-
Mobilarena
Xperia U - A Kisherceg
Új hozzászólás Aktív témák
-
tatraitamas
csendes tag
Sziasztok!
Frissíteni szeretne a telóm. Már ICS van rajta, de most kijött valami frissítés.
Véleményetek róla?
A telóm ROOTolt.
Erre is úgy kell frissíteni, hogy mindent alapra vissza kell állítani?köszi
-
törölt tag
Flashtool használatával feltehető olyan készülékre is az ICS, amire még nincs hivatalosan SI szám alapján frissítés.
1. Letöltöd a flashtool-t.
2. Letöltöd a kívánt ROM-ot: [Link]
3. Bemásolod a ROM-ot a flashtool telepítési mappájában lévő firmwares könyvtárba. c:\Flashtool\firmwares
4. Telepíted a telefon drivereit a következő program segítségével: c:\Flashtool\drivers\Flashtool-drivers.exe
5. Elindítod a flashtool-t.
6. Rákattintasz az első ikonra (villám), majd itt kiválasztod a ROM-ot és rákattintasz az OK gombra.
7. A telefon csatlakoztatásának módját írja a flashtool, majd ha végzett be kell kapcsolni a telefont.Azt szeretném kérdezni hogy hogy állok neki a dolognak? Gyári beállításra rakom a telefont? Leformázom az egész belső tárat?
-
tibee77
őstag
Upsz elcsesztem, bocsi!
-
tibee77
őstag
Igen van [link]
Root+Root explorer (vagy TC)+CWM szükséges hozzá. -
jozs6200ax
aktív tag
válasz
jozs6200ax #7185 üzenetére
Megoldva ,csak gyorsabban kellett reagálni ezért nem vette be
-
jozs6200ax
aktív tag
Rootnál meg akadtam kérhetnék egy kis segítséget ? "6. A telefon képernyőjén meg kell nyomni a visszaállítás gombot az ott megjelenő ablakban. Meg kell várni amíg a telefon újraindul és bejelentkezik." Visszaállítás gombot? nem értem
-
L.L.
senior tag
válasz
#38464487 #7181 üzenetére
Azért valamit tudsz tenni. Az Illumination Bar Notification appban a "Set Theme Color" menüpont alatt a csúszkákat alacsonyan tartva, és így elmentve az általad kreált színt, kis fényerőt kapsz, sőt akár le is kapcsolhatod. Persze "pl. fénykép nézésnél" ezzel sem tudod állítani a fényerőt.
-
törölt tag
Sziasztok!
Anélkül,hogy bele piszkálnék a telefonba lehet állítani alul a világító sáv fény erejét?
-
tibee77
őstag
Én azt hittem, hogy ez a Bravia szoftveres dolog. Jimmy amúgy láttam ezt a videót, de semmi nagy eltérést nem láttam a 3 telefon között.Plusz az hogy cseh nyelven (vagy isten tudja milyen) gagyarászik a csávó az kicsit megnehezíti a dolgot.
-
L.L.
senior tag
1 órán belül feltöltöm a magyar 6.1.1.C.1.0-ás T-s romot, hátha valakit érdekel, és fel akarja tenni.
-
törölt tag
Akit érdekel xperia z háttere.
-
tibee77
őstag
Én arra várok, hogy a legújabb CM fusson a U-n!
-
bandee0817
tag
üdv píípülz
valaki találkozott olyannal, hogy angry birds star wars pause-nál kilép???
-
batt
aktív tag
Gyerekek ez az új T.mob-os frissítés 6.1.1.c.1.0 nagyon jó lett van még egy kis nyüg vele bug de összességében nagyon jó! Nincs lag és erezhetően simábban fútt a rendszer!
Ilyenek kellet volna lennie alapból! Végre újra elővehetem a dead triggert!
-
consono
nagyúr
Haladgatnak a JellyBenannel
-
törölt tag
És igen, amire még nagyon vártam!
Tölthető az Xperia Z wallpaper!!
[link] -
törölt tag
-
törölt tag
Esetleg tudnátok adni még linket a legújabb Flash Playerhez?
-
darvinya
titán
válasz
#13110016 #7139 üzenetére
ICS alatt, ha névjegyeket a teloba mented és nem a gmail fiókra, azt nem tudod szinkronizálni.
Menteni lehet vcf-be.
Kapcsolat app-menü gomb-biztonsági mentés-belső tárolóra.
Ekkor létrehoz belső(SD) tárolón system/PIM mappába a vcf-et.
Utána töröld ki a névjegyeket a Kapcsolat app-ból.
Ha meg van akkor importáld a vcf-et, de figyelj oda, hogy gmail címedre mentsed.
Utána szink gmail fiókot és kész. -
BossBoss
őstag
Hi! Egy ismerősöm ügyesen bevágta a kijelzőjét. Szerencsére az lcd működik, így csak a plexi pókhálós. Járt már így valaki?! Mit lehet tenni? Javítják valahol? Sajna a gyári gari erre nem terjed ki.
-
törölt tag
Valaki tudja, hogy lehet az összes névjegyet lementeni a gépre vcf formátumba, hogy azt tudjam importálni a gmail fiókommal?
Azért kellene, mert valamiért nem szinkronizálja a gmaillel a számokat...:S
Egy gyári visszaállítás megoldhatja? -
Jocoo92
csendes tag
Sziasztok!
Az xperia U telomon van flasplayer, tudok is nézni néhány videomegosztós oldalt, pl sportmotor.hu , indavideo stb.
De most találkoztam először egy videó megnyitása folyama alatt hogy a videót csak flashplayerben lehet megtekinteni?
Ilyenkor mi a teendő?
Rámegyek az automatikusan amit felajánl hogy a videó megtekintéséhez kattintson "ide".
De utána sem indítja el a videót.
Köszi a segítségeteket előre is! -
ronda
aktív tag
válasz
darvinya #7127 üzenetére
Nem akarok itt offolni -pláne hogy nem is járok ide- de a főnököd telefonja alapján ne vonj le messze menő következtetéseket az iOS-ről, mert azzal a konkrét készülékkel valami nagyon nincs rendben. Mondom ezt úgy, hogy tőlem igazán távol áll hogy védjem ezt vagy azt a rendszert..
-
csacsi67
addikt
válasz
huhuhuu... #7132 üzenetére
Igy van ki melyiket szereti jobban .Te mondtad ki az igazat.
-
csacsi67
addikt
-
törölt tag
Egyébként az miért van, hogy bármilyen tesztet olvasok, azokon a telefonokon amin már ICS van, a fönti állapotjelző sávban az akksi és az óra kék színű, meg az ikonok is másfajták, ami elvileg alap ICS style.
Nekünk miért nem olyanok? -
darvinya
titán
válasz
csacsi67 #7124 üzenetére
Az jó.
De itt az ellen példa.
Főnököm most vett 3 hónapja i4S-t és épp tegnap panaszkodott, hogy nem bír ki 4 órát.
Mindenfelé töltőre teszi, pedig Ő semmit nem csinált vele.Na mondom ránézek mi a gond.
Hát a bammeg akkora lagok voltak, hogy rossz volt nézni.
Email kliens 3 perc mire betöltött.Javaslat indítsa újra.
Na ez után fogad a hasfogos fetrengéses röhögés.
10 percbe telt mire felállt.Ja nincs rá telepítve semmi.
Ennyit iOS-ről.
-
Jon Mathias
senior tag
Az U-t könnyű megvenni eladni már nehezebb
csak sokak írtátok mennyiért vettétek..
-
youngboy
senior tag
válasz
godzsy2 #7115 üzenetére
Amennyire én tudom a megjelenítésnek iOS-n magasabb prioritása van más folyamatokkal szemben, míg androidnál nem így van. Ezen hivatott elvileg javítni a Project Butter JB-n.
Továbbá iOS nincs annyira széttöredezve, ezáltal könnyebb az alkalmazásokat optimalizálni és talán jobban is szűrik őket mint a Play-n. A nem hivatalos forrásból származó (mókolt) appokról nem is beszélve.
Ennek ellenére nem vennék iPhone-t. Sok minden nem tetszik, amit most nem sorolok. -
ronda
aktív tag
Off:
csak mert pont erről van szó...Droidról jöttem iOS-re. Eleinte menekültem volna vissza, pedig szinte az első naptól jailbreakelt volt. Most JB nélkül van kb 3 hete. Nem tökéletes ez sem, sőt vannak idegesítő dolgok, de lassan meg lehet szokni. Most már inkább mennék is meg nem is (folyamatosan figyelem a droid felhozatalt, de nincs igazán olyan, amire egyből rávágnám: ez kell!). Azért a szifonban nem rossz, hogy nem kell újraindítgatni, nem laggol még akkor sem ha csak 5 (!) mega szabad ram van.
-
törölt tag
válasz
FoLey-v #7116 üzenetére
Na igen. Sony Xperia Z, az valami gyönyörű lett.
Szerintem messze a legszebb telefon. És, hogy telejsen víz, és ütésálló... hihetetlen.
Már kérdés, hogy nekem nem kéne, mert nem tudnám használni, nagy lenne.
U-t már bánom kicsit, mert mostmár valahogy kicsinek érzem a kijelzőt, de 2-3 hónap és lecserélem, valami 4, 4,3as telefonra. -
godzsy2
senior tag
Haverom most vett egy iPhone 4S-t 100ronygért.
Kölcsönkértem nyomkodásra és meglepődve tapasztaltam, hogy az a telefon ugyanolyan nagy külsőre, mint az Xperia U. Minimálisan lóg ki, mondhatni csak a borítás. A kijelzője sem nagyobb, max. egy árnyalattal... mégsem érem el a hüvelyujjammal minden sarkát, míg az U-nak igen. Így nem minden funkciót lehet egy kézzel megoldani. Érdekes.
Az iOS azért jobban van optimalizálva rá, meg ugye a hardver is erősebb, röccenésnek, döcögésnek nyomát sem tapasztaltam, jó a cucc, az tény. Ugyanúgy, ahogy az iMac egerénél nincs jobb egér, ebben sincs visszagomb. Nekem, mint gyakorlott Windows használó nagyon szokatlan, nem is értem miért ezt a vonalat képviseli az Apple. Nekem fura, hogy mindent menüből kell megoldani. Egy MacBookon is hosszú percek teltek el, mire rájöttem hogyan kell a desktop hátterét megváltoztatni.
iPhonenál is fura, hogy csak egy középső Home gomb van. Mennyivel egyszerűbb az Android elgondolása. Jó cucc az iOS, de Jailbreak nélkül nekem egy fabatkát nem ér, olyan alapfunkciók vannak csak benne, mint egy mezei 3210-esben.
Mindent az Appstoreból kell beszerezni hozzá, persze nem ingyér'. Kéne, mert jónak néz ki, de nem ilyen horribilis áron és csakis jailbreakelt szoftverrel. De valahogy a Sony Xperia Z mégis jobban tetszik.
-
ronda
aktív tag
Sziasztok! Kollégám xperia U-ja megmakacsolta magát. Egyszer csak kikapcsolva találta, pedig az utolsó töltés óta nem merülhetett le és azóta (tegnap) nem tud életet lehelni bele. A készülék nincs két hetes, semmi nincs rátelepítve. A töltőt bedugva van mikor csak akkor világít a töltésjelző, ha előtte megnyomja a bekapcs gombot. Ilyenkor az első egy-két alkalommal megjelent a kijelzőn a Sony felirat, de aztán ismét elaludt a led a kijelzővel együtt. Most már ezt sem csinálja. Csak a LED világít, de az sem mindig. Próbáltunk mindenféle billentyű kombinációt, de semmi. Még garis a cucc, de ha van valami trükk, akkor megpróbálnánk mielőtt visszaviszi.
-
-
MrSealRD
veterán
A mai nap volt első éles napja az új T-s frissítésnek( ez a C változat). Ahhoz képest, hogy kapott ma rendesen elég jól bírta az akku.
Feltettem az 5-ös launcher-t is.
Összességében gyorsabb az egész telefon, a memóriakezelés is jobb lett...170-180MB szabad.
Szerintem ez most forrta ki magát rendesen... -
air
nagyúr
válasz
Ferrari150 #7103 üzenetére
Nem.
-
Ferrari150
csendes tag
Független és a Flashtool-os megoldás nem jár garancia vesztéssel?
-
air
nagyúr
válasz
tibee77 #7098 üzenetére
Ne bántsátok szegény újoncot! Még csak most bújt ki a mama erszényéből. Nem látott még szakmai fórumot. Jó hogy a betűket eltalálja a billentyűzeten.
(#7099) Ferrari150
Elképzelhető, hogy van olyan SI számú készülék, ami valóban nem kapta még meg az ICS frissítést. A napokban írta itt a fórumon valaki, hogy az ő készülékére sincs még kint. Ebben az esetben igaz, hogy a jelenleg rajta lévő 2.3.7-es a legfrissebb. De ha így is van, akkor is van megoldás a problémádra. Az 1. hozzászólásban megtalálsz minden szükséges információt. -
tibee77
őstag
Ha elolvasod az első hozzászólást ott láthatod, hogy PCC és SUS mellett van még Flashtools is amivel feltehetsz másik ROM-ot (szoftvert).
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az új Xperia család legkisebb tagja a 3,5 hüvelykes kijelzővel szerelt U, mely úgy néz ki, mint nagyobb testvérei. Kellemes.
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 11
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Milyen processzort vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- További aktív témák...
- Xiaomi 14T Pro 16/512 1év garanciával, Független!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 Pro 256GB Független Karcmentes/2028.04.28.gar./Akku 100%/p4248
- IPhone 8 Plus 64GB gyári független megkímélt új akku
- iPhone XS Max 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4245
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest