO-val? Persze tudom, hogy ez konfigra válogatja, meg ha jól tudom, ez inkább NVIDIA környezetre van hegyezve!
Na és látványban, van e érdemi változás??
Mert igazából én YouTube videót néztem, de ott nem volt nagyon nagy változás! Persze, ez sem mérvadó, ezért vagyok kíváncsi a ti saját tapasztalaitokra!
Tudom, nézzem meg magam, csak most nincs hangulatom szüttyögni a bétával!
-
Cr00py
senior tag
válasz
Mr.Franczy
üzenetére
Normál esetben nekem sem, viszont a zárt beta buildek sokszor nem csípik.

Igen, valóban. 1.38-al jön majd.
A későbbiekben lesz még 1-2 érdekesség, de sajnos embargó miatt ezekről nem lehet beszélni. -
Mr.Franczy
aktív tag
-
Cr00py
senior tag
válasz
Mr.Franczy
üzenetére
Tudom, viszont nem szoktam azzal szórakozni. Egyszerűbb monitoron profilt csinálni.
Sokszor régebben is összeakadt a closed beta-ban ezzel-azzal.
-
pcnet
addikt
válasz
kisselandras
üzenetére
Bár 99.9%ban multizok, hétvégén pont singleben teszteltem kamionokat. És pont terítéken volt MAN mellett Volvo is. Nem tapasztaltam az általad említett jelenséget, de ma kipróbálom multiban is. (Single playerben tesztelgettem, mert néztem mennyire borulékony az adott kamion adott alvázzal és nem akartam multiból banoltatni magam a kacsázásért.)

Lehet azt mondjátok gyerekes amit csinálok, de gyerek korom óta rajongok a kamionokért, egy időben szerettem volna kamionsofőr lenni. Néhány évig lakott az utcánkban egy sofőr, ő volt a példakép.
TV-ben ment a TIR sorozat, nem tudtak elrángatni a TV elől. Aztán édesapám felvilágosított, hogy nem lehetek kamionsofőr, mivel egyszemes látó vagyok, csak B-s jogsim lehet. Egy világ dőlt össze bennem és emlékeim szerint 2 napig sírtam.
Olyan 6-7 éves lehettem kb. No, szóval! Tescoba menet mindig sasolom a kamionokat. Figyelgetem, hogy tolatnak vagy épp gyönyörködök az épp ott parkoló példányokban. Egy ideje ott parkol egy piros MAN is, Schwarzmüller póttal. Egyébként Lidlnek szállít, csak a konkurenciánál parkol. Cseles.
Ha megyünk vásárolni, már több 100 méterről lesem, hogy ott áll e. A hűtőrácstól a kilncsen át a tükrökig mindent megfigyeltem és hétvégén megépítettem a csodavasat ETS-ben. Most azzal szelem az utalat. 
Még egy kis extra élmény. Mobilon játszom Ingressel. A Tesco mellett van egy szobor, ami portál a játékban. Mivel nem a kedvenc időtöltésem a bevásárlás, ott szoktam autóból hackelgetni a portált várakozás közben. Egyszercsak felnéztem a telefonomból és láttam jön a MAN. A sofőr nagyon nézett, na, mondom, jófej leszek, átállok a "sziget" másik oldalára amíg a kamion tesz egy kört. Most figyeljetek! A sofőr dudált egyet és intett. Átálltam a sziget túloldalára és figyeltem a tolatási technikát. Nem tudom csak én élek ilyen ingerszegény környezetben, vagy 40 felé már ennek is örül az ember, de baromira jól esett a sofőr gesztusa.

-
Cr00py
senior tag
válasz
cooi11
üzenetére
A felszerelhető külső "fényszórók" valóban működnek.
Sok esetben, főleg 2 város közötti hosszabb 2 sávos úton jól jön.. bár a hdr miatt sajnos sokszor "ki ég " a fehér szín..de ezt reméljük előbb-utóbb orvosolni fogják.
Én csináltam egy külön profilt a monitoron az ETS2/ ATS-hez, így már nincs vele gondom.

(#23442) kisselandras : Én is. mind2 játékban. Viszont mostanság már ritkábban,
pm sp-n több időt töltök.
próbáltam pm mp-t is ,de akkora terület, hogy játékossal kb alig találkozni. -
pcnet
addikt
válasz
kisselandras
üzenetére
Üdv! Jelen!

-
kisselandras
senior tag
Üdv.urak .játszik itt valaki még multiba?
-
vlevi
nagyúr
válasz
Vesporigo
üzenetére
Csak néhány olasz városból, vagy városba lehet vinni/hozni fuvarokat.
[link]
Egyébként genovaban a CDE Kelet, és CDE Nyugat cégekről van szó, a sima CDE cég nem vesz részt benne. Az esemény infójának fel vannak sorolva a városok.
Menj át Genovába, és onnan indulj el, majd oda vissza. -
Vesporigo
aktív tag
Operation Genoa Bridge eseményt feldobta a játék főképernyője, ahogy látom, WoT fuvarok kellenek hozzá. Viszont amit nem értek, hogy hol található az East és West Depot? Jelenleg Hamburgban vagyok, és csak a Hamburgból induló fuvarokat látom WoT fuvaroknál. (Régebben mintha mutatott volna más városokból is induló fuvarokat, de erre már nem vennék mérget, elég régen játszottam utoljára.)
Tudnátok ebben némi iránymutatást adni? El kellene mennem az egyik olasz városba? -
Foose
addikt
Na ezért írtam hogy nem vagyok biztos... Tehát 1.37-ben is benne van. Csak ugye mérlegen én sem futottam még bele. Na igen,a fatelep. Van pár érdekes hely ahonnan hiba nélkül nehéz kijönni.
Marci112233 Steam,ats,(jobb klikk,tulajdonságok)játékfájlok épségének ellenőrzése....
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Mai napon kedvet kaptam hozzá és újra játszani akartam az ETS2-vel. Beüzemeltem a kormányt majd indítottam a játékot. El is jutottam a profil kiválasztáshoz, majd ezután elkezdett betölteni a játék, na de mikor a csík ami betöltést jelzi a Simulator2 felirat vége alatt megáll, és onnan nem megy tovább, hanem bezáródik a játék. Mivel jó ideje nem játszottam a játékkal, és most belépve steam-be frissíttet is a játék, így első körben az volt a tippem, hogy egy mod kavarhat be. Újra elindítva a játékot, megkerestem adirekt nem használt, full alap mentésbe amit pont azért tartok fent ha netán nem indul, megnézzem hogyha az megy akkor a modokkal van galiba, de most ez nem jött be, mert azzal sem megy. Sőt egy új profilt is létrehoztam, de az is ugyanúgy nem indul. A játék eredeti steam verzió. Ami viszont érdekes, hogy a tört viszont gond nélkül elindul.
Mi lehet a probléma ami miatt nem megy a játék nekem?
Gépem az aláírásban, és az oprendszer: Win10 1909-es verzió. -
vlevi
nagyúr
Az alább linkelt videóban már 1.37-ben is volt, csak ATS-el keveset játszok, meg azért nem szoktam törni zúzni a kamionokat.
Most viszont a Bellinghami fatelepről [kép] hoztam cuccot, és az az a bugos rész, ahol összeszedsz 8-10% törést, míg kiérsz a földúton. Akkor is, ha 10-el jössz végig az úton, üresen. Ha be is kell oda menni, akkor kábé totálkáros autóval fordulsz ki újra a főútra
-
Foose
addikt
Most vagy rosszul emlékszem,vagy nem tudom. De olvastam nemrég ATS ügyben hogy lesz ilyen bírság. Ezek szerint 1.38-ban érkezik. Még egy plusz,ami kicsit valósághűbbé teszi a játékot,bár sok értelmét nem látom. Pl fuvar közben szírénázó tűzoltó vagy mentő is jó ötlet lenne,és persze hogy le kell húzódni előle. Vagy a már korábban általam említett lehúzható napellenző.
-
vlevi
nagyúr
Na, ilyen üzenettel sem találkoztam még ATS-ben.
Előtte volt egy "Damaged Vehicle violation $900" üzenet is. -
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Segítségre szorulok.
ETS2 hogy tudom fel kapcsolni a plusz
lámpákat? -
vlevi
nagyúr
ETS2, 1.38 újdonságok.
Lille újrarajzolása.
[link] -
Foose
addikt
Azta! Van egy olyan funkció hogy ráállsz mint a kútra vagy fuvarra, csak ez más. Panoráma videót mutat a városról.. most láttam erről egy kis videót. Nem tudom, település szerint hol van ez. Ats 1.38 béta. Egy kis kamera az ikonja amire rá kell állni. [kép]
-
vlevi
nagyúr
Most tűnt fel a térképen, hogy a következő útvonalpont távolságát, és idejét is kiírja.

Ez arra nagyon jó lesz, hogy tervezni lehessen a következő pihenőt, vajon elérek-e a következőig, vagy pedig érdemes megállni az első adandó alkalommal?
Néhol ui. minden bokor mellett van egy parkoló, máshol meg 2-3 órát kell menni, mire félre tudok állni. Néha még ETS2-ben is, pl. német autópályán."Automatic transmission improved (shifting points, adaptive modes)"
Ezt is észrevettem, nem pörgeti 2000-ig a fordulatszámot, illetve egy padlógáznál nem vált vissza feltétlenül. Amikor billentyűzettel játszok, akkor nagyon vacak volt az automata váltó, mert gázadásra előbb visszaváltott 3-at, majd fel kettőt, le kettőt, és csak utána indult el.
Viszont mintha nem lenne kipörgésgátló a kamionokban, ez megintcsak billentyűzetes játéknál tűnt fel, hogy kézi szekvenciális váltónál alacsony fokozatban szinte azonnal 2000-t pörög a motor, miközben a sebesség lassan növekszik. -
Foose
addikt
Na most, egyre több helyen látom hogy Western star truck dealer.... Azaz lesz ilyen kamion?
-
-
vlevi
nagyúr
ATS 1.38 Open béta.
[link]Ebből az ETS2-t is érintő változtatás pl a hangok. Amik az ATS-ben megjelennek most, béta verzióban, ázok később az ETS2-be is bekerulnek
-
pcnet
addikt
Köszi srácok!
Hát akkor marad a közepes grafika. 
Ezért bíztam nagyon GFN-ban. Amit most a gépre kellene költeni, abból több évnyi előfizetés meglenne, és nem avul el mint a hardver.
Ha ETS lenne PS-re, lehet azt vennék következő gépfelújítás helyett. Elite Dangerous van. Csak ezzel a két játékkal játszom.
-
Joccc07
addikt
Sajnos nem csak a triót kellene cserélni hanem vga-t is.
Nekem is egy 1050ti van és már nagyon megérett a cserére.
Szerencsére nekem csak a VGA a gyenge láncszem így azt mindenképp cserélni szeretném de az is 100k.
Ez egy jó kombó: Ryzen 1600AF+lap+16Gb ram és egy 1660 super vagy 5600xt. Mondjuk 200k. -
vlevi
nagyúr
Hát, nekem jóval 100 fölött volt, de én Ryzen5-3600-t vettem, egy kicsit jobb lapot, és 16Giga memóriát.A korábbi generációs Ryzenek (Ryzen5-2600, vagy Ryzen5-1600) olcsóbbak, természetesen. 60 helyett kicsivel 40 fölött.
De alaplapot, és memóriát ugyanazt kell hozzájuk venni, egy B450 chipsetes lap 20 ezertől indul.
16giga (2x8) DDR4 3200MHz RAM pedig olyan 25 környékétől.
Persze, a felső határ a csillagos ég, Ryzen 7, Rzyen 9, és X570 lap olyan összegekbe kerül, amit inkább meg se néztem
Ha maradsz intel vonalon, akkor pedig az i5-9400F-t szokták javasolni, az egy nagyon jó ár-érték arányú proci, igaz, nem lehet húzni, mert nem K-s.
Játékokban igazából nem is jön ki a Ryzen nyers ereje, valamilyen oknál fogva.
Amiben viszont nagyon durva volt a Ryzen, a korábbi, majd 10 éves intel gépemhez képest, az az Android Studio, vagy a DxO Optics. Az, hogy a project build mind a 12 szálat járatja 100%-on, illetve, hogy a DxO a képek RAW konverzióját olyan sebességgel csinálja, mintha csak a már kész Jpeg-eket kellene megjeleníteni, nagyon meglepett. -
pcnet
addikt
Mennyibe fájna nekem egy alaplap, proci, ram csere? Tudom, van erre szakosodott topic, de olyan szintem nem vagyok már tisztában a hardverekkel, (2003ban elengedtem) hogy azt sem tudom mit kérdetzek a szakmai topicban. Most nincs is nagyon pénzmag a cserére, csak érdekelne, összevetve GFN éves előfizuval.
Köszi szépen az infókat/segítséget!

-
vlevi
nagyúr
Nekem i5-3470 volt, K nélkül, egy Nvidia 1060 kártya társaságában.
Ugyanezt csinálta. Látszólag a CPU nem volt 100%-ra kihasználva, de mégis be-beszaggatott, sok másodpercre beesett az FPS.
És nagyjából mindegy volt, hogy FullHD-ban, vagy a TV-n 4K felbontásban játszottam, a játék nálam be van állítva 60fps-re, azt vitte 4K-ban is, Ultra beállításokkal, de bizonyos helyzetekben igencsak beszaggatott.
Váltottam Ryzenre, és megszűnt minden probléma
Videókártya maradt.
Természetesen nem az Intel-AMD váltás volt a lényeg, hanem, hogy egy 8 éves procit cseréltem le.
Szerintem a VGA-d el fogja bírni.
Van a YT-n rengeteg összehasonlító teszt, itt pl. i5-4460-Ryzen5 1600 a hasonlítási alap.
[link]
Vannak olyan játékok, ahol az i5 kuka, mert egyszerűen átmegy diavetítőbe, annyira lassan tudja betölteni az objektumokat.
Ezzel szemben a Ryzen simán fut.
És ez a Ryzen egy olcsóbb ryzen, első generációs.
Sajnos szembesülni kell vele időnként, hogy látszólag nincs előrelépés a processzor órajelek terén, a feldolgozási sebesség mégis, apránként javul, és 8-10 év alatt már elavul.
Mondjuk még mindíg jobb, mint a 90-es évek, amikor 1-2 évente jöttek ki a kb dupla teljesítményű processzorok. -
pcnet
addikt
válasz
SzabóTamàs90
üzenetére
Ajjajj, ekkora a baj?
Akkor mégiscsak a GFN a kifizetődőbb megoldás. Csak bill.el nem akarok játszani ha egyszer már megvettem a kormányt. Akkor várakozó állásba helyezkedek. 
-
pcnet
addikt
válasz
lappa86
üzenetére
Köszi szépen, akkor lehet ez volt a hiba oka.
Milyen kontrollerrel játszol? Elvileg csak néhány kontroller és kormány támohatott. ETS és Elite Dangerousban is megszívtam, egyelőre lemondom a prémiumot, ha támogatva lesznek a cuccaim, lehet újra kipróbálom.Felhúztam a grafikát saját gépen, mindent közepesre vagy magasra tettem és legnagyobb megdöbbenésemre 45 FPS alá nem megy. Mikor az út két szélén erdő van, akkor laggol be, de akkor is van 45-50 FPS. i5-3570K procim van, 8 giga ram és GeForce GTX 1050 Ti VGA-m. Min kellene fejlesztenem, hogy full grafikán menjen a játék?

Szerk: A játék SSD-ről fut, ha ez számít.
-
Mr.Franczy
aktív tag
Nincs a tuningal semmi baj, ha ésszel csinálja az ember!! Ez mindig is egy kritikus pontja volt a játéknak!!
Valakinek "kell" valakinek nem! 👍 -
tutuhawer
őstag
régen én is modokat tettem be, hogy csilli-villi legyen minden, de ma már igazából mindegy, szerintem kielégítő a játékban elérhető kamion "kiépítés". A játékélményen nem sokat javít.
Kell a térkép, meg a nagyképernyő, nagy hangtechnika, kormány, 2-3 vontató, egy ponyvás pót, aztán nekem megteszi. -
Foose
addikt
válasz
Mr.Franczy
üzenetére
Full tilled gaming videóján is látható,hogy van rengeteg garázsa,13 kamionja,és megannyi pótkocsija,és mivel ő is használ modokat,( a videón is látható mod pótkocsi) feltételezem hogy működik nála is modokkal. Nem tiszta profillal tolja. Csak ugye lehet nálam van valami ami bekavar,ami neki nincs. De 17:00-tól nem tudtam még rájönni. Használok hang modot,de a log alapján nem ez lesz a hiba. Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- PlayStation 5
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen széket vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Napelem
- Anime filmek és sorozatok
- Linux kezdőknek
- Hogyan tovább? — Ezeket várjuk 2026-ban 🖥️
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 88%
- 187 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070 (ELKELT)
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

részemről jöhet, bár még mindig csak 68% a felfedezettségem.

Úgy értelmeztem múltkor, hogy Steam fusson, úgy indítsam GFN-ból ETS-t. TruckerMP is csak akkor tudta elindítani ETS-t, ja futott a Steam. Akkor ezt benéztem. Kroneal volt csak baja, de megoldottam.

fanatikusok

Z0C!