- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Sony Xperia Z2 - Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
junior11
veterán
Sziasztok, második telefonnak még használom a készüléket és nem tudok rájönni, miért villog gyakran az értesítési LED fehér fénnyel, pedig sosincs ilyenkor semmilyen üzenet, nem fogadott hívás és egyéb alkalmazás sem jelez.
Más színű értesítések rendben vannak és helyesen jeleznek. Van vmi infó vagy tanács mit szeretne a tudtomra adni a fehér led jelzéssel? Gyárilag mit jelez ez a szín? Nem találtam róla infót. Köszi.
-
junior11
veterán
Sziasztok, használja vki az Accubattery alkalmazást? Pár napig felraktam a telóra, feltöltés után elég részletes infókat adott meg róla, a 3 év alatt állítólag 86%-os az akksi (3200-ból kb. 2748 a használható).
-
junior11
veterán
-
junior11
veterán
válasz
RetepNyaraB #18563 üzenetére
Köszi, SW hibára gondolok én is, S7 mellett másodlagos telefonként üzemel még a családban, egyelőre hagyom így ahogy van, mert nagyon ritkán csinálja ezt, újratelepítve talán 1,5 éve lehetett, már nem is emlékszem.
-
junior11
veterán
Sziasztok, az utóbbi időben néha a telefonom képernyője használat közben (többnyire mikor a kezdőképernyőn vagyok) magától hirtelen pár másodpercre elsötétül, fekete minden (csak az alsó gombok látszanak) aztán helyrejön. Volt már így vki, mi lehet az oka?
-
junior11
veterán
válasz
laskr99 #18551 üzenetére
Köszi, sejtettem, hogy a ragasztó miatt lett egy picit sárgásabb, amúgy egyáltalán nem zavaró használat során, viszont a telefon kb felső harmada melegszik jobban, ott mégsem sárgás egyáltalán (havernak ott jött elég hamar), na mindegy. Amúgy már másodlagos telefonként üzemel, nem adtam el, eléggé a szívemhez nőtt, az utódja (S7) is tetszik, kivéve az üzemidő, ami lehetne jobb is, na de ez már itt off.
-
junior11
veterán
Sziasztok, március elején lesz kb. 3 éves a telefon, van vmilyen módszer fényt deríteni az akksi állapotára? Jelenleg kb. olyan 3,5-4,5ó SoT még kijön (nálam ez kb. 2 nap). Amúgy azt vettem még észre, hogy az alsó érintőgombok helyén mintha egy kicsit sárgásabb lenne a kijelző fehér háttér esetén, nálatok mi a helyzet ilyen téren? Köszi.
-
junior11
veterán
Sziasztok, kb. 2,5 éves lesz a telefon, az utolsó hivatalos FW van rajta, szeretném újrarakni a rendszert, de már olyan régen csináltam, hogy elfeljetettem, hogyan is kell. A microSD kártyát már kivettem. Elég ha a telefonon csinálok egy gyári visszaállítást vagy újrarakni kell a PC Companion progi is a PC-n? Köszi.
-
junior11
veterán
Sziasztok, nálatok hogy teljesít a teló wifije? Nekem egy kicsit gyenge a hatótávja, már 2 fal mögött jóval gyengébb (más mobillal és laptoppal jóval nagyobb sebességet érek el) és gyakran megesik, hogy ingadozik a jel erőssége és a sebesség.
-
junior11
veterán
válasz
RetepNyaraB #17539 üzenetére
Köszi! Bár tetszik az MDR-1A de már nekem túl drága, vagy ott van még az Audio technica ATH M40X, M50X, Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm, Shure 440/840 stb., de sajnos nincs lehetőségem egyiket sem meghallgatni, hogy van-e értelme ennyit rákölteni, úgyhogy majd mérlegelem és meggondolom.
Boltban az MDR-V55, ZX660AP-t ajánlották, mint max, amit a telefon megtud hajtani, drágább felesleges szerintük (V55-öt próbáltam is, csak eléggé nyomta a fülemet).Amúgy zárt, kényelmes, jó izoláció, circumaural, mély basszussal, tiszta hangzása legyen és ne drága
Na de ez itt már nagyon off.
-
junior11
veterán
válasz
RetepNyaraB #17536 üzenetére
Igen, attól tartok, hogy gyengén, erőtlenül fog szólni, nem lesz basszus, csak olyan lapos hang vagy vmi hasonló. Nemrég az egyik boltban pl. az eladó azt mondta, telefonhoz felesleges drágább fejhallgató, nem fogja bírni meghajtani, elég óccóbb fajtából is. Még nem most tervezem a vásárlást, úgyhogy van bőven időm rá, inkább tájékozódom hamarább...
-
junior11
veterán
Köszi srácok!
-
junior11
veterán
Sziasztok, tudni lehet, hogy milyen audio dac chip van a telefonunkban? Meg tud hajtani a teló egy jobb fejhallgatót (pl. Sony MDR-100AAP, MDR-10RC, MDR-1A) vagy már gyenge hozzá? Mit gondoltok?
-
junior11
veterán
válasz
lsebestyen #17345 üzenetére
Nálam is aktívabb használat mellett 1,5-2 napot kibír.
-
junior11
veterán
válasz
TTommi #17214 üzenetére
A Z2 hangzásával én is elégedett vagyok, bár szeretnék hozzá majd a későbbiekben egy jobb fejhallgatót (MDR-NC31-gyel használom jelenleg).
A .291 végű szoftver nekem is jól muzsikál, stabil, gyors, eddig nem volt baj vele, én csak majd jövőre vmikor tavasz-nyár környékén cserélem, ha úgy alakul vmire (nézegetem az XZ-t, de még fogalmam sincs, mit hoz a jövő...).
Amúgy kétlem, hogy már újabb frissítést fog kapni, szerintem ez volt az utolsó, de majd meglátjuk, android nougat már hivatalosan nem lesz, de a 2 éves támogatás bőven megvolt, úgyhogy e téren panasz nem lehet.
-
junior11
veterán
Sziasztok, meg lehet vhogy oldani root nélkül, hogy a Z2-re feltenném az X Performance vagy az XZ launcherét (bár gondolom egyforma), az ikonokat az X széria stílusára át lehetett állítani, tulajdonképpen a zárképernyő feloldási stílusa stb. érdekelne. Köszi.
-
junior11
veterán
Sziasztok, Marshmallow alatt hol tudom beállítani, hogy a telefon jelezzen, ha teljesen feltöltött? Nem találom valahogy a beállításokban, köszi.
-
junior11
veterán
válasz
dedehu #16560 üzenetére
Nálam is sz@r, nem ezt vártam, akkuidő kevesebb, jobban forrósodik a telefon, memóriakezelés, multitasking az 5.1.1-hez képest borzalom, többet gondolkozik, a rendszer kb 65-85%-át fogyassza az akksinak, ami a Lollipop alatt max 10-12% volt, nem tudom, mit csesztek el Sonyék vele, elvileg a Marshmallow jobb, mint a Lollipop. Jön még rá gondolom frissítés, mert visszateszik a Stamina módot is, remélem rendbe rakják a dógokat, mert ez így nem sokat ér...
-
junior11
veterán
válasz
BoneDragon #16525 üzenetére
Szuper... Én tegnap tettem fel, csináltam friss telepítést, de még nem volt időm rendesen kipróbálni.
-
junior11
veterán
Sziasztok, érdeklődni szeretnék, hogy az új android 6.0.1 rendszerrel hogyan vagytok eddig megelégedve, már nekem is elérhető a frissítés (23.5.0.575), jobb mint az 5.1.1? Megéri feltenni? Itt már ismét stamina ugye? Van vmi ismert bug benne? A rendszer sebessége, stabilitása megmaradt? Melegedés, üzemidő? Hívásnál a beszédhanggal nincs gond? Köszi.
-
junior11
veterán
Kíváncsiságból megkérdezném, szerintetek az Xperia X-ben lévő Snapi 650 gyengébb vagy erősebb mint a Z2-ben lévő S801?
-
junior11
veterán
Van vmi infó arról, hogy miért nem került bele az új Marshmallowba a Stamina mód? Vagy az új Dooze funkció miatt már a Sony Stamina funkciója nem lesz? Mit tudtok erről?
Más: Akinek van vmilyen tapasztalata, milyen a telefon wifi ac sebessége? Eddig sima 2,4Ghz-es routerem van (itt sajnos csak 20Mhz-et tud a telefon, nincs 40Mhz-es lehetőség benne, ami nagy kár), de a közeljövőben cserélném a routert, mert 100-as csomagot szereltetek be, s érdekelne. Köszi.
-
junior11
veterán
válasz
plesotamas #15538 üzenetére
Nincs mit.
-
junior11
veterán
válasz
plesotamas #15536 üzenetére
Nekem ilyen van: Model: EC803 1277-8465.1 14W48, Type AI-0404
-
junior11
veterán
válasz
junior11 #15491 üzenetére
Na megint jelentkezett ugyanaz a hiba, mint utóljára töltésnél, ahogy írtam. Feltettem tölteni dokkolón keresztül, ránéztem olyan 40 perc múlva, semmit sem töltött, az egész telefon szinte forró volt. Dokkoló nélkül ugyanúgy semmi eredmény. Hagytam pár percig kihűlni, aztán újraindítottam, most már tölt, nem értem mi ez. Az utóbbi időben mintha vmivel egy kicsit gyorsabban is merülne ugyanolyan használat mellett, és elég hamar melegszik. Semmilyen új alkalmazást nem tettem fel, minden a régi rajta. Az android lesz a ludas vagy HW hiba? Mit gondoltok? Eddig ilyen sosem volt...
-
junior11
veterán
válasz
Majko102 #15490 üzenetére
Ezek közül szerintem egyik sem. Jelenleg így áll a helyzet:
Továbbra sem töltött, dokkoló nélkül sem, forró volt az egész telefon, és tovább merült. Levettem, és nyomtam egy restartot, most már normálisan tölt.
A wifi router rendben van, ahogy a net is, mivel az említett hiba során a notebookon gond nélkül volt továbbra is wifin net. Most feltöltöm, meglátom, holnap mi lesz, és lehet, hogy újrarakom a rendszert. Viszont nem értem, mi okozhatta/okozhatja a bajt...
-
junior11
veterán
Sziasztok, olyan gondom lenne, hogy kb. egy órája kezdtem el tölteni a telefont a dokkolón keresztül (gyári), 16%-on volt, de azóta mostanáig csak 19%-ra ment fel, s a telefon szinte teljesen forró. Eddig ilyet nem tapasztaltam soha. A másik dolog, hogy ma a második napja, hogy netezés közben szinte ok nélkül a wifi kapcsolat megszűnik, a wifit felismeri, de már net nincs, a wifi jel mellett felkiáltó jel van, eddig csak újraindítás segített. Az utolsó legfrissebb FW van rajta, semmi buherálás. Vmi ötlet, tanács esetleg? Köszi.
-
junior11
veterán
válasz
holozis_HUN #15401 üzenetére
Hát ezzel én is így vagyok
-
junior11
veterán
Majko102 , holozis_HUN Köszi. Jelenleg a hozzáadott MDR-NC31-et használom, nem rossz, csak tisztább, dinamikusabb hangra és jobb basszusra vágyom. Továbbá a fejhallgatót még egy Lenovo Z500-as notebookhoz is szeretném használni. Néztem az extra bass szériát is, de sokan írják, hogy a túl sok mély a közép- és magastartomány rovására megy. Nekem elég lenne a ZX660AP is, ha szépen fog szólni, sajnos személyesen kipróbálni egyiket sem tudom.
Amúgy most olvasom, hogy pl. az XB450-hez elemek is kellenek. De minek? Remélem a ZX660AP-hez nem kell.
-
junior11
veterán
Szerintetek a Z2-höz jó lesz az MDR-ZX660AP fejhallgató? [link]Nem lesz hozzá gyenge a mobil? Van vkinek tapasztalata esetleg?
-
junior11
veterán
válasz
dedehu #15361 üzenetére
Köszi, ha otthon leszek, megnézem. Ha mégis sikerül visszanyerni az adatokat, utánna a kártyával lehet még valamit kezdeni vagy már használhatatlan?
Másik kérdés: Ha ki kell dobnom, újat már 64GB szeretnék venni. Milyet javasoltok, ami ennél a telefonnál nem probléma? Főleg zenék, fényképek és filmek (1080p) tárolására és lejátszására fog kelleni, ezért nem szeretném ha pl. a filmek akadoznának lejátszás közben. Néha kamerázni is szoktam 1080 50p-ben, úgyhogy ez sem legyen gond neki. Továbbá ne legyen lassú a belső tárhelyről, gépről a kártyára való másolás során sem. S legyen megbízható.
A jelenlegi kártyám elég gyors volt, 95mb/s és 50mb/s.Nézem a Kingstonokat, Sandisket, Samsungot, ilyen gyors kártya ekkora méretben már árban elég húzós. Viszont Kingstont tudnék venni 90mb/s és 45mb/s sebességgel, csak ahogy a memóriakártya topicban olvasom, szinte sosem javasolják, de nem értem, miért. Megbízható boltból venném, 10 év gari, hamisítvány szinte kizárva. 32euró lenne, Samsung Evo 48mb/s 26euró, Samsung Evo Pro 64gb 90mb/s és 80mb/s sebességgel pedig 49euró, amit már sokallok. Sandisk Extreme szintén drága.
Mit gondoltok? Előre is köszi.
-
junior11
veterán
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni. Ma reggel arra ébredtem, hogy a telefonomban a memóriakártya nem működött, az adatokat egyáltalán nem érzékelte a telefon, sem a kártyát. Újraindítás után már érzékelte a kártyát, de kiírta, hogy a kártya sérült és hogy formázzam újra, kivettem megnéztem a gépben, felismerte, de szintén a formázzam újra, próbáltam is, de állandóan sikertelen, kb. 80%-a van tele adatokkal. Amúgy egy Sony microSDHC 32GB class 10 UHS-1 95mb/s, 50mb/s kártyáról lenne szó. Eddig semmi gond nem volt vele, ment mint a villám mindig, párszor volt kivéve és visszarakva, mindig vigyázva, óvatosan.
Vmi ötlet, tanács, hogyan tudnám esetleg életre kelteni vagy vmi programmal megnézni a gépben mi baja lehet? Köszi.
-
junior11
veterán
Köszi!
-
junior11
veterán
Sziasztok, olyan problémám volna, hogy rámásoltam pár filmet a telefon SD kártyájára, viszont egyes filmeket a gyári lejátszó nem támogat, az MX player lejátsza, viszont hang nélkül, AC3 hang nincs támogatva figyelmeztetéssel. Hogyan tudnám ezt megoldani? Le kell tölteni vmit az MX playerhez vagy egy másik esetleg jobb lejátszót tudtok javasolni? Pl. BSplayer free vagy vmi hasonló (fullHD mkv, XviD és ami a feliratokat is rendesen kezeli)? Köszi.
-
junior11
veterán
válasz
samu sgs2 #14347 üzenetére
Haveromnak szintén besárgult, már nagyobb helyen is, mint volt, állítólag a meleg miatt felenged a ragasztó vagy vmi hasonló okozza. Nekem is tegnap kb 2 perc 1080 50p videózás után már sütött a hátulja vagy sima netezés mellett is jóval melegebb lolli alatt, mint kitkaton volt.
-
junior11
veterán
Sziasztok. Meg szeretném kérdezni, hogy az 5.1.1 alatt ha töltöm a telefont, már nem írja ki (mint az 5.0.2 alatt), hogy mennyi idő van még hátra a feltöltésig, továbbá a KitKat alatt még volt lehetőség hangjelzés beállítására, jelezte, mikor feltöltött. Ezek már nincsenek az 5.1.1 alatt vagy be lehet őket állítani? Köszi.
-
junior11
veterán
Éppen töltöm le a frissítést a telóra (PC Companionon keresztül), de már vagy 20 perce 99%-on és nem mozdul , sőt a program visszafelé számolja a hátralévő időt (jelenleg kb 16óra lenne hátra 2s helyett)... Meddig várjak vagy kezdjem újból? Vmi ötlet? Köszi.
-
junior11
veterán
Ma úgy befagyott a telefon a frissítés ellenőrzése közben (4.4.4.), hogy semmire sem reagált, fekete képernyő, aztán kb negyedóra múlva felvillant és restart... Eddig ez még nem volt...
-
junior11
veterán
Nálatok mi a helyzet, ha a háttérképet megváltoztatjátok sajátra (pl. most egy vízesést állítottam be)?, ugyanis ha feloldom a képernyőt, nem jelenik meg rögtön a megváltoztatott saját háttérképem hanem kb 1 másodpercig fekete a háttér, az ikonok minden megvan viszont, és csak utánna ugrik be, saját témánál, háttérnél semmi gond...
-
junior11
veterán
Szerintetek ez a fejhallgató jó a Z2-höz, vagy már a teló hozzá "gyenge" lenne? [link]
Más: Észrevettem, ha a dockkal töltöm (DK36), mikor ráteszem a telefont, a képernyő bal felén ugrik csak be kép a másik fele fekete, de aztán rögtön megjelenik, hangjelzés, töltés minden OK. Ez normális vagy rosszul teszem be a dockba? Pedig óvatosan csinálom... Mit gondoltok?
-
junior11
veterán
Köszi az infókat!
-
junior11
veterán
KitKat 4.4.4 alatt nektek mennyire volt "megtelve" a RAM? Nekem kb olyan 1,4-1,9GB foglalt a maradék üres, tegnap volt egy restart blutetooth miatt (de közben kiderült, hogy a hiba nem nálam volt), és utánna jóval több üres memóriám volt (foglalt volt kb 1,3-1,4GB), ma viszont megint 1,9GB körül mozog, semmi változás nem volt a telón, ez normális vagy mit gondoltok?
-
junior11
veterán
Z2-re is elindult a lollipop: [link]
-
junior11
veterán
Én nem tudom mit csinál a Google, de ilyen sz@r lenne a lollipop még mindig? [link]
Akkor mi mit várhatunk az 5.0.2-től, el sem tudom képzelni...
-
junior11
veterán
Milyen beállításokat használtok fényképezés során a legjobb képek elérése érdekében?
-
junior11
veterán
Nálatok is úgy van, hogy ha a beszélgetés kihangosítva zajlik, pl. leteszem a telefont az asztalra, pár másodperc után a képernyő elsötétül, nem marad aktív a beszélgetés alatt. Ez normális? Mert pl. a Lumia 925-ön nekem végig aktív volt, a közelségérzékelő a diagnosztika szerint rendben van.
-
junior11
veterán
Milyen tokot használtok a telóhoz? Érdemes rá venni előre és hátra vmilyen védőfóliát? Tippek esetleg? Köszi.
-
junior11
veterán
Sziasztok, beszereztem a Z2 mellé a DK36 mágneses töltőt, viszont a töltő mellett volt még a csomagolásban még egy kis hosszúkás műanyag az mi lehet? Nem tudok rájönni... Vagy az is kell a töltéshez?
-
junior11
veterán
Sziasztok, Z2 tulajok tapasztaltatok a hivás során zajt, vmi enyhe zúgást a telefon hangszóróin keresztül - a fülhöz emelve, kihangosítva vagy fülhallgatóval, továbbá nem panaszkodik a másik fél, hogy rosszul hall? Mi a véleményetek erről?
Ugyanis ma írt délután az egyik haverom, s erre panaszkodott, az eladó szerint ez tipikus Z2 hiba és már Z3 ill Z3C-nál is találkozott vele. Nem tudom mi igaz belőle, ezért kérdem, köszi.
-
junior11
veterán
A kis ajtócskák állandó használatával (pl. töltés miatt stb.) szokott idővel lenni probléma? Pl. kotyog, nem csukódik vissza, eltörik stb.? Mit gondoltok, tapasztalat?
-
junior11
veterán
Szerintetek ennyire szembetűnő lenne a display minőségének a különbsége (Z3 vs Z2)? [link]
-
junior11
veterán
Tegnap hosszabb ideig próbálgattam a haver Z2-es telóját, és meg kell mondanom, egy kicsit gyorsabb reakciókat és általános sebességet vártam tőle. Sokszor megesett, mikor megnyittam egy alkalmazást, nem reagált rögtön, vagy forgott a kis karika, gondolkodott és csak később nyitta meg vagy a play áruházban sokszor megakadt vagy darabos mozgást produkált... Menüben, beállításokban ezt nem vettem akkor észre...
Kb 1,1GB szabad memóriája volt. Nálatok is megesik vele az ilyesmi? Tulajdonképpen ő nem panaszokodott...Az én Lumia 925-ös telefonomtól csak egy kicsit volt gyorsabb, és a Z2 jóval erősebb HW-rel rendelkezik, vagy az android sebessége lenne ilyen és a WP-hez vagyok szokva mit gondoltok?
-
junior11
veterán
Köszönöm szépen a véleményeket!
-
junior11
veterán
Sziasztok Z2 tulajok, pár kérdésem lenne hozzátok (olvasgatom a fórumot is, csak sajnos nincs sok időm rá):
1. Akiknek már jó ideje megvan a készülék, hogy vagytok vele megelégedve?
2. Milyen a teló sebessége (alkalmazások, általános sebesség stb...)?
3. Mennyire melegszik átlagos használat mellett (játék nem érdekel), mennyit bír az akksi?
4. Milyen a hang- és beszédminőség, stabil a térerő?
5. Jól szól a gyári füles?
6. Van vmi komolyabb hibája a cuccnak még mindig?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Sony beleadott apait-anyait, hogy a Z2 kompromisszumoktól mentes csúcsmodell lehessen. Majdnem sikerült is, csak apróságokon múlik a tökéletesség.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Politika
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Ingatlanos topic!
- Motoros topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Brave
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest