Hirdetés

Keresés

Hirdetés

CyberSecurity Connect - blended learning, valódi labor kísérletezésre. Kiberbiztonsági képzés profiktól!
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)

Új hozzászólás Aktív témák

• bambano

titán

válasz fordfairlane #281 üzenetére

szoftvere válogatja, például az sap esetén eltörpül a szoftver értéke a bevezetéshez szükséges más hozzáadott értékek között.

(#282) Zéééééééé: én írtam már szabad szoftverről, amit utána közgazdászok láttak, pörögtek tőle, mint a chemotoxszal lefújt legyek :P valami mocskos módon nem akarták felfogni, hogy hogy működik a porteri értéklánc meg a többi :)

(#285) Misály: 124 kiló vagyok. milyen tanulságot vonsz le ebből?

(#290) Keeperv85: nem, az ms sem tojik a gpl-re, hanem szépen betartja, mert különben beütik az orcáját. mi lenne, ha nem terjesztenél olyan szintű hülyeségeket, amiket egy-két gugli kereséssel triviálisan lehet cáfolni?

"Nem futhat egy ATM hálózaton egy nyílt kód, mert egyértelmű mi lenne a vége.": nemcsak hogy futhat, de fut is. mi lenne a vége? semmi, működik. ha tőzsdéket át lehet állítani linuxra, akkor egy pos-t is.

Az a félelem, hogy megpróbálkoznak a nyílt kódod zárttá tételével eladni azt, valós, az a félelem, hogy ez ellen nem lehet semmit sem tenni, marhaság, rengeteg ilyen pert nyertek már (többek között netmegosztó routerek, média lejátszók gyártói ellen).

(#293) attila9988: mert nekik hosszabb lesz attól, hogy rutinszerűen fel tudnak tölteni egy romot a telójukba. ha meg nem, akkor meg sírás van, de azt már nem verik nagydobra.

• Zéééééééé

csendes tag

Egyebkent fel tudod te azt fogni ep esszel, hogy ha telepitesz egy Win 3.1-et egy eredeti lemezrol, amit egy reg becsodolt ceg pincejeben talaltal, egyszeruen bunozo vagy?
    Jo ez igy? Ugyan mar...
    Persze hogy nem vagy bunozo, es persze hogy ez igy nincs jol.

• Zéééééééé

csendes tag

"Mert nem a support az, ami az igazi hozzáadott értéket termeli, csak kiegészítője a dolognak."

A kod maga nem a az igazi hozzaadott ertek. Az eszmei erteke az, es ami vele jon haszonkent. Hogy peldaval eljek: nem az Apollo 11-es hardver, szoftver, tudas ami ossze volt halmozva par ev alatt es a holdpor taposasa meg par visszahozott kozetminta volt a nyereseg, hanem annak jarulekos hozadeka: az urkutatas tenye, az azzal jaro, abbol fakado haszon, ami maig tart es tartani fog, mert szerves epitokockaja a tobbinek, az elkovetkezoknek.

"A valosag az, hogy a rendszerrel van baj es a mentalitassal.

Én ebben nem hiszek. Majd megváltozik a rendszer, ha ez a modell annyival hatékonyabb."

Szerintem is, es meg hinnem sem kell benne. Majd meg, ha meg. Egyelore ami most van, az egeszen biztosan nem fog igy maradni, sot, siman lehet mondani, hogy a szabad szoftver egy termeszetesen kialakult alternativa. Ami nem mellesleg mukodik. Ha holnaptol a gazdasagi vagy barmilyen valsag miatt egy vasad sem maradna (vagy nem tudnad hasznalni a felhalmozott "erteket" amit tevesen penznek neveznek), meglatnad, mennyire sokkal hatekonyabb tud lenni a szabad szoftver.

Új hozzászólás Aktív témák