Hirdetés
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ismét elérhető a One UI 7 a Galaxy S24-re
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
SONY ERICSSON XPERIA X8
A téma összefoglalóban igyekeztem/tünk összeszedni minden, a telefonnal kapcsolatos információt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dnelb
veterán
válasz
phoenix64 #11298 üzenetére
Képek folyamatos lapozásához maga a teló hardvere kevés , nem csak a ram
Menüben görgetésnél nekem nem akad, meg gdx alatt nem is kéne. Multitouch.
-
-
Kiskutyák
aktív tag
Tud nekem valaki segíteni X8 rootolásban?
Köszi előre is. Próbáltam már UniversalAndroot v1.5.3, z4root-al, de egyikkel se ment. Valakinek ötlet?
-
vviktor1
aktív tag
válasz
mathaus=) #11278 üzenetére
2k-s vodafon teló töltőjével is néha, de legtöbbet nejem x10 mini töltőjével szoktam tölteni, (cserébe ő használja az enyém adatkábelnek) de eddíg semmi káros behatás.
Szvsz a micro usb dugón szabvány feszültségeknek kell lenni akárki gyártotta.
Errefelé megyünk legalábbis, a zöldek miatt, ezért lesz, hogy új telóhoz nemsokára nem adnak töltőt, használd a régi tönkrementét, mert nem a töltő hal be (elavul/unjuk meg) hanem a telefon(t). -
dnelb
veterán
válasz
lsebestyen #11286 üzenetére
Nekem fel van téve azért, mert a zenelejátszót ha nem zárom be akkor az szívja az akksit. De máskor már egyáltalán nem szoktam használni, csak elvan a háttérben..
-
dnelb
veterán
Megkéne érteni végre hogy 2.3 alatt nem számít a szabad ram
Nekem alapon 40 mega, ha elindítok egy játékot, kilépek és megnézem megint, 80mb+. Ez nem rakás szar 2.1, ha kell neki ram szabadít fel, épp ezért felesleges is 2.3 alá task killer. ..
-
BRIKLY
veterán
válasz
lsebestyen #11283 üzenetére
nekem ha nem csinálok semmit 70-80 MB.
ez lesz az új ROM-om.érdekel majd valakit?
-
lsebestyen
addikt
nekem nem megy semmi, és 26mb
-
mathaus=)
senior tag
Hello. Azt akarom kérdezni h a telonak lesz e baja hosszutávon ha nem a gyári kábellel töltöm hanem egy nokiással mivel a gyári elromlot. Lesz baja a telomnak ha nokiás adatkábellel töltöm?
-
phoenix64
őstag
2.6.29-es kernelnél van már újabb? Amúgy nektek üresjáratban mennyi elréhető memóriátok szokott lenni? Mert nekem csak 30-35 MB , mostanában nagyon belassult a telóm
-
FET-MEN
veterán
akkor mondhatjuk hogy félhivatalos rom ok lesznek?
-
punk17
aktív tag
válasz
mathaus=) #11268 üzenetére
Hát azért mert pl. nem kell más készülékről portolni, hanem natívan a mi készülékünkre írják. A másik jó dolog, hogy az SE hivatalosan is támogatja a FreeXperia teamet, így jobb driverek, stabilabb romok lesznek (valószínűleg
). A kernel jó pár dologért felelős pl. kezeli a memóriát, a cpu-t stb...
Akit érdekel az SE közleménye: [link]
-
mathaus=)
senior tag
válasz
punk17 #11264 üzenetére
És ez miért is jó nekünk?
Bocsi de annál jobban h felrakok egy GDX et nemnagyon értek a telóhoz, szóval nemtudom mi az a kernel, ez a cyanogenmod ( nyilván tudom h valamennyi köze van a GDXhz mert amikor bekapcsolom akkor kiirja, de amugy nemtudom mi ez. Valaki elmagyarazáná?
-
mrlujoak
veterán
válasz
FW190ace #11258 üzenetére
Ezt most nem értem...
Ezt kérdezted:
"hogy lehet kicsikarni a telefonból a gyártási időt?"Akkor már eleve ki kellett hogy bontsd, vagy bontasd, ha a telefonból akarod előcsalni...
Egyébként meg a gyártás nem csak egy üzemben folyik. Akár egy gyárrészen belül is van, hogy nem ugyanazon komponenst használnak fel egy-egy modell összeállításához, pláne, ha egyéb ok miatt egyik telepre teszem azt alkatrészhiány miatt egy másik típusú komponens kerül.
Hasonlóan mondjuk a Suzuki Swiftek (régi típusú, itthon is gyártott modell) lengéscsillapítója körül kialakult visszahívási akcióban...
Egyes modellek (olyan 120E darab) nem külföldi lengéscsillapítókat kapott, hanem Magyar gyártótól származó - technikailag azonos - ámde gyengébb korrózió védelemmel ellátott darabot.
Egészen idáig semmi gond nem volt, de a Magyar darabokkal szereltek el kezdtek vészesen rohadni, így visszahívási akció lett belőle...
Ezzel kapcsolatban annyit szerettem volna kihozni, hogy még a honi gyárakban is egyes Suzukik külföldi, másikak hazai lengéscsillapítót kaptak (Magyart).
Ha nem lett volna selejt a magyar termék akkor bizony hol ilyen, hol olyan eredetű lengéscsillapító lenne a magyar Suzukikban -
phoenix64
őstag
Hmmm, most vettem észre h multi touch eltünt teljesen miután felhúztam GDX 15-t, hogy lehet vissza "hozni" ?
-
punk17
aktív tag
Az Xperia sorozat kap hivatalos CM támogatást, köztük az X8 is
[link] -
mathaus=)
senior tag
uu akkor nekem nagymázlim van
Ápr. végén vettem ugy h ez volt az utolsó az üzletben szoval válogatni sem tudtam volna
De jol jártam.
Amugy tényleg randomba rakják bele a chipeket mert nekem ugye ápr. végi a telom, szomszédom meg május végén vette és neeki synapticsos.:S
Amugy előszőr teljesen elment aa kedvem az x8tol, haverom odaadta az övét és az 1.6os volt synpticcsal és athittem h ez egy szar képernyővel felszerelt lasu okostelefon...
-
FW190ace
csendes tag
-
FW190ace
csendes tag
válasz
-zaki- #11257 üzenetére
Hát akkor ez a kezdetleges teória megdőlni látszik... nagyon jó... Köszi az infót! esetleg akkor megnéznéd ezt a formátumú kódot( 11W15) is ami itt fentebb lett behozva a köztudatba?
mrlujoak: az a baj, h ezek a dobozon nincsenek rajta csak a telefon belsejében... gondolom nem fogják kibontani ezért nekem a készlet minden darabját. -
-zaki-
tag
válasz
FW190ace #11195 üzenetére
hello, nekem cypress-es, független, fekete X8-am van, augusztusban vettem, ezt írja az IMEI analysis:
Est. Date of Range Issuance After Jan 2003
Reporting Body PCS Type Certification Review Board (PTCRB)
Primary Market North America
Legal Basis for Allocation PCS Type Certification -
FW190ace
csendes tag
válasz
FET-MEN #11253 üzenetére
Mondjuk mindenképpen feketét akarok... csak azt nem, h beslattyogok a boltba, adatbázisteszt, ott minden oké, aztán meg hazaviszem és kiderül, h synaptic...
Olyan mintha a tejre nem írnák rá a szavatosságot, vagy csak fél éves tűréshatárral... ilyet... itt az űrkorszak hajnalán... -
FW190ace
csendes tag
válasz
lsebestyen #11250 üzenetére
Persze, ez egy nem reprezentatív felmérés volt, meg még az adat is kevés
Mondjuk király lenne ha még pár cypressel rendelkező megnézné, mert akkor vásárlás menete mostantól annyi lenne, h kibontás előtt megnézetni az eladóval az ő gépén az IMEI számot az adatbázisban. Ha after 2003-akkor synaptics, ha negyedéves pontosságú, és q1 2011 utáni akkor meg cypresses...
Amúgy meg király kis adatbázis ez és még ingyenes is. Pár ellenőrzést enged reg nélkül, utána regisztrálsz valami mailcímre és akkor meg napi 20-at enged ha jól emlékszemFET-MEN: q1 2011?
Amúgy hallottam, h a fehéreknél még rosszabb az arány...
-
FW190ace
csendes tag
Na van már egy cypresses dátumom
q1 2011-es és cypress
A tendencia az, h az internatoinal numbering plans adatbázis a synaptics-re after 2003-at ír ki
Megvizsgált telefonok:
1.youtube unboxing videókban 3 imei számot találtam a videók kb mind egy év körüliek voltak ez azt sejteti, hogy ilyenkor még perverz gondolta sem volt a cypress nem? : after 2003
2.youtube videó cypress-re kihegyezve: q1 2003
Ja, meg ma voltam bent egy telenorban, kérdezgettem, tapicskoltam, megkértem, h nézzük már meg a telefont az adatbázisban, és az is after 2003 volt. többet már nem volt képem megnézetni, mert ezt is kibontotta a tag
Szóval az eddigi felmérések alapján 5 X8-ból 1 cypresses. de ez world wideMagyar viszonylatban az arány idáig 50-50%...
-
FW190ace
csendes tag
Hali!
Nem tudja valaki, hogy lehet kicsikarni a telefonból a gyártási időt? -
lanw
aktív tag
Üdv ! olyan kérdésem volna,hogy a túl sok alakzat bevitel hiba miatt biztonsági kérdést kér a teló,de nemtudom mi az ....hogyan lehet restorolni így ?
-
FET-MEN
veterán
gyerekek..egy jó launcher csodákra képes.
-
dnelb
veterán
-
phoenix64
őstag
Elhiszem, de állítólag a LinuxDX kernel gyorsít rajta vmennyit, és ha a 3-as ban már Wi fi is van akkor mért ne tegyem fel?
Szerk.: Lol antutubenchmarkban kevesebb pontot kapok GDX 14 alatt mint gyári ROM alatt
Gyári ROMal : 1490, GDX 14 : 1425 ..
Oké, akkor kernelt hanyagolom, felhúzom Gdx 15-t
-
tronik
csendes tag
Szevasztok! Lassan 2 hónapja, h felraktam az kis x8asomra a sensatioan droidot, és nagyon jól sikerült rendszer lett szerintem, voltak kisebb nagyobb hibái, belassúlások. De most úgy döntöttem átváltanék a GingerDX-re. A froyo fenn volt nálam, de nem vált be. Most a véleményeteket szeretném kérni, h érdemes-e váltani ?! köszi.
-
phoenix64
őstag
Na szóval, fent van 2.1 gyári ROM, rootolva van, van xrecorvery. Valaki segítene h kell CWM-et feltenni? És utána hogy kell LinuxDX V003-GingerDX V015-t feltenni?
-
mrlujoak
veterán
válasz
phoenix64 #11206 üzenetére
=/=
ergo nem ugyan az a kettő...
Itt van a SE oldaláról a SEUS azaz a már évek óta elérhető Sony Ericsson Update Service
(csak egy nem androidos okostelefon modellt kell kiválasztani a Támogatás menüben - ilyen a Hazel is pl.)
A SE PC Companion újabb szoftverkezelő progija a SE-nak, és inkább az androidos okostelefonokhoz javasoljuk
-
phoenix64
őstag
SE PC companion = SEUS? Mert csak ezt találom SE oldalán
-
FET-MEN
veterán
szinte full galaxy mini rom ot nem lehet erre importálni? az eléggé kezelhető felület
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az Xperia család legújabb tagja egy meghízott X10 mini; továbbra is kellemesen kezelhető, de vannak hiányosságai.
- TCL LCD és LED TV-k
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Háztartási gépek
- iPhone topik
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest