- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Google Pixel topik
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor 400 Pro - gép a képben
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
-
cinemazealot
addikt
Nem, a villanyautóknál nyilvánvalóan sokkal több mindenre lesz szükség. Csak rohadt kényelmes dolog nem gondolni arra, hogy ideje lenne radikális lépéseket tenni az ügy érdekében.
Ami most van az a struccpolitika vegyítve a Pató Pál uras attitűddel, amit a kényelmünk és az emberi méltóságunk fűt.
-
cinemazealot
addikt
Mondtam én olyat, hogy a fenti pitiáner probléma esetleges megoldása után elégedetten nyugdíjba vonulok? Vagy hogy rajtam kívül a másik ~7999999999 pitiáner humanoidnak nem szabad hasonlóan pitiáner problémákon gondolkoznia?
Egyébként nemcsak a fékpor lesz kevesebb, de a fékezést követő újra elindulás is kevesebb energia befektetését igényelheti majd (vagy bármi, amire fel tudjuk használni a fékezéskor "betakarított" mozgási energiát). Ha ez nem lenne igény, köthetnénk ellenállásokat is a fékezéshez használt generátorokra, mint amilyenek anno a szovjet metrókon voltak (és amitől olyan komfortosan meleg volt a metróban még télvíz idején is).
Csak ugye ki akar állandóan fűteni, ha lehet az elektromos energiát másra is használni...?
-
cinemazealot
addikt
Nézd, én a Föld emberi populációjának ~1/8000000000-ad részét képezem, ami szerintem kellően piti érték ahhoz, hogy ilyen piti dolgokon gondolkozzak.
Ugyanakkor kb. 2 milliárd belsőégésű motoros autó pöfékeli körbe a bolygónk légkörét, így ha egy ilyen piti problémát sikerül megoldanom (ami könnyen és olcsón kivitelezhető, és nem teszi próbára az ember híresen súlyos lustaságát), akkor szerintem az elég komoly (pozitív) hatással lehet a környezetünkre... és úgy globálisan a jövőnkre nézve. Személy szerint valahogy sokkal inkább agyalok ilyen és ehhez hasonló piti dolgokon, mint azon, hogy hol érdemes népirtásba kezdeni.
A túlfogyasztás napjáról is pont nemrég olvastam: itthon kb. egy hónapja értük el. Szóval megyek is, keresek egy kellően magas kilátót, ahonnan a mélybe vethetem magam.
#54 Donki Hóte
Így-Így!Az a fránya emberi kényelem és büszkeség. Mert milyen snassz már Zoomon klímakonferenciát tartani... megáll az ész.
Egyébként a téma érdeklődőinek: van Környezetvédelem topic. Ott is van, hogy egymás torkának esünk.
-
-
cinemazealot
addikt
Ja-ja, ezt már olvastam nemrég.
De akkor mixeljük a témaindító témát (autók) és a környezetvédelmet.
Egy ideje azon gondolkozom, hogy hogyan lehetne hatékonyan összegyűjteni a járművek (jellemzően szgk) fékezésekor fékbetétek által hővé és porrá dörzsölt mozgási energiát. Az aksi nehéz (ráadásul utastérben vagy tetőn tárolása körülményes, ezenkívül drága és önmagában is környezetszennyező), így a gyárilag nem hibrid (és nem is elektromos) autóhoz DIY (ki tudja hogyan) hozzábarkácsolt generátorral termelt energiát esetleg super kondenzátorba lehetne gyűjteni? Vagy egy abszolút súrlódásmentes lendkerékbe (ami szintén nagyon nehéz)? Hogy aztán a következő indulásra rásegítsen? Vagy hazavihessem és arról üzemeltethessek valamit?
-
-
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- alza vélemények - tapasztalatok
- Bestbuy játékok
- Suzuki topik
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- EAFC 25
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest