Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Honor Magic V2 fél év után
- MIUI / HyperOS topik
- Tipp érkezett az Android 16 korai startdátumára
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomy86
addikt
válasz Predator2 #16849 üzenetére
"kiválasztom benne a BLU opciót (bootloader unlock)"
Bocs, csak most kapcsolok, hogy te a flashtoolal szeretnéd nyitni a bootloadert és nem a már nyitott telefont csatlakoztatni fastboot módban.
Azzal a módszerrel még soha nem csináltam nyitást. A korábban KISDUCK által linkelt módszerrel, programmal nem próbáltad?(#16850) Tomi_Ohl: igen, a wotanos megoldás 7,99 Euro, ezért írtam korábban, hogy felesleges egy gyárilag független telefonnál.
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz Predator2 #16849 üzenetére
Flashtoolos bootloader nyitásra ezt a leírást találtam.
Próbáld a leírásban linkelt flashtool verzióval vagy a 0.9.18.4-es verzió is biztosan működik. Én is azt használom az újabb verziókkal volt problémám.
[ Szerkesztve ]
-
Predator2
addikt
Nah úgy néz ki sikerült.
Viszont szomorú vagyok, hogy ennél az apróságnál is hatan hat felé beszélünk.
Még szerencse, hogy nem lett tégla a telefonból.[ Szerkesztve ]
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Tomi_Ohl
veterán
-
Predator2
addikt
KISDUCK leírása alapján sikerült, a gombokat is helyesen írta, illetve a linken leírt módszer (2. verzió) is működött.
A Flashtool az istenért sem akart tovább menni a folyamatban. Így utólag szerencsére.
Nos, hogyan tovább? Nem szeretnék szoftvert cserélni ha nem muszáj, csak szeretném ha fel tudnám venni a telefonbeszélgetéseket.
[ Szerkesztve ]
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz Predator2 #16856 üzenetére
Nagyszerű.
Most tedd fel ezt a kernelt, és utána rendesen működni fognak a call recording appok.
A kernelt úgy kell feltenni, hogy kicsomagolod, az IMG fájlt pedig flashtoollal fastboot módban teszed fel.Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
Predator2
addikt
válasz Tomi_Ohl #16857 üzenetére
A telefon milyen módban legyen?
Hangerő fel (kék) vagy le (zöld)?
A flashtool pedig ebben?
Itt pedig a Select Kernel to flash? [link]
[ Szerkesztve ]
-
-
Predator2
addikt
válasz Tomi_Ohl #16859 üzenetére
Ez volt fent:
2.6.32.9-perf
BuildUser@BuildHost#1Most ez lett belőle (elméletben sikerült de verziószám nem változott)
2.6.32.9-perf
dumoh@vbox #32Azon kívül, hogy most már lehet hívásrögzítőt is használnom, hoz még bármiféle javulást?
Vagy ne adj isten, bármilyen hátrányt? (jobban merül stb...)Feldobta, hogy új rendszerfrissítés érhető el. 4.1.B.0.587
Miért amikor az van/volt most is rajta?Illetve most kép Superuser alkalmazásom lett!
Egyszer ez [link] és ez: [link]
Kell mind a kettő? Ha nem akkor az egyiket csak simán letörlöm és kész is?
THX
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz Predator2 #16860 üzenetére
A verziószám ugyanaz, mert ez is a gyári kernelen alapszik. Itt le van írva, mi minden van benne: [link]
Tehát jópár új governor, CPU húzás akár 2GHz-re (SETCPU-val), rejtett driverek engedélyezve stb.
A frissítést ignoráld, nyitott bootloaderrel nem szabad így frissíteni (csak flashtoollal lehet, különben téglát csinálhatsz a telefonból).
Superuser alkalmazás: én az előbbit szoktam használni annak idején. Biztonság kedvéért először nyisd meg és frissítsd a su binárisokat, csak utána távolítsd el a másikat.[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
Predator2
addikt
válasz Tomi_Ohl #16861 üzenetére
Csak nem akarnak fogyni a kérdéseim.
"jópár új governor" Ez mi is pontosan?
Van értelme egy telefon cpu-t "húzni"? Gondolom ez kisebb üzemidővel jár.
El lehet rejteni valahogy a frissítést? Mert most ott maradt a felső sávban és nem tudom törölni/kikapcsolni sem.
Superuser v3.1.3 (46)
Su binary v16
com.koushikdutta.superuser (0)Itt van egy olyan rész, hogy: tap check for updates
Rákattintok, de kifagy a program. Akkor viszont hogyan lehet ezt frissíteni? Egyáltalán kell?[ Szerkesztve ]
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz Predator2 #16862 üzenetére
Governor: CPU vezérlésért felelnek. Normál használathoz jó az alapbeállítás is.
Húzás: 1.4/1.6-tól feljebb veszélyes húzni, ott már kiéghet az alaplap. 1.3-ra lehet húzni minimális plusz akku fogyasztással is, más dolog, hogy sok különbséget nem vettem észre.
A Superuser bináris frissítést azért ajánlottam, hogyha esetleg a másik app binárisai lennének telepítve, írja felül. Ez a v16 elég gyanús. Lehet, hogy akkor a másik appot kéne meghagyni.
Frissítés értesítés: tiltsd le az appot a Beállítások/Alkalmazásokban. Ha ott esetleg nem lehetne letiltani, akkor egy root jogosultságú fájlkezelővel kéne törölni a system/app-ból.Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
Predator2
addikt
válasz Tomi_Ohl #16863 üzenetére
Bármi ami kárt okoz a telefonban nálam nem játszik. A cpu tuning csak a mikro lagok/akadások miatt jutott eszembe. 1,3-al nem olt gördülékenyebb?
Gyári 4.0.4-et használsz? Van ajánlott custom rom a telefonra amivel működik a billentyűzet is (meg úgy általában minden, és sok helyet sem foglal)?
Úgy néz ki a frissítést sikerült leszedni/kiiktatni.
Superuser, hogy ne legyen képzavar!
Ez legyen az 1-es:
Ez pedig a kettes:
Az 1, az ami nem hagyta magát frissíteni (su bináris)
Mit nézzek meg rajtuk amivel el tudom dönteni, hogy melyik maradjon?[ Szerkesztve ]
-
Predator2
addikt
Felraktam a Titanium backup-ot és a 2. superuser alkalmazást indította el.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz Predator2 #16864 üzenetére
Én nem vettem észre nagyon különbséget. Ettől persze még kipróbálhatod az 1.3-at, kárt biztosan nem fog tenni (elvileg az Arc S-ben is ugyanez a processzor van 1.4-es órajellel), akkor fogod látni biztosan.
Billentyűzet csak gyári 2.3-mal és 4.0-val fog ugyanígy működni. Újabb android verziókon is lehet vele írni, de nincs autokorrekt és nehezebb ékezetes karaktereket írni (állandóan a képernyőre kel nyúlkálni).
Akkor az első Superusert törölheted/tilthatod, ha a második működik.Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
Predator2
addikt
válasz Tomi_Ohl #16866 üzenetére
Hogyan kellene ezt megcsinálni? Esetleg teszek/tennék egy próbát 1.3-al.
"Billentyűzet csak gyári 2.3-mal és 4.0-val fog ugyanígy működni."
Felturbózott 4.0-val már nem működne? Nem ragaszkodom az újabb változatokhoz.Superuser-t egyiket sem engedi törölni. Max/talán ha nekifutok egy titanium backup-al.
Az első verzió az új kernellel került fel. A másikat meg, még régebben, én hekkeltem rá.[ Szerkesztve ]
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz Predator2 #16867 üzenetére
Playről töltsd le a No frills CPU control nevű appot, adj neki root jogot, onnantól pedig rájössz te is.
"Felturbózott" 4.0-k közül azon működne, amelyikben a gyári billentyűzet alkalmazás van. Ezek a kevésbé módosítottak (pl Xperia Nexus) és a saqib nazm-féle romok (Zelly Cream, Fluorescent Feather, Original Z1 Honami ROM, stb). Ezekkel a módosított ROMokkal csak az a baj, hogy legtöbb nem gyorsabb a gyárinál, főleg az új, nehéz appok miatt. Amiket felsoroltam, azok közül az Xperia Nexus gyakorlatilag ugyanaz, mint a gyári, csak pár dolog el van belőle távolítva és a kezdőképernyő le van cserélve; a Fluorescent Feather pedig kombinál pár Xperia-s és Playes megoldást (ez mondjuk elég jó ROM).
Superuser: Titanium Backup-pal távolítsd el, vagy egy root jogosultságú fájlkezelővel. Azért nem lehet simán eltávolítani, mert integrálódtak a rendszerbe. De ha egy módosított ROMot teszel fel, abban már csak egy Superuser lesz.Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
Predator2
addikt
válasz Tomi_Ohl #16868 üzenetére
Értem!
Akkor lehet kihagyom a rom cserét, ha nem sok haszna van.
Titanium backup-al próbáltam törölni az első (zöld ikonos) superusert, de nincs is a listában.
Ellenben a kékkel, de attól kapja a root jogot a titanium, így inkább nem piszkáltam.Akkor mégis mivel tudnám eltávolítani?
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz Predator2 #16869 üzenetére
Töltsd le az ES file explorert.
Az oldalsó menüben kapcsold be a "Root explorer" lehetőséget.
Adj neki root jogot.
A "Root explorer" kapcsolója mellé kattintva előjön egy menü, ott válaszd az "R/W csatlakoztatás"-t.
Adj a /system-nek r/w jogot.
Ezután navigálj a system/app mappába, és töröld a Superuser apk-t (nem biztos, hogy ez lesz a neve, de tudod melyiket keresd).
Indítsd újra a telefont, és kész is.Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
Predator2
addikt
Köszönöm sikerült. Most tesztelem.
Majd ha nagyon unod magad. Kérlek linkeld be nekem a romokat (tudom mit írtam neked az előbb )
Ha netán mégis lenne kedvem próbálkozni velük akkor tudjam majd hol kell keresni.
Illetve egy leírást is hogyan kell egyáltalán felrakni.>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz Predator2 #16871 üzenetére
Itt vannak felsorolva az elérhető 4.0.4 ROMok: [link]
Feltenni nem nehéz, kell csinálni egy biztonsági mentést, aztán CWM-ben format data, cache, system, aztán install zip, kiválasztod, install és reboot. De ezt majd részletesebben is leírom, ha szükség lenne rá.Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
zeon.hu
nagyúr
Üdv!
4.0.4-en van ez a Smart app lock.
Ki van kapcsolva, de pl Gmail indításnál akkor is kéri a jelszót.
Mit tehetnék ellene?
(Root nincs, kisebbik gyerek használja, ezért nem akarom mókolni)#?*@&!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz zeon.hu #16874 üzenetére
Rootold ki, töröld le a gyári szemetet, majd unrootold.
Meg gondolom amit tudtál, azt átmozgattad az SD kártyára. Nem tudom már hogy volt a gyári romban, az enyémen mindig CM volt, a gyárit szerintem nem is láttam.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
zeon.hu
nagyúr
válasz CPT.Pirk #16875 üzenetére
Amíg használtam, volt root és sok romot tettem rá.
Aztán a két gyereké lett (előbb a nagyobbiké, most a kicsié), inkább visszatettem gyárira.
Ha lesz időm, megcsinálom.
Jelenleg a google play szolgáltatást frissíteném, de helyhiányra hivatkozik, pedig alig van rajta valami telepítve.#?*@&!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz zeon.hu #16876 üzenetére
Nem csoda, ebben a telefonban soha nem volt elég tárhely. Minden rom alatt volt ezzel szívás, míg végül az android 5-től a legacy xperia romok tudták használni az SD kártyára létrehozott második partíciót mint belső tárhelyet.
Amúgy ettől eltekintve az Android 4.4-es LegacyXperia romot javaslom egy hozzá való minimalista gapps csomaggal, szerintem azzal futott a legjobban ez a teló. Így akkor nem lesz különösebb hely problémád és még gyors is lesz.
Majd ha a héten megjön az új SD kártyám, akkor majd én is életet lehelek az enyémbe. Mióta megvan az utóda, azóta csak áll némán a szekrényen.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
SimonJanos
aktív tag
Naptár:
tud vki adni egy gyári naptár (calendar) APK-t (backup-ot)
vagy javasolni vmi olyat ami elég kicsi ahhoz hogy települjön?Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
stuffZ - értékelések stb.: https://prohardver.hu/tag/simonjanos.html
-
SimonJanos
aktív tag
válasz zeon.hu #16878 üzenetére
El lehet helyezkedni "még gyárin is" - csak mindenből régebbi verzió kell, persze néha "babra munka"!
Hangouts helyett nem jobb a Skype?Régebbi verziók:
http://hangouts.en.uptodown.com/android
http://skype.en.uptodown.com/android[ Szerkesztve ]
-
SimonJanos
aktív tag
válasz SimonJanos #16879 üzenetére
OK, feltettem egy 2014-es Google Calendar-t (SD-re) és remek!
De azért még kérem a gyárit - előre is köszönöm[ Szerkesztve ]
-
SimonJanos
aktív tag
Második kérdésem (előre : )
- sok Google tárolt névjegyet nem lát a "beépített" kapcsolat kezelő!
Van rá vmi "gyári" megoldás vagy úgy mint ahogy az első problémámat (ld. később) megoldottam
vagy használjak vmi kis méretű kapcsolat kezelő app'-ot? Vmi tipp?Első problémám megoldottam, leírom hátha jó lesz másoknak is:
- sok-sok-sok év után most először (!) nem frissült a "médiatár", beépített Zenelejátszó listája,
végül az segített hogy az Alkalmazáskezelőben adatait töröltem és most szépen újra listáz...
Ezt gondolom esetleg megoldásnak a Kapcsolatok-nál is...[ Szerkesztve ]
-
winhate
őstag
válasz SimonJanos #16882 üzenetére
Életben tartod a topicot ;-)
http://pouet.net/prod.php?which=5633
-
sqpp
őstag
Én szívesen segítenék, de nem vágom mire célzol
Sok mindent megértek, még általában azokat is akik teljesen értelmetlen hülyeséget írnak. (Nem rád célzok nyugi)
De ezt valahogy nem Profin írtad le, viszont nem vágom mi van.
-
KISDUCK
addikt
Még a rootolt gyári ics-n a nem frissülő médiatárral nekem is volt problémám, de volt egy root jogot igénylő app, a rescan media és egy pillanat alatt a rendszer újra olvasta média fájlokat. CM van már jó ideje a telefonomon és azóta ilyen gondom nem volt, a médiatár mindig frissül.
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
másfél éve lecseréltem bb q5 re, miután visszakaptam gar cseréből. ma elővettem uncsiból megnéztem. flash ics, root takarítás. aranyos még mindig
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz fattyu #16886 üzenetére
Én épp ma tettem rá CM7-et. Valami veszettül gyors így, hihetetlen. A CM7-ről meg annyit, hogy több beállítási lehetőség van benne, mint a mai ROMok 95%-ában
Ha minden jól megy jövő hét vége felé feltolok egy CM13-at is.Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
fattyu
veterán
akkómindegy. ha aszondja a service menüm hogy nem nyitható akkor gondolom IJ. vagy van azon megoldás?
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
sqpp
őstag
válasz fattyu #16895 üzenetére
Szolgáltatós telefon esetén igen:
Szolgáltatós Xperia Mini Pro bootloadere akkor nyitható, ha 2012 11. hete előtt készült (akku alatti cím kén van a gyártás éve és hete 12w11 formátumban). A wotanserveres megoldás működik. Ez függetleníti a telefont és nyitja a bootloadert.
ha pedig nem az:
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
szolgáltatós. wotan meg nem nagyon elérhető. kicsit jelszót kér a honlap. ami egyéb helyen feljön hogy tölsd le ott én nem kattintok még piros xre se....
-
KISDUCK
addikt
Egy hónapja kb. már én is leváltottam a kicsikémet z3c-vel. Nagy kár, hogy a sony nem folytatta ezt a szériát.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest