- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Hirdetés
-
Mobilarena
Sony Xperia Z1 Compact
Új hozzászólás Aktív témák
-
lorcsaba
csendes tag
válasz
BRIKLY #25876 üzenetére
Olyant tudok, hogy z3c kijelzője betört, és nem cserélték a kijelzőt, hanem 76 ezer forint "javítási költség" ellenében "fődarab csere" címszóval kicserélték egy újra. Láttam lefotózva a számlát, volt rajta régi IMEI meg új IMEI, garancia ment tovább... Ami engem érdekel, hogy menyibe vállalják a z1c javítást ( az már csak slusszpoén lenne, ha z3c-re cserélnék), hátha megúszom a esetleges utazás/várakozást a Cordonhoz, na meg a 2500 forint bevizsgálási díjat, ha kiderülne, hogy egy horribilis összegért vállalnák a javítást.
-
kelly416
veterán
válasz
BRIKLY #25811 üzenetére
Igen, én is tartottam a közeli hanyatlástól. Az meg, hogy miért élt ennyit az akkum jó kondiban, lehet, hogy annak köszönhetem, hogy csak 850-es töltővel töltöttem mindig, lehet, hogy semmi köze hozzá. Passz. Én úgy voltam vele, úgyis éjjel eszik, akkor van ideje, minek töltsem gyorsabban és melegítsem feleslegesen.
Most a Flex 2 is jól szerepel, de azért érződik, hogy a nagy kijelző megkéri a magáét még ha P-Oled is, jobban merül, mint a z1c újkorában. Nem baj, egy napot kibír, minden este eszik. Ez van. Még megbírja a nadrágom zsebe, úgyhogy marad, ameddig nem kezd el butaságokat csinálni. -
kelly416
veterán
válasz
BRIKLY #25808 üzenetére
Egyre jobban sajnálom az enyémet, lehet, tényleg kár volt garanciába beküldeni. Másfél éves korában reggel levettem töltőről, telefonáltam minimum napi egy órát, volt kb.: 3 óra kijelzőidőm játékkal (nem, nem RR3, csak Gangsters on the Broadwalk, szókereső, Hill Climb Racing, társai), nettel, állandóan bekapcsolt gps és wifi mellett (no mobilnet, ez tény), fényképeztem, wifi mellett felhőbe tolta a háttérben, elmaradhatatlan messenger meg viber, és mindig 30% felett tettem töltőre, vagy ha keményen volt meló és nem nyomkodtam, akkor 1,5-2 órás kijelzőidőkkel kihúzta a két napot (reggeltől másnap estig) és akkor is megugrotta a 20%-ot általában.
Aztán ugyanúgy mint Te, kaptam a z3c-t amiből lett Infinity 2, A7, majd végül Flex 2, most úgy néz ki, ez marad még jó ideig.
-
oszi666
őstag
válasz
BRIKLY #25808 üzenetére
Először is köszi a válaszokat mindenkinek!
Ez nagyon jól hangzik, de nekem szerintem független a telóm. garancia van rá jövő nyárig (használtan vettem, de xperia careben kiírja a jótállást), de ki tudja, a Sonynál lehet még elfekvőben bontott alkatrész, ott enem biztos, hogy cserélik. Egyenlőre marad, és ha nagyon gáz az állapot, majd visszaviszem. -
Csari93
aktív tag
válasz
BRIKLY #25688 üzenetére
Az elmondottak alapján gondolom fóliát kapunk hozzá. Én is már kinéztem az ebayes rendelendőket, de addig is biztosan lesz rajta fólia, meg lehet hogy benevezek valami tokra helyben, amivel addig kihúzom.
Nekem az futott át a fejemen éjszaka, hogy remélem az elküldött töltőt visszaküldik.Elvileg ma szállítják, de csak holnap kapom meg, mert Győrben vagyok, és haza kértem Tatabányára..
-
glehel
senior tag
válasz
BRIKLY #24912 üzenetére
szerencséd lett.én felraktam egy gyári CE1 5.1.1 -et nyomtam rá egy debloat scriptet, ráraktam a kedvenc xposed moduljaimat meg adawayt, nova launchert használok amióta androidom van,(nagyon szeretem mert jól kategorizálható lapokat tudok benne csinálni) na meg még mepiszkáltam egy kicsit az audiokimenetét egy kis dreamonmusic soundmoddal + 1,2 apróság és tökéletes. gyorsabb mint előtte a 4.4.4. stabil és nagyon jó az akkuideje.(és rengeteg program van rajta
)
-
Nandivagyok
aktív tag
válasz
BRIKLY #24749 üzenetére
A legnagyobb fogyasztó a google (search) app és a háttérben a vele együttműködő location services. A bekapcsolt google now (asszisztens)és az esetlegesen futó location history (a helybeállításoknál ellenőrizheted hogy fut-e a helyelőzmények) a legnagyobb akksigyilkos és sokan nem is tudják hogy utóbbi megy és rögzíti merre járnak. A google app nálam tiltva van és jótékonyan hat az akksira.
Rootolt usereknek a greenify és amplify xposeddel kombinálva a legjobb tipp, én 7 óra kijelzőidőket produkálok így ~2 napos ciklusokban. -
kaciokos
őstag
válasz
BRIKLY #24150 üzenetére
Ott szerintem a telefonnal is lesz valami probléma, ez nagyon kevés, én LP alatt pont most tartok 2:40-es kijelzőidőnél, akku 50%-on, igaz, hogy semmi erőforrásigényeset nem csináltam ma, az elhasznált nafta 28%-át a képernyő vitte el.
(#24156) Quasi_modo - Ez sajnos egy ismert hiba, a kijelző lezárása után még kb. egy másodpercig érzékel.
-
Bambuszpro
tag
válasz
BRIKLY #19136 üzenetére
Nekem előzőleg Huawei p6-om volt. Ott vagy sebesség,akku vagy GPS probléma volt. (Vagy egyszerre mind a három). Napiszinten cserélgettem rajta a ROM-ot mert nem bírtam megmaradni egyiknél sem. Ott (szerintem) elég egyszerű volt a dolog a Sony-hoz képest, nem is nagyon lehetett elszúrni. Konkrétan én is ezért vettem ilyen telót ,hogy ne nagyon kelljen bele mókolni. Mokolásból egyedül a root kell az is a gyári "szemét" letörléséhez.
-
Bozek
nagyúr
válasz
BRIKLY #19183 üzenetére
Módosított kernelt is fel tudsz rakni zárt bootloader-es telefonra elvileg, csak éppen nem fog futni. Régebben úgy kellett root-olni még az Xperia V-t. Szóval nyugodtan idekeverhetjük a CM-et.
Gyári kernel .108-hoz, recovery-ből telepíthető
Update script:
show_progress(0.500000, 0);
package_extract_file("boot.img", "/dev/block/mmcblk0p14");
show_progress(0.100000, 0); -
Bozek
nagyúr
válasz
BRIKLY #19166 üzenetére
A recovery rakta fel a kernelt ravenbp-nek.
(#19161) eriador84: Csak a programokban van elviekben különbség. A németben van érintéses fizetés is, gondolom ilyen nincs a CE-ben. De majd meglátjuk.
(#19162) Csa_ba: Nekem eddig még nem volt olyan program, ami nem tudta volna kezelni. Igaz, először rákérdez, hogy jelöljem ki az SD kártya gyökerét, de onnantól fogva megy. A Solid Explorer párszor elfelejtette (lehet, hogy formáznom kellene a kártyát, mert párszor kiírta, hogy hibás SD, de megjelent róla minden), de most azzal sincs gondom.
-
Bozek
nagyúr
válasz
BRIKLY #19144 üzenetére
Teljesen mindegy, hogy mi volt az előzmény, akkor is úgy helyes a mondat, hogy: "recoveryből ugyebár kernelt nem lehet felrakni zárt bootloader esetén".
Ha valaki esetleg csak a Te hozzászólásod olvassa és nem megy vissza az előzményekre, az úgy gondolhatja, hogy sehogy sem lehet.
(#19145) csrobert1981 és (#19146) Regirck: Az MM-es telefonok hivatalos, magyarországi forgalmazásra szánt készülékek, amiknél a régió a CE3. Arra meg még várni kell egy kicsit, a héten nem nagyon jött ki új régióra a Lollipop.
(#19147) ravebp: Ez felrakta a kernelt is, nincs vele más dolgod.
(#19155) eriador84: Én nem tapasztaltam ezt a hibát. FTF-ből raktad fel az LP-t, teljes gyalulással?
-
Bambuszpro
tag
válasz
BRIKLY #19133 üzenetére
Köszi ,hogy szóltál végül is a hibáiból tanul az ember.Egy kicsit sietve dobtam össze és leírásokat sem tudok még nagyon írni. (nem baj majd azért gyakorlok)Azt tudom ,hogy a 108-as romot csak a rootolás miatt kell felrakni. Csak teljes rendszert szoktam flashelni nehogy kimaradjon belőle valami. De ezentúl akkor így fogom csinálni. Nekem eddig minden tökéletesen megy hiba nélkül.Ennél sokkal mélyebb tapasztalataim nem igazán voltak még, de remélem azért lesz még (jó értelemben).
-
Bambuszpro
tag
-
kelly416
veterán
-
csadi0011
őstag
válasz
BRIKLY #18484 üzenetére
Én nagyon nyugodtan úsztattam a telefont. Majdnem 1 évig bírta. Mindig bő vízzel mostam a telefont, ha nem volt tiszta. Sokszor volt lehetőségem vízben videózni és videóztam is. Tényleg rengetegszer érte víz.Elég megbízhatóan kezelte a vizet. Lehet , hogy az én hibám volt az utolsó vizes alkalom, mikor beázott.
Na mindegy. Igazad van amúgy abban, hogy nagyon sok a beázás, és átgondolandó dolog az úsztatás, de az azért elég durva, hogy a telefon egy funkciójáról le kelljen mondani...
-
csadi0011
őstag
válasz
BRIKLY #18477 üzenetére
Te csak szimplán úgy fogod fel, mint akit nem érdekel a víz alatti fotózás/videózás. Ez egy külön funkciója a készüléknek. Még garanciát is vállalnak rá. Akit érdekel ez a funkció, de nem költ pénzt csak ezért még kamerára is, vagy aki mindig is szeretett volna víz alatt készíteni pár képet, de nem érdekli a telefonminőségnél jobb fotózás, annak ez egy nagyon hasznos funkció, amit ismétlek a gyártó garantál, sőt biztat rá.
-
-
Elementh
aktív tag
válasz
BRIKLY #17275 üzenetére
Eddig elégedett vagyok én is, egy restart nem volt még 2 hónap alatt, pedig kapja rendesen, van,hogy 3x töltöm egy nap.. Végre egy bika vas, ezért vettem. Sokat játszom vele, nem bírja rosszabbul, mint más csúcs telefon, viszont nem péklapát,aminek kifejezetten örülök. Sztem aki most jó telefont akar és nincs 100+ pénze rá csak mondjuk 60,az használtba jól jár ezzel,mert mit is kapsz ennyiért? Én mondjuk előfizuba vettem,55öt megért nekem és remélem ki is tart 2 évet..
-
kelly416
veterán
válasz
BRIKLY #17275 üzenetére
+1
Teljesen elégedett vagyok a telefonnal. Az egyetlen, ami kicsit zavar, az a rossz készülékház/ kijelző arány. Ez régóta az első telefonom, amit nem akarok lecserélni 2 hónap után, lassacskán egy éve megvan.Tudjátok, hogy lehet újra kalibrálni az accelerometert? Elkezdtem temple run-olni és balra húz kicsit.
-
Becksman
őstag
válasz
BRIKLY #17212 üzenetére
Hát akkor remélem áprilisban lesz még a T-nél... És ha nagy szerencsém van 90000ből kijön majd a telefon előfizu hosszítással... Az SP-vel nem lenne túl sok bajom, ha legalább a rom jó lenne... (mert hiába van cm11 az se tökéletes mert a gyárira épül vmilyen szinten az is.)
Bár az SP nem a legjobb készülék, de ár/értékbe anno jó választás volt. Most úgygondolom kicsit többet költök telóra cserébe remélem még a Z1C-vel kihuzok 1.5-2 évet.
Na még egy kérdés:Ugyebár nemrégen láttam, hogy a T-mobil függetlenül adja a készüléket. Magyarán így a bootloader is nyitható?
-
darvinya
titán
válasz
BRIKLY #16842 üzenetére
Én 2 Z-nél szedtem le nemrég.
1-nél a hátlap sarka volt megtörve, de kívülről nem látszott, csak levételnél éreztem valami nem stimmel.
Ráadásul valami gagyi ragasztóval rakták rá, de azt sikerült megmentenem(nem akartak ragasztóra költeni).
Egész művelet a rosszul szerelt ajtó miatt kellett megtenni, hogy helyre rakjam.
2-nál a kijelző felső sarka volt apró szilánkokra törve, igaz itt segítet a fólia, hogy ne essen szét.(#16843) PAtr0n
Örülök, hogy sikerült.
Nekem Ők jöttek be, mert többször valódi minőséget adnak, és írják melyik mi.(#16844) BRIKLY
Biztos olcsó eBay-es, ami nem biztos, hogy 720p.
Lehet sima TFT van benne jobb esetben qHD-s. -
BaLee
addikt
válasz
BRIKLY #16665 üzenetére
Tapasztalatból mondom, hogy ezek semmit sem érnek. Írhatnak rá akár prémiumot akár szuper extra protectiont meg 9H keménységet karcolódnak is meg zsebben a telóval nekimész valaminek már le is pattant az üveg széle...
Nem lehet őket egy lapon említeni az igazi minőségi gyártók üveglapjaival (Brando, Nillkin stb.). És az a baj, hogy sokan ez után ítélkeznek, mert vesz egy ilyen gyengébb üveget ami konkrétan nem sokra való és később nem akar másikat, mert "az üveg szar"...
Ezt most nem rád értem természetesen. -
kelly416
veterán
válasz
BRIKLY #16663 üzenetére
Nem tudom, lehet-e egyszerűbb módja, hogy védd az elejét is. Ezt csak kicsúsztatod a párjából, és ott a kijelző a szemed előtt. Vagy vegyél egy flip-tokot, azt meg csak ki kell nyitni, mégis védi minden oldalról. Bár én abban kevesebbet bíznék, mint a linkelt tokban, azért is inkább azt linkeltem.
Nekem senkim az eladó, még életemben nem vásároltam tőle, nem azért "állok ki" a tok mellett, csak szerintem ez a tok az, ami képes jól megvédeni a telefont ilyen helyzetekben. Vannak még ezek a fajta tokok, ezek is két részből állnak, egy szilikon színes tok, ami a telefont védi, meg egy kemény műanyag, a fekete rész, ami még véd egy keveset, van rajta kitámasztó láb, és kb. ennyi. Az OTTERBOX-ra ilyen hülyeségeket dobál, semmi értelmeset nem láttam köztük. De ezek egyike sem védi a teljes telefont, csak az első bekezdésben ajánlott kettő. -
kelly416
veterán
válasz
BRIKLY #16661 üzenetére
Értelmezésem szerint a tok két részből áll. Egy övre csíptethető, "állandó" hátsó részből, és egy erre rázáródó első részből, tehát gyakorlatilag az egész telefont takarja. Akarom mondani, mert eszembe jutott a szememen keresztül a hirdetés megtekintése után, az előlapot takaró rész csíptethető övre, a hátlapi rész pedig valami kitámasztó szerű dologgal rendelkezik. Második kép.
-
kelly416
veterán
válasz
BRIKLY #16656 üzenetére
Drasztikus igénybevételhez drabális tok?
-
PAtr0n
addikt
válasz
BRIKLY #16656 üzenetére
2 baj van a telefonnal ami az átlagnál több törést előidézi. Az üveg picit kiemelkedik a káva síkjából, ergo maga az üveg a legmagasabb pontja a telefonnak ha letesszük.A másik gond maga az üveg vékonysága. Most cseréltem komplett kijelzőt az enyémben (rácsaptam a csomagtartót), és meg voltam lepődve amikor megjött az új cucc, hogy milyen vékony üvegréteg fedi. Ha jól gondom (bár erre nem találtam specifikációt), vékonyabb mint 0.5mm. Még lehet egy dolog ami szintén rájátszik arra hogy könnyen törjön az üveg, erre is a cserekor jöttem rá, hogy a kijelző központi alátámasztása elég hanyag, tehát a széleken felfekszik, alul-felül elég széles sávban, de a közepén kiindulva a szélek felé (tehát a teljes terjedelem kb. 70%-ban), benyomható valamelyest. Ez éppen elég ahhoz, hogy elég feszültség keletkezzen az üveg szerkezetében ahhoz, hogy reccsenjen.
Megoldás lehet olyan tok használata, ami a széleken az üveg fölé kerekedik, de ez se nyújt maximális védelmet.
-
Nandivagyok
aktív tag
válasz
BRIKLY #16040 üzenetére
A probléma, hogy nem a hátlap, hanem a hátlap keret (a fényes fekete, mert ez két külön darab) kezdett elválni, ahogy néztem egy videó alapján, a kerettel együtt sokkal macerásabb cserélni, ott már kissé szét kell kapni a telefont.
Másrészt szoktam bütykölni dolgokat, de ezt nem merném megcsinálni. -
Nandivagyok
aktív tag
válasz
BRIKLY #16029 üzenetére
Köszönöm neked is a gyors választ!
Valószínű tényleg így a legkisebb a kockázat. Olyankor mi lenne a teendő, ha az általad leírtak alapján 14 napon belül nem elállok a vásárlástól, hanem cseréltetném,(mert a hűségnyilatkozatom megújult, és nem vehetek kedvezménnyel új telefont) de az ügyintéző nem találja mérvadónak a hibát a cseréhez. (Nem látja, nem érdekli a vízállóság, stb.).
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Google Pixel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Androidos tablet topic
- Programozás topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple MacBook
- Milyen autót vegyek?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3147
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3146
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3145
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3141, 95% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3140
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2052
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest