- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Sony WH-1000XM6 - hajtás, pajtás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Egy hét múlva érkezik a Huawei kamerabajnoka
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
ferrari1
őstag
válasz
darvinya #2497 üzenetére
Az az igazság, hogy teljesen mindegy mekkorából, mindig rossz lesz a minősége. Kivághatja akár full HD méretűből is! Sajnos ezt én is tapasztaltam ugyanúgy, mint az egyedi beállított csengőhang elállítódást. Akkor, mikor én is megkérdeztem mitől van, senki nem hitte el
Azóta több típusnál és felhasználónál is jelentkezett a probléma készüléktől függetlenül.
-
-
kasaf1
tag
Köszönöm szépen a választ!
Ha már itt vagyok megkérdezném, mint SXS tulaj, hogy érdemes-e lecserélni egy T-re a telefonom? Tudom, hogy igen buta kérdés, de nektek van leginkább tapasztalatotok, hogy a fizikai különbségektől eltekintve, van- e akkora hozzáadott értéke a T-nek, hogy érdemes legyen pluszban kicsapnom 30-40e Ft-ot. -
kasaf1
tag
Sziasztok,
Rákerestem a felbontásra, de nem találtam választ a kérdésemre, ezért mégis felteszem, hátha tudtok segíteni.
A T képernyője a virtuális gombokat "levéve" fizikailag hány pixelből áll? 1280*720 helyett mondjuk akármennyi*720? Vagy esetleg ez mindegy, mert az 1280-hoz hozzádobták a lenti sávot, és így nettóban értendő?
Előre is köszi a segítséget, -
KaoszTom
aktív tag
Szóval nektek is pixeles lesz a kép hívásnál amit egy kontakthoz adtok hozzá? (mindegy mekkora méretű)
Google-el nem szinkronizálom a kontaktokat, szóval nem az a baj. -
Badboys
őstag
Nekem Samsung C10 32 Gb s van amint betettem rögtön fölismerte,de nem csak ez a tavalyi 4-5 telefon szépen kezelte. Ahogy kivetten egyikből minden hercehurca nélkül tettem a másikba sosem volt nyavajgás vagy hiba. Az viszont nagyon igaz,hogy vannak telefonok amelyek finnyásak a kártyákra és nem fogad el mindent a fent említett esetben is valószínű,hogy ez van.
-
Gabó75
senior tag
-
.bruszli.
senior tag
válasz
darvinya #2479 üzenetére
A következő tesztekhez előtte formázni kell ( ez a progi full teleírja és vissza is olvassa az egész tárterületet ) úgy meg ugyan ezeket az eredményeket hozza,max 0.1-0.2 eltérést hoz a többszöri teszt is...nyilván próbáltam már azt is. Eddig semmi negatív visszajelzés nem jött,szóval olyan rosszak csak nem lehetnek.
De ettől függetlenül ha megindoklod,hogy miért gyorsabb a 4 mint a 10,én simán elhiszem.
Még valami...nem biztos,hogy teljes mértékben fedi a valóságot,az hogy mi van egy kártyára ráirva. Találkoztam már nem egy c2-c4 feliratú kártyával,amik 8-10 MByte/s sebességgel hasítottak,meg találkoztam gagyi c10 feliratú kártyákkal is,amik 3-4 MByte/s sebességgel vánszorogtak...így én inkább annak hiszek,amit a tesztek és a gyakorlati tapasztalat mutat a telefonban,tabletben,USB-s olvasóban.
-
-
darvinya
titán
válasz
.bruszli. #2474 üzenetére
Én csak gépen találkoztam C10-essel, amit a haver hozott, hogy arra másolja át 2Gb-s filmet.
1 óráig tartott, míg a C4-esemre(ami 2009. óta van használva) 5 perc volt.
Akkor melyik volt a lassú?
Ekkor döntöttem, hogy csak C6-ost fogok venni a NeoV-hez.És még a android is C6-ost javasol a rendszeréhez.
Biztos trim-elted a C10-est.
-
.bruszli.
senior tag
válasz
darvinya #2473 üzenetére
Akkor leírom újra a tapasztalataimat. Most is c10 kártyát használok és kifogástalanul működik...biztos csak szerencsém van.
Mint előtte más telefonokban is a c10 kártyáimnál,amiket használtam. A c10 A-Data viszont az Xperia T-ben nem ment,lehet ha c4 lett volna sem ment volna...de nem ez volt a lényeg.
Alap használat közben semmi lényeges sebességbeli különbséget nem tapasztaltam,viszont fájlok mozgatásakor egyértelműen gyorsabb a c10,mint a c4...szóval olyat leírni,hogy : "Pedig lassabb" - hát nem igazán helytálló. A hozott leírásodból / példádból sem ez jön le,hanem hogy nem garantált a folyamatos minimum 10 MByte/s sebesség,mint a kisebb besorolású kártyáknál...de ez nem azt jelenti,hogy összességében lassabb lenne. -
darvinya
titán
válasz
.bruszli. #2472 üzenetére
Akkor idézem:
Speed Classes 2, 4, and 6 assert that the card supports the respective number of megabytes per second as a minimum sustained write speed for a card in a fragmented state. Class 10 asserts that the card supports 10 MB/s as a minimum non-fragmented sequential write speed.[41] By comparison, the older "×" rating measured maximum speed under ideal conditions, and was vague as to whether this was read speed or write speed. -
.bruszli.
senior tag
-
Orlin
addikt
Azért dühítő ,hogy a 2 éves telóm kezeli a Class 10-et a T meg bénázik vele
Akkor most vegyek 6-ot??
Nincs más megoldás?Érdemes várni,hogy esetleg másik szoftverrel majd kezeli?
Köszi! -
Pant3n
csendes tag
Hali!
Új vagyok itt a fórumon, de olvasgatom már jóideje.
Két dologhoz szolnék hozzá:
1. Vásárlás. - Biztos érdekel sokakat a szigetországi telefon(utánad vágják csak vigyed) vásárlás.-
Pénteken vettem egy eme csodás készüléket.
Itt (anglia) a telefonvásárlás egyszerű dolog.
Bementünk a THREE-be mondtuk mi a nyomorunk, és már az asztalnál is ültünk és töltöttük ki a "papirokat"
mármint diktáltuk amit kérdezett a fiatalember.
Kellet egy Debit vagy Credit kártya és egy azonosító, azaz személyi vagy útlevél.
Leellenőrízték a kártyámat, azaz "befizettem" egy fontot, amit utána érmében visszaadott a srác, azaz lecsekkolta a bankkártyámat. , aztán lemásolta a fényképes azonosító kártyámat, Aláírtam két vagy három helyen. Befizettem az upfront cost-ot (kb kaució) és már vihettem is.
A barátnőm egy Galaxy SIII-assal én pedig ezzel a csodás Xperia T-vel lettem boldogabb.
A 24 hónapos előfizetésembe korlátlan internet, min 2 és max 12Mbps között változó, 5000 sms, 300 perc hálozaton belüli és további 500 perc másik mobilhálózatba irányuló hívás.
Szerintem ez teljesen korrekt telefononként 24 (Ez az összeg itt a minimálbéres napidijad fele) illetve 26 fontért havonta.
A töltögetősre is rátöltöttünk simán ennyit havonta.
A többi szolgáltatónál nem tudom, hogy működik.2. Technikai segitségkérés:
Miért nem találok épp-kéz láb megoldást a rootolásra vagy csak én rontok el valamit?
Vagy milyen lehetőségek vannak rootolásra, mert olvastam, hogy régebben (pár hónapja) még nem volt opció. -
.bruszli.
senior tag
válasz
darvinya #2458 üzenetére
Nekem meg pont az A-Data c10 kártyákkal gyűlt meg a bajom a T-ben. Mélyformáztam a kártyákat,plusz a telefont is visszaállítottam gyárira,és úgy se kezelte. Gépen,tabletben meg másik telóban meg ment,és a T is kezel más kártyákat...csak valami miatt azzal nem működött rendesen.
Most másikat használok benne,és megy azóta is gond nélkül. -
Orlin
addikt
válasz
darvinya #2460 üzenetére
Class 10.
Van hozzá usb csatlakozó azzal megy ott tudok hozzá adni is formázni is...
De T-én keresztül már nem látom ha rákötöm a gépre.
Samsung Wave-ben viszont látom a kártyát ,tudom formázni stb...
Más microSD kártyát meg tudok a Sony-ban kezelni...
Ergo sem a telefonban nincs hiba sem a kártyában!
Ezért nem értem mi lehet...Próbáltam Wave-ben formázni a kártyát és utána be Sony-ba.Úgy is azt írja amit említettem.
-
KaoszTom
aktív tag
Az miért van, hogy akármilyen felbontású képet teszek be egy kontakthoz, hívásnál homályos, pixeles lesz a kép. Az tetszik, hogy kiteszi teljes képernyőre, de nagyon csúnyán. Nektek is ilyen? Van erre valami megoldás?
-
fkrinya
tag
Hali!
Leírom a történetemet a meghiúsult telefonvásárlásomról a T-nél és kíváncsi vagyok, hogy van-e ötlete valakinek
A következő történt. Nem tudták teljesíteni a rendelést, mert új előfizetőként rendeltem a telefon ugyan azzal a díjcsomaggal amiben akkor voltam, amihez kellett a diákig. viszont két előfizetéshez egy azonosító nem játszik, szóval törölték a megrendelésem. Azóta már a honvédségi flottában vagyok és a meglévő hűségem szeptemberig tart amivel leghamarabb júniusban tudok készüléket vásárolni.
Szerettem volna neten rendelni részletre, de azt mondták, hogy ezt vagy júniusban tudom megtenni, vagy megrendelem dominóban, viszont arra nincs részlefizetési lehetőség és drágább is.
Szóval most maradtam a döglődő defy-vel és próbálok kiskaput találni amivel meg tudnám rendelni a T-t...
Ötlet? -
saintex72
aktív tag
Nem szeretném még egyszer leírni, már panaszkodtam egyszer. Röviden: eltűnt, lejárt, reklamáltam, újat küldött, megkaptam.
A hátlap a lényeg szerintem. Jó áron van. -
saintex72
aktív tag
Nekem is megjött három hónap után a nilkin tok. Írtam a kis kínainak és elküldte újból. Nagyon rendes volt. Az ebayen a gyári hátlap 21 dollár mind a három színben, úgyhogy már a kapás sem érdekel. Lehet nemsokára fehér lesz a telóm.
-
Orlin
addikt
Telefonokkal támad fel a Sony
-
VIBO
őstag
-
Badboys
őstag
A héten nekem is megjött a Nilkin tok, feketében nagyon jól néz ki és nekem így sokkal jobb a fogása. A statikusságot,hogy lehet meg szüntetni mert nagyon zavaró ahogy gyűjti a port meg a gyöszt rendkívül gusztustalan.
-
markyy18
aktív tag
-
VIBO
őstag
NA megjött a Nillkin tok
Szuper. Képet csináljak?
A fóliát jól elb@sztam.......
-
Magyarul kiadták a leaked romot unlocked bootloaderes készülékekre, amivel kb. semmit sem lehet csinálni, max. custom romot hegeszteni
-
ruhk
tag
Ha valakit érdekel:
"SANDISK 64GB microSDXC Ultra Class 10" kártyát minden gond nélkül kezeli, igaz, egyelőre csak FAT32-ben tudtam használni.
-
ferrari1
őstag
válasz
fkrinya #2421 üzenetére
" - Amennyiben adott gyártónak van hazai márkaszervize, és ez kényelmesebb (és kezeli az EXPASNYS számla alapján a jótállást) hozzájuk is lehet fordulni. "
Ebből nekem az derül ki, hogy vásárlás előtt mindenképpen megérdeklődném a szervízben, hogy elfogadják-e az onnét vásárolt készüléket.
-
KaoszTom
aktív tag
válasz
lordyka #2418 üzenetére
Igen a GPS-t felesleges kapcsolgatni, csak akkor megy ha program használja. Autosync be van kapcsolva, az akkukímélő cuccot most próbálgatom, de nem látom sok értelmét, így is volt, hogy nem nyúltam hozzá 1 órán keresztül, és egyszer csak jelzett, hogy jött egy mail.
Viszont folyamatos net kapcsolat nem volt bekapcsolva, csak időnként.De érdemes odafigyelni, hogy alvó állapotban valóban alszik-e a teló. Egyszer észrevettem, hogy nagyon merül, és láttam, hogy egy play-ről leszedett, ingyenes progi nem engedte alvóba a telefont. Na ettől látványosan merült...
-
ferrari1
őstag
-
fkrinya
tag
Az expansys milyen garit ad?
-
lordyka
aktív tag
válasz
brombadeg #2417 üzenetére
gps hiába van kikapcsolva, nem fogyaszt akkor se kevesebbet a telefon,mivel a gps csak akkor fogyaszt ha aktív, ha használja valami, de ilyenkor meg is jelenik egy értesítés h keresi a jelet. auto sync meg nemjátszik mivel látszik a screenshoton h használja az akkukímélő hatalmas találmányt ami lekapcsolja az adatforgalmat, így kiherélve az értesítéseket
persze akinek nem fontos megkapni az emileket meg különböző értesítéseket annak tényleg jól jön.
-
KaoszTom
aktív tag
Nekem is megjött a Nillkin tok. Eddig tok ellenes voltam, ezt is úgy rendeltem meg, hogy valószínű rápróbálom, aztán megy a fiókba. De ez nagyon durva.
Tényleg nagyon passzentos, nekem konkrétan bejön, hogy kicsit vastagabb lett, jobb érzés kézben fogni. És ami a legjobb, hogy teljesen megszűnt a nyekergés.
Szóval én is csak ajánlani tudom.
És egy kis érdekesség:
A napokban nem volt időm nyúzni a telefont, de így is használtam, napi fél óra telefonálás, kis net, néhány fotó. Eddig egy Androidos telóm sem tudta ezt. -
tal-garius
aktív tag
válasz
Balint xp T #2412 üzenetére
Gyógyulást a leányzónak és fel a fejjel. Olvastam utóbbi pár postban hogy újraindulgat a masina, nekem eddig egyszer csinált fagyást koncert közben fotózni akartam, majd behalt fekete képernyővel. Halvány háttérvilágítás volt. Beparáztam, nem tudtam resetelni, gombokat nyomkodtam, azt a párat véletlenszerűen, Hangerő kikapcs segített. Azóta hálisten semmi baja. Néha belassul, ikonokat lassan jeleníti meg. Nekem bejött eddig. Nagy megváltás Symbian után. Bár azzal se voltak gondjaim, de Androidnál tetszik hogy rengeteg progi van. Bármi ami eszembe jut, szinte van rá valami. Játékok is jók. Visszatérve, megcsinálják, cserélik szervízben aztán jó lesz az. Több Samsungot, Lg-t láttam bedögleni eddig. Sony-t talán 2-t, de az se Tmodel
-
Balint xp T
csendes tag
...megbántam, de igazából azt talán, hogy nincs nálam két hétig a T...
a szervízben azért rákérdeztem (T-s szervíz) hogy gyakran visznek-e be ilyen jellegű SONY-t,
a válasz az volt, hogy ez az első...
szóval lehet, hogy csak alkalmi hiba volt,
mindenestre több mint bosszantó ilyen körülmények között.A tegnapiért meg köszönet, akik válaszoltak,
a biztonsági mentésem azt hiszem végül csak összejött... -
Balint xp T
csendes tag
a tegnapi folytatása.
be kellett vinni a lányomat a kórházba, és bent is tartották, a telefonom meg nem tudtam használni végig, utána elvittem a szervízbe a telót és el is küldték tovább 15 napra....
Konklúzió:
most nagyon megbántam, hogy SONY T telefont vettem... -
Orlin
addikt
Helló!A készenléti módon kivül hol tudnák sporólni az aksival?
Nekem nap végére 50-40 %-on zár.Mobil net bagy wifi megy.Igaz rá töltök mindig mert azzal már nem vágok neki egy màsik napnak. -
fkrinya
tag
Hali!
Van itt valaki, aki a T-től rendelte a telót, neten és részletre? A kezdőrészletet a futárnak kell fizetni? Azt nem lehet megoldani valahogy, hogy a futárnak már ne kelljen fizetni, tehát mondjuk a rendelés után bemegyek egy üzletbe és kifizetem a kezdőt.
Köszi!
Üdv! -
darvinya
titán
válasz
Balint xp T #2401 üzenetére
Először vész leállítást csinálj.
Aztán vedd ki a SIM-et ás az SD kártyát(ha van).
Utána kapcsold be.Sajna azt amit beállítottál azt be kellene ütni vagy mi.
Mert nem fog csatlakozni.(#2400) Balint xp T
2. Képen nem csak SmartPhone kellene, hogy legyen.
Ki kellene írva, hogy Xperia T xx.
pl: így Xperia P Lt 22iEzért nincs több lehetőség.
-
Balint xp T
csendes tag
válasz
darvinya #2399 üzenetére
lehet, hogy hülyén hangzik itt, de mi az a csúszka?
szóval valami béne kézmozdulattal beállítottam egy képernyőzárat, amit most nem tudok feloldani?
egyébként épp vezettem, mikor fél kézzel le kellett tegyem gyorsan a telefont...és azóta van ez...
most sajnos mennem kell, de holnap valahogy meg kell ezt még oldanom, ha addig is vannak tippjeitek szívesen fogadom.
üdv
B
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13 Pro
- Xiaomi 14T Pro 12/512GB Titán ezüst színű 3év Vodafone garanciával dobozával + 120W gyári töltővel
- iPhone 13 / 256GB / Blue / Gyári kártyafüggetlen (163)
- iPhone 13 Pro / 128GB / Graphite / Gyári kártyafüggetlen (160)
- iPhone 14 Pro / 128GB / Deep Purple / Gyári kártyafüggetlen / eSIM (149)
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged