-
Mobilarena
Xperia U - A Kisherceg
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomy007
tag
Sziasztok !
Most készülök venni Sony xperiát.
Két készülék között gondolkodok Xpera Miro(53.990ft) vagy Xperia U(60.900ft).
A sony webshopban most mind2 készülék jó áron kapható.
Tudom hogy a U sokkal jobb a hardware de miro viszont bővíthető, alap dolgokra lenne használva(facebook,gps,telefon,zene,kamera)
Köszi.
-
Shara
tag
ES file explorer-ben hogy kell a /systemet írhatóra tenni? Rootolt a telefon.
-
kelly416
veterán
Hahó!
Tudom, hogy a Skyfall telefonja a T, de feltűnt valakinek is rajtam kívül, hogy M U-val telefonál miután megnézi az első "leleplező" videót a youtube-on?
-
Mircinko
senior tag
válasz
vinacarlos #8893 üzenetére
Van egy jó hírem: Elkészítettem a régi notibarrt is, csak fel kell flashelni. Részletek holnap.
-
xylozit
csendes tag
Sziasztok!
Hőn szeretett telefonomat sikerült "pofára" ejtenem.A kijelző hosszanti irányban végigrepedt, de rendesen érzékel mindent, működik minden funkció amit eddig ellenőriztem.
Kérdésem az lenne: mit lehet vele csinálni? Ha szerízbe viszem tudnak vele mit kezdeni? Hogyan tudják ezt orvosolni, és vajon mennyibe fog ez nekem "fájni"? -
motoflug
őstag
Üdv mindenkinek!
Vásároltam a minap egy ilyen telefont,és lenne egy kérdésem.:
Hogyan tudom beállítani a fénycsíkot,hogy jelezze,ha nem fogadott hívásom van,vagy üzenet stb.?Elnézést,ha már felmerültek sokszor.
-
Mircinko
senior tag
Üdvözlök mindenkit!
Bejelenteném, hogy holnap reggel letőlthetővé fog válni a Mircinko Rom V5.0!
Van egy pár változás, itt a képeken meglehet tekinteni: [link]
Illetve 2 féle egyszerű téma is készül, majd a Romhoz:
Alap téma: [link]
Feltelepíthető téma: [link]Csak a háttér változik, kissé lightosabb lesz
További hibajavítások megtekinthetőek,nemsokára a Változások txt-ben.
-
badrian250
tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy lezárásnál sokszor kettőt villan a kijelző, nem a rendes animált lezárás jelenik meg. Ezzel mit lehet csinálni, vagy mi lassítja be a rendszert?Más: a laptopommal hogy tudok wifi hotspotot csinálni, hogy a telóm is tudja fogni rendesen?
-
-
cynu
tag
Üdv,
MyXperia alkalmazással kapcsolatban:
frankón működik a helymeghatározás (mást nem próbáltam), DE
- a telefon nem tud Deep Sleep állapotba kerülni (legalább is a Deep Sleep Info és a CPU Spy Plus szerint), visszaveszi a magokat 200MHz-re és ennyi.
- hiába van bekapcsolva a bővített készenléti mód és kikapcsolva a kijelző, a WI-FI kapcsolat folyamatos marad.
Ezek miatt nálam a telefon hamarabb lemerült.... így sajnos nem maradhatott...
jah, szombaton suliban lent maradt a büfében a telefonom, és mikor fellépcsőztem a negyedikre, jöttem rá, h nincs meg.... gondolhatjátok.... azt a futást, és akkor még nem is hallottam a MyXperia-ról.... Szerencsém lett, vannak még becsületes emberek...meglett az U....
-
Jimmy66
senior tag
Én is inkább a Mircinko ROM-ot tenném fel!
Sokkal összeszedettebb, mintha elkezdenéd a JB-s appokat felrakni (nekem sem jött minden össze), abban minden megvan. És feltenni is nagyon egyszerű!
És a korábbi kérdésedre. Ezt tedd fel, ezzel tudod a Root-olt telefont "kigyomlálni". Nagy előnye, hogy először csak jegeli amit kitörölsz, ha rosszúl döntöttél, vissza tudod állítani a végleges törlés elött.
-
Shara
tag
Tudom egy írtó hülye kérdés lesz, de hol találom a system/app mappát? És hogy kell abba másolni? JB appokat szeretnék feltenni, amiket korábban Jimmy66 linkelt.
-
Orgi
addikt
El sem hiszem: független készülékemnél sipákol a Companion, hogy elérhető az .54-es szoftver
-
Shara
tag
Sikerült rootolnom a telefonomat és ráadásul az 54-es romot!
Már csak azt nem tudom hogy hogyan törölhetők az alkalmazások root alatt?
-
RobberBaron
tag
válasz
pit stop #8863 üzenetére
Épületen belül van wifis net is, de itt még műholdakat se lát.
Utcán mobilnet+gps-el 12-14 műholdat lát, de nem jön be a pozíció, nem használja őket, csak kézi agps update-el.Nem tudom, hogy GB alatt milyen volt a gps, nem sokáig volt fent nálam, rögtön váltottam ICS-re.
-
babhun
aktív tag
Sziasztok!
Egyik ismerősöm frissítette az ilyen telóját a Sony PC Companion programmal ICS-re és az a probléma, hogy a frissítés után nagyon halk a telefon hangszórója hívás közben, max. hangerőre téve. Járt már így valaki?
-
_ak_
addikt
Sziasztok!
Lehetséges az, h barátnőm U-jára még mindig nincsen ICS? Próbáltam a PCC-vel is, néztem a JAVA-s oldallal, ma reggel az update service progival és az összes azt írja, h a legfrissebb rendszer van rajta.
-
Jon Mathias
senior tag
válasz
huhuhuu... #8862 üzenetére
Nem győzködöm csak kérdeztem mert ha GB alatt se jó akkor más a hiba.
-
pit stop
addikt
válasz
RobberBaron #8859 üzenetére
Épületen belül? Net gondolom nincs
-
huhuhuu...
tag
válasz
Jon Mathias #8861 üzenetére
Értem én , hogy te ragaszkodsz a GB-dhez .Viszont nem biztos , hogy okos dolog főleg a készüléket alig ismerőket arról győzködni , hogy jobb a GB mint az ICS . Neked az jött be , 90-95% meg vígan használja az ICS-t és vissza nem térne GB-re . Vajon miért ?
-
Jon Mathias
senior tag
válasz
RobberBaron #8859 üzenetére
GB alatt sem volt jó?
-
kumpl
aktív tag
Feltettem a telefonomra az ICS-et. Eddig minden rendben van vele. Csak egy picit tűnik lassabbnak. A főképernyőn való jobbra-balra húzkodás a gyári téma (mozgó háttérkép) eseté egy kicsit döcögős, de sima háttérképpel nincs ez a jelenség. Az aksit jobban meríti, bár nem sokkal szerintem. Eddig még nem bántam meg.
Ha rootolni szeretném a telefont, akkor melyik módszerrel kell (1. hozzászólásban a 2 mód közül melyik kell nekem az 54-es rom hoz való, vagy a másik?) Elvileg 6.1.1.C.1.10-es szoftver van rajta -
RobberBaron
tag
válasz
Jon Mathias #8839 üzenetére
Nekem nem egészen ez a gondom, kézi update nélkül a gps soha nem kezd el működni, akár fél napig is bekapcsolva hagyhatom, az ég világon semmit nem talál...
-
jófejsrác
senior tag
válasz
Bogyi007 #8852 üzenetére
Nekem T-mobilos és szerintem rájöttem mi a gond. Én a viberre bírtam vissza vezetni a dolgot. Pár napja ugye volt vele gond és szerintem valahogyan "beragadt" az alkalmazás és szívta az aksit. Leszedtem újra tettem és azóta jónak tűnik. Persze csak holnap ilyenkor tudok biztosat mondani
-
Bogyi007
veterán
válasz
Jon Mathias #8855 üzenetére
Eddig az ICS-vel sem volt. De a kérdés nem csak a gyári romokra vonatkozott.
-
Bogyi007
veterán
Vodásak vagytok esetleg? Nekem is ma kezdett el irtózatosan gyorsan merülni a teló (gyári legutolsó vodás updates) és valami nagyon nem kerek. Egyrészt melegszik az aksi valamint sima edge hálózatos mobillnetezés közbern 15-20 perc alatt merült kb 25%-ot.
Ez nagyon nem bejövős. Launcherből az újféle van két oldalra redukálva a googler mindenféler szutykai és a facebook is le van tíltva.
Rakjam újra a gyári ICS romot vagy mit tegyek? Gondolom más romot nem nagyon tudok feltenni mivel a Rooting Statusnál nálam a Bootloader unlock allowed: No állapotban van
-
mapali
csendes tag
Mivel tudok a system/app mappába másolni?
-
motoflug
őstag
Üdv!
Xperia U(használt,független,garis) vásárlás előtt van valami amit érdemes megtekinteni,és még nincs leírva az 1.HSZ-ben?
A *#*#7378423#*#* -ból kiderül,ha utólag lett függetlenítve,igaz?
Köszi előre is! -
execute93
őstag
Köszi a válaszokat. Azóta ki van kapcsolva. Most egy 10mp-re bekapcsoltam, a képernyőbe full belefolyt.
Alkoholfürdést megpróbálom! Köszi még egyszer mindenkinek! -
zsozso-76
csendes tag
Üdv ! Ha valakit érdekel van egy Új 0 perces Xperia U eladó. T-Mobile-os. Nekem Telenoros (ilyen ugye nincs) vagy független kellene. Megtalálható a hirdetéseim között.
-
execute93
őstag
Sziasztok.
Véletlen megáztattam a telefont egy kis olajban.. Rendesen megfürdött a telefon benne.
Voda garis. Ilyenkor mit csinálnak, vagy mit nem csinálnak vele? -
jófejsrác
senior tag
Ket napja brutalisan merul a telo. Raneztem az energiagazdalkodasra es "mediakiszolgalo" vagy micsoda 20% ot eszik. Ez pontosan mit takar?
-
Jon Mathias
senior tag
válasz
RobberBaron #8838 üzenetére
igen nállam is gb alatt. nekem ugyan keres de min 5p kell mire rááll. a napokban teszteltem J-t ott hibátlan gyorsan befogja.
-
RobberBaron
tag
Nagyon nem akar menni a gps-em (ICS + 6.1.1.C.1.0)
Csak akkor jön be nagy nehezen, ha a GPS Test progiban kézzel csinálok egy Update AGPS-t, ilyenkor fél perc - pár percen belül elkezd működni. A gps.conf átírása semmit sem segített.
Ez másnál is így van? -
molfer98
csendes tag
Sziasztok tudnátok mondani tippeket hogy hogyan tudnám növelni a hangerőt?
-
frici90
tag
válasz
huhuhuu... #8833 üzenetére
Semmi nem lett rátelepítve a viber és a facebook messengeren kívül
-
LantosBerry8
senior tag
Tegnap már kérdeztem, csak senki nem reagált... Valaki tudna ajánlani androidra file daraboló programot?
-
youngboy
senior tag
válasz
Arthuro_Adam #8826 üzenetére
Eléggé közel kell tartani az archoz az érzékelőt. Ez nem annyira jó. Viszont nekem úgy tűnik, hogy az ICS-vel jobb lett.
-
L.L.
senior tag
Megjött a Viber frissítés, Xperia hiba javítva.
-
frici90
tag
Hali. Nővérem vett egy xperia u-t. Olyan gond van vele hogy fogja magát és olyan szinten elkezd akadozni hogy semmit sem lehet vele csinálni. Egy idő után jó lesz, de később megint elkezdi. Restart után is. Legújabb t-mobile-os szoftver van rajta. Valakinek van valami ötlete hogy mi lehet a baja? Előre is köszi.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
Arthuro_Adam #8826 üzenetére
ICS alatt többen is panaszkodtak. Sokaknak csak az ICS hozta elő a gondot.
Nehéz kérdés, nekem sem GB, sem ICS alatt nincs ilyen gond. Ha néha nem reagál, akkor szerintem szoftver hiba, de ha egyáltalánm nem jó, akkor maga az érzékelő a ludas.
-
Arthuro_Adam
őstag
válasz
dzsobacsi77 #8824 üzenetére
Köszi, azt hittem, hogy az ICS megoldás lesz a problémára.
Másnak ilyen probléma? Szoftveres vagy hardveres lehet a hiba?
-
dzsobacsi77
csendes tag
válasz
Arthuro_Adam #8812 üzenetére
Van rá ICS, igen. Letöltöd a Sony PC Companion-t (vagy hogy hívják), elindítod, rádugod a telót a gépre, akkor keresgél kicsit, és már ajánlja is fel a frissítést.
Nálunk a feleségemnek van ilyen telefonja. Ő is panaszkodik, hogy nem jó a közelségérzékelő, és hívás közben van hogy véletlenül leteszi, kihangosítja stb. Azt tanácsoltam neki, hogy tartsa közelebb az arcához, de úgy látszik, ez önmagában kevés. Én is vevő lennék bármilyen megoldásra ezzel kapcsolatban.
-
Jimmy66
senior tag
Root! Rom:6.1.1.B.1.10
Letöltöd ezt a file-t. Kibontod a számítógépedre.
(Csak a RunMe érdekel majd bennünket)A telefonon beállítod az USB-hibakeresés-t. (Beállítások - Fejlesztői lehetőségek - USB-hibakeresés /pipa/)
Bekapcsolt állapotban csatlakoztatod a telefont a számítógéphez.
A RunMe file-t elindítod. Felugrik egy ablak.
Nyomsz egy 1-est, majd Enter.
Dolgozik... Közben ránézel a telefonra.
Mikkor ezt látod... (lehet, hogy közben felugrik egy ablak, azt okézd le)
...megnyomod a Visszaállítás-t.
A telefon magától újraindul és készen van a Rootolás. Az alkalmazások között ott találod a SuperSu-t.
-
nbukta77
addikt
javitottak mar a vibert? tud vki vmit?
na az fasza.
-
Mircinko
senior tag
válasz
vinacarlos #8813 üzenetére
Rapidshare-n nincs rom. Onnan törölve van.
Dropoxon a linkje található, ami a MEGÁRA vezet, itt található maga a rom. [link]<-- V4.0 -
Dronte
aktív tag
Hali!
Hívás közben sokszor búg a teló nálam, amit a másik oldalon is hallanak és nagyon zavaró. Ezzel lehet valamit kezdeni, vagy volt vkinek ilyen problémája? (egyébként ha töltőn van még jóval hangosabban búg)Másik problémám, hogy mikor valaki hív és felveszem, akkor néha 1 másodpercre újraindul a csengőhang (amikor már kb a fülemhez teszem), na most ez 2 okból is idegesítő: az egyik hogy lassan reagál, a másik hogy beleordít a fülembe a csengőhang
-
vinacarlos
tag
Mircinko féle V4.0 hannan tölthető? A mega csak homokozik, rapdishare lehalt, dropboxon nem találom.
-
Arthuro_Adam
őstag
Sziasztok!
T-Mobile-os a telefonom, még nincs rajta ICS (kijött már? a telefon nem találja), és nem működik a közelségérzékelő.
Erre valami használható megoldás?
Köszi.
-
Shara
tag
Jaj én is úgy rootolnám a telómat, de félek belekezdeni! Még sose csináltam!
Mircinko: nagyon tetszik a romod, a Jb-és témák nagyon tutik!
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az új Xperia család legkisebb tagja a 3,5 hüvelykes kijelzővel szerelt U, mely úgy néz ki, mint nagyobb testvérei. Kellemes.
- Xiaomi 14T Pro 16/512 1év garanciával, Független!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 Pro 256GB Független Karcmentes/2028.04.28.gar./Akku 100%/p4248
- IPhone 8 Plus 64GB gyári független megkímélt új akku
- iPhone XS Max 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4245
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Samsung Galaxy A55 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest