- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- OnePlus Nord 2 5G - észak-északkelet
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Sony Xperia Z1 Compact
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
Joezyka
senior tag
válasz
mave86tg #27712 üzenetére
páromnak volt ilyen gondja (igaz neki M2-vel, de sony sony).
Gari mindenképp, és ha rám hallgatsz egyből hívod a sony support centert (most meg nem mondom mi a száma) és azon elsírod a bánatod és kérsz részletes diagnosztikát. Mi 3x küldtük el (igaztelenortelefos-on kersztül szervízbe, mire meguntuk, hogy azon kívül, hogy nincs nálunk a telefon más nem nagyon történik. Így meg garancia keretein belül kötelesek alaposan kivizsgálni, ha nagyon ramaty -> Z3C, ha "csak" aksi vagy ahhoz kapcsolódó elektronika akkor javítják és kapsz egy szép új androidot is. -
kelly416
veterán
válasz
mave86tg #27712 üzenetére
Szerintem garis, valami a mágnes körül nem okés. Lehet, hogy a fej mágnese túl erős? Nem tudom, de nem természetes viselkedés. Ha még garis, tuti vissza küldeném gariba.
Amúgy meg malacod volt, még most, ahigy feltöltötted, ments le róla mindent, legközelebb lehet, nem úszod meg.
-
kelly416
veterán
válasz
mave86tg #25007 üzenetére
Igazából nem értem, hogy lehet elhagyni egy sim-et... vagy mégis, mi is végig dúrtuk a főutca kukáit egy cigis dobozban hagyott sim-ért 15 éve.
Simán kérsz egy újat hálózatvesztésre hivatkozva. Ha jó fej az ügyfélszolgálatos, azt is elmesélheted, valójában mi lett a sim-el, megérti és ingyé kapsz másikat. Ha sz@r arc, akkor meg mindegy, hagyd ott, keress másik telekomot.
-
-
knuckle
aktív tag
válasz
mave86tg #24056 üzenetére
ne hagyd magad!
én is kíváncsi vagyok, bár én egyéb ügyből, de fájtolok velük, és eddig sz*póra áll nekik
most már csak az kellene,hogy hamar kész legyen az én telóm is, mert csütörtökön utaznom kellene el, hétvégén meg lehet már külföldön kell lennem...
nem szeretném ezt egy ZTE Blade-el végigcsinálni -
-
mave86tg
tag
válasz
mave86tg #23935 üzenetére
Szerencsere nem, ma kaptam smst h megjott a papir a sonytol es holnap nagyon remelem h visszakapom a penzem, igy kihaszanlom a media markt 10%-os akciojat. Igy 125 lenne a z3c mig egy 100ast kapok vissza, amennyi most a z1c (rajon a 16ezer biztositas, bar olcsobb mint a havi 1800 a t-nel, ott amugy 40ezer lett volna a rafizetni valo, ami azert nem uzlet) Nem tudom van e valakinek biztositasa a medianal, de azt mondta a srac h most kikototte a biztosito(csomoan direkt torik a telokat h ujat kapjanak) h ha nem azt mondod h tokban volt a telo leejtesnek akkor szemetkednek es lerazzak a felelosseget, erre figyeljetek.
Z3c-n amugy csak a vekonysag meg a kamera feature vonz, tudom utobbi rateheto, de nekem gozom nincs ezekhez a root dolgokhoz sajnos, igy keptelen lennek magamnak megcsinalni -
glacious
addikt
válasz
mave86tg #23898 üzenetére
Edigitalnál van extra garancia 8260Ft (csak fehér vagy pink kapható náluk), MM-bank 6-7000 lehet a biztosítás, de náluk csak pink van.
Amúgy regeteg biztosítási cégnek van ingóságbiztosítása, és akkor az nem csak a telefonra vonatkozik, de figyleni kell az önrész mértékére, hogy meg is érje.
-
knuckle
aktív tag
-
caverinha
aktív tag
válasz
mave86tg #23827 üzenetére
Elolvastam,ezek után már csak annyi kérdésem lenne,h vki tudja,h a t-nél mennyi garancia van? Tudtommal 2év,ha jól emlékszem(most nem vagyok otthon,ezért nem tudom leellenőrizni) a gari papíron 1+1 év van,ebből nekem áprilisban lejárt az 1év,de még maradt abból a plusz 1 ből, azzal bevihetem a T-hez vagy a Cordonhoz kellene mennem avagy azzal a +1évvel már nem tudom beázás miatt visszavinni egyikhez sem? :S
-
kelly416
veterán
válasz
mave86tg #23789 üzenetére
Azért így mindjárt másképp hangzik. Sajnos sokan, és egyre többen írják, hogy beázik, vagy idővel beázik. Ha majd kitalálják a teljesen csatlakozó mentes házat fizikai gombok nélkül és minden egyéb nyílás nélkül, akkor majd talán lesz ténylegesen megbízható vízállóság, bár a tömítések ott is öregedhetnek.
-
kelly416
veterán
válasz
mave86tg #23786 üzenetére
Nem olyan rejtély az, vízálló. A víztől megállt. Ennyi. Amúgy meg ne csodálkozz, valószínűleg az előírt határon túl kapott Nálad vizet, és két fürdés között sem volt ideje kiszáradni. Tovább rontja a helyzetet, hogy ha strand, akkor medence, ha medence, akkor kezelt víz, ha kezelt víz, akkor a kémiai anyagok lehet, hogy kapcsolatba léptek az ajtók gumijával és kikezdték valahol, vagy csak vízköves lett 4 nap alatt az egyik gumi és beszivárgott mellette a víz. Oda csuktál ötödik nap egy hajszálat, szőrszálat, szöszt, valamit, ami mellett be szivárgott a víz. Ennyike... tudod, mondani szokták, addig jár a korsó a kútra, ameddig meg nem b@sszák a korsóhordó lányt.
-
csmat
senior tag
-
joceszko01
csendes tag
válasz
mave86tg #23706 üzenetére
Lehetséges hogy alkatrészre vár.Nekem is ez volt amikor leadtam.Hiába próbáltam hívni őket,írtam emailt is de nem reagáltak rá.Bementem személyesen a cordonhoz ott megnézte a csaj és akkor mondta hogy alkatrészre vár de azt nem tudta megmondani mikor lesz kész.De rá pár napra jött az SMS hogy elkészült. Így hogy te telekom-on keresztül adtad le nem tudom hogy meg tudják-e mondani személyesen hogy mi a helyzet mert amikor én leadtam akkor kaptam egy papírt amin volt egy szám amivel be tudták azonosítani. Nem tudom ez telekomnál hogy működik.De szerintem ha nem javítanák garanciában akkor már szóltak volna.
-
Kroni1
veterán
válasz
mave86tg #23176 üzenetére
Olvastam, hogy sokaknak ugy életrekelt beázás után, hogy nyitott takarólemezekkel hajszárítóval fújták kellő távolságról a telefont, és az kiszedte a vizet belőle. Illetve valaki volt akinek ez nem jött be, de ő porszívócsőre tett szűkítővel, (pl. gyerek orrszívó is ilyen) ki tudta szivni a csatik felől a vizet és rendbejött neki! Csak saját felelősségre, vigyázz a hajszárítóval nagyon, hisz kárt is tudsz tenni benne ha túl felforrósodik!
-
alientroy
csendes tag
válasz
mave86tg #16707 üzenetére
Remélem tényleg nem befolyásolja. Persze ezért nem fogom víz alá tenni.Várok vele aztán ha a maradék 1 évben lesz valami baja akkor beviszem és ezt is megmutatom nekik. Egyébként rendesen működik sosem fagy le. Nincs is baj azzal hogy ott vannak azok a fiends meg mittudomén milyen fájlok csak mindig törölgetnem kell őket. Most takarítom le a fölösleges programokat. A ccleaner-nél lefuttatom a cleanert majd mindent törlök? Nem szeretném ha letörölné a videókat meg a zenéket képeket. A beállítás ugyan olyan mint a fentebb megadott linken, kivéve hogy a telefon hívásai nincs beállítva.
-
alacka
tag
válasz
mave86tg #16223 üzenetére
Én még annyit tennék hozzá az ugrálós frissített értékekhez, hogy az sem mindegy milyen adapterrel töltöd, mi fut közben a gépeden,
a sok fölös futóalkalmazás leszedésével is csodát lehet muvelni.
Lemeríteni meg lehetoleg ne merítsd le az akksit, mert az élettartamnak nemigazán használ, mintahogy a túl gyors töltések sem. -
BaLee
addikt
válasz
mave86tg #16218 üzenetére
Nem túl megbízható a battery monitor app. Talán a legpontosabb értéket akkor mutatja ha több percig hagyod tölteni és utána bekapcsolod és befrissíted. Mivel ha a képernyő be van kapcsolva és nyomkodod akkor az már meríti a telót és úgy vettem észre ilyenkor kisebb értékeket szokott mutatni mert a töltésből levonódik az amennyit épp fogyaszt a telefon (bekapcsolt kijelzővel nem keveset...).
Ez persze csak saját tapasztalat.
-
kelly416
veterán
válasz
mave86tg #16188 üzenetére
Szerintem van bent ragadt valami pici fémes dolog a jack aljzatba, és néha hülye helyeken érintkezik, vagy valami komolyabb baj lehet, ami a töltésedet is befolyásolhatja. Ilyen esetben ajánlatos nem betojni, mindent lementeni, csinálni egy "gyári adatok visszaállítása" nevű csodatévő varázslást, újra belakni a telefont és kíváncsiskodni nála, hogy minden rendben van-e?! Amennyiben a hiba továbbra is fenn áll,
ebben az esetben nyomja meg a piros gombot és nyugodjék békébenirány a szerviz, mert ez így sehogy sem jó. A jack hiba még csak-csak megoldható valahogy szerintem, de a töltés nem.
Más szemszögből tekintve viszont így sosem lesz túlterhelve az akkud, mert a lassú töltés nem egészségtelen ám, csak a türelmetleneknek, de cserébe oda teszed este telni, reggel leveszed töltőről, és minden rendben. Én március óta ugyanazt a töltőt és ugyanazt a mágneses kábelt használom, soha nem volt bajom vele.Bocs, hogy néha kicsit komolytalanul fogalmaztam, nem Téged akarlak lenézni, csak most ilyen "kissé pillangókergetős" hangulatom van. Bár én is csodálkozom, hogy mitől, mert szívás a mai nap eddig.
-
acsati
aktív tag
válasz
mave86tg #15606 üzenetére
Nekem is Nova van fent és sikerült. Készítettem egy 720*1280 px méretű képet azt ráraktam telóra, aztán a főképernyőn hosszan nyomva, az előugró ablakból a háttérkép menüpontban betallóztam a képet és nekem jó. Meg beállítottam, hogy ne görgesse a hátteret, hanem maradjon fix mindenhol.
-
-
DraXoN
addikt
válasz
mave86tg #13236 üzenetére
mert jelenleg a 108as az utolsó globálisan kiadott frissítés,
most nem rémlik az utolsó 2 frissítés száma, de az utolsó még nem tudjuk, hogy globális frissítés lesz-e, míg az előtte levő csak pár szolgáltatónál jelent meg (nem magyar szolgáltatók, vélhetőleg "helyi" javításokat tartalmazhatott). -
LonGleY
veterán
válasz
mave86tg #13149 üzenetére
A böngészők vannak helyette. A kliensek is böngésző alapúak (már ha van egyáltalán értelmes darab), így nem igazán fognak jelezi új üzenetnél, de legalábbis ezer sebből véreznek. Az IM programok szintén problémásak, mivel csak azokat az üzeneteket kapod meg velük, amit akkor írnak, mikor online vagy.
Én az új Operával nyomom a Facebook-ot. Nincs jelzés, de nem is kell. A felületen folyamatos a chat, nem kell újratöltögetni az oldalt az Ajaxos megvalósítás miatt. Cserébe a gyárilag telepített Facebook kliens teljesen uninstallálható, nem csak tiltható (meg is lepett, hogy a Z1-nél nem égették be). Nincs háttérben szinkronizálás, névjegyekbe beépülés, és ez mind remek így.
-
desmond18x
csendes tag
-
csadi0011
őstag
válasz
mave86tg #12061 üzenetére
Hmm én ilyet nem vettem észre. De sikerült első nap tönkretenni a sarkát
Berepedt az üveg. Erősen nyomogattam tárgyakkal és úgy kezdett letapadni a széle is. Na mondom kipróbálom a minisatuval. Persze óvatosan és a hátlaphoz szivacsot raktam, de egyszer csak reccs. Most pókháló van a sarokban
Csak ennyit tudtam reagálni magamra: -
LonGleY
veterán
válasz
mave86tg #11216 üzenetére
Nem tudom eldönteni, hogy mi a frakk lehet.
De úgy tűnik, nálad ez talán nem is gond. :] Vagy lehet a kistesó felokosította kicsit a T-s telefonod a tudtodon kívül.
Ha külön progi, akkor megtalálod a letöltött alkalmazások lisájában.
Nekem úgy szokott lenni 70%, hogy abban benne van egy óra GPS-es nyomkövetés, egy óra wifizős böngészés és egy kis telefonálás. Reálisnak tűnik.
-
LonGleY
veterán
válasz
mave86tg #11211 üzenetére
Kétlem, hisz ilyen nincs benne. Ez azt jelentené, hogy nálad a proximity szenzor állandóan be van kapcsolva, és amikor elsuhintanál a kijelző fölött, akkor is elsötétülne (de egy T-s ezt nem csinálja). Az akksid nem nagyon bírná mellesleg sokáig...
Nem tudom, milyen tokod van mondjuk. Olyat el tudok képzelni, hogy a tok kapcsolódik a dokkoló részhez és ilyen funkcióval látja el a kütyüt - de arról te is tudnál.
-
LonGleY
veterán
válasz
mave86tg #11203 üzenetére
A gyári romban nincs ilyen! Külön programmal viszont minden további nélkül megvalósítható:
Proximity Screen Off
Awesome On Off
Gravity Screen Off
Smart Screen Off
stb.De szerintem macerás normálisan beállítani őket, és az akksiszívás nem kikerülhető ebben az esetben sem (folyamatos közelségérzékelő meg giro szenzorozás). Több a baj velük, mint amit nyerni lehetne, plusz ott van a zsebben véletlen feloldás. 1-2 zsebhívás után dobtam az egész ötletet a fenébe még a HTC One V-men.
-
cynu
tag
válasz
mave86tg #11068 üzenetére
Hát, akkor azon a másik telón (feltéve, h okos) állítsd be azt a Gmail fiókot, amit a z1c-ben fogsz használni, majd szinkronizáld, majd amikor beállítod azt a fiókot az z1c-ben is, akkor elvileg odavarázsol mindent. De előtte webes felületen ellenőrizd, h vannak-e kapcsolatok a címtárban.
A z3c-hez jár a smartband?
-
cynu
tag
válasz
mave86tg #11063 üzenetére
Olyan normál sim-ről, ami a mérete miatt nem megy bele a z1c-be? Talán, ha méretre vágva betennéd a z1c-be, és importálnád a kapcsolatokat. Vagy rosszul értelmeztem?
Másik: amit én letöltöttem Z3 cuccot, ott szintén hiányzott néhány gyári widget, többek közt a weather is.
-
Jaffa75
őstag
válasz
mave86tg #10986 üzenetére
a VIP-phone-nál tett fel a csaj tavasszal egy fóliát egy telóre. Bement alá a por néhány helyen, de nem pánikolt be, hanem a régi árazógép szalagokból ragasztott össze egy hosszabb csíkot, és simán kiszedegette vele a fólia alól a port...
pedig nyitott ajtónál a Váci út mellett nem beszélhetünk pormentes környezetről
!
-
Metacska
aktív tag
válasz
mave86tg #10976 üzenetére
Én más technikát alkalmazok a fóliák feltételére már évek óta. Fóliából nem érdemes a legolcsóbbat rendelni, mert ezeknek a felülete nagyon hamar karcolódik, így gyakorlatilag zsebben hordva is össze-vissza karistolódik 2-3 hónap alatt, és cserélheted újra.....
Szóval kell egy pormentes környezet, a telefon kijelzőjét alaposan zsírtalanítod és letörlöd, hogy tiszta maszatmentes felületet kapj. Fogod a fólia védőrétegét és lehúzod, a két rövidebbik sarkát szépen a telefon aljához vagy tetejéhez illeszted úgy, hogy egyenes legyen.
Ezt követően egy bankkártyát használva (de lehet az jogsi, személyi bármi) elkezdem ettől a ponttól (ahova felhelyeztem a fólia végét) lassan végig húzni a kártyát, lassan ráengedve a fóliát a kijelzőre, amíg szépen az elejétől a végéig fel nem fekszik. Az eredmény szinte minden esetben buborékmentes felület lesz, elsőre.
Amennyiben marad 1-2 bubi, akkor azt a kártyával, vagy körömmel kituszkolod valamelyik irányba
.
-
Tomtotom
senior tag
válasz
mave86tg #10976 üzenetére
Semmi ördöngösség, a fürdőben párát kell csinálni, az leköti a porszemeket, a hozzá adott kendőkkel megtisztítod az üveget, majd a hozzá adott ragasztó szalagokkal kifeszítve óvatosan ráhelyezed. Van porszem kiszedő csík is a csomagban, ha kell, csak ott visszaszeded egy picit, és simán a szalaggal kiszeded a porszemet. Én már egy tucat fóliát elszúrtam, de ezt a nilkin cuccot elsőre 99%-osra sikerült feltennem. A lényeg, hogy eressz egy kis fórró vizet a kádba, hogy legyen pára, így nem kell tartani a porszemektől. Jobban fel tudtam rakni, mint egy hozzá értő mobilboltos
-
thamasz
senior tag
-
thamasz
senior tag
válasz
mave86tg #8899 üzenetére
Hátsó üveg link:
Viszont erről nem tudok még nyilatkozni hogy milyen, mert nem érkezett még meg.
(Nem nagyon találtam igaz nem is kerestem sokat olcsóbbat, így 2 eur-al drágább mint az első Nillkinem amihez még hátsó fólia is volt)Ha első-hátsó üveg, akkor ott van még a Brando [link] de az 48 USD
(Összesen 23 USD-volt nekem a Nillkin első + a linkben szereplő hátsó üveg)
-
Joezyka
senior tag
válasz
mave86tg #8721 üzenetére
ha esetleg UK-ból szeretnél rendelni: én ezt rendeltem
-
kelly416
veterán
válasz
mave86tg #8718 üzenetére
Mert rossz helyen kerested. A vágólapomon volt.
Na mindegy, akkor beillesztem ide is, hátha úgy könnyebb lesz Neked is.
De cserébe, mert ilyen kis bugyuta voltam (mint szoktam), adok ilyen linket is, ez szerintem nagyon jó vásár, meg adok üveges közvetlen linket is, méghozzá olcsót, kerekített szélűt és olyant is, ahol választhatsz.Bocsi, hogy az előbb lemaradt a link, nem volt szándékos.
-
kelly416
veterán
válasz
mave86tg #8704 üzenetére
Én ilyent vettem, többet is. Nem drága, csak a hangszórónak a trapéza van kivágva, semmi más, 2mm-en belül van a méretpontosság, és kisebb, mint a telefon, nem lóg ki.
Cserébe "éle" van, nincs úgy lekerekítve, mint egy H+ üveg, hanem egy "síma" üveglap. Valamit valamiért.Marbas:
1. Az üveg somán lejön. Én pofára ejtettem az enyémet, megsérült és egy körömmel egy laza mozdulattal úgy pattintottam le, hogy nyoma sem maradt.2. Ha találsz olyan tokot, aminél két külön lyuk van a kamera és a villanó részére, az lenne a legjobb.
3. Igen, mindenképpen megéri frissíteni szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 128Gb Phantom Black SM-S911B/DS
- ELADÓ Xiaomi 14T Pro DS 5G 12GB RAM / 512GB tárhely titánium szürke
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB 6GB RAM Dual (A528) Mobiltelefon
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/256gb - Karc mentes, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512gb - Újszerű, akár beszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 16GB I 512SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- 8 GB GeForce RTX 3050 - garanciával
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest