Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- A Galaxy M56 is szépen lefogyott
-
Mobilarena
SONY ERICSSON XPERIA X8
A téma összefoglalóban igyekeztem/tünk összeszedni minden, a telefonnal kapcsolatos információt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grave_444
nagyúr
Hello!
Most vettem egy használt x8-at, amit 4 hónapja nem is használtak szóval új az egész.
Ha rádugom gépre akkor ezt a kép et adja ki : [link]Ha bekapcsolom se működik.
Mi lehet a baj? -
fgordon
senior tag
X8-ra az Igo vagy a Sygic a jobb navigációs szoftver, melyiket érdemes megvenni? Mik a pro/contra érvek mellettük? Ki mi alapján döntött?
-
zoli8911
csendes tag
Hello! Én azt szeretném kérdezni, hogy a GPS használat ingyenes vagy a szolgáltató számol fel díjat érte? Mobilnet előfizetéssel nem rednelkezem, de nem is szeretném használni a mobilnetet.
-
sdd2
veterán
Sziasztok!
GDX v017-et használok x10 minin és a kijelzőt nem fordítja el. Factory resetet nem szeretnék.Szeretném ha megmaradna minden rajta.Valami ötlet?
Gyári kernelel van.
(x10 mini topikba nem válaszoltak)
-
gaborm69
aktív tag
Stefi68-munkája,magyarul.Én ezt használom http://logout.hu/bejegyzes/stefi68/moboplayer_egy_remek_medialejatszo_magyarul/hsz_1-50.html
-
válasz
fgordon #14256 üzenetére
1, 3gp és az MP4 a kedvence a gyári lejátszónak, ebben a formátumban akadás és hang csúszás mentes a videó, feltéve ha optimalizálva van a kijelző felbontáshoz és a hardverhez.
Más formátumot is lehet különböző médialejátszókkal nézni, de itt már a tömörítéstől és a fájlmérettől nagyon függ a minőség.
Ritkán nézek több órás filmet, de szerintem 2X2 órás filmet meg lehet vele nézni egyhuzamban.
2 Igen lejátssza tökéletesen MP3-ból 320 kbps-eset, a FLAC tömörítési formátumot csak külön lejátszóval lehet hallgatni, pl. PowerAMP-vel.
Véleményem szerint teljesen fölösleges dolog, csak nagyon vájt fülűeknek való. Ebben az esetben feltétlenül szükséges egy minőségi füles is.
3,4,5, megválaszolták.
6, Ízlés szerint a memóriakártyára, érdemes egy videó mappát készíteni. A kijelző felbontásából adódóan fölösleges nagy formátumú AVI videókkal bajlódni, a minőségi különbség úgysem látszódik.
Én a kijelzőhöz optimalizált MP4 tartom a legpraktikusabbnak. Hátránya a átalakítással elvesztegetett idő és energia.
7, Zenét is odarakod ahová akarod, rendezheted könyvtárba is, de a lejátszók többségének nem lesz probléma a stílusokkal, természetesen, ha helyesen van tag szerkesztve a zeneszámok. -
Szép estét mindenkinek!
Ma tulajdonosa lettem egy X-8 as készüléknek. Sokat olvastam előtte itt-ott, de valahogy nem tudom felfogni hogyan kell nekiállni a "buzerálásnak" fájlkezelő,programok,stb telepítése. Ha valaki szánna rám pár percet az életéből,nagyon hálás lennék érte. Ha szóban,mondjuk msn-en hanggal tenné,az lenne a legjobb. Előre is köszönöm.üdv :ateszm
-
fgordon
senior tag
Köszönöm a válaszokat!
Akkor 16 GB-ot kezeli a kis X8 maximum, a 32-eset már nem. Gondolom az SD hw firmware-t kellene módosítani, mert az SDHC-ben a vezérlő is a telefonban van itt, nem a kártyán, mint a CF-nél...
A 8 vagy 16 GB SDHC méreten gondolkozom, hogy melyik legyen, valamint, hogy mennyire számít az SD sebessége, a CLASS 4 / CLASS 6 / CLASS 10. Elvileg a CLASS 10 = 10 mbyte írás / olvasás minimum. Néha a CLASS 10 legjobb esetben teljesül, néha meg mindig... csak a CLASS 10-ből ez nem derül ki, csak a gyakorlatban...
Ahol veszem, áfa nélküli árak:
8 GB-os CLASS 4-es Kingston csak 2300 Ft, Adata 8 GB CLASS 6 2800 Ft, Samsung 8 GB ütésálló CLASS 10-es 3000 Ft (21 mbyte-ot ír, 24-et olvas!).
Szóval kérdéses, hogy megéri-e a +700 Ft-ot a leggyorsabb SDHC a 8 GB-nál.Aztán a 16 GB-nál a legolcsóbb Kingston 16 GB-os CLASS 4-es, 5100 Ft, Samsung 16 GB is 5100 Ft, (ütés és vízálló, valamint 13 mbyte-at ír és 24-et olvas - de akkor miért nem CLASS 10-es így, ha ennyit is ír, érti valaki?), Adata-ban 16 GB CLASS 10 az 7300 Ft...
Ti is az 5100 Ft-os Samsung 16 GB-osat vennétek, ami ütés + vízálló + 5 év gari?
-
FET-MEN
veterán
azér, akárki akármit mond ez egy nagyon jó telefon.itt van screenshot quadrant ról hogy gdx20 al se cpu huzás, se kernelcsere nélkül milyen erős. ilyen számokat az lg optimus net produkált huzott 800 as procival, illetve a samu galaxy Y
szval nagy tapsot neki
[link]a képfeltöltés sajnos nem üzemel itt
-
Is-tee
aktív tag
Tudja valaki, hogy a gdx v20 qwertz beállítására van valami megoldás?
-
kovy79
őstag
Az ötös pontot meg tudom erősíteni. A napokban formáztam apósom SD-jét (persze mentést csináltam) és kipróbáltam üresen is. Semmi gondja nem volt a telefonnak az üres SD-vel.
A gyári kártya negyede hibás lett, szóval kuka. A kedves Telenornál mondták, hogy az egész telefont ott kellene hagyni minimum 2 hétre emiatt. A mentést meg oldja meg apósom maga. No comment... -
l4c
senior tag
válasz
fgordon #14256 üzenetére
Nem minden kérdésre tudom a választ de megpróbálok segíteni.
1. passz nem néztem még videót rajta, de valaki majd biztos jól megmondja.
2. Igen, de ha feldobsz egy winampot az mindent visz, beleértve a FLAC-et is., vagy marad az alap lejátszó és feldobod az andless-t a losslesshez.
3. igen.
4. FAT32
5. Igen, érdemes az SD-n átnézni, mert bizonyos alkalmazások beállításai lehetnek rajta. De atttól, még minden működni fog, ha nem másolod át ezeket, mert majd újra létrehozza azokat a könyvtárakat/fileokat amik kellenek.
6. passz az első pontban írt ok miatt
7. Ha nem csengőhangként szeretnéd használni akkor mindegy.@ #14257 Brianiac: Trafficstats
-
Brianiac
aktív tag
Hali!
Tudnátok nekem írni valami appot ami részletesen jelzi hogy milyen folyamatok/programok használják a hálózatot és generálják az adatforgalmat? Csak mert a network monitor szerint valami folyamatosan húzza, és a délelőtt visszakapott 50megás netemet ebben a pillanatban korlátoztak le 32kbps-re.
Nem tudok rájönni mi lehet az, amikre eddig gondoltam azokat már leszedtem, vagy letiltottam...
-
fgordon
senior tag
Sziasztok, ajándékba akarok összekészíteni egy Micro SD-t, ami lesznek különböző dolgok (főként zenék, film), ezért kellenének információk, amiket nem találtam meg, olvastam az első hozzászólást is...
1. Az X8 milyen felbontású videót tud lejátszani akadás mentesen? Milyen formátumot "szeret"?
Mondjuk egy 700 MB / 1.4 GB-os DivX-et/MP4-et gondolom biztosan visz, hány percig tud egy ilyet lejátszani hanggal, ha csak a 2G van bekapcsolva, akár adatforgalom nélkül?
Van különbség, hogy mennyire merül a file formátumtó függően, azonos felbontásnál, tehát támogatott szabvány MP4 vagy egyéb, ami többet fogyaszt?
2. MP3-ból 320 kbps-eset is lejátssza tökéletesen ugye? FLAC-re gondolom kell külön program, de alapból nem, és lehet nem érdemes erőltetni...
3. Jól tudom, hogy 32 GB-ig kezeli a Micro SDHC-t?
4. Milyen file rendszerre formázzam az SDHC-t, hogy lássa majd, ha kicserélem? FAT32 jó, vagy NTFS esetleg EXT2/EXT3 ?
5. Van olyan adat a gyári SD-n, amit át kell rakni cserekor, ha kicserélem a gyárit arra amit én adok? Van telepítve kb Skype a telefonra, más még nem az Andorid Market-en keresztül.
6. Hova rakjam a filmeket, hogy egyből meg tudja nyitni? Milyen file formátumú, kiterjesztésű legyen? AVI, MP4 ? Esetleg MKV ?
7. Hova rakjam az SDHC-n a zenéket alapból, milyen könyvtárba?
Köszönöm előre is a válaszokat...
-
kovy79
őstag
Páran írtátok, hogy újabb (nem stock) kernellel még gyorsabb lett a telefon. Kedvesemnek stock + gdx019 van, baromi gyors és szaggatásmentes. Ennél is lehet gyorsabb??
Bár nálunk még nem alternatíva a bootloader nyitása a függőség/függetlenség miatt. -
Dyrtyho
őstag
Szerintetek ?
Sony Ericsson XperiaTM active RBM -
l4c
senior tag
válasz
csibusz0314 #14246 üzenetére
-
csibusz0314
aktív tag
Sziasztok, mindjárt jön át haverom és rakunk fel neki egy jóféle friss Romot. Segítenétek annyival, hogy belinkelitek az általatok legkedveltebbet? Köszönöm ^^
-
FET-MEN
veterán
volt X8 telenorba kirakva..xd , meg volt live with is hát nem ajánlom senkinek, nem a legszebb telefon. xperia mini pro sokkal elegánsabb.
-
mathaus=)
senior tag
Azmiért van h gdx19 aksi kalibráció után repülőgépes üzemmódba egy éjszaka alatt 20%ot merül?
OO Tegnap este kilenckor vettem le töltőről kb 1 orát wifiztem vele és most 12%on van?? Help pls:'( Gyári rommal nap végén olyan 50% körül van... szal az akksinak semmi baja...
-
petri
tag
Sziasztok! Az mitől van, hogy mára eltűnt a market a telefonról? Ez a legújabb cucc van rajta. v0.5 kernel, gdx v0.20 Hogyan tudom visszatenni? Köszi!
-
Dyrtyho
őstag
-
dia83
csendes tag
Sziasztok!
Elolvastam minden tesztet a telefonnal kapcsolatban, de ehhez a 14e hozzászóláshoz kevés vagyok. Most készülök ilyen telefont venni, első okos telefonom és már nem is vagyok túl fiatal. Megtennétek, hogy összegzitek az eddig elhangzottakat?
Nekem ami fontos lenne, hogy a gps működjön rendesen és ne fagyjon le közben a telefon, mint azt a tesztben olvastam. Ez a 2.1-es verzióval is előfordul?
Ha jól tudom, csak a telefonmemóriára lehet alkalmazásokat telepíteni. Ez a 120mb mire elég? Nem vagyok nagy telefonos, kell egy normális böngésző, sportypal, meg még biztos lesz pár dolog ami eszembe jut.
Van vmi típushibája? Most is se van, na az állandóan lefagy, újraindul.Még vacillálok a samsung galaxy y és eközött? Aki esetleg ismeri a másikat is, melyik éri meg jobban a 30e-ret?
Előre is köszi a segítséget.
Dia
-
punk17
aktív tag
Nah felraktam megint a MiniCM7-et, lehet múltkor valamit benéztem, de most nagyon jó. Minden smooth, hibát nem találtam benne. Úgy látszik nekem marad hosszútávra. Valaki aki GDX-et használ csinálna egy screenshotot az autófényerő beállításokról(beállítások/cm settings/megjelenés/automatikus háttérvil./a többi szint szerkesztése)? Mert azon kívül minden tökéletes
. Az OC jobb volt az Alfs kernelbe, de itt jobb a synaptics driver, és minden működik
. Kíváncsi vagyok meddig marad
-
BRIKLY
veterán
válasz
FET-MEN #14227 üzenetére
gyári kernel-el nem hiszem,hogy jó lesz. mióta elkezdődött ez a kernel gyártás, azóta DX úgy írja a ROM-okat, hogy módosított kernellel legyen jó. az már csak kb egy kényelmi pont,hogy gyárira is fel tudod tenni.
így most nem hiszed el, de ha kipróbálnád rájönnél. de hát aki fél,az így jár... szívjon a gyári rom-al.
-
-
Dyrtyho
őstag
Ma egy olyan kérdés merült fel bennem a buszon,amikor jöttem haza,hogy most akkor az X8 férfi vagy női telefon ? Szerintetek melyik ? Nem tudom eldönteni
-
Szipi
aktív tag
Tényleg lehet valami az Alf v05-el, nekem is 3 nap alatt 2x indult újra a teló.
-
mathaus=)
senior tag
Ugylátom kezd kihalni a fórum.......
-
mathaus=)
senior tag
Suliba van egy gyerek aki vágja a custum romokat...
Ezt nem gondoltam volna...
Nem vagyok egyedül.
-
BRIKLY
veterán
válasz
Johnny1025 #14214 üzenetére
egy HSZ-el feljebb írtam. SEUS
-
Johnny1025
csendes tag
Sziasztok!
Addig sikerült egyik szoftvert a másik után telepítgetnem míg az egyik hibás volt és most a "Sony Ericsson" feliratig megy és ott lefagy(a recoveryt kéne valahogy behozni rajta)
.Ha valaki tud kérem segítsen!!Köszönöm
-
BRIKLY
veterán
Sony Ericsson Update Service(SEUS)-al frissítsd.
Mielőtt vissza írnál,hogy "de nem látja a gép",töltsd le a programot,telepítsd fel, és kövesd az utasításokat. Magyar nyelven leírja mit kell tenned.
-
5diez
csendes tag
Sziasztok
Adott egy X8as ami átesett egy sikeres függetlenítésen.2 napig ment, néha furcsán viselkedett a szoftver: ilyen olyan ablakokat dobált fel kérés nélkül aztán lemerült a telo és feltöltés után nem kapcsolt be.
Bekapcsoló gomb megnyomására rezgett egyet és kakukk.
Rádugtam a gépre adatkábellel pc suite nem látja és külön meghajtó sem jelent meg a winben a memkártyához.
Elindítottam a phone reapirt a pc suittal megmókolta de most már az adatkábelen sem érzékeli ha rá van dugva a telefon a szokott pittyegést se adja gép.
Az előlapon pirosan villog a led ha kábelen van pedig fel van töltve. Jelenleg semmire nem reagál még a rezgést sem adja bekapcsolási kisérletnél.
A phone repairnál a pc-suite nem ismerte az X8at igy az X10et választottam....Szerintetetk mi a baj és hogy lehetne valami alaphelyztebe resetelni a softot rajta??
előre is köszi -
törölt tag
Nekem eddig csinált random indulást az 5-ös kernel. Én meg vagyok elégedve vele...vagyis csak annyi, hogy hiába dugom össze a pc-vel, nem látja az az sd kártyám. Amikor visszatettem a stock kernelt, egyből látta a pc is. Tehát, valami gubanc azért van.
phoenix64: nekem az Andry Birds Halloween akadt rettenetesen. Jobban, mint 1.6 alatt a klasszikus Angry Birds...
Hoppá, ez is egy hibaforrás.
-
phoenix64
őstag
Játékok terén nem vmi jó ez az alfs... stock kernellel lazán ment a Dungeon Hunter, ezzel meg akad mint a bűn
nyomtam egy resit és mostmár nekem is, nem tom mi baja volt
-
phoenix64
őstag
Az mért van h nem telepít SD kártyára semmit? Be van állítva GDX-ben h SD-re telepítse , de mégis mindent a telóra telepít...
-
phoenix64
őstag
Egy működő Dungeon Hunter játkék letöltését linkelhetne vki
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az Xperia család legújabb tagja egy meghízott X10 mini; továbbra is kellemesen kezelhető, de vannak hiányosságai.
- Interactive Brokers társalgó
- Friss előzetesen a DOOM: The Dark Ages
- Motoros topic
- Honda topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Linux kezdőknek
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Xiaomi 12 Pro 12/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi 12T Pro 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S20 Ultra 12/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S21 Plus 8/256GB, Normál, Káryafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 14 Pro 128Gb 1 év garancia
- Eladó kifogástalan esztétikai és műszaki állapotú Asus ZenFone 7 Pro 8/256GB
- Samsung Galaxy S24 + 5G 256GB,Dual SIM 3 hónapos Telekomban vásárolt Számlával 3 éves garancia feket
- Samsung Galaxy S25, S25+, S25 Ultra - 3 év garanciával
- Xiaomi 15 5G és 15 Ultra Független 16/512.. 3év garancia!
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Újszeru HP 250 G10 - 15.6"FHD - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1év garancia - MAGYAR
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 14" WUXGA I MAGYAR I W11 I NBD Gar!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest