- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen GPS-t vegyek?
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Fotók, videók mobillal
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Milyen okostelefont vegyek?
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Csak egy kicsit kell gondolkoznod, hogy rájöjj, kinek az érdeke hazudni. Kinek a részvényei zuhannak a tőzsdén, ha kiderül, eltoltak valamit. Kitől pártolnak el a vásárlók, csökken a profit, így zuhan a részvény a tőzsdén. Nem bonyolult.
Szóval van egy nonprofit hackercsapat, velük szemben egy profitorientált, tőzsdén szereplő világcég. Szóval, ki hazudik? -
sh4d0w
félisten
Nem azért. Azért, mert nagyjából halvány lila gőzöd nincs sem a hackerekről, sem a crackerekről, de a marhaságot szajkózod. Nyisd ki egy kicsit a lencséidet, amin keresztül szemléled a világot; nincs fekete, nincs fehér, világosszürke van, sötétszürke, de amíg nem vagy tisztában alapvető fogalmakkal, nem lehet, de nem is érdemes disputázni Veled.
-
Morden24
nagyúr
Pont azért lenne jó, ha valaki írna egy ilyen cikket, mert sokmindent tisztába tenne. Én sem mondanám, hogy értem a teljes történetet, de azt már sikerült megállapítanom, hogy
1. GeoHotnak nem volt célja a warezolás terjesztése vagy elősegítése, sőt: tett ellene.
2. az Anonymous kérés nélkül "állt ki" mellette/mellettük, tehát nem kéne összemosni ezeket az önbíráskodókat velükSzóval már csak az ilyen apróságokért is jó lenne egy cikk, ami megmagyarázza és kronológiailag is helyre teszi a részleteket. Hozzátenném, semmi meglepő nincsen benne, ha valaki nincsen ezzel képben
-
anulu
félisten
alapvetoen a DVD olvasok mehanikaja joval strapabirobb. nem joval, hanem sokkal. lenyeget tekintve mindegy. a lehetoseg megvan, h HDD-rol menjen a jatek, es boot-kor ellenorzi, h a megfelelo lemez van-e bent.
ha semmit nem lehet felpakolni, akkor mi ertelme van pl a 320GB-os GT5 packnak? -
anulu
félisten
- javaslom, h nezd meg a forrasokat. nem talalsz kozos pontot abban, amint graf hasznal es azok kozott, amit a backup managerek fejlesztoi hasznalnak.
- nem o torte fel a PS3-at.
- mkv egy container. hogy mit raksz bele, az nem a formatum hibaja (valamint szinten javaslom a hatalyos szerzoi jogi torveny atolvasasat a magancelu masolatrol)
- NES/SNES cartridge az abandonware kategoriaba tartozik mar, legalis mind a publishing mind a letoltes.megint te jossz.
-
zsigus
őstag
""Graf_chokolo a hacker mondta [...] Ő az egyik legnagyobb bűnös ebben a dologban amúgy is a Ps3 feltörése miatt."
Ezt ugye te sem gondoltad komolyan?
"Nem, ő feltörni akar ami egyenlő a pusztítással."
A hacker azt próbálja elérni, hogy kihasználhasd az összes funkciót amit az eszköz tud.
pl. mobiltelefonok esetén a főzött ROM-ok sokkal jobban működnek és sokkal több funkció elérhetővé válik a használatukkal mint amit a gyári fw tud.A PS3 esetében csak egy pár példa:
- NES, SNES, SEGA, MAME, GameBoy + más emulátorok
- mkv lejátszást támogató média center alkalmazás
- Blu-Ray játékok felmásolása (BR lejátszó fejkímélés miatt, a több 10 GB-os játékoknál)
- Windows 95-98 elindítása (DOS BOX emulátoron keresztül)
- Linux telepíthetőség
- Dynamic Theme szerkesztő
- Az FW testre szabhatósága (ikonok eltávolítása egyes menükből pl. Whats New)és még sorolhatnám.
Ahogy már előttem is mondták a hacker nem egyenlő a cracker-el, ők tényleg jót akarnak, de én most elsősorban a PS3 feltöréséről és a rá való fejlesztésről beszélek, a támadást és a warezt hagyjuk, mert a warez sem az ő művük, csak a crackerek kihasználják a hackerek munkáját.
-
Revolit
senior tag
Mivan?!?! Ez most komoly? Te elolvastad amit írtam? Hol hoztam még akár szóba is valamiféle módon a munkásságát? Nem annak kell utánanézni (ha valami érthetetlen módon az "utána nézés"-ből az anon csoport munkásságának megtanulását értetted), bár tény hogy úgy kicsit érdekes véleményt alkotni, hogy nem is vagyok tisztában a dolgokkal.. de mindegy, hagyjuk...
"Engem nem érdekel a munkássága. Alkotni nem akarnak csak rombolni pusztítani feltörni. Ja és mindezt egy hamis "jó" képpel megfűszerezve."
hallottál már az előítéletről? Mert "hackerek", már rombolni akarnak, ugye? Mondod ezt úgy, hogy Te magad írtad, lesza*od a munkásságukat, és nem is vagy tisztában vele! Nehogy azt mondd, hogy ez nem ironikus... Ja, persze, a Sony azt mondta ők a szemetek, akkor az úgy van!!!
"A másik megint ez a duma, hogy azért tart itt az ország. Mókás, hogy a tolvaj/hacker a jó. Ami meg szó ellene azt lehurrogod. Ez is magyar virtus."
Egyáltalán nem a hackerekre céloztam. Konkrétan arra, hogy a nagy multi azt mondta, hogy feltörték. És ez tipikusan az, hogy azt hallottam a híradóban, meg azt nyilatkozta xy politikus, meg ezt ígérte, akkor EZ ÚGY VAN! Nem érdekelnek a tények, nem nézek utána, amit én olvastam/hallottam/tudni vélek, az biztosan teljes mértékben megfelel a valóságnak, más lehetőség teljesen kizárva... ezt támasztja alá előző idézetem is és a hozzá tartozó magyarázat. Vagy az a kijelentésed is, hogy "Akkor sem fogsz meggyőzni róla, hogy..."
És egy szóval nem írtam, hogy ne az anon lett volna (bár esélyét nagyon picinek látom...) és nem is védeni akarom őket, nagyon nem izgat a dolog. De én nem zárom ki (főleg zártam ki, már azért jóval többet tudunk mint pár napja...) hogy egyszerűen a Sony kihasználja anon előző támadását, hogy egy betervezett update miatti leállást rájuk kenjen... pl., vagy van még egy két lehetőség...
Na mindegy, remélem megint teljes mértékben belemagyarázod azt ami neked jól esik a hozzászólásomba, és jól visszaoltasz.
Persze, én vagyok a hibás, mert nem eszem meg minden egyes cég/média által nyomatott szennyet... -
.mf
veterán
Látom te alapvető fogalmakkal nem vagy tisztában. Kevered a szezont a fazonnal, a hackert a crackerrel. A hacker nem tolvaj, nem személyes profitszerzésért csinálja, hanem a köz vagy valamilyen ügy érdekében. A cracker az, aki hasznot akar húzni.
Másrészt, továbbra sincs semmi bizonyíték arra, hogy ez anon műve, sőt, valószínűbb, hogy másé. Olyan vagy, mint a gyerek, akinek a szomszéd gyerek azt mondta, hogy a szemközti bácsi biztos háromszoros gyilkos, te pedig ezt meg se kérdőjelezve elhiszed, hirdeted.
rt06: ha önbíráskodásnak helye nincs, akkor minek neveznéd azt, amikor HBGary (egy cég), bármilyen törvényi felhatalmazás nélkül kiszivárogtatta, árulta anon egyes tagjainak adatait? Ott kezdődött az egész, anon csak visszatámadt, s ugyanezt csinálta velük. Továbbá HBGary exploitokat, malware-t, vírusokat gyártott és árult, na ez aztán az ártatlan bárány...
Gebriel: fentebb már volt róla szó, hogy voltak nagy hiányosságok a rendszerben. Igaz, hogy attól még kocsitolvaj az, aki ellopja a kocsidat, de ha az ajtót nyitva hagyod, a kulcsot meg benne, akkor te is hibás vagy legalább felelőtlen vagy.
-
Revolit
senior tag
-
.mf
veterán
Ja értem, húsvét van, zárva a bölcsi
Úgy látom te most eldöntötted magad, hogy anon egy tolvaj banda (miért is, mit loptak el?), biztos ők okozták -- és nem milliónyi más csapat közül valaki más; és most őket okolod azért, mert a Sony hanyagul olyan szarvashibákat hagyott a rendszerekben, ami egy bekövetkezésre váró katasztrófa volt. Hajrá.szerk:
rt06: "azt eldonteni, hogy a HBGary megerdemelte-e, nem az anonymous dolga"remélem nem felejtetted el, hogy a "kiemelt nemzetbiztonsági beszállító" HBGary csökkenő megrendelései után (fogytak ki az ötletekből) úgy próbálta magára megint felhívni a figyelmet, hogy anont kiáltotta ki főellenségnek és megtámadta őket. Anon utána visszatámadt és kiteregette HBGary szennyesét, hogy egyrészt ugyan árulnak exploitokat, de néhány más oldalról totál amatőr hibákat követnek el; s továbbá elég alantas kémkedési módszereket terveznek az egyes normál állampolgárok tudtuk nélküli lehallgatására, megfigyelésére.
-
sh4d0w
félisten
Szerintem kicsit tanulmányozd az Anon tevékenységét, mielőtt véleményt formálsz róluk. A támadásuk DDoS támadás volt, ami nem betörés, ahogy a nevében is van - és még úgy mellékesen, ennél sokkal komolyabb, valódi betörésért sem kapták el őket. Eddig semmiféle bizonyíték nincs arra, hogy nekik közük lenne a Sony jelenlegi bajaihoz.
Polllen: ugyanezt a hibát követte el a HBGary is: azt hitték, hogy 1-2 ember irányítja a csoportot, holott ez nem tűnik valószínűnek. Vannak kommunikációs csatornáik, ahol nagy valószínűséggel leegyeztetik a lehetséges célpontokat, de nem hiszem, hogy valaki kitalálja, hogy "ugorjunk neki XY cégnek" és akkor ugranak és csinálják. Nézd át az eddigi tevékenységüket és rájössz, hogy sohasem eszetlenül támadtak, ráadásul minden egyes esetben egy multi által elkövetett törvénysértésre adtak választ. Robin Hoodok? Lehet. Szükség van arra, hogy a multicégek törtvénytelenségeire vki felhívja a figyelmet? Igen.
-
Zigur
senior tag
Semmi sem garantálja hogy a támadók már nem szerezték meg a személyes adatokat, attól mert már nem megy a PSN, már rég letölthették előtte, és igenis nem ártana tisztázni a Sony-nak.
Azért tudták a PSN-t így megpiszkálni mert a Sony szar munkát végzett, az egész kialakításban benne volt hogy nem fogják feltörni a konzolt. Mivel csak feltörték, a mögötte álló PSN elégtelen biztonsága miatt be tudtak törni. Ezért csak és kizárólag a Sony a felelős, minden józan cég eleve úgy alakítja ki a rendszerét hogy ne lehessen betörni, és ha mégis gond van akkor azt is minnél korábban felismerni és minimalizálni a kárt.
Természetesen én sem állok a hackerek mellett, de ez akkor is hihetetlen amatőr dolog hogy megeshetett - és ilyen mértében a Sonyval. -
M3Ny3'T
senior tag
Én hiszek a csapatnak, ismereteim szerint ugyanis valódi hackerek (azaz létezik bennük az etika fogalma), tehát csak hobbiból törnek be rendszerekbe.
Mellesleg börtön csak akkor jár a hackerkedésért, ha a kinyert eredményekkel visszaélnek és ez szerintem rendben is van így. -
sh4d0w
félisten
Az Anonymous-ra nem jellemző, hogy csak az anarchia kedvéért, kedvtelésből támadnának valamit. Minden eddigi támadásuk jól körülhatárolható és célzottan egy-egy cél eléréséért, a multik törvénytelenségeire adott válasz volt - szóval nem hiszem, hogy ez az ő művük, a Sony most hazudik egy nagyot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Playstation 4 500GB Destiny The Taken King Limited Edition
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Nintendo Switch Pro Controller (19000 Ft / db)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest