Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• persil

nagyúr

válasz Huma #89 üzenetére

Egyetértek, csak nem mertem ezt így leírni, eszem ágában sincs egy sereg 10 évessel szemben vitázni.

Oda akartam kilyukadni, hogy rohadtul nem kéne azokat a műfajokat is elkonzolosítani, amik mindig is ezerszer jobbak maradnak pc-n. Ettől én még nem fogok konzolt venni, csak legfeljebb nem játszok a Skyrim-mel és nem veszem meg a Bethesda következő konzolportját....

Nekem nem fáj, hogy kiadják 2 másik konzolra, de az vérlázító, hogy egy rpg-t kontrollerrel kell játszani, mert a fejlesztők szerint rohadtul menő, hogy nem voltak képesek 25 perc alatt beletenni egy normális pc-s menüt, meg egér kezelést.

• persil

nagyúr

További két problémám pedig, hogy:
    1. Hiába megy a játék 40-50 fps-el, mégis olyan, mintha lassú lenne.

Ugyan ez van például a Just Cause 2-nél, hogy 60 fps-nél teljesen folyamatos, de amint az alá csökken már teljesen olyan, mintha lassú lenne, iszonyat input lagról beszélek.
    Pedig egy "normális" pc-s játéknél 40-45 fps már tökéletesen folyamatos.
    (és nem, nem érdekel, hogy mit mond a CS-s vérpisti, aki nem tud eltalálni egy embert, ha nem megy 200 fps-el a játék)

2. Az egér vertikális és horizontális gyorsulása kurvára nincs összhangban. Ez természetesen azért van, mert kontrollerrel cink fölfele, meg lefele nézni ugye... :D:D:D
    De én azért egérrel szeretem kiélvezni a free look-ot. Na most, vagy 50x horizontálissal játszok, és akkor a vertiális rendben, vagy a horizontális a normális, de a vertikális baszom lassú és képtelenség egy egérmozdulattal felnézni bárhova is.

Egyszerűen nem bírom felfogni, hogy ezt hogy engedhetik meg maguknak. Semmi munkába nem került volna a megjelenés előtt 2 héttel ezt a pár dolgot megcsinálni külön konzolra és külön pc-re.
    Az a durva, hogy ezekkel a szarságokkal utáltatják meg a konzolt az emberekkel, pedig nem vagyok egy anti-fan, de az ilyenektől tényleg felfordul a gyomrom.

Még szerencse, hogy nem csak checkpointoknál lehet menteni, meg van benne quicksave.... Mondjuk már a Rage-nél is csodálkoztam, hogy ezeket beletették.

• persil

nagyúr

"A konzolos vacak menürendszer számomra megszokhatatlan...
    ezt kár volt igy megalkotni...

és valahogy az egész túl könnyű még a legnehezebb fokozatban is...lehet csak én vok így vele?
    jópár apró és bosszantó hiba, ami valszínü javításra kerül hamar.

összhatásban nem ér fel az oblivionhoz, pláne a morrowindhez, hiába tették be a zenéjét...nem odaillő."

Ugyaz ezt írtam én is, de engem mindenki lehurrogott :D Pedig ezek száraz tények.
    Mellesleg nem azt mondtam, hogy az egeret nem lehet állítani, nyílván van a menüben mouse sensitivity, viszont maga az egér gyorsasága/érzékenysége így egyben - hiába állítom át - szar, mert kontrollerre van szabva az egész játék.

A menü felháborító. Nekem pc-s játékosként 10 percig kell nyomnom a jobbra gombot, mire egyik skilltől eljutok a másikig, holott ugyanez egy átgondolt PC-re szabott menüben egy darab egérkattintásba kerülne.
    Egyszerűen vérlázító, tekintve, hogy mondjuk megírni egy komplett játékot - csak mondok egy hülyeséget - 5 év, és utána rátenni egy menüt/UI-t 2 nap... Szóval semmi, nulla munkába nem kerülne, hogy készítsenek saját menüt a konzolosoknak kontrollerhez, és saját interface-t/menüt a pc-seknek. Ez arról szól, hogy tessék ebben is kontrollert használni, meg amúgy is vegyél pc-t, mert már csak konzolra fejlesztük, ha meg nem tetszik, akkor olvass könyvet. Hát köszönöm...

Arról nem beszélve, hogy felőlem fejre állhat az egész konzolos társadalom, de rpg, fps és stratégia NEM konzolra való. Ennyi. Ugyanígy verekedős, autós, sportjátékok is mindig jobbak maradnak konzolon. Ezen össze sem kell veszni, ez így van.
    (a flamer-ek kedvéért leírom, hogy természetesen van rengeteg, esetenként kiemelkedően jó kivétel is)

A grafikát pedig értelmetlen 2011-ben bármi máshoz hasonlítani, mert bár szépnek szép, de nagyon sok más, komolyabb játéktól fényévekre van.(legyen az Witcher 2, ami ráadásul jóval korábban jelent meg.) Az meg, hogy "grafikában év játéka" egyenesen hülyeség.

Aki nem értette a hozzászólásom, vagy annak mondanivalóját, kérem ne is válaszoljon, mert semmi kedvem vitatkozni.

• persil

nagyúr

Nekem az első benyomás az volt, hogy hurrá még egy 10 forintos konzolátírat... És ez már rögtön a főmenüben.

Menükben az egér használat teljesen felejtős, nekem már önmagában ez minusz 20 pont, szóval max 80 lehetNE, ha nem lenne sz?r az egér érzékenysége/gyorsulása, amit állítani sem lehet és a teljesen használhatatlan UI.
    Gondolok itt most a térképnek csúfolt részre, vagy pl az "inventory"-ra nevezett listára, meg a skill táblára....
    RPG, amiben controller nélkül negyedóráig tart megnézni, hogy mire hány skill pontod van... hurrá!:D

A grafika meg... nem rossz, de a bejelentések, képek és videók után nem ezt vártam. A Witcher 2 mérföldekkel szebb játék. És nem, nem legalacsonyabb felbontáson játszom vele. Ultra-n 30-40 fps, high-on meg stabil 60. Egyszerűen helyenként írtózat kellemes, hangulatos, de amúgy semmi különleges, nem sokkal szebb, mint az Oblivion/Fallout 3. Eleve nem tudom, hogy ha ennyi ideig készítették, ekkora hype-al jött a játék, akkor miért nem kapott saját motort...

Szóval én csalódtam, méghozzá a leginkább azért, mert a játék maga tetszene, én is vártam rá, a korábbi részeket is szerettem, de ez a rengeteg apró dolog, illetve a penetráns konzol szag, ami árad a játékból, teljesen elveszi a kedvem.

Szóval egyelőre messze magasan marad az utóbbi idők legjobb rpg-je a Witcher 2.
    (persze csak, ha a régi nagyokat nem számoljuk, azoknál úgysem lesz soha)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés