Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Megjelent a Huawei Nova 14 széria Kínában
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
notaricon
csendes tag
Van akinek frissült már az ARC-a a mostani újdonságokkal?
-
darvinya
titán
Itt egy érdekesség
http://mobiltesztek.hu/sony-ericsson-mobil-ujdonsagok/sony-ericsson-xperia-acro-xenon-vaku/
Acro=Arc?
Xenon vaku vagy nem? -
t.imi
addikt
Azt tudtam hogy nincs benne xenon,elég kevés gépben van ilyen "extra".
Sajnos sokszor szükségem van fényképezőgépre, klimákkal molyolunk és sokszor kell makro, normál fénykép.
Egy homály képpel nem tudok mit kezdeni.
Anno a samu omnia 2-vel jó képeket lehetett lőni.
Filmet nézni is inkább laptop, pc, asztali dvd szoktak, plusz features hogy ezeken is lehet kényelmesen filmet nézni, már akit nem zavar a "kis" kijelző
Szerintem egy korrekt beépitett kamera simán üti a régebbi 4-6Mp kompakt gépeket.
Természetesen van dslr gép,de nincs mindig kéznél.
Engem csak az bosszant, egy ilyen deverbális gép 130-150, ehhez képest egy középkategóriás tel. szintjét hozzák. -
darvinya
titán
"nagyobb az ARCa" Ez jó volt!!!!!
Úgyan azt benchmarkot inditotak el rajta.
Az lehet, hogy hardware egyforma, de a kialakítás és a kapcsolátok másak.
Pl: képek lerendrelése jobb, bizonyos feladatoknál az fps nagyságrendileg jobb...stb
Ez azért lehet, mert a két telefon között 2,5 hónap van.(itt nem a forgalombs hoztalra gondolok)
Neo-ba nem rakhatak reality kijelzőt különben nem vennék meg legtöbben Arc.
Az a .3" szerintem nem érzékelhető.Igaz ez topik nem a Neo-ról szól.
-
darvinya
titán
ARC-nak ha jól tudom XEON vakuval van elátva.
Abba meg többi hozzászolónak van igaza, hogy fényképezőgépeket soha nem fogja elérni.( nem hiszem, hogy mindenki örülne egy közel 1 cm vastagtelefonnak és persze még úgy +100 eFt feárral hardwares meghajtás DIGIC 4 procival)
Bár a NEO jobb a kamerája, de nem XEON vakus. -
notaricon
csendes tag
válasz
bandi0000 #783 üzenetére
nekem nincs gondom a hanggal, médialejátszásnál sokszor kifejezetten halkítani kell (pl. youtube)
a kamerát nem mondanám rossznak, ha vki nem kifejezetten fotómániás, akkor minden szempontból megfelel, aki meg minőségi képeket akar az ne a telóval fotózzon, van arra más céleszköz. SOHA nem lesznek olyanok a képek, mint egy igazi fényképezővel, amíg nincs rajta megfelelő optika tök mindegy milyen telót veszel, a kamera csak kiegészítő fícsör marad és ekként is kell(ene) kezelni.
-
t.imi
addikt
Nem rosszak
Már csak a melyik legyen a SE arc, SGS 2, HTC sensation közül kellene dönteni. Sajna elég harmatos mind a 3-nak a kamerája, ami elég meglepő számomra ebben a kategóriában.
A flash-t nem is keresem, csak led dívik a droidok közt ezek szerint.
ARC-nak legalább van hardveres kameragombja, másik kettőn a képernyőt lehet tapizni. -
darvinya
titán
válasz
notaricon #782 üzenetére
Az elfelejtetted itt arról van szó, hogy egyátalán nincs net sem GPRS, HSDPA, WIFI.
Az APNdroid valóban tejesen átír mindent vagy egyszerűen blokkol, mert az nem úgyan az.
Mint ahogy te leírtad eleinte engedted és máris frissitette magát.
Én meg nem azt írtam, hogy teljes net tiltásnál egyből besz@...ik az OS. -
notaricon
csendes tag
Az APN témához:
ahol lakom ott nincs 3G és hasonló szépségek, GPRS van vagy WiFi, minden más felejtős.
Az előfizum tartalmaz 50MB "ingyen" netet amit elvileg nem használok, de a készülék első hónapjában mégis lett "valahogy" egy kb. 4 megás nethasználat. Ekkor raktam fel az APN droidot, amivel kilőttem a vodás netet. Az OS nem szart be és azóta már kellett használnom GPRS-t és egy tappal kapcsoltam vissza az APNdroid ikonnal és újra ki amikor már nem kellett. Akár többször is egymás után. A készülék újraindítása nélkül.
Szóval lehet itt jönni a sámándumával, én a gyakorlati-tapasztalati oldalról ezt tudom mondani.
-
darvinya
titán
"kikapcsolják az adatforgalmat (ugyanaz, mint ami a beállítások menüből elérhető)" igen ez az app. mely az OS műnködtett és az op. renderszer frisstésnél megkerül.
"- átírják az APN-t [ez érdekes, netalántán az app.készit log-ot a beállításokról?
Csak evvel az a baj,hogy a visszakapcsolást restart után tudja megtenni!]
Egyik sem "fut " folyamatosan, tehát csak beállításokat módosítanak."
Na ha elovastad amit írtam akkor tudod mit jelent az, hogy a program op. rendszerbe épűl be.
Telepítés útán nem javasolt eltávolítani.(erre felhívja a figyelmet telepítés közben)
Az op. rendszer besz@..ik.
Mint áltában minden legális OS hibája, ha nem frissitesz öngyilkos lesz.
Nekem volt SE K660i s már az is hisztizet 1 év után. -
Depression
veterán
Az apn átírós viszont csak azoknak ajánlott, akik semmilyen netelőfizuval nem rendelkeznek, mert bonyulult kapcsolgatni. Visszakapcsolásnál 99%, hogy restartot igényel, bár ezt nem jelzi.
Főleg egy ilyen drága készüléknél érdemes már azt a havi 990Ft-os csomagot fontolóra venni.
Okostelefonos ismerősöknél ugye az email teljesen kiválthatja az sms-t. Tehát azt az ezer Forintot ilyen szempontból is érdemes megvizsgálni. -
totog
tag
válasz
darvinya #778 üzenetére
A net-letiltó programok két féle elven működnek:
- kikapcsolják az adatforgalmat (ugyanaz, mint ami a beállítások menüből elérhető)
- átírják az APN-t
Egyik sem "fut" folyamatosan, tehát csak beállításokat módosítanak.
Ha rossz az APN, akkor a szolgáltató nem hozza létre az adatkapcsolatot, tehát nincs IP címed, fizikailag nem tudsz forgalmazni. Az idő alatt, amíg nincs adatkapcsolat, az OS sem tud semmilyen adatot küldeni. Ha újra engedélyezed, akkor nyilván tud.Az APN-átírástól beszarik az OS? Aha, oké...
-
darvinya
titán
Előszőr is tisztázzunk valamit.
A legtöbb app. amit leírtok sem kapcsolja le az OS adat szolgáltatást.
Azt, hogy kilővödd az internet beállítást akkor a gyári OS egyszer csak besz@..ik és hello.
Megoldás a főzés.
Az egyetlen app. van ami nem mint app-két fut(Dial-Up Endabler/Disambler), hanem beépűl az OS-be.
Én még nem talalkoztam Dial-Up Endabler/Disambler android-ra. -
totog
tag
Home screenből van sok jó, mindenki másra esküszik, nekem pl. a GO Launcher jött be, de rábeszélni senkit se akarok senkire.
A progik csoportosítására sok launcher támogat mappákat, de nekem az ilyen beépítettek nem jöttek be, viszont a Smart Shortcuts bejött. Szépen kategóriákba sorolom az appokat, és az "other"-ben mindig látom azt is, ha épp egy újonnan telepített még nincs sehova se besorolve. Lájk.
-
-
totog
tag
válasz
notaricon #770 üzenetére
Hjah, APN átírással lehet teljesen kilőni a netet, de ha a kolléga akar netezni, csak egyes dolgokat letiltani... No az már problémásabb.
Amúgy APNdroid helyett én Widgetsoid-ot használok, amivel kb. egy tucat beállítást kitettem az egyik képernyőmre, így a gyakori dolgokat mind onnan tudom kapcsolgatni. Szóval ha fícsörösebb app kell, akkor ez egy jó sok-az-egyben cucc.A sok app engem is zavar, ha végre lesz időm, utánajárok a rootolásnak, meg hogy milyen főzött romok vannak, jó lenne egy kicsit csupaszabb verzió.
Más: érdekes, hogy egyik kollégám telefonja néha magától ujraindul, az enyém nem, csak néha belassul. A buildszám ugyanaz.
Szerk: a wifi nekem is néha lecsatlakozik, de abszolút nem percenként, hanem csak ha sokáig nem használom, szóval az is lehet, hogy ez normális.
-
flaki
csendes tag
Én is meg vagyok elégedve a telefonnal, egyedüli gondom a wifi. Újabb routereknél folyamatosan (nálam kb. percenként) megszakad a kapcsolat, amit tudtommal még nem sikerült egyetlen update-tel sem javítani.
-
t.imi
addikt
Köszi az infót, ezt sem tudtam
Nem volt vele gondom anno, csak meglepett mikor megnéztem az adatforgalmat és 120mb volt, mikor nem csináltam semmit
-
darvinya
titán
Egy tévhít az adat kapcsolat kezelése mindg az OS végzi.
Az az nem a telefon gyártó hibálya.
Az Android rendszernél el kéne olvasni FAQ-t mert ott a Google OS szolgáltató leírja, hogy nen lehet lekapcsolni teljesen adat sync-t. -
t.imi
addikt
Engem anno a ZTE Blade, HTC desire S az zavart, hogy az anyja p@ája is futott a háttérben és 1-2 nap után agyrém lassulásokat okozott, kilőtted, akkor is futott a köv. alkalommal
+ hiába lőttem ki a netet, spontán elkezdte szinkronizálni a semmit, mivel minden le volt tiltva legjobb tudomásom szerint. Volt valami "no data" nem ez a neve, csak nem jut eszembe az sem sokat ért néha, ugyanúgy önállóan aktiválta a netet.
Eszembe jut valami még leírom
Itt van 2 nagyméretű kép N8-ról, valami hasonló kellene
1
2) notaricon köszönöm, elkezdem
-
totog
tag
Szerintem se rossz a kép, egy telefontól nem várom el, hogy olyan képeket csináljon, amiből poszter méretű fotókat hívnék elő. Ha valaki jó képeket akar, vegyen egy jó minőségű fényképezőgépet.
Arra viszont abszolút jó, hogy képeket lőjünk emlékeknek. (Pl. a hétvégi legénybúcsún kifejezetten jól jött...
)
#759, #763: A telefon pedig abszolút jó, engem ebben az árban egyedül az anyaghasználat zavar kicsit. (Nem rossz, de nem is a legjobb, hiába, műanyag.) A hardver se a legmodernebb, de engem a két mag nem hat meg. Amúgy ha bővebb kifejtett választ vársz, akkor írd le, mire vagy kíváncsi.
-
Eagl3
veterán
-
t.imi
addikt
Sziasztok.
Szintén feltenném a nagy kérdést
Jelenleg egy N8-l nyomulok, ami tetszik, de újra belekóstolnék a droidba, árban ez az egyetlen lehetőség szerintem.
Főleg navi, böngészés a neten, játék, fotó/videó lenne a cél, lehetőleg telefonbeszélgetések felvétele egy gombnyomásra és áttekinthetővé tehető menü mint pl az LG 3D-ben, kikapcsolható netkapcsolat, csak 1Gb havi előfizetésem van.
Hirtelen ennyi jut eszembe
A tesztek szerint átlagos képeket készit,de erre nem veszek mérget. Meg tudja közeliteni az N8 foto/videó képességeit ez a szörnyecske? -
leslien
nagyúr
üdv mindenkinek! vki pls vélemény a telóról!? de a frankót
-
skul0
aktív tag
válasz
gibi.david #757 üzenetére
Ez nekem új volt, úgyhogy köszike.
-
skul0
aktív tag
válasz
gibi.david #755 üzenetére
Azt meg hogy kell?
-
darvinya
titán
válasz
gibi.david #752 üzenetére
Azt nem tudom hogyan kellene Arc Android op-en jelőlni az eseményeket.
De amit leírtál az op rendszer hibára utal.
Néha nem találja azt a kép file-t ami ezt jelezni, mert rosszul van beírva.(vagy maga naptár hiányzik, nem hozzá rendelt)
Ha nem tudod kézel megkeresni javaslom az újra telepítést. -
kutti
tag
kompatibilis a sygic mobile maps 10-zel?
-
Eagl3
veterán
válasz
gibi.david #748 üzenetére
Most, hogy mondod, ránéztem, nekem mikor egy naphoz bejegyzést akarok írni, azt írja, hogy nem rendelkezem naptárral.
Na erre varrjál gombot. -
darvinya
titán
válasz
gibi.david #749 üzenetére
Nekem nincs Arc-om, de szerintem az ilyen problémát csak újra telepítés orvosol.
[X1 htc energy-n a naptárban az esemény jelző a napon egy kis fül, a mai nap kiemelt.]
-
gibi.david
tag
válasz
gibi.david #748 üzenetére
Illetve a zenelejátszónál sem találtam meg a véletlen lejátszás, ismétlés opciókat.
-
gibi.david
tag
Sziasztok!
Vki segítene? A naptárban havi nézetben a napok mellett van egy függőleges fehér csík. Adott napokon van eseményem, de a fehér csíkban nem jelöl semmit, hogy kb mikor is lesz esemény. A havi nézet így számomra használhatatlan, mert nem tudom melyik nap van valami. A beállításokban szinkronizálja a Google és a Facebook fiókjaimat és mindkettő látható beállításon is van.
Valakinek vmi ötlete, hogy miért nem jelöli az eseményeket havi nézetben? Vagy csak én vagyok béna?Köszi előre is.
-
flaki
csendes tag
Én a mammutban egy kis telefonos standnál vettem szilikon tokot hozzá. Habár veszít a szépségéből a telefon, kézben tartani sokkal könnyebb és praktikus is.
-
Dracula
őstag
Alapból úgy indítottam...
Aztán rájöttem, amikor egy kis led lámpa a zsebemben (alu szél) megkarolta a képernyő legszélét, hogy kell rá sajna... (nem Gorilla glass, vagy nem tom).Most megnéztem újra, végülis tényleg rendes fólia... de nem tudom, hogy az érintés mennyire jó rajta. Ha szétmegy ez a drága, akkor majd visszarakom a gyárit.
Nem volt nehéz egyáltalán, miért lenne nehéz?
Üdv!
-
Dracula
őstag
válasz
notaricon #737 üzenetére
Egyetértek, a kamera gomb amúgy pocsék, írták a cikkben is, hogy elég fura a nyomáspontja, ezt csak megerősíteni tudom. Helyette tessék a képernyőn a Kamera ikont használni, és fotózáshoz és kamerázáshoz is beállítani a képernyő érintést.
Nekem most úgy 2 nap, és még bírta volna (!) hogy lekapcsoltam minden háttérszikront, és max SMS és telefonálás volt. /Betelt az adatcsomag
/
Amúgy a fóliára azt mondták nekem, hogy nem éri meg a drága, mert hiába tartana ki, nem biztos, hogy kitart. Ami igaz, nekem már felrepedt egy helyen... szerencsére nem középen, de ha megsérül, ugyan úgy dobhatod ki, mint a 800Ft-ost....
Üdv!
-
Dracula
őstag
-
Dracula
őstag
A kamera távol van az elég jótól. Sajnos este, még fény mellett is elég pocsék, zajos képeket csinál... bármit is mond a marketing. A nappali képek akkor jók, ha szerencsésen egyenes a kezed és nincs túl rossz idő. Akkor viszont lehet egész szép képeket lőni vele... Hiába, ez mégis csak egy vékony kis műanyag lencse.
Üdv!
-
notaricon
csendes tag
a kijelző lezáró nem téma, van egy csomó apró app, ami kirak egy ikont, megnyomod-lezár-kész...
a hívásnemfogadást nekem is csinálta egyszer, hosszú út GPS navigáció közben egyszercsak újraindult a teló, na onnantól nem tudtak hívni. mikor kiderült újraindítottam és helyrejott.
akksi továbbra is 2 nap (minden gyári 2.3.3) menne 4-et is, ha csak telefonként használnám...
a kis repedésen kívül komoly baj nincs, ha ez így marad, akkor a repedést is lesz@rom...
-
skul0
aktív tag
Mediaban én is kezembe vehettem végre egy arcot. Valóban gyönyörű telefon, bár elég maszatos volt. A nagy kijelző is kezelhető volt, amin meglepődtem kellemesen, mert épp emiatt nem esett rá a választásom. Ami nem tetszett, az a kijelző-lezáró és a jobb oldali gomb volt, előbbi nagyon rossz helyen van számomra, a jobb oldal előnyősebb lenne, de a nyomáspont sem volt frankó, bár ez lehet a kiállított darab betegsége.
És akik feldobták a napomat, és nem utolsó sorban ebben a videóban láttam hogy ott van az orrom előtt az arc. Samsung Galaxy S II.
-
VINIKOR
senior tag
Miért nincs a Sony Ericssonnak általános topikja? Ide írom:
Ajánlanátok egy olyan nyomógombos telefont, amiben minimum olyan minőségű kamera van mint a K770i-ben és jó minőségű 720p HD videót készít. Nem okostelefon kell.
Köszi.
-
totog
tag
Egyelőre semmilyent... Én is érdeklődtem amúgy már itt, de nem válaszolt senki. Amúgy egyáltalán milyen tokok a jók, akár konkrétumok nélkül? Szilikon? Gumi? Szövet? Más? Valaki?
És a másik: jó-jó, hogy karcálló a telefon kijelzője elvileg, de azért lehet, hogy egy fólia jó lenne rá. Fólia-ügyben bármi tapasztalat? Én korábban nem használtam ilyeneket, úgyhogy e téren eléggé newbie vagyok. -
Eagl3
veterán
Rendeltem egy ilyet: [link] kíváncsi leszek, hogy passzol erre a furmányos formára.
-
Eagl3
veterán
Sziasztok!
Második napja van nálam egy ilyen szépség, és megosztanám a tapasztalataimat.
A kijelző egyszerűen fantasztikus, nem találok rá szavakat. A kamera szintén nagyon jó.
Ha jól látom alapból van egy fólia a kijelzőn, ami hatalmas piros pont részemről.
A telefon elképesztően gyors főleg egy HTC Wildfire S után.Eddig az egyetlen negatívum a hátlapja. Nem túl patent
-
szasz1
tag
Az arc videolejátszási képességei érdekelnének? elvisz e 1080pt vagy 720pt milyen formátumokat szeret? kezeli a feliratokat?
-
theiron
csendes tag
válasz
Forchalad #721 üzenetére
Most én is egy Arc-ot néztem ki magamnak. A szomszéd fickónak is van egy, már elég sokszor elkértem tőle "tesztelgetni" és nagyon tetszik. Egy SGS2-vel szemben győzött nálam, mert felesleges pazarlásnak érzem azt a 30 ezer forintos felárat ahhoz, hogy "dupla magos proci" legyen a telefonomban, miközben sem az Android, sem az alkalmazások zöme nem képes kihasználni rendesen ennek az előnyeit.
A kamera valóban jó, de szerintem ezt a többi tulaj is meg tudja erősíteni. Kevés fénynél is egész használható fotókat lehet vele készíteni, fotóban és videóban egyaránt, szóval engem most ez meggyőzött.
Ki tudja mi lesz a következő telefonváltásomnál... lehet már azon vitatkozunk, hogy van-e értelme telefonban a 6 magnak, miközben a 4 mag is bőven elég...
-
flaki
csendes tag
Nekem az utóbbi pár hétben olyan gondom volt, hogy nem fogad hívásokat. Ott van mellettem, bekapcsolva, majdnem full térerővel, és ha hívnak, olyan, mintha ki lenne kapcsolva, azt mondja, nem vagyok elérhető. Pár perc múlva, pedig jön a t-től az sms, hogy nem fogadott hivásom volt. tegnap már a sokadik eset volt..
Volt vkinek ilyen gondja..? -
majkel
tag
Nem tanul, de szándékosan nem. Azért indulnak újra azok az alkalmazások, mert újra kell indulniuk. Az Auto Task Killing pedig felesleges energiapocsékolás, mert mindig lesznek alkalmazások melyek újraindulnak, mert egy szolgáltatás aktiválódik bennük (pl: Facebook -> Push üzenetet kapsz vagy eljön a szokásos szinkronizálás ideje és így tovább minden egyéb alkalmazásnál). Mivel a proci túl sűrűn fog azzal foglalkozni, hogy ezeket minduntalan kilövöldözze, ezért jobban eszi az akkut, mintha nem is használnád.
Amúgy meg az Android direkt úgy van megírva, hogy simán elboldoguljon a háttérben futó alkalmazásokkal. Többféle módban futhatnak: Aktív, Passzív és "Üres" állapota lehet egy alkalmazásnak. Ha passzív akkor sem terheli a procit, de a memóriában marad és akkor üríti ha hely kell neki, illetve az "üres" állapotban semmit sem művel és a memóriában is csak pár kilobájtot foglal, hogy legközelebb gyorsabban indulhasson.
Szóval nincs szükség az ATK-ra. Fel kell tenni egy Watchdog-ot ami figyeli az alkalmazásokat és riaszt ha azok beragadnak vagy feleslegesen fogyasztanak a háttérben. Másra nincs is szükség!
Forchalad: A neten számos helyen vannak tesztfotók és tesztvideók. Szerintem jól teljesít, bár én még csak a vásárlási szándék szintjén tartok, illetve az egyik kollégámnak is van egy.
-
Forchalad
tag
Üdv!
Öcsémnek érdeklődöm Arc iránt, mert ilyet szeretne majd használni, szóval lenne pár kérdésem. A fényképező tényleg olyan jó mint mondják, láttam egy-két tesztképet, és elég ütős?! Tudna nekem valaki linkelni teszt képet, mert még is csak otthoni használatban jön elő az igazi tudása?! A videó rögzítés terén hogy produkál? Öcsémnek nagyon bejön az Iphone 4 által rögzített videó,de ugye ott nincs képstabilizátor? Ebben van?
-
heidrich
senior tag
Arra mi a magyarázat, hogy a sd kártyán a DCIM mappából magától eltűntek a fotók? Így "random" hiányoznak fotók, kb. 60-70 fotóm volt a kártyán és most 25 db van kb.
Biztosan nem töröltem belőle, ez 100%, mitől lehet ez? Az a furcsa, hogy mondom összevissza hiányoznak képek, így néz ki a lista (DSC_0028,0032,0035,0041...)
Kiszedtem a telefonból a kártyát, kártyaolvasóval is néztem úgy sem látszódnak.Eléggé izés vagyok a fotóimra, eléggé felhúzott, nem tudja valami ez mi a franctól lehet?
-
totog
tag
Lásd a [#709]-es hsz-em.
És hogy mást is írjak: ahogy normalizálódik a telefonhasználatom, most már csak 40%-ot merül reggeltől estig, némi wifivel, gps-szel, és játékkal - bár most külföldön vagyok, és a 3G-s adatforgalom le van tiltva.
És hogy más on-topic is legyen: a gyári launcher bár szép, de azért nem tökéletes. Jelenleg az alábbi widget-ekkel dobtam fel, hogy teljesen kielégítse az igényeim:
- Sense Analog Small Black (4x1-es óra, amin látszik a köv. ébresztő, a dátum, és az időjárás is)
- Smart Shortcuts (a gyári mappák max. 2-3 sorosak, ennél több appom van, ezzel kategorizálom a programokat, valamint kategórián belül lehet csillagozni is)
- Desktop VisualizeR (hogy a gyári ikonokat használva saját programok induljanak el, úgy mint Handcent SMS, GO Contacts és GO Dialer; kényelmesebb, mint az Any Cut, és ingyenesebb, mint a Better Cut)
- ColorNote (todo listákhoz, látszik a kis ikonon, hány elemes, lájk)
- MixZing vezérlő widget (írtátok a PlayerPro-t, hogy az a legjobb, de nekem a MixZing is tökéletes, ráadásul ingyenes)
- Pure calendar (nekem ez az agenda widget jött be a legjobban, és bár fizetős, rááldoztam azt a pár száz forintot)
- Widgetsoid (3G, wifi, néma, stb. beállításokhoz - tud mindent amit a többi advancedpower widget, viszont ingyenes)Hm, talán ez egy blogposztot is megérdemelne, screenshotokkal.
-
szasz1
tag
miért az ezüst nem reped?
hmm most nézem a Tnél szépen felmentek az árak.... -
szasz1
tag
Van már valami "második generációs" előlap az archoz vagy csak kicserélik aztán majd elreped megint és ez így egy végtelen körforgásként megy tovább?
-
heidrich
senior tag
Nagyon köszi a részletes segítséget!
Rájöttem, hogy én is majd minden zenémet újra mappákban fogok tárolni (mikor annó berámoltam iTunes alá az minden zenét Artist/Album név szerint rakta mappákba szóval most az iTunes music mappámban van vagy 1000 mappa...)
A PlayerPro media lejátszó tudja folderek szerint is zenét browseolni és nagyon sokat tud, szép a felülete, skinezhető és ami a legjobb, hogy a füles gombjának a funkcióit képes felülirni, vagyis dupla kattintással számot vált, 3 kattintással előző számra lép mint iPhoneon. Ennek a funkciónak nagyon örültem mert visszasírom ezt a a funkciót iPhone után. Sajnos ezen nincsenek hangerőszabályzók és mindig a telefonért kell nyúlni a zsebembe de valahogy kibirom, cserébe nagyon szól a gyári füles.
-
totog
tag
A kollega által linkelt szavazás érdekes, a jelenlegi állás:
- Yes, I've got a midnight blue Arc with cracks - 65
- Yes, I've got a misty silver Arc with cracks - 3
- No - 73Nekem ezüst van, és nincs. Kevesen vettek ezüstöt, vagy más anyagból van a cucc? Amúgy az pl. tény, hogy az ezüstnek matt a hátlapja, de az elvileg csak a festés... Egy fém hátlapnak én is örültem volna, abszolút nem nehéz a telefon, bár lehet hogy egy ekkora hátlap fémből túl sokat dobna a súlyán. Szerintem anyagminőségben nem rossz a teló, de nem is a legmasszívabb. Nálam ez még belefér.
-
-
darvinya
titán
válasz
heidrich #703 üzenetére
A m3u lejátszási lista a legtöbb lejátszó támogat.
De az viszont elfelejtik, hogy aki készítette a file-t az mit írt bele.
Az iTunes bele írja az elérési útvonalat pl: C\dokumentum\user\music\....
Sajnos ezt a sync nem írja át.Abba a könyvtárba készíts egy új lejátszási listát és könytárral együtt másold át, iTunes settings-ben lejátszási beállításnál tiltsd le az eléresí útvonalat. -
totog
tag
válasz
heidrich #703 üzenetére
1) Gőzöm sincs, sose szinkronizáltam, mindig csak felmásolom és kész. Viszont amit hozzátennék, hogy én könyvtárakba rendezve tárolom a zenéimet, és kifejezetten utálom, hogy a legtöbb zenelejátszó képtelen ezt megemészteni: csak album és előadó szerint engednek keresni, de könyvtár szerint nem. :S Pedig az a legegyszerűbb rendezési módszer, én nem fogok ID3-at szerkesztgetni, az tuti. Én MixZing-et használok, az kezel könyvtárakat, van benne equalizer is, bár egy kicsit fapados.
2) Sok okosat nem tudok hozzátenni, csak azt, hogy ez "normális". Mint pl. ha egy widget-nek futnia kell, hogy látszódjon a home screen-en, tehát ha bezárod, akkor is újraindul. Hogy pl. a telepítővarázsló miért indul újra, azt viszont nem tudom. Azt hiszem ezen csak az segít, ha lecseréljük a gyári rom-ot egy főzött rom-ra.
3) Pár napja szétnéztem az xda-n, és ott is olyan leírást találtam, ami azt írta, hogy 2.3.2-s romot kell feltenni, azt root-olni, aztán újra 2.3.3 - mert a 2.3.3-ban levédték (más okból) azt, ami lehetővé teszi a rootolást. Hogy azóta találtak-e más módszert, nem tudom. Most külföldre megyek, de ha 1 hét múlva megjöttem, jobban utánanézek a dolognak.
Btw, most akkor mivel a bootloader nem lockolt (a kártyafüggetlen készülékeknél), ezért legálisan lehet rootolni, és romot cserélni, csak legfeljebb a garancia veszik el, ugye? (És mivel ez csak szoftvercsere, az eredeti romot bármikor visszatehetem.) Van bárki, aki már nem a gyári romot használja? Örülnék azt hiszem egy tisztább, kisebb romnak, amin nincsenek ilyen felesleges telepítővarázslók, meg SE-féle zenelejátszó, úgyis telepítek másikat, és talán még kicsit gyorsabb is lenne. Appbrain-en fel volt szinkronizálva a blade-em összes telepített programja, így pár perc alatt kb. 50-60 appot újratelepítettem, és már találkoztam akadással.
-
totog
tag
Tegnap reggel lehúztam a töltőről kb. 7 körül, aztán készülődés, és irány vidék. A buszút 3 órás, végig játszottam, zenét hallgattam, és be volt kapcsolva a net (böngészgettem is), ami a pályán viszont elég necces, néha nincs térerő, így ugrál 2G és 3G között. Mire hazaértem dél körül, már csak 10-20% volt benne...
Most nincs se ATK, se live wallpaper, kicsit kevésbé nyomkodtam, most kb. 5 óra alatt 15%-ot merült. Asszem még nem volt olyan, hogy 1 napi "normál" használat, túlságosan örülök, hogy megint van androidom, így nem tud sokat pihenni.
Korábban egy Blade-em volt, csak ellopták, úgyhogy átmenetileg visszatértem a WinMo-s előző telefonomra... Rémes volt, pedig annak idején mennyire szerettem... -
heidrich
senior tag
Sziasztok!
Én is 5-6 napja egy boldog Arc tulajdonos vagyok, iPhone 4-ről váltottam ami nálam nagy szó. Egyszerűen kinőttem az iOS-t és kicsi is volt már nekem a 3.5"-ös kijelző. Eddig nagyon bejött az Android, viszont néha bosszantó tud lenni mikor a gyári alkalmazások, simán lefagynak, vagy egyszerűen nem válaszolnak. (pl. a gyári Home Screen, vagy egyszerűen a névjegyzék alkalmazás baszakszik és nem válaszol az app stb.) ilyet iPhone alatt sohasem tapasztaltam.
Viszont lenne az okosabbak felé néhány kérdésem:
1. Milyen megoldást tudnátok arra, hogy a playlisteket tudjak syncelni a telefonra? (Én régen iTunes-t használtam iPhone végett van vagy 40 playlistem amik fontosak számomra mert ömlesztve semmi zenét nem találok meg de szerintem nem kell részletezni miért jó a playlist)
Szóval az a problémám, hogy letöltöttem a gyári Sony Media GO alkalmazást, fel is ajánlotta, hogy iTunes-ból beimportálja a zenéket és az összes playlistemet, ezt meg is tette de egyszerűen a telefonra nem tudom rátenni a playlisteket. Konkrétan annyit csinál, hogy a memóriakártyán egy "Playlist" mappába beteszi a m3u kiterjesztésű playlist filet és ennyi. A gyári lejátszó és semmi 3rd party program (Winamp, PlayerPro) nem látja, próbáltam a gyári legjátszóhoz társitani file kezelőből a playlist filet, meg is nyitva a lejátszót de nem csinál semmit vele.
Másik próbálkozás a Winamp WiFi sync volt, a Winamp-el létrehozott playlisteket látta minden lejátszó, viszont egyszerűen nem képes zenéket másolni normálisan wifin, vagy lefagy vagy megszakad a kapcsolat stb...Nem tudjátok hova mentődnek azok a playlistek amiket a gyári legjátszó is lát meg a többi is?
Akárki tud valami jó megoldást erre akkor segítsen már pls...2. Nem tudom Android specifikus-e ez mert még nem volt Androidom de ha pl. Task killer alkalmazással kilövök mindent akkor bezárja az alkalmazásokat és szépen lassan újraindul vagy 8 task és nem tudom miért... ez a gyári task managerben ugy néz ki, hogy a process bezáródig de a hozzá tartozó service megmarad és automatikusan egy kis idő mulva ujraindul a process is.
Ezzel lehet valamit csinálni vagy normális?
3. 2.3.3-as rendszert lehet rootolni? Mert olvastam, hogy 2.3.2-t lehetett de én frissitettem.
Köszi előre is!
-
majkel
tag
Nem kell egy napig tölteni, mert nem is tudod! Amint feltölt teljesen, ki is kapcsol az automatika, így felesleges az egész. Ráadásul a mai aksikat már nem kell formázni. Ha extra akku időt akarsz elérni, akkor:
Root -> Custom Recovery -> Wipe Battery Stats
Mikor feltöltötted teljesen akkor lehúzod és visszadugod, ekkor megint beletölt egy kicsit, ezt megcsinálod néhányszor és jöhet a fenti lépéssor. Ekkor tudni fogja meddig töltheti valójában az aksit.
De szerintem azért az Arc nem olyan rossz üzemidőben, szóval emiatt nem kell rootlni meg ezzel szenvedni.
-
Hekanna
csendes tag
Ezért kell "leforrázni" az elején amikor megkapod a telefont. Lefogyasztani szárazra az aksit, aztán feltenni 1 napra tölteni. Semmi mást nem érsz el vele, csak az aksi jelző pontosabban fogja mutatni mi a gond. Nekem legalábbis azóta mindig reálisan mutatja a SE Xperia ARC-om az infót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Politika
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest