- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 8300 mAh, maradhat?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsigus
őstag
Szerintem felhasználói szempontból majdnem teljesen mindegy, hogy van e Linux vagy sem. Nekem is már régóta van egy fat PS3, és megfordult a fejemben egy párszor, hogy kipróbáljak rajta egy Linuxot, de mégsem tettem, később pedig már a lehetőség sem volt adott, de azt hiszem túlélem. Viszont a hackereknek és hobby fejlesztőknek elsősorban a Linux támogatás visszahozása a céljuk, szóval hiába fizetnék vissza nekik akár a teljes vételárat, az nem boldogítja őket.
Ezt csak érdekességképpen említettem meg, hogy van ilyen is.Egyébként ha jól emlékszem még amikor megtörtént a Linux támogatás eltávolítása, rögtön utána elindultak csoportos perek is, de vagy én nem olvastam az eredményről, vagy még mindig tart a per.
-
zsigus
őstag
Egy hír ezzel kapcsolatban a PSX-Scene-en (kicsit sok a reklám, görgess lejjebb).
Nem tudom mennyire igaz. -
zsigus
őstag
#63 Nokijaz
"Blu-Ray játékok felmásolása (BR lejátszó fejkímélés miatt, a több 10 GB-os játékoknál)"
"Ezt még te magad sem hiszed el
Ennél gyengébb fedőtémát a warezra még nem hallottam"Az, hogy felmásolod a saját játékaidat az miért lenne warez?
A BD olvasó az egyik leggyengébb láncszem a PS3-ban.
Nézz meg egy-két nagyobb PS3-as fórumot, szinte nincs olyan hét amikor ne írna valaki erről.
Persze ameddig nem kell cserélni a tiédet addig minden szép és jó, csak nem olcsó mulatság cserélni, és ki tudja, hogy a magyar konzolboltok milyen kínai hamisítványt tesznek be, ami ismét hamar meghal."A feltörés nyilvánvaló és egyetlen célja, hogy warezolt játékokat lehessen futtatni a gépen."
Idézet az egyik hackertől:
"A legtöbb embernek a "hacker" és a "kalózkodás" ugyanazt jelenti. Te védekezel valamilyen módon a kalózkodás ellen?"
Válasz:
"A kalózkodás nem egy "szükséges rossz". Nem kell egyáltalán.
Bizonyos lépéseket mi is teszünk a kalózkodás visszaszorítása érdekében, de valaki mindig rájön a megoldásra."GeoHot amikor feltörte a PS3-at akkor az ő CFW-jén nem volt lehetőség a warezra, csak később oldották meg mások a dolgot, és később jöttek a warez CFW-k is.
#66 Rigel77
"Graf_chokolo tudta hogyha feltörti a Ps3mat és megosztja mással abból csak a warez fog profitálni."
GeoHot törte fel a PS3-at, és előtte az Ausztrálok kezdték el forgalmazni a mod chipeket (jailbreak) mi köze ehhez graf Chokolo-nak?
Ő egy Linux fejlesztő, a PS3 Linux támogatását ő hozta vissza amióta törhető a PS3."Nem látom igazolva hogy csak "jót" akarnak a hackerek."
Miért alkalmazzák a hackereket a vállalatok, ha ők bűnözők?
És te miért nem érted meg azt, hogy amit te hackernek gondolsz az cracker?Javaslom olvasd át a wiki erre vonatkozó cikkét: [link]
De a lényeget kiemelem ide:"Nem összetévesztendő ezzel a relatíve kis csoporttal a vandálok és bűnözők jelentősen nagyobb csoportja, akik a hackerek (vagy sokkal gyakrabban a rosszindulatú hackerekre használt kifejezéssel: crackerek) által létrehozott eszközök és eljárások – valójában szakképzettség vagy tudás nélküli – felhasználásával okoz kárt, vagy követ el bűncselekményeket.
A jelenkori terminológiában – főként a sajtónak felróhatóan – a „hacker” szót hol a „klasszikus hacker-ekre”, hol a „crackerekre”, leggyakrabban pedig a komoly szaktudás nélküli internetes vandálokra és bűnözőkre használják, általában a szakemberek tiltakozását figyelmen kívül hagyva, és így a szó jelentése fokozatosan eltolódik a média által használt (eredetileg hibás) értelmezés felé."Egy korábbi kommentedre:
"Mókás, hogy a tolvaj/hacker a jó. Ami meg szó ellene azt lehurrogod. Ez is magyar virtus."
Miért van Amerikában több hack oldal mint egész Európában?
Megértem azt, hogy mérges vagy a dolog miatt, mert neked semmi közöd a "hacker" témához, és most mégis miattuk nem tudod használni a PS3-at de attól, hogy szted minden hacker gonosz és telerinyálod a topicot, (közben fogalomzavarban vagy) nem fog gyorsabban dolgozni a Sony.
#73 Morden24
Lehet, hogy tényleg nem teljesen legális, de nem nagyon tiltakoznak a gyártók ez ellen.
NES és SNES emulátorok már szinte mindenre elérhetőek amiben bármiféle kezdetleges számítástechnikai hw van. -
zsigus
őstag
""Graf_chokolo a hacker mondta [...] Ő az egyik legnagyobb bűnös ebben a dologban amúgy is a Ps3 feltörése miatt."
Ezt ugye te sem gondoltad komolyan?
"Nem, ő feltörni akar ami egyenlő a pusztítással."
A hacker azt próbálja elérni, hogy kihasználhasd az összes funkciót amit az eszköz tud.
pl. mobiltelefonok esetén a főzött ROM-ok sokkal jobban működnek és sokkal több funkció elérhetővé válik a használatukkal mint amit a gyári fw tud.A PS3 esetében csak egy pár példa:
- NES, SNES, SEGA, MAME, GameBoy + más emulátorok
- mkv lejátszást támogató média center alkalmazás
- Blu-Ray játékok felmásolása (BR lejátszó fejkímélés miatt, a több 10 GB-os játékoknál)
- Windows 95-98 elindítása (DOS BOX emulátoron keresztül)
- Linux telepíthetőség
- Dynamic Theme szerkesztő
- Az FW testre szabhatósága (ikonok eltávolítása egyes menükből pl. Whats New)és még sorolhatnám.
Ahogy már előttem is mondták a hacker nem egyenlő a cracker-el, ők tényleg jót akarnak, de én most elsősorban a PS3 feltöréséről és a rá való fejlesztésről beszélek, a támadást és a warezt hagyjuk, mert a warez sem az ő művük, csak a crackerek kihasználják a hackerek munkáját.
-
zsigus
őstag
Nem szabad csak a saját szemszögedből nézni a dolgot.
Neked az fáj, hogy leállt a PSN, a hackereknek pedig az fáj, hogy nem tudják kihasználni a PS3-ban rejlő erőt, mert a Linux támogatást kivették, és nem tudnak fejleszteni a gépre.Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy támogatom az ilyen dolgokat, sőt a támadást kifejezetten ízléstelen dolognak tartom, és már nagyon kezd elegem lenni a Sony vs. Hackerek harcból, de nem csak játékra lehet használni a gépet, és másoknak mások az igényeik. Persze egy ilyen támadás nem tartozik abba a kategóriába ami a Linux miatt még megérthető lenne, mert ez konkrétan a Sony ellen irányult, és akár azt is rá lehet fogni, hogy tönkre akarják tenni őket.
-
zsigus
őstag
A Linux támogatás megszűnése: [link]
GeoHot "története": [link]
A hackerek személyes adatai: [link]
Plusz még ezen kívül volt két razzia grafChokolo otthonában (Linux fejlesztő, köze nincs a warezhez), és több hackert is megfenyegetett a Sony.
Igen valóban boszorkányüldözés folyik a Sony-nál de itt nem a törvénysértésről szól a fáma, mert már GeoHot-éknak köszönhetően már "megbűnhődött" érte a Sony, itt 99%-ban biztos vagyok benne, hogy a hackerek perbe fogása miatt történt ez a támadás.
Abban is biztos vagyok, hogy ezt sem fogja annyiban hagyni a Sony- szóval keresni fogják a bűnöst az tuti, csak most éppen mással vannak elfoglalva. -
zsigus
őstag
Ezeket követelték a Sony-tól:
"In addition, the anonymous group has issued a list of demands for which Sony is to comply with. They are stating once Sony complies the attacks will cease.
1. Sony must allow for end-user modification of the PS3, as was available prior to the 3.21 firmware update.
2. Sony must end any attempts to bring legal action to alter a product they own.
3. Sony must not pursue legal action against any collected IP address."
-
zsigus
őstag
"Amúgy a Sony éppen melyik törvényt sértette meg, amiért támadják?"
Semelyiket, csak éppen beperelte a PS3-at feltörő hackereket.
Állítólag volt olyan eset is mostanában, hogy az SE állást ajánlott egy Android hackernek, és nem fogadta el, mert most a hacker társadalom haragszik a Sony-ra. -
zsigus
őstag
Nem tudom, hogy konkrétan mi a különbség a PSP és a PS3 hálózata között, de ha hasonlóak (márpedig gyanítom, hogy ugyanarról a hálózatról beszélünk) akkor a PSP sok évvel ezelőtti feltörése miatt erre már sokkal korábban is lehetőségük lett volna.
Gebriel:
Én is ezt remélem de csodálkozom, hogy még nem is volt szó arról, hogy keresnék a tetteseket. -
zsigus
őstag
"Azért tudták a PSN-t így megpiszkálni mert a Sony szar munkát végzett, az egész kialakításban benne volt hogy nem fogják feltörni a konzolt. Mivel csak feltörték, a mögötte álló PSN elégtelen biztonsága miatt be tudtak törni."
És mégis honnan veszed azt, hogy a konzolfeltörés járult hozzá, hogy támadhassák a PSN-t?
Csak azért mert sztem nem egy PS3-ról támadtak, hanem sz.gépről támadták a szervereket.A PSN egy online szolgáltatás, amit el lehet érni interneten keresztül. Gondolj bele abba, hogyha egy PC-ről kényelmesen meg lehet támadni (csak a hálózat adatai kellenek hozzá) akkor miért szerencsétlenkednének a hackerek egy PS3-al?
-
zsigus
őstag
A PlayStation Blog-on azóta már volt egy újabb hír (saját fordítás ha hiba lenne benne akkor elnézést érte):
"Őszintén sajnáljuk, hogy a PlayStation Network és Qriocity Online szolgáltatásokat fel kellett függesztenünk, de dolgozunk éjjel nappal a hibák elhárításán, hogy ismét újra indulhassanak a szolgáltatások.
Komoly erőfeszítéseket teszünk az ügyben, hogy megoldjuk a problémát, de a megoldás csak akkor lehetséges, ha újra építjük a rendszert. Ez a feladat nagyon időigényes, de úgy döntöttünk, hogy a rendszer további biztonsága érdekében ezt meg kell tennünk.A türelmet ismételten nagyon köszönjük mindenkitől, de még egy kis időre van szükségünk a megoldáshoz. Természetesen ha további információ áll rendelkezésünkre azt (ahogy eddig is) megosztjuk mindenkivel."
A kora reggeli órákban viszont egy magát megnevezni nem akaró, de a Sony-hoz közel álló forrás, konkrét részleteket is elárult az üggyel kapcsolatban (kezeljük fenntartásokkal, hiszen nem tudhatjuk kiről van szó.):
"A Sony Computer Entertainment Europe-hoz közelálló forrásunk jelentette, hogy a támadás egy kicsit mélyebbre hatolt mint ami a Sony eddigi jelentéseiből kiderül. A nevét elhallgatni kívánó forrás szerint a PlayStation Network egy tartós Logic támadást szenvedett el ami magában foglalt egy Denial-of-Service támadást és ennek következtében megsérültek a szerverek. És ezen kívül még egy koncentrált támadást is szenvedtek a Sony szerverei, aminek következtében megsérültek az account-okat tároló szerverek, és ezen túlmenően még az Admin Dev accountok is.
Ennek eredményeképpen le kellett állítani a szervereket és a szolgáltatásokat, és csak a szerverek cseréjével és új Admin Dev accountokkal lehet megoldani a problémát.
A forrás állítása szerint a Japán szerverek a mai napon helyreállhatnak, míg az Európai és Amerikai szerverek a holnapi napon lesznek működőképesek."Forrás: [PSU.com]
Természetesen amit nyilvánosságra került az, hogy támadás érte a Sony-t ismételten az Anonymus csoport lett a "fő gyanúsított" az emberek szemében, de kiadtak egy közleményt mi szerint semmi közük nincs az egészhez:
"Azoknak aki úgy gondolják, hogy az Anonymus csoport áll a támadások hátterében kiadtunk egy hivatalos közleményt melyben cáfoljuk azt, hogy bármi közünk lenne az egészhez, de a csoport nem tartja kizártnak, hogy egy hasonló névtelen csoport követte el a támadást."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest