Hirdetés
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Íme, a One UI 8
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- iPhone topik
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Yettel topik
-
Mobilarena
SONY ERICSSON XPERIA X8
A téma összefoglalóban igyekeztem/tünk összeszedni minden, a telefonnal kapcsolatos információt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagy04
csendes tag
Hali!
A fájlkezelős dolgot sikerült megoldanom. De most van egy újabb gond: Mivel én T -s vagyok, ezért gondoltam kipróbálom ezt a facebook dolgot, így le is szedtem az opera minit. De amint felmentem az oldalra, kiírta hogy ez a böngésző nem alkalmas az oldal megtekintéséhez, és mivel dominos vagyok, ezért levont vagy 300 forintot. Az lenne a kérdésem hogy tudnátok ajánlani egy másik böngészőt, amivel biztos hogy megnyitja, vagy pedig én rontottam el valamit?
-
KELCIKE
csendes tag
Sziasztok.
Itthon először szeretnék csatlakozni a wifimhez.
Valamiért nem megy... mikor marketre mennék ezt írja ki :A network error has occurred.
Retry , or cancel and return to the previus screen...Pedig a teló kapcsolódik. Wifi kapcs kiválló! ezt írja...
-
szekra
addikt
off: kikapcsoltam mindent, és készenlétben a telefonom 15 óra alatt csak 8%-ot evett.
kíru74: t*lenoros készüléket nem tudod frissíteni 2.1-re.
-
kyru74
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni tőletek hogyan tudnám 1.6-ról 2.1-re frissíteni a telot telenoros a készülék?Vagy még a telenor nem adott ki új android szoftvert még hozzá? -
exyy
csendes tag
Sziasztok most vettem egy X8-ast és lenne egy olyan kérdésem hogy van rajta egy 100mbos net keret és hogy van e valami progit rá ami tudja nézni hogy ebből mennyit használtam el vagy az alap adatforgalom mérő jó méri?és van egy olyan alkalmazás amivel le tudom tiltani az adat forgalmat az a telefon szolgáltatótól kapott netet tiltja le? és tudnátok mondani egy pár hasznos appsot amit megéri letölteni?
-
Richee11
senior tag
sziasztok
Androidos telefonra szükséges valami víruskereső, vagy vírusfigyelő..
ha esetleg valaki használ, és bevált mondjon egy-két App-ot -
pit stop
addikt
Voda már lehet ki is vezette
Legalábbis egyik eladó ezt mondta, miután lekerült árlistáról, meg online se lehet rendelni. Van még valami esély arra szerintetek hogy visszateszik? (árlista alapján mondta egy eladó ezt, másik hogy ez hülyeség, de akárhova megyek be sehol nem tudnak semmit, 1270 meg annyit se)... -
Brianiac
aktív tag
Nem rossz az sem, egyik havernak olyan van, de az nekem annyira nem jött be. Amikor én az X8-t választottam a T-nél akkor választhattam volna a Galaxy 3-t is, de inkább emellett döntöttem. Viszont a Galaxynak jobb a kamerája, legalábbis fényképezés terén és van rajta multi touch, de nincs benne 3D gyorsító és valami egyedi felbontása van ezért nem lehet rajta rendesen használni pl. IGO-t (bár lehet h van rá valami megoldás, ezt nem tudom). Szóval ha nincs ez akkor a Galaxy is jó alternatíva lehet.
-
honeker
őstag
érdeklődnék miért előny a Root-olás????
én elsősorban azért Root-oltam volna hogy a telefon témája ne kék legyen! -
coolmpi
aktív tag
Igenám, csak ez folyton panaszkodik indításnál hogy aktiválni kell. Találtam torrentes változatot, azzal meg nem indulnak el a filmek..
Valaki 5let?
Dave1984 - Dánke sőn, ezzel tényleg akadás mentesen megy.
Már csak az a kérdés, hogy szoftveresen v. hardveresen dekódol. Az előző Rock-nál kiválaszottam a szoftvert és megjegyeztettem vele. Azóta már nem kérdezi, és nem tudom hol lehet átállítani ha át lehet.
-
nagy04
csendes tag
Hali!
Nekem is meg lett meg a telefonom, frissítettem is 2.1 -re, viszont megtudná valaki mondani hogy hogy tudnám felraki az Astro -t mobilnet nélkül? Kerestem a neten leírást hozzá, de nem sikerült sehogy sem.
-
doc
nagyúr
welcome to the club
sok ilyen van, keress ra a gugliban a 'best android apps'-ra, de ezt a topicot, vagy a szomszedos 'android appz'-ot atfutva is sok hasznosat talalszMOD: ha 1.6-os androiddal jon (marpedig azzal fog...) akkor szerintem egybol frissitsd is 2.1-re, jobb elobb mint kesobb, miutan mindent beallitottal
-
Adamka06
csendes tag
Sziasztok!
Hogy kell X8-ról zenét vagy bármiféle adatot küldeni másik készülékre?
Akármivel próbálkoztam semmi nemjó. Bluetooton kéne nem mms meg ilyenek.
Segítségeteket köszönöm. -
coolmpi
aktív tag
válasz
proly01 #2366 üzenetére
Nos, jelentem sikerült
Érdekes a helyzet:
.avi
Divx-es sorozat .avi változát a rockplayer csak szoftveresen hajlandó lejátszani, így néha meg-meg akad, valamint ha gyorsan változik a kép, akkor vicces, mert utána lassú részeknél "hozza be" a hangot. (The big bang theory, főcímnél a gyors képváltozásoknál...)Konvertálás:
Xilisoft-al konvertálva:profile: Android - MPEG4 Video
Felbontás: 480x320 (kézzel beírva lehet csak megadni)
Minden más: NormalRockplayer-el továbbra is hasonló. Igaz csak szoftveresen tudtam eddig meg nézni, mert még nem találtam meg hogyan lehet felülírni ha már 1x megjegyeztettem vele. (bár érezhetően jobb lett, gyors részeknél kevésbé csúszik)
A beépített lejátszóval viszont hiba nélkül játsza le a konvertált változatot. Nem csúszik a hang, nem akad még a gyors résznél sem.
Szóval mindenkinek ajánlom a xilisoft-ot konvertálni. (Ki lehet választani a különböző audio sávokat, és még feliratot is lehet "égetni" a filmre
)
-
proly01
őstag
NAGYON szépen kérlek titeket,hogy aki konvertált már X8 ra filmet és lejátsza neki és nem akad nem szaggat akár Rockplayer alatt akár akármi alatt könyörgöm írja le milyen konvertáló progival milyen beállításokkal csinálta mert 5 napja nem sikerül eltalálnom mert mindenhogy szaggat meg akad meg csúszik a hang...
NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM előre is
-
bwoay
nagyúr
válasz
LickTheClick #2364 üzenetére
szerintem az antivirus. eleve minek kellett feltenni...
-
-
Sordoran
addikt
válasz
LickTheClick #2353 üzenetére
Ha nem használod telót lődd ki wifi-t, és ezzel együtt minden olyan progit ami használná, pl. Skype, mivel ha van net az gondolom frissít olyankor is, kommunikál szerverrel. Keményen használva, net, játék stb. én is le tudtam vinni 7-8 óra alatt akksit 10%-ra, de most 3 napot bírt kímélt használatban, lefekvésnél egy kis játék, nap közben kis netezés, GPS stb.
szerk.: iPhone témához, én nekem volt kezemben iPhone, első generációs és 4-es is, tényleg lenyűgöző, kiváló a kijelzője stb., de az árát is megkérik. Szóval ár/érték arányt nézve az X8-nak nincs szégyenkezni valója szerintem, ezt is figyelembe kell venni. (és milyen jó hogy másfél hete megvan, most előfizuval is 10k-val több lenne
)
-
coolmpi
aktív tag
Nekem iphone-om van (3gs), ajándékba vettem az X8-at.
Az iphone-nak vannak előnyei és hátrányai. (Jailbrake-elt iphone azért annyira nem zárt
)
Ami nagyon tetszik az androidban:
+ SD kártyára másolás (zenék, filmek) sokkal egyszerűbb mint az itunes-al szenvedni
+ gyors, bár néha érezni hogy "tölt" olyankor kicsit "akadós"
+ nem rossz kihangosítva (iphone-hoz képest)
+ üresjáraton kikapcsolt wifi-vel, 1% aksit "eszik" egy éjszaka alatt... (iphone 10-15% körül simán kajál igaz ott megy a wifi + e-mail ellenőrzés 15 percenként)
- csak SD kártyára lehet egyenlőre telepíteni
- PC-re csatlakozásnál a reboot nekem is megvolt, azért vicces hogy 3 lépés kell hozzá hogy működjön, ez nagyon furcsa... (minek dobja fel a popup-ot ha képtelen úgy csatlakozni...)Más hátrányát még eddig nem tapasztaltam eddig. (igaz csak alap frissítést csináltam meg rajta, meg 1-2 zene és film került rá, plusz hóesős háttér
)
Azért az érintő képernyő ég és föld. Eddig még sem a samsung, sem a htc sem az SE nem tudta megközelíteni sem az iphone-t. Nekem ez fontos mert elég sokat nyomkodom, és ki ne nyomkodná ha már érintő képernyős
Szóval egyenlőre tuti maradok iphone-nál, de ebben az árban nagyon-nagyon jó kis telefon, akinek nem akar 100e felett költeni telefonra annak BEST BUY.
(amúgy kb 2 hete rendeltem meg, úgy hogy erre a hétre érjen ide 37-ért nagyon jó árban volt, de szerintem még 45 körül sem vészes) -
Alex91
félisten
Ezt mar valaki nezte? (Google Marketbol nem tudom letolteni...)
-
LickTheClick
csendes tag
válasz
Dave1984 #2356 üzenetére
De a Skype-ot is nagyon ritkán használom, meg a Zedge-t, gondolom ezek nem vesznek le az akksiból, ha nem használom.. Az antivirus meg ki van kapcsolva, tehát csak néha nyomok egy scan-t hogy ha rakok fel új progit és ennyi
Task Killert meg nem szeretnék használni, mert sokan mondták, h. nem tesz jót a telónak, meg én úgy gondoltam, hogy ha valamit bezárok akkor az be van zárva... ezek szerint nem??? -
Dave1984
őstag
válasz
LickTheClick #2353 üzenetére
Ezek kozul mind sokat fogyaszt.Antivirus teljesen felesleges.Taskillert hasznalsz?Ha nem,hasznalj!Miutan nem hasznalok egy programot mindig bezarom,illetve autora allitom,h.orankent zarja be a hatterben futo alkalmazasokat.
-
Ronin-
senior tag
hát már nem azért ,de nekem eddig az összes érintős telómnál így kellett belőni a hátteret,hogy a képméretet nekem kellett beállítani. zárt oprendszerű lg -ről és samsungról beszélek..
Iphone-nak meg valóban megvannak a maga kínjai, tudtommal ott pl. egy zenét nem csak úgy pikk-pakk rámásolsz meg ilyenek..(#2341) Danny750: hát ennek én is örülök, legalább nem lesz minden második embernek ilyen telója
-
LickTheClick
csendes tag
Ja és ha estére bekapcsolva hagyom (már pedig nagyon ritkán kapcsolom ki), akkor ha reggel megnézem az akksihasználatot, az üresjárat és a készenlét 30-40%-ot levesz
Meg napközben is 20-30-at minimum...
-
LickTheClick
csendes tag
válasz
Sordoran #2254 üzenetére
sziasztok!
Sordoran!!! Tudnál segíteni abban a problémámban, hogy az én akksim eleinte 3 napot kibírt, most meg már naponta kell tölteni
Wifit használom csak, az adatforgalmat az első használatnál letiltottam, gps-t sose használtam még, ki is van kapcsolva mióta meg van.
Új progik, amiket azóta töltöttem le:
- Photoshop Express
- Dr. Web Antivirus
- WeatherbugEsetleg valaki másnak van ötlete, hogy melyik kavarhat be, vagy mi lehet a baj?
Sürgőőős!!!Előre is köszönöm a válaszokat!
-
"Na, latod, ezert xar az Android ! Ennek nem igy kell mukodni, hanem ugy, hogy az ember keze ala dolgozik. Valoszinuleg az iPhone sikere pont ebben van..."
Nem volt még iPhone készülékem, de úgy tudom, hogy ott sem habos torta az élet, van ép elég gyagyaság ott is, de nem ide tartozik.
Nem tudom, hogy kinek mi a siker történet, de az ismerőseim körében nem láttam még iPhone telefont. Annál több X10, X8 Androidot. A sikerhez az is hozzátartozik, hogy a nagy tömeg is hozzájusson elérhető áron.
Nem vagyok elájulva az Androidtól, de el kell ismerni vannak dolgok amik jobban működnek, mint a zárt OS alatt, igen és rengeteg olyan dologgal találkoztam ami kiverte nálam is a biztosítékot pl. animált gif-et nem játssza le, flash litli fájlokkal ugyan ez helyzet. Hátérképet nem csak úgy kijelölöm és beállítom, hanem szerkesszem meg az Android teló kijelzőjéhez stb. ... .Én úgy gondolom, aki annyi időt veszteget a mobilokra, mint mi, azok nagyon szeretnek játszani, valaki mobil játékokkal, a többieknek meg az a játék, hogy állandóan telepítenek, konfigurálnak, tuningolnak.
Szóval kisgyereknek, nagy gyereknek tökéletes játékszer az Android platform. -
Dave1984
őstag
En meg 50ert vettem.2napra ra vittek le 40re.Ez van.
-
Dave1984
őstag
En meg 50ert vettem.2napra ra vittek le 40re.Ez van.
-
webdeejay
aktív tag
Hali!
Ugye holnapután már karácsony és meglesz a telefon; mit ajánlotok, mivel frissítsem rajta a szoftvert? SEUS vagy PC Companion?
Köszi!
-
november
tag
valakinek van valami ötlete a myphone exproler hibára? illetve ahhoz h tudjak wifin keresztül netezni kell engedélyezni az adatforgalmat nem? illetve honna tudom h csak a wifit használom?
-
Danny750
őstag
Nah boldogan látom ,hogy felment az X8 ára 48000ft-ra dominóban!!XD
Egyre többet ér a telónk!! -
b_master
tag
Igaz, igaz, de azért ezt még mindig nem tudom feldolgozni, egy alsókategóriás Nokia 2700-val (ez jutott hirtelen eszembe) lehet midenféle program segítsége nélkül a fájljaink között böngészni és bluetooth-al elküldeni azokat. A nagy Android rendszerhez meg frissítéseket és programokat kell letöltögetni... Minek ez a sok macera?...
De lehet, hogy velem van a probléma... -
november
tag
na, most megporbálkoztam a markettel. s közben csináltam gugli fiokot. első progi amit leakartam szedni az az angry birds. elöször nem akarta telepíteni mondván engedélyezem az adtaforgalamt s engedélyeztem neki. de akárhányszor leszedi, nem tudja felrakni mindig azt írja ki h uncusefful. miért? egyébként hol tudom megnézni h csak a wifit használja a teló?
-
coolmpi
aktív tag
Tudod, az árak változhatnak. Ahogy nézem weboldalon már nincs is készleten. Gondolom pikk-pakk elkapkodták az árukészletet, és ezt látva egy szintre hozták a konkurenciával az árakat. Telenornál és Vodánál kb 45e körüli áron árulják. (kártyásan)
Célszerű lett volna a kinézés pillanatában megvásárolni, v. legalább megrendelni web-en. (PL web-es rendelésnél akár megadhatsz 1-2 hetes szállítási időt, és csak az átvételnél kell kifizetni, ez mindenképpen pozitív a T-nél sztem
)
Tehát szerintem nem a T 100%-ban a ludas.
-
november
tag
Na azt azért nem gondoltam voltam ha a sonynak ilyen kaki a pc-s progmramja. már elnézést.d e nagyon felhuzott. én kis naiv, gondoltam h mielött frissítem 2.1-re a telot lementem a telefonszámokat, meg minden. erre le szedtem 24 mega szemetett. komolyan ennél még a nokia ovi is jobb. egyszerüen értelmetlen a program. ahhoz h le tudd menteni a névjegyzét kell egy account a sony weboldalán. kérdem én, minek? röhej. akkor fájlokat akarok másolni erre behozza a windows intézöt. ennek a programnak amegirására valami általános iskolást béreltek fel? vagy ennyire nincs pénze asonynak egy felhasználó-barát program megirására? mindenestre tehetnek egy szivességet és.....
amugy probáltam a myphone exprolert, de sajnos nem müködik pedig a legujabb 1.8-as portable verzió fút. és azt írja hogy: a kapcsolatot nem sikerült létrehozni, no device atatched to usb. vajon mi lehet abaja?
ja és a google fiokkal is megsziívtam mert akármilyen cimet írok be mind fogllat. h a rosseb enné meg!
egyébként a wifi jól müködik, egyböl felismerte.
-
JasonD
aktív tag
mínusz pont a trémobilnak, sőt inkább egy nagy büdös egyes...
régebben kinéztük barátnőmnek az X8-at karácsonyra, ma elmentünk megvenni a telót és mi történt?...na mi?...a "kedves" té mától 48000 HUF-ért vesztegeti dominóval, ez nem több, mint 8k emelés
Hát qrva boldog lettem, mit mondjak. -
#TOTTI
őstag
-
GEPESZ66
veterán
válasz
beholder00 #2326 üzenetére
Van-e olyan ingyenes nevigáció, ami a GPS-t használja, s nem generál adatforgalmat?
-
beholder00
tag
Sziasztok
Ide kattintva szerintem sok kezdő androidos életét megkönnyítem.Nekem legalábbis segített
Írjatok majd tapasztalatot.
-
b_master
tag
válasz
GEPESZ66 #2273 üzenetére
Köszi a választ!
Megint egy mínusz pont az Androidnak... Nagyon jó rendszer, gyors meg minden, de nem értem, hogy az olyan alap funkciók, mint a bluetooth-al való küldés vagy a fájlkezelő miért maradtak ki belőle (legalábbis az 1.6-osból)?! Van erre egyáltalán ésszerű magyarázat?
-
beholder00
tag
válasz
beholder00 #2284 üzenetére
Másik wifi hálózatról minden rendben ment markettel
Nagyon örülök neki
-
aginor
veterán
Sziasztok!
Mennyire érdemes ebben a telefonban gondolkodni? Frissítések hogyan jönnek hozzá?
-
qantum
senior tag
a Market-ben lévő progik , játékok, stb. mind free ?
-
paralele
csendes tag
válasz
Marianna71 #2311 üzenetére
Kettővel "feletted": MyPhoneExplorer
Telepíted a pc-re, a klienst a telefonra. Elindítod mindkettőt. Kapcsolódik usb, wifin. Aztán a számítógépről szinkronizálás, szerkesztés stb.
-
Marianna71
csendes tag
Sziasztok! Lehet, hogy valaki kereste már és én csak átfutottam a hozzászóláson, de nem tudtok véletlen X8-hoz olyan szoftvert pc-re, amellyel usb kábelen keresztül módosíthatom, archiválhatom a telefonszámaimat? Nem szeretném a SonyE internetes felületén keresztül tenni ezt. Úgy vettem észre, hogy erre a PC Companion használhatatlan. Előre is köszönöm
-
derta
csendes tag
Ez úton szeretném megköszönni a Telen*r áldozatos, fáradhatatlan és villámgyors munkáját, kiváló együttműködéséét az SE-nal. Köszönöm a villámgyors frissítést 1.6-ról 2.1-re.
---
részvétem, ettől függetlenül a kifestőzést mellőzzük, ha egy mód van rá[ Módosította: bwoay ]
-
derta
csendes tag
válasz
szabi__memo #2268 üzenetére
My Phone Explorer
Telapíted a pc-re.
Először szinkronizálod a régit, majd fel tudod másolni a dolgokat az X8-ra.
A marketről töltsd le az x8-ra a klienst, és engedéjezd az USB-hibakeresést. -
Alex91
félisten
válasz
Dave1984 #2301 üzenetére
Nezd, szerintem egyszeruen kellene tudni hasznalni. IMHO az Android se igazan bonyolultabb, mint barmelyik zart rendszeru telo. (Sot, biztos van olyan megoldasa, ami joval atlathatobb, egyszerubb.) Most azon megakadna a user, hogy progit lehet ra telepiteni
Nem hiszem!
Szerintem inkabb az a gond, mint irtam, hogy bizonyos alap teruleteken le van maradva, nem nyujt tobbet, mint egy egyszerubb telefon. -
qantum
senior tag
-
november
tag
erre http://mobilarena.hu/tema/re_sony_ericsson_xperia_x8_nott_de_meg_igy_is_kic/hsz_2295-2295.html nem mond senki semmit?
-
Dave1984
őstag
Igen,rosszul irtam:$
Alex: Az enyhe tulzas,h. informatikai ismeretek kellenek.Viszont egy kis utana olvasas a rendszerrol feltetlen szukseges.Ha ezt tobben megtennek akkor a fele topic nem alap kerdesekbol allna.Igen Iphone az idiota vedett:-D ,es azert ilyen sikeres mert nem kesztet a rendszer gondokodasra,kreativizasra,es sokaknak nem is megy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az Xperia család legújabb tagja egy meghízott X10 mini; továbbra is kellemesen kezelhető, de vannak hiányosságai.
- Last Epoch
- S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Háztartási gépek
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Filmvilág
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB Black Titanium - 1ÉV GARANCIA- Kártyfüggetlen,94% Akkumulátor, IV52
- Samsung Galaxy S21+ 8/128 GB
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB Awesome Graphite
- iPhone 16 Pro 256 GB Natúr Titán - gyári állapot - 40 ciklus- APPLE GARANCIA
- FÜGGETLEN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green / Zöld
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS ULTRA alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest