Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Honor Magic V2 fél év után
- MIUI / HyperOS topik
- Tipp érkezett az Android 16 korai startdátumára
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Megértem. Nem rég cseréltem (vagyis vettem mellé, mert a régit még nem tudtam eladni) egy komolyabb ZTE-re ezt a telót, de nekem is nagyon hiányzik a billentyűzet...
CM11-el volt eddig a legjobb a teló nálam, 160-180MB ram ált. mindig volt szabadon. Csak ehhez kell kernelt is cserélni a telóban. Mondjuk az nem túl nehéz, csak legyen nyitható a bootloader.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Persze, alap. Nem is láttam olyan romot erre a telóra, ami ne tudna magyarul. Mondjuk ez igazából az Android sajátossága ha jól tudom.
Ha gondolod felrakom dropboxba a Flashtool progit, amivel a bootloadert tudod nyitni és a kernelt cseréni, mert a neten letölthető verziója egy rakás bloatware-t is telepítene gyorsan.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
tomy86
addikt
válasz CPT.Pirk #16803 üzenetére
Flashtoolal már lehet bootloadert is nyitni?
(#16802) Studi: CM11-hez (tud magyarul) bootloadert kell nyitni. Ami, ha szolgáltatós a telefon (sim lockos) csak a 2012 11 hete előtt gyártott telefonoknál megoldható. Ha nem sim lockos, akkor van hivatalos megoldás a nyitásra. Bár a korábbi hsz. alapján flashtoolal is lehet, bár én nem találtam ilyen lehetőséget.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Beraktam egy zipbe mindent. Flashtool, friss CM11, friss gapps, kernel. [link]
Kicsit nagy a csomag, először haladj sorban. Próbáld ki a flashtoolt, hogy megy-e így telepítés nélkül. Aztán kapcsold be a telefonon az USB hibakeresés / debugot, aztán dugd rá a flashtoolra. Valszeg rootoltnak kell lennie a romnak, de elvileg azt is meg tudja csinálni a flashtool, aztán megpróbálhatod a BLU gombot a bootloader nyitással.
Ha ez sikerült, akkor majd mondom a többit.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Na most nem tudom mit kezdjek a telóval. Ugye nem szóltak róla, hogy be fog fagyni a CWM, ha full wipe nélkül cserélek kernelt. Eddig ilyen nem kellett, szóval nem is gondoltam rá.
Most mivel vagy boot loop van, vagy befagy a CWM-be, így csak falsh módban tudok kapcsolódni a telóhoz. A PC companion nem tudja újrahúzni, szerintem maga a companion rossz. A flashtool meg .sin fájlokat vár flash módban, olyanom meg nincs.
Mit lehet ezzel kezdeni?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Tomi_Ohl #16813 üzenetére
Thx. Átsiklottam azon a soron a support alatt, és a frissítést próbáltam.
Visszaraktam a gyári romot, a kingo rootolta, majd felraktam a CM legújabb romjából a kernelt, de ismét befagy a cwm... Ma már nincs hangulatom ezzel a retekkel foglalkozni, majd máskor. A legacy xperiás srácok igazán kipróbálhatnák amit alkotnak.
Próbáltam nekik hozzászólást írni az xda-n de vagy én vagyok a hülye vagy nem tudom, de képtelen vagyok átjutni a captcha kérdésen, sosem fogadja el...[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Van itt olyan, aki tud hozzászólás írni XDA-ra? Én megírom, csak be kellene másolni a megadott linkre...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Majd azt is mond meg, hogy miként lehet túljutni a captcha ellenőrzésen.
Az üzi:
I got the CWM freeze issue too on SK17i Mini Pro.
First case:
Just simply upgraded the phone from previous CM11 (~2015.06) to the latest, as usual, withouth a full wipe. Now i get CWM freeze with the new kernel, and a bootloop because of the new kernel vs older rom. So i tryd a clean install in second case.Second case:
Phone got restored to the factory rom with PC companion. Then got it rooted, finally flashed the new kernel from latest CM11. But it also freezes in CWM welcome screen.What can i do to get a fresh CM11? The new kernel seems 3MB smaller than previous ones, maybe something is missing for the SK17i?
----
No kb. ezt kellene. Nem tökéletes az írásos angolom, de szerintem érthető. Ez a CM11 Q&A topicja: [link]Köszi!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Köszönöm!
Nincs meg a 10 hozzászólásom még, gondolom ezért szívatnak. Olyan captcha van, hogy pl. jelöld ki a közlekedési táblákat tartalmazó képeket. Oké kijelölöm, de valamit alá is kellene írni amit soha nem fogad el, de nincs is ott semmi kérdés amire lehetne válaszolni, csak egy üres beviteli mező...
-
Pityesz78
tag
Kijelző megsemmisülésből kifolyólag kérdezem, hogy van.e rá mód, hogy lementsek ezt azt a telóról kábelen át?
-
Pityesz78
tag
válasz debrecenikri #16821 üzenetére
van egy note everything nevű app, abban vannak nagyon fontosfeljegyzéseim. kb ennyi!
-
Pityesz78
tag
válasz debrecenikri #16823 üzenetére
ott volt! köszönöm!
-
Pityesz78
tag
válasz debrecenikri #16825 üzenetére
áh, lehet, hogy mégsem írta ki csak egy régi mentést találtam? Ezt a kártyát, ezt az appot 1000 éve használom, viszont nincs meg egy csomó feljegyzés
-
Predator2
addikt
Helló
Sikerült bárkinek is találnia használható hívás rögzítőt?
Ha igen akkor mit/melyiket?
Acr-t próbáltam de nem akar működni.
Thx>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Predator2
addikt
válasz Tomi_Ohl #16828 üzenetére
Őszintén szólva fogalmam sincs róla
Ez van fent:
2.6.32.9-perf
BuildUser@BuildHost#1Tudja vagy sem? Ha nem akkor mit tehetek?
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz Predator2 #16829 üzenetére
Ha ilyen neve van, akkor ez valószínűleg a gyári kernel, az meg nem tudja (állítólag azért, mert sok országban tiltják).
Attól függően, hogy Android 2.3 vagy 4.0 van fent, kell választani egy megfelelő kernelt, és akkor már működni fognak a felvevő appok. A kernelhez természetesen nyitott bootloader kell.Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
sqpp
őstag
válasz Predator2 #16829 üzenetére
BL Unlock + nAa Kernel + MiniCM7 2.2.2 (Tudom a kernernél JB-t ír, de ha jobban megnézed támogatja a GB-t is.)
"This is a custom 2.6.32 kernel developed for Android Jellybean 4.x. However, as of nAa-06 Android gingerbread is also supported. This kernel only works for mimmi, a.k.a. X10miniPro"
Ha nem tudsz valamit írj nyugodtan, bár eléggé régen volt X10 Mini Pro a kezemben, oké hogy itt van az asztalon, de már sajnos agyhalott De jó hír, hogy tervezem nosztalgiaként életrekelteni egy GSM-ben
[ Szerkesztve ]
-
sqpp
őstag
válasz baalco #16832 üzenetére
Oh my god, tényleg rajtam ütött az idő már xd
Kicsit bekavarodtam, mert benne vagyok mind két fórumban is, hiszen először X10-em volt, aztán az utódra tértem át ugye.
Nem tudom, hogy a bootloadered fel van e oldva már, de gondolom nincs, így én a szoksásos Votanserver-es megoldást javaslom, amivel függetleníted is egyben a telefont. Már alapból a BL Unlock is garanciavesztéssel jár, szóval ebből a szempontból tökmindegy, hogy mit csinálsz.
Kicsit cókmókus, de megoldható. Ha nincs feloldva, akkor írj és küldök egy rövid útmutatót, hogyan kell, még anno én is így kaptam, mikor meglett a Mini Pro (Sk17i)
Ebben az esetben, akkor sajnálom és akkor a következőket ajánlom, most már teljes biztonsággal.
Először a tömörített fájlt másold fel az SD karidra, illetve a gapps-t, amiből mindenképpen ajánlom én is a minimal editiont, majd a zipben találod a kernelt is, ami szükséges hozzá, ezt Flash Tool-al egyszerűen flasheled. Ezután már meglesz a CWM a telódon, amivel először ajánlanék egy Factory Reset-et, aztán mehet fel az adott ROM végül a gapps-t is flasheled, aztán reboot és kész is.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz baalco #16832 üzenetére
Úgy van, az X10 mini pro kernel! Nem lesz jó! Szerintem inkább várjunk, amíg Predator válaszol, hogy most hányas androidja van és nyitható/nyitott-e a bootloadere!
Szerk: látom, közben írtál. Nem biztos, hogy CM11-et akar, főleg a fizikai billentyűzet miatt (CM alatt nincs rajta korrekció és nehezebb ékezetes karaktereket bevinni).
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
Predator2
addikt
válasz Tomi_Ohl #16830 üzenetére
Helló
Android 4.0.4 (gyári) van telefonon.
Rootolva van, de minden más érintetlen rajta.Bootloader unlock allowed: Yes
Nem vagy egy nagy telefon szakértő, ha ez nagy buherálással jár, akkor kihagyom. Sajnos angolul sem tudok.
Ha van magyar szájbarágós leírás akkor ok, de amúgy tárgytalan nekem.>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz Predator2 #16836 üzenetére
Ez jó hír. Flashtool-ban van egy bl unlock opció, ahhoz kell a kód a Sony oldaláról (alul válaszd ki a telefonodat és tovább, email-ben fogják küldeni) és úgy egyszerűen ki lehet nyitni.
[ Szerkesztve ]
-
Predator2
addikt
válasz Tomi_Ohl #16837 üzenetére
Mint említettem nem értek a telefon mókoláshoz.
Hangerő le gomb majd az usb kábel bedüg, akkor flash módban indul.De ezt írja a flashtool:[link]
Megkaptam Sonytól a kódot.
[ Szerkesztve ]
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz Predator2 #16838 üzenetére
Ez fura. Azt mondtad, hogy Bootloader unlock allowed: Yes, szóval elvileg nyitható. A Flashtool viszont pont azt írja, hogy hivatalosan a tiéd hivatalosan nem nyitható. Amint látom volt már ilyen eset, de nem találtam rá megoldást (esetleg a testpoint módszer, de ez egy kicsit komplikáltabb).
-
Predator2
addikt
válasz Tomi_Ohl #16839 üzenetére
Mert így is van, de csináltam róla egy képeket is:
A Mini pro-m és a Z1C-m egymás mellett! Csak az Imei számokat takartam ki:
A mini prot, a Vip phone-ban vettem gyártói garanciával.
-
Predator2
addikt
-
KISDUCK
addikt
Én úgy emlékszem két módban lehet indítani a telefont, flash modban lehet romot cserélni és fast boot modban kernelt, ha jól emlékszem, annyi hogy a ellentétesen van a hangerőgombhoz párosítva, ha jól emlékszem. Már van vagy 2 éve hogy csináltam a kernel cserét.
Logoutos leírás xperia bootloader nyitásra én anno ez alapján csináltam.
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
Egyszerűen ellenőrizhető, hogy nyitott-e a bootloader. Ha van fastboot mód, akkor nyitott. Fastboot mód: indítsd el a flashtoolt és a kikapcsolt telefont úgy csatlakoztasd, hogy a hangerő fel gombot nyomod közben.
(#16845) sqpp: ha gyárilag független a telefon, akkor felesleges a wotan szerveres megoldás (minek fizessen 8 eurot). Ha meg utólag függetlenített, és 2012 11. hete után készült a telefon, akkor nem nyitható se wotannal, se ráolvasással. Legalábbis az utolsó információim szerint.
-
Predator2
addikt
válasz tomy86 #16846 üzenetére
"Egyszerűen ellenőrizhető, hogy nyitott-e a bootloader."
Kétlem, hogy gyárilag nyitott lenne, de nyitható.Ha a hangerő fel gombot nyomom akkor kéken világít a led, ha a lefelé gombot akkor zölden. A telefon 11w41-es.
Viszont ezen az ablakon valamiért nem akar tovább lépni:[link]
Pedig így csinálom ahogy a leírás is van (vissza gomb nélkül természetesen).Az eszközkezelő pedig így látja most:
Ilyenkor mi baja van?
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz Predator2 #16847 üzenetére
Ha a telefon gyárilag független, akkor a Sonytól kapott kóddal lehet nyitni a bootloadert.
Ha esetleg utólag lett függetlenítve (akár a szolgáltató által is), akkor marad a wotanserveres megoldás.Ahogy látom itt a flashmodeot választottad a flashtoolban. Ha fastboot módban akarsz kapcsolódni, akkor ezt a képernyőt ki sem dobja a flashtool.
Két dolog jut eszembe.
1, Nincsenek fenn a számítógépen a megfelelő driverek. Ez esetben a telepített flashtool mappájában (pl. c:\flashtool\drivers) van egy Flashtool-drivers.exe fájl. Azt indítsd el és válaszd ki benne a flashmode drivers, fastboot drivers és a "common drivers Mogami and Zeus board" opciókat és telepítsd!
2, Biztos jól próbálod csatlakoztatni? Tehát flashmode esetén a kikapcsolt telefont telefont úgy csatlakoztatod, hogy miközben rádugod az usb kábelt a gépre, azalatt folyamatosan lenyomva tartod a hangerő le gombot.
Fastbootnál a hangerő fel gombot.[ Szerkesztve ]
-
Predator2
addikt
válasz tomy86 #16848 üzenetére
A telefont gyárilag függetlenként vásároltam!
Elindítom a Flashtool-t, rendszergazdaként futtatva (32 bites) kiválasztom benne a BLU opciót (bootloader unlock)
Akkor megjelenik ez az ablak:[link]Ilyenkor telefon kikapcs, majd hangerő fel gomb benyomva tartva rádugom az usb kábelt (usb2.0-ra kötöttem, hogy még az se szólhasson közbe) telefon elkezd kéken világítani.
De ez az ablak nem tűnik el:[link]
A drivereket felraktam. A leírtak szerint jártam el úgy gondolom. Javítsatok ki ha tévedek.
[ Szerkesztve ]
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz Predator2 #16849 üzenetére
Hangerő le gomb kell, azért nem lép túl. Ha viszont azt nyomod, akkor gondolom az lesz a szituáció, amit a #16842-es hsz-ben is linkeltél.
Ha megpróbálod a KISDUCK által linkelt megoldást, ahhoz kell fastboot mód (hangerő fel).
Az sqpp által emlegetett votanserveres megoldást kevésbé ismerem, de ha jól tudom, fizetős.Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest