Hirdetés
-
Mobilarena
Sony Xperia Z2 - Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
19_OsY_81
aktív tag
válasz
BoneDragon #5993 üzenetére
Nem.
Valami nagyon hajthatja a cpu-t , dBm nyúzom keményen a telóm, de ilyen panaszom nincs.
Tedd fel a cpu stats-ot és nézd meg, hogy mennyire pörög a teló alapból...
Egyébként nekem anno ilyet a htc sensation telóm csinált és a feszültség szabályozója ment benne tönkre, cserélték benne az alaplapot...
-
BoneDragon
veterán
A legutóbbi hivatalos frissítés óta(kb 1 hónapja) tapasztalta valaki, hogy nagyon lassan tölt a telo? Van hogy fel napig a töltőn van... Ráadásul mintha gyorsabban is merülne...
-
plesotamas
tag
válasz
balazs0102 #5989 üzenetére
Oké kipróbálom.
-
Exelsior
senior tag
Van amúgy 4.4.4-es rom amit felrakható? (Flash)
-
balazs0102
senior tag
válasz
plesotamas #5988 üzenetére
ezt a mikrofon erősítést...
-
plesotamas
tag
válasz
balazs0102 #5983 üzenetére
Mit próbáljak ki?
Telepítsem fel a telekomos romot?
Mert az meg volt, mert amikor megkaptam a telefont akkor egyel régebbi rom volt rajta, és a root és recovery telepítés előtt ezzel a rommal frissítettem a telót. -
Tomtotom
senior tag
válasz
balazs0102 #5984 üzenetére
Szerintem sem, van előre és hátra egy kis holtjátéka, és akkor hallható, ha hozzáérek a gombhoz. Az a baj, hogy mivel a gombok működnek, a cordon valószínűleg visszaküldené.
-
Rockland
tag
válasz
plesotamas #5982 üzenetére
Oké megpróbálom, bár az aksi nem tom bírni fogja-e amúgy Z-m van csak próbálkoztam itt is
Akkor Innen melyiket? -
balazs0102
senior tag
válasz
plesotamas #5977 üzenetére
enyém szervizben van, nem próbálnád ki?
-
Tomtotom
senior tag
válasz
plesotamas #5979 üzenetére
Még nem, de lehet kipróbálom. Ilyen fura surlódó hangot ad. Végül is az összes gomb adja ezt a furcsa hangot, csak a többinél a fülemhez kell tartani a telót, hogy hallani lehessen. A hangerő gombnak nagyobb a holtjátéka, lehet emiatt hangosabb.
-
Rockland
tag
Heló.
Próbáltam frissíteni PC Companionnal a telót és nem sikerült azt írta ki.. a telót próbáltam bekapcsolni de ezt írja, és nem megy tovább, töltőn is ugyanez.. ki be kapcsolgat: "The software update failed, make sure the phone is connected to the computer and try again."
Mit kell ilyenkor tenni? -
Tomtotom
senior tag
válasz
balazs0102 #5976 üzenetére
Sziasztok! Eléggé idegesít a hangerő gomb recsegése, ha hozzáérek, márpedig sajnos szinte mindig úgy tartom a telót, hogy hozzáér a kezem. Lehet, hogy por ment a gombok alá, enyhén mozognak a gombok és akkor hallható. Ez a probléma csak nálam van? Másnál nincs gond? Nem tudom, ezzel elküldjem e szervízbe. Bár a cordontól nem sokat várhatok.....Mert egyébként a gombok működnek.
-
plesotamas
tag
válasz
balazs0102 #5976 üzenetére
Egy próbát talán megér.
-
balazs0102
senior tag
válasz
plesotamas #5973 üzenetére
Root--al valahogy nem lehet növelni az érzékenységet?
-
plesotamas
tag
Abban az esetben igaz ha a bootloader nyitáshoz szükséges kódot nem a sony-tól szerezzük be.
A Ta partíció lényege nem az hogy ne lehessen észrevenni a nyitást (az egyik ez is) hanem hogy a visszaállítással vissza kerüljenek a DRM kulcsok is (Digital Rights Management)(Digitális jogok kezelése) és ezzel jó pár sony alkalmazás újra használható legyen pl: TrackID, vagy az XReality mód, stb.
A DRM nyitott bootloader esetén is visszaállítható, és ez a lényeg.
Az unlock kód megszerzésének két módja van.
1. A neten megtalálható programmal és a telefon imei számának megadásával.
ez a program nem a sony-tól szerzi be így a garancia megmarad.
nem minden imei-hez tud kódot generálni.
2. Fellépünk a sony honlapjára, e-mail és imei szám megadása után a sony elküldi nekünk az unlock kódot.
ebben az esetben regisztrálásra kerül az imei a garancia megvonás listáján. -
ZsyfKo
senior tag
válasz
plesotamas #5971 üzenetére
Még is valahol azt olvastam hogy az eredeti TA partició visszaállításával nem lehet észre venni a boot loader nyitást, ez mennyire igaz?
-
plesotamas
tag
válasz
Szemenagy68 #5972 üzenetére
Az ottani beállítással nem tudod állítani a telefon beszélgetéshez használt mikrofon érzékenységet.
Azzal csak a videó és hang rögzítés alatti mikrofon érzékenységet lehet állítani.
Próbáld ki hogy egy hangrögzítő appal veszel fel hangot, ha ott is szakadozott silány a hang akkor a telóval van a baj,
ha jó minőségű akkor a hálózattal lesz a gond.
Egy próbát még a mikrofon zajszűrés ki/be kapcsolása is megérhet. -
Szemenagy68
csendes tag
válasz
plesotamas #5960 üzenetére
Szia !
Engem az érdekelne, hogy az audio settings-be a mic sensitivity mire való ? Lehet javítani vele a hívás alatti
hanminőségen? Általában rosszul hall akivel beszélek. -
plesotamas
tag
válasz
szagabor #5970 üzenetére
Szia!
Fagyást eddig még nem tapasztaltam se random újraindulást se akadást vagy laggot.
Hiányosság számomra nem volt még több mindent ad mint a gyári rom, mind appokba, mind beállításokba.
Eddig még csak egy bugot találtam:
Ha a Beállítások/Személyre szabás/Megnézett értesítések törlése lehetőséget kipipálom akkor ha lehúzom az értesítési sávot leáll a com.android.systemui alkalmazásMagyarítási hiányosság nem sok van, hibát nem találtam:
1.az értesítési és a beállítási sáv felirata angol, de widgetek alatt a felirat magyar.
2.a beállításoknál a plusz eXistenZ menü nagy része angol, de szerintem teljesen érthető.gti16v
Fastboot módban lehet csak kernelt cserélni a telefonon, már ha nyitva van a telefon bootloadere, de ezt garanciális időn belül nem szoktam ajánlani, mert jobba észrevehető a szervizbe mint a romcsere.
A Fastboot módot kikapcsolt állapotban +hangerő gomb megnyomásával és vele egyidejű géphez való csatlakoztatással lehet elérni, ha az értesítési led kék színre vált akkor el lehet engedni a hangerő gombot és ekkor kerül Fastboot módba a telefon. -
szagabor
tag
válasz
Érdekelne a linkelt ROM-ról a véleményed!
Elsősorban negatívumok Pl: fagyás, hiányosságok, magyarítási hibák esetleg hiányosságok. -
gti16v
őstag
És mi az a fastboot mód?
Köszi -
gti16v
őstag
Na ez nekem új...a T mobilos Z2-m független?
-
balazs0102
senior tag
Jó-jó de szeretném én látni a többi készüléket is kint a tengerparton, 35 fokban, esetleg úgy hogy még a nap is rásüssön, de ha nem is. Vajon meddig bírnák? Csinálni kellene már ebből a mobilarénának is egy nagy összehasonlító videót, nagyon kíváncsi lennék, mert szobahőmérsékleten 25C-fok körül csináltam 4K-s videót (simán csak kíváncsiságból , amúgy sose csinálnék 4K-s vidit) 8perc akárhány másodpercnél megállítottam mert meguntam..
-
ImkO91
csendes tag
válasz
Szép kis írás, télen, illetve szobahőmérsékleten nem fogsz túlmelegedést tapasztalni, viszont nyáron... Voltam vele tengerparton, mondhatni az a legszélsőségesebb hőmérséklet(kb. 35 fok), na ott kis túlzással használhatatlan, videófelvételnél 2-3 perc, illetve 5-10 kép után garantált a túlmelegedés(Nyaralás alatt több nap használat után már nagyon idegesítő volt, de ez van, meg kell tanulni együtt élni vele). Egyébként szobahőmérsékleten nálam 14 perc körül melegszik túl 4K esetén.
-
plesotamas
tag
Sziasztok!
1 hete hogy én is Z2 tulaj lettem, annak ellenére hogy a topikot nézegetve nem túl sok jót olvastam róla, mégis megvettem, ezért megosztanék veletek pár tapasztalatot.
Maga a készülék 14W23 gyártási idejű.T-Mobilnál vásároltam ezért kifejezetten örültem hogy független és a fastboot módot is rajta hagyták.
A küllemére szerintem senkinek nem lehet panasza mivel csodálatos, igaz nem tökéletes, értem ez alatt hogy az én készülékemnél sem pontosan záródik a micro sd foglalat zárófedele, a felső része jobban besüllyed mint az alja, így egy picit furcsán áll, ezt már olvastam itt hogy másnak is ilyen, mondjuk engem nem zavar,
A vízálló képességét még csak részben teszteltem és helytállt, mondjuk nálam ez nem volt szempont a vásárláskor.
Viszont a kamerára én is kíváncsi voltam hogy nálam is jelentkeznek-e problémák, örömmel mondhatom hogy még nem tapasztaltam, pedig próbáltam előidézni, ezért 4K-ba elkezdem videót rögzíteni 10perc után kikapcsoltam, mert tudtam hogy már nem lehet sok hely a szabad 4Gb-ból és igazam is lett mivel 3.85Gb-ra sikeredett az a 10perces videó, ez alatt 26°C-s szobába érezhetően melegedett, de nálam az egész telefonon érezhető volt a melegedés pedig csak a széleit fogtam, mikor a hátlapját néztem egyenletesen meleg volt.
A videó elkészítése alatt 6% merült az akkumulátor.
Erre a melegedésre pedig nem mondanám hogy kályha üzemmód, érezhető, de bőségesen határon belüli.
A videó minősége szerintem tökéletes, láttam már szebbet és jobbat, de telefonhoz képest kiemelkedő.
Kép minőségére is ez a véleményem, és szerintem kézi módban egy kis finomhangolással sokkal jobb
képeket lehet csinálni mint kiváló módban.A telefon gyorsasága lepett meg másodjára, iszonyat pörgős eddig nem tudtam még megakasztani.
Igaz lehet hogy a gyári romra épülő eXistenZ Ultimate 3.15 rom tehet róla, a gyárit hamar lecseréltem, nem tetszett egy pár dolog benne.Az egyik dolog amiben csalódtam az a kamera led segédfény, melyet egy 300Ft-s kínai zseblámpa lealáz.
De ez legyen a legrosszabb.Az előlapi karcálló minerál üveg ami különösen teszik, garantáltan jól bírja a strapát, kipróbáltam rajta kést, ollót, evő eszközt, lakáskulcsot, egyikkel sem tudtam megkarcolni, szerintem fölösleges rá fólia.
Ha fóliát is tennék rá akkor az is matt lenne, mert nagyon gyűjti az ujjlenyomatot.Wifi-je tökéletes, szenzorok még egyszer sem fagytak ki pedig az 1 hétből 4 napig folyamatosan bekapcsolva volt, a hátlap nem pattog/recseg, gombok nem hallatnak semmit.
Hát kb ennyi lenne.
És bocsánat hogy ilyen hosszúra sikeredett. -
Morph33
tag
Ez a hír kínos. Megnéztem a Z2-met és nekem is van Baidu mappám a belső tárhelyen.
-
szagabor
tag
Kíváncsi lennék a Z2 hogy teljesítene! Burger 2:08-tol lesz az érdekesebb!
-
Tomtotom
senior tag
A töltő csatlakozó lesz a ludas, én az első mágneses kábelel jártam így. Kb 3-szor normálisan töltött, aztán ugyan ezt produkálta. A sony-s rendesen tölti, valòszínű, hogy érintkezési hiba a töltőnél, vagy csak a telefonnak nem tetszik. Az első kábelem ezért a szekrényben csücsül. A lényeg, hogy a töltő a ludas
Más. Elég hangosan cicereg a hangerő gombom a telón, elég, ha hozzáér a kezem. Eléggé szavaró. Másnak is ilyen, vagy csak nekem van gondom ezzel? Nem emlékszem, hogy nyekergett volna ennyire.
-
Morph33
tag
válasz
balazs0102 #5952 üzenetére
A packing list alapján és kizárásos alapon dust removal paste, azaz por eltávolító paszta, biztos valami ragacsos cucc, amivel az apró porszemeket le lehet szedni a kijelzőről felrakás előtt.
-
balazs0102
senior tag
válasz
19_OsY_81 #5948 üzenetére
Tudom ....végig kell játszanom..de szerintem alaplap csere is megoldaná..vagy franc se tudja, melyik szenzor az ami beszarik és beszaratja a többit is..
Csak sajna addig nincs nálam.
más: Szerintetek ehhez a tükörfóliához amit adnak az micsoda? Az utolsó képre gondolok
ja és a 3. képen bal felül az az a kék fólia mire való?
-
gti16v
őstag
hello
nekem most olyan fura dolog történik,hogy a régi Z1-es után gyártott dokkolót használom(útón van a Z2-es amiben nem lötyög majd annyira),és az a hiba jelenség,hogy egész éjszaka csak max 1-2 egységet tölt,a telefon a töltést kijelzi és pár napja nem volt ilyen gond....másik ilyen dokkolóval is ez a helyzet....ha kihagyom a dokkolót akkor a töltő rendesen tölti...
érdekes,hogy pár napja jó volt,és másik dokkolóval is csinálja.. -
Víz Elek
senior tag
Sziasztok!
Egyik ismerősömnek van egy Xperia Z2-es készüléke, és olyat kezdett el produkálni, hogy automatikusan lefagy, nem érzékel a kijelzője se semmit, majd ha megnyomjuk a lezáró/feloldó gombot, akkor minden megy normálisan.
Változó időközönként produkálja a jelenséget, van, hogy 5 percenként, van amikor majd csak több óra használat után jön újra elő a hiba.
Szerintetek ez hardveres, vagy szoftveres hiba lehet, esetleg járt már így valaki a készülékével? -
19_OsY_81
aktív tag
válasz
balazs0102 #5947 üzenetére
Egyedi hiba lehet, cserélni kellene a telefont.
Még kétszer visszaviszed és meg fogják ezt neked tenni, türelem...
Szerencsére csak egyedi hibáról van szó....
-
balazs0102
senior tag
Tegnap írtak ,hogy kész a telefonom a T-pontba mehetek érte ahova leadtam. Ma reggel érte mentem, kérdezem mit csináltak vele, mondja a srác, hogy szoftvert frissítettek...már akkor tudtam ,hogy vártam bő 2hetet a semmire. Be is igazolódott, behoztam a service menüt belementem a pressure sensor -ba és úgy tartottam a telefont mintha simán neteznék vagy bármi és 1,5 percen belül befagyott a szenzor és vele beállt ugyanúgy a fényérzékelő, a giroszkóp, a gyorsulásmérő, a távolságérzékelő és az iránytű. Gratulálok a sony-nak, főleg a szervizének...
Azonnal visszaadtam.Imádom ezt a telefont de kezdek kicsit csalódni..és nem a teleonban mert hibák bármelyikkel lehetnek de már úgy ment fel a telefon hogy a T-pontban odaírták ,hogy ők már frissítették de nem hozott eredményt....erre visszaküldik szoftverfrissítéssel...
-
Tomtotom
senior tag
válasz
balazs0102 #5945 üzenetére
Úgy legyen, bár csak kíváncsi voltam, számomra nem lényeges a vízállóság
-
Tomtotom
senior tag
Kipróbáltam a nyomásérzékelőt a szerviz menüben, zárt füleknél emelkedik az érték, de vissza is áll arra az értékre, amiről indult, persze nyomás alatt. Így nem tudom, van e értelme ennek a tesztnek. Nyitott füleknél persze nem változik az érték, csak tizedesekben.
-
gti16v
őstag
Sziasztok,a gyári füles mikrofonja,hova van rejtve?nem találom
-
bghistvan
senior tag
spawn21 és Astery!
Tudnátok nekem linkelni olyat ami szerintetek jó lenne am fenn van ebay-en?
Néztem hogy van 9H és van 9H+ ,ugye a +jelzéssel ellátott az van lekerekítve,és ugye a telefonon most is lekerekített van(mivel a kijelző is olyan).
Nem tudom hogy nézne ki sarkossal?
Csak nem nagyon szoktam rendelgetni,de ha tudnátok ebay linket,melyiket érdemes,akkor szólnék cimbimnek rendelje le.
Köszi! -
bghistvan
senior tag
Sziasztok!
Tudtok esetleg segíteni Z2- re Nillkin amazing üveget?
Lehet egyáltalán itthon kapni valahol?
Mert eddig akárhol néztem,mindenhol 4 heteket kellene rá várni.
Köszi előre is!
Üdv! -
SkyS1gn
félisten
Belefaragtam tesóm simjét microsim-re erre kiírja hogy behelyezve, újraindul és kiírja hogy rakjak bele sim-et, WTF?
Z3-nál nanosimrefaragva egyből jó lett enyém... nemtudom ez mit tököl.
-
gti16v
őstag
Ja és amikor áthelyezem mentést sd kártyára a videóval kapcsolatos dolgokat ,mindig figyelmeztet,hogy csak nagy sebességű kártyára,stb...az mit jelent neki,mi számít neki annak? A 48 mb/sec az? /Samsung evo/
Vagy neki a 70mb/sec kell? -
gti16v
őstag
Sziasztok a sensME slideshow-ban csinált klippet,hogy tudnám lementeni?
-
SkyS1gn
félisten
válasz
balazs0102 #5906 üzenetére
Igen ezt mondtam a multkor, Z3 fórumban találtam xda-n de van Z2-ben is.
-
gti16v
őstag
válasz
balazs0102 #5913 üzenetére
Pressure sensor
-
balazs0102
senior tag
szívesen mindenkinek
de akkor mi is a neve? már elfelejtettem..
-
bghistvan
senior tag
válasz
Köszi!
-
Exelsior
senior tag
válasz
Köszi a tippet és a leirást. Akkor megnyugodtam hogy nekem jól működik a Sensor és az ajtók és rendben zárnak.
-
gti16v
őstag
válasz
nagy király vagy,megtaláltam,köszi :-) csak nem volt pontos a "pressure meter " nekem mást ír
-
gti16v
őstag
válasz
na ...ez nekem új,hol találom azt a menüt?ahol tesztelni lehet?(ha jól értettem)
köszi -
balazs0102
senior tag
válasz
bghistvan #5905 üzenetére
Kinyitod az ajtocskát, majd belemész a service menü-service test- pressure meter teszteléséhez és ha megnyomod a telefon képernyőjét kicsit erösebben akkor nyitott ajtónál nem nagyon szabadna változnia az értéknek, maxx tizedesben...bezárt ajtónál viszont egészben értékben is változnia kell.. így le tudod tesztelni hogy jól zár -e. Ezért terjed el mobilos körökben az hogy a Z2 szarul van összerakva mert a saját topicjában ''vélt'' egy mm--es sz@rságokon bu*ziskodunk....Nem akartam senkit megbántani.
-
bghistvan
senior tag
-
19_OsY_81
aktív tag
Részben ide is érvényes a kérdés, de melyik adatátviteli hálózaton fogyaszt többet a telefon? 3G, vagy LTE?
Most aktiválta a T az LTE hálózatát és most nagyon repesztek a neten, de kérdés, hogy többet is fogyaszt e a telefon.
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Sony beleadott apait-anyait, hogy a Z2 kompromisszumoktól mentes csúcsmodell lehessen. Majdnem sikerült is, csak apróságokon múlik a tökéletesség.
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Apple MacBook
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Dell notebook topic
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Stabil pályára állt az Android 16
- Elemlámpa, zseblámpa
- Azonnali informatikai kérdések órája
- iPhone topik
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával