Hirdetés
-
Mobilarena
Sony Xperia Z2 - Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
szagabor
tag
válasz
_Lufibohoc_ #5593 üzenetére
Én olyanra nem használom mint amire Te szeretnéd. Nekem elég a készülék saját memóriája a progiknak én csak arra használom hogy a külső SD írható legyen pl. a fájl kezelő program számára így egy külső tárhelyről közvetlen az SD-re tudom másolni a filmeket, zenéket.
-
szepsy
senior tag
Hali
Timeshift videonál leállítás után nem lehet állítani, hogy hol legyen lassú!
Ezt így kb 2 hónap után vettem észre -
samu sgs2
csendes tag
Hello!
Sokáig gondolkodtam, de most már biztos hogy én is Z2 tulaj leszek!
SGS2-ről jövök, 2 napja a fórumot olvasom, jót-rosszat egyaránt.
A mágneses töltőkábelt valószínűleg az itt is ajánlott BaLee82 -től veszem meg.
Az SCR10- tokon gondolkodom még, olyat esetleg tudtok megbízható helyről? Ha jól gondolom a kettő között annyi az eltérés hogy az után gyártottal nem lehet a töltő padon tölteni( bár ez nem szempont), viszont a gyári ára 9900-ért kicsit sokallom! Vagy tényleg így mozog? -
A 2. Vesztes
senior tag
-
lalyoska
tag
Ja és sehol sem találok Z2 magyar kézikönyvet letölthetőt. Az van a dobozban akkor?
-
lalyoska
tag
Na holnap ha minden igaz én is bővítem a Z2-sök táborát,alig várom már...
135ért nullpercesen elég baráti a 210es induló árhoz képest
Nokia 930 és eközött voltam sokáig képtelen dönteni, de ha már még a GSM-es is lebeszél a Lumiáról az már jelent valamit.
Viszont kérdeznék 1-2 dolgot: van-e vezeték nélküli töltője? Ha tényleg minden megfelelően be van illesztve, zárva,m tényleg nem árt nek ia víz? Értem ezalatt, ha pl. csöpög az eső és kamerázni akarok, az nem jelent gondot??
A kamerája mennyire készít jó képeket? Korábban Sony SP-m volt, attól evileg jobb?
Köszönöm aki segít! -
_Lufibohoc_
tag
válasz
szagabor #5571 üzenetére
Szagabor, Felraktam az általad ajánlott progit, de nem segített. Vagy csak nem tudom, mit kellene csinálnom vele. A problémám továbbra is az, hogy a navigációs szoftverem (tomtom) csak a belső memóriába tudom rakni. Így abból foglal el 3,5 gigát. Hiába van 128-as sd kártyám, folyamatosan másolgatnom kell, hogy ki tudjam használni, mert a belső tárhelyen alig van helyem a kizárólag oda telepíthető programok miatt.
Vagy van valamilyen megoldás erre a problémára? Vagy mindenkinek elég a 12 giga belső tárhely?
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv, István
-
toto0569
addikt
"A Z2 tulajok most vélhetően enyhén zabosak, hogy nemrégiben vásárolt high-end készülékük máris "elavult" lett, azt pedig már elöljáróban itt a cikk elején elárulhatjuk, hogy a Z3 nem nekik, hanem sokkal inkább a jelenleg még Z-t, vagy Z1-et használóknak készült."
Forrás:[link] -
TTommi
aktív tag
válasz
A 2. Vesztes #5586 üzenetére
Hali! Úgy tűnik, nincs szignifikáns különbség a két teló tudása között, viszont az árkülönbség elég jelentős. Az én tapasztalataim a Z2-vel nagyon jók és a Z3 nak köszönhetően most az ára is jobb lesz. Eddig is különösen ajánlott készülékről volt szó, ezek után meg simán. Kivéve, ha design fanatikus vagy, vagy cikinek tartod, hogy egy fél évvel ezelőtt kiadott modellt vegyél.
(B)(I)Ja, visszatérve a 4K-s melegedésre és leállásra, egyre jobbak a tapasztalataim és azt kell mondjam, 4K tekintetében a Sony Z2 (és szerintem a Z3 sem rosszabb, csak pechesek voltak a srácok a tesztnél ) tűnik a legjobbnak a teljes mezőnyben. Már ha ez valakinek fontos.(/I)(/B) -
A 2. Vesztes
senior tag
Sziasztok! Tervemben van, hogy Z3-ra váltok, ha megérkezik a Telenor kínálatába. A Z2-es tapasztalataitok alapján jó ötletnek találjátok?
Vuff.
-
Chabi
aktív tag
Üdv, a családban lett egy z2 és az lenne a kérdésem hogy, a gyári flipes tokkal, be lehet e állítani azt hogy ha becsukom lezáruljon a képernyő.
-
oneak7
tag
Sziasztok
Olyan problémám lenne telefonálásnál mindig arra panaszkodnak, hogy alig hallanak.
Nem tudjátok, hogy ez miért van? -
Xeon7
aktív tag
Arról esetleg nincs valakinek információja, hogy a Telekom által árusított Z2-s telefonok még mindig kártyafügétlen e? Illetve a Z3-s készülékeket is függetlenek esetleg?
-
nagysuhi
tag
Pénz kérdés, a Z3 200 ezer felett kezdődik függetlenül. A Z2 50-60 ezerrel olcsóbb. Azért a minőségi és tudásbéli különbség nem ekkora.
-
Xeon7
aktív tag
Sziasztok.
Egy gyors kérdésem lenne Z2-t vagy Z3-t érdemesebb venni?
-
_Lufibohoc_
tag
Sziasztok,
Felraktam ezt a handle external storage papot, de semmi se változott. Kell még csinálni valamit, hogy átmozgathatóak legyenek az appok?
Vagy ez csak a navigációs szoftverek sd kártyára telepítésénél segít? Ha igen, akkor hogy?Üdv, István
-
szagabor
tag
HandleExternalStorage És az ikonja egy kékSD kártya piros érintkezőkkel.
Használok még több érdekeset Pl.:
Android Phone Vibrátor: Híváskor amikor a másik fél felveszi és hívás végén rezeg egy kicsit.
Cpu temp in statusbar: Magáért beszél csak kíváncsi voltam mert sokan panaszkodnak Cpu melegedésre.
XSSID Kijelző:A státuszbárba kiírja az éppen használd adathálózat nevét.
Xperia MultiMinipps: Engedi több miniapp egy képernyőre való kitételét-
Xplosed Led Control:Led értesítés sokkal részletesebb beállítása.
Xperia DialerMods:A hívás közbeni képre tesz jobb felső sarokba egy menüt amiben a hívásrögzítés van. -
szab.tam
nagyúr
válasz
SkyS1gn #5566 üzenetére
értem.
ok.azért is csodálkozom most, mert nekem is az jött le a vásárlás előtti hasonlítgatásból, a z2 stabilizátora nagyon kicsit, de mintha jobb lenne, mint a g2-é.
de hát ugye ezek a tesztek sem tudnak 100%-osak lenni, mert nagyon nehéz 2 videót egymás után elkészíteni úgy, hogy egyformához közeli legyen az eljárás.
a kézremegés pedig végképp nem tud ugyanolyan lenni az azonos pontokon... -
eladogeppc
veterán
Kerdeztem mar talan, G3 hoz kepest a kamera annyira gaz ?
Nezegettem teszt fotokat, nem tudom eldonteni.Illetve annyi lenne meg, hogy a zenelejatszoja hangos ?
Voltak telefonjaim amik nem voltak annyira hangosak.Hasznalt Z2 vasarlasa eseten mit erdemes az altalanos dolgokon kivul megvizsgalni?
Megnezni?Koszi a valaszokat!
-
somag
tag
válasz
_Lufibohoc_ #5563 üzenetére
Én nem használom, csak tipp volt az sd írásra, írhatóvá tételére.
-
balazs0102
senior tag
válasz
eladogeppc #5560 üzenetére
Én egy g3mat adtam a z2 ért. Nem bántam meg, ezt sokkal jobban szeretem. Egy dologban tetszett jobban a g3...szebb képeket csinál. Ennyi :-D
-
19_OsY_81
aktív tag
A hátlapra, csak oda, szeretnék jó fajta fóliát venni. Mit javasoltok? Honnan rendeljem?
Köszi.
-
tipuka
addikt
válasz
eladogeppc #5560 üzenetére
-
eladogeppc
veterán
Sziasztok !
G3 vagy Z2 ?
Kamera, üzemidő, híváshangminőség a fontos.
Illetve süket vagyok, és a füles üvöltsön nekem. -
szab.tam
nagyúr
válasz
balazs0102 #5556 üzenetére
igen, nekem az van.
jól is műkdödik.
csak én a vásárlás előtt nézegettem z2 vs g2 tesztvideókat, és nekem úgy tűnt, hogy a z2 stabilizációja jobb.
igazából a redes havi készülékdíj alacsonyabb volta miatt döntöttem a g2 mellett.
de most kissé meglepett, hogy a z2 nem optikai... -
szab.tam
nagyúr
"Téves. A Z2-ben nincsen OIS csak Digitális Stabilizátor amit a Sony SteadyShot-nak nevezett el. A G2-ben viszont teljes értékű OIS van!"
ezt egy másik topikban állította valaki...
csak mielőtt esetleg helyretenném, szeretnék egy megerősítést:
tehát a z2-ben a videózás alatt a képstabilizátor teljes értékű optikai, vagy csak szoftveres? -
Oberthur
tag
Hát megérkezett a "kicsike"
Nem gondoltam volna, hogy ilyen nagy!
Első tapasztalataim, hogy teszi a dolgát rendesen!Ami kicsit bosszant, hogy sok olyan dolgot rakott rá a Sony ami nekem felesleges!
Ezeket a progikat nem látom az alkalmazásokban, hogy töröljem! :-(Csak úgy tudom törölni, hogy ha rootolom a telefont????
-
balazs0102
senior tag
-
somag
tag
válasz
_Lufibohoc_ #5548 üzenetére
Nextapp sd fix alkalmazás segít, hogy írható legyen a külső sd.
-
somag
tag
Üdv! Autós tartót keresek. Van valakinek tapasztalata? Ajánlani tudnátok?
-
_Lufibohoc_
tag
Sziasztok!
Én is Z2 tulaj lettem. (Z1 leesett, voda meg Z2-t adott helyette egy huszasért)
Több problémám van a telefonnal, amiben a segítségeteket kérném:- Szerettem vonla felrakni egy navigációs szoftvert, de ott elakadtam, hogy minden file managger mást jelölt meg az SD kártya bizonyos könyvtárának pontos helyeként. (Volt amelyik sd1-ként volt amelyik 0\emulated\akármiként azonosította) Mi az SD kártya elérési útja, amin egy szoftver is megtalálja?
- (Rootolt a telefon) Szeretém átrakni a belső tárhelyen lévő tartalmakat SD kártyára. A Clean master nem csinálja meg, mivel a telefon a külső tárhelyet szoftveresen belsőnek emulálja így a progi kerek perec közli, hogy ez teljesen ételmetlen.
Link2SD vel nem sikerült, mert az EaseUS valamiért nem boldogul a 128 gigás kártyával. Se Ext4-et nem tud (jó az Ext2 is???) se a formázást nem csinálja meg rendesen.Előre s köszönöm a válaszokat!
Üdvözlettel, István(Ui, elnézést érek, ha már voltak ezek a kérdések)
-
toto0569
addikt
válasz
balazs0102 #5544 üzenetére
Nem.Nekem csak a bekapcs. gombbal indul el.
-
kirby76
tag
válasz
balazs0102 #5544 üzenetére
Szvsz azzal nem kikapcsolni, hanem resetelni lehet. Úgy viselkedik, mint az asztali PC-k reset gombja, kvázi újra fog indulni a telefon mindenféle adatvesztés nélkül.
-
toto0569
addikt
válasz
balazs0102 #5541 üzenetére
Baloldalon ha lenyitod az ajtót akkor van az a kis piros gomb,azzal próbáltad már kikapcsolni?Ha folyamatosan csinálja akkor szerviz a vége.
-
balazs0102
senior tag
válasz
toto0569 #5537 üzenetére
És akkor mivel tudod magyarázni, hogy csak és kizárólag akkor jön elő ez a piktogram ha beáll a giroszkóp,a fényérzékelő, a távolságmérő, és a gyorsulásmérö. Behozom a service módban pl a giroszkópot a kis rubik kocka be van állva mint katiban a gyerek...és csak akkor veszem észre sokszor mikor telefonálok éld a fülemhez tartva nem sötétedik el a képernyő... 2 naponta 1x emiatt újra kell indítani a telefont, és fogalmam sincs mi idézi elő, gyári a rendszer már újratelepítve, nincs root, semmi xtra...
-
szagabor
tag
Van-e arra lehetőség hogy az elkészített fényképek file nevei a dátum és idő kombináció legyen?
Mint pl. a samsungoknál 20140501_092604.jpg
Ott nagyon szerettem egyszerű volt időrendi sorrendbe rakni a képeket pl. egy nyaralás alkamával ahol többen is fényképezgettünk. Most meg nevezhetem át egyesével a képeket. -
Oberthur
tag
Sziasztok!
Tegnap eladtam az LG G2 telómat ma pedig rendeltem egy Sony Z2 16GB White telefon!
Holnap érkezik meg, már nagyon várom! -
toto0569
addikt
válasz
balazs0102 #5536 üzenetére
Az állványt azért mutatja,hogy bemozdulás mentesnek kell maradnia a telónak amíg elkészül a kép.
-
balazs0102
senior tag
A reset hol van? :-D am már újraraktam a szoftvert, nincs rootolva sem, minden gyári és teljesen véletlenszerűen jön elő. Amikor ez van akkor és csak akkor viszont a kameránál A kiváló automatikus módnál ahol alul a jelenettől függően változtatja hogy gyors mozgás vagy dokumentum vagy tájkép ...azok alatt megjelenik egy ilyen állványon egy kamera piktogram...látott már valaki ilyet ?
-
Armatura
tag
-
bghistvan
senior tag
Azt vettem észre bekapcs után hogy a jobb felső sarokban van 3 pici világító pixel,és ezek eltűnnek később,de van hogy újra világítanak,ez pixel hiba lehet,illetve találkoztatok már ilyen jelenséggel bakapcsnál?
Köszi! -
bghistvan
senior tag
Okés,persze,nem a viberen múlik a világ,de télleg csak az zavar hogy egy SP -nél nincs ilyen,meg asszonykám szifonja is normálisan tolja
Na mindegy,egyébként letöltöttem viber hangot,és akármelyik rendszerhangot rakom be,azok is tök halkak! -
bghistvan
senior tag
-
bghistvan
senior tag
Sziasztok!
Először is köszönöm az eddigi válaszokat!
Abban tudtok segíteni,hogy a viber értesítési üzenet hang miért nagyon halk?
Minden hangerő a maximumon van,a beállítási menűben is,és a vibert már 2-ára rakom újra,de olyan halk az értesítés hangja hogy alig hallani.
Minden más egyéb teljes hangerőn szól,tudtok estleg erre megoldást?
Köszönöm! -
Sanya200
csendes tag
Én is sima töltövel használom 2 hónapos a készülék eddig még nem lötyög de majd veszek dokkolót azért.Tok meg egy sima 2500ft-s fekete bőrtok van hozzá az is elég tölteni is lehet benne,de majd a dokkolóhoz kiveszem csak ki kell pattintani.
Amúgy szép teló a z3 abba reménykedek hogy a z2 kameráját javítják majd szoftveresen mert a z3 szebb képeket csinál pl sötétben vagy kevés fénynél a z2 nálam elég gyenge ha nincs megfelelő fényviszony.Hiába az automatika.Mivel a kamera ugyanaz a 3-ban is csak lesz vmi frissités a 2-höz meg nem ártana végre kiadni hozzá a 4.4.4-es kit kat-et. -
nagysuhi
tag
Megjött! Kicsomagoltam, rátoltam a wifire, frissítettem és személyre szabtam. Ámulok a nagy kijelzőn, a tiszta éles képeken. Gyors és akadásmentes, az ios8-as iPhone 4S-hez képest űrhajó. Már csak pár kiegészítő kell hozzá, mágneses töltővel, valamilyen tok vagy fólia, egy SD kártya. Úgy gondolom ennyi pénzért megérte váltani.
-
TTommi
aktív tag
Ezt olvastátok már? Én nem aggódnék a helyetekben
http://napidroid.hu/masfel-honapig-volt-egy-xperia-z2-a-tenger-melyen-de-tulelte/ -
TTommi
aktív tag
válasz
balazs0102 #5503 üzenetére
Szia Balázs! Én nem ki-be kapcsolnám, hanem a reset gombot használnám és ha ez sem oldja meg akkor frissíteném a szoftvert, mert lehet, letöltödött valami, aminek nem kellett volna és ez zavar be. Laptopnál fordult elő velem hasonló, de nyilván nem gyroscoop-pal, hanem a WiFi vevővel. Csak a szoftver frissítés hozott eredményt, ezért arra következtettem, hogy szoftveres probléma volt, aminek leggyakoribb oka az internetről letöltött és a gépen hozzáférhetetlen helyen rögzülő "kéretlen alkalmazás", melyet a NOD32 sem ismert el vírusnak, hiszen nem az.
-
kirby76
tag
-
bghistvan
senior tag
Sziasztok!
Sikerült váltanom egy SP-ről egy Z2-re,és szeretnék 2 dolgott kérdezni!
Kell-e az első használatba vétel előtt "formázni",rajta hagyni egy éjszakát a töltőn?
Tudtok ajánlani dokkolót a töltéshez,illetve a dokkolóhoz jár a kábel is?
Illetve van külön mágneses töltő is,meg külön dokkoló is?Köszi!
-
balazs0102
senior tag
Valaki találkozott már olyannal, hogy egyszer csak a telefon elfelejti elforgatni a képernyőt, illetve telefonáláskor a fülhez tartva nem kapcsolja le a kijelzőt? Már 2x fordult velem elő, újraindítás megoldja a dolgoz, de mitől lehet? Service módba beléptem mindkétszer és ilyenkor ott is meg van halva a giroszkóp, a fényérzékelő, a távolságmérő, és a nyomásmérő is....
-
SkyS1gn
félisten
Valaki csinálon nekem légyszíves pár tesztképet QX-10el, úgyértem hogy pl Z2 20MP, aztán QX10, aztán QX10 max 10x zoommmal, milyen képek születnek?
-
balazs0102
senior tag
Enyém 3 hónapos, tökéletesek az ajtócskák.
Atesz én is megvárnám a Z3-mat. Már megjelent és csak újabb, nekem jobban is tetszik egy hangyaf@szányit
Végül is csak újabb modell, minél újabb annál több tapasztalat van mögötte, gondolok itt főleg az összeszerelésre, lehet hogy ebből már sokkal kevesebbel lesz gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Sony beleadott apait-anyait, hogy a Z2 kompromisszumoktól mentes csúcsmodell lehessen. Majdnem sikerült is, csak apróságokon múlik a tökéletesség.
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 14 Plus 256GB // Független // 100% akku // Számla+Garancia //
- Új bontatlan iPhone 16 / 128GB / Black / euronics 3év garancia+ biztositás
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest