Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ZooLee

senior tag

válasz Einstvan #37 üzenetére

A hangvezérlés, siri elött sem volt közkedvelt mobilokban. Aki erre nem emléxik vissza, az idióta.

Csak az összes Nokia S60-as készülékben. Aki erre nem emléxik vissza, az idióta. Azok mondjuk eléggé elterjedtek voltak, sőt még most is azok, bár az az új készülékek kihozatalan konvergál a nullához.

A telefon majdnem összes funkcióját lehetett vezérelni, tárcsázni, stb. Mondjuk azt az összetett értelmezést-keresést-választ azt nem tudta. De pont hangvezérlést azt igen.

(#10) catroot Ez varázslás, csak tájszólással. ;]

- Hello Gázsi, what can I help you?
    - Jájj tezsvírem, há' vásároljá má' nekem jegyeket a Csáknorisz filmre!
    - Sorry, I can't help you regarding magic.
    - Vásároljá g.ci, ne várázsojjá' hállod-e! Vegyé' bázzeg!

Na, ha ezt megérti, akkor tényleg elértek valamit. Innováció a javából :)
    ;]

• ZooLee

senior tag

válasz fatallerror #31 üzenetére

néhány millió emberről van szó csak

Hát, sajnos nem igazán néhány millió emberről van szó, mert a háttéradatbázisai, amiben keres (lásd pl. a cikkben lévő jegyfoglalás) leginkább csak és kizárólag az USA-ra vonatkoznak. Azok, amikkel eddig reklámozták (sporthírek, stb.) azok is csak oda tartoznak. Szóval ebből a szempontból nagyon hiányos a tartalma.

Másrészről viszont maga a teljes hangvezérlés viszont tényleg nagyon jó tud lenni. Én pl. reggel és délután az autóban szoktam rendezgetni az aznapi, másnapi programomat. Itt nagyon jó tudna lenni, ha tényleg tudná értelmezni a nemzeti nyelveket (ami nem lehetetlen lásd Google, vagy Dragon Search) de sajnos az Apple sokszor még mindig a "van Amerika és még egyéb más" mentalitásban él.

Én nem érzem hülyének magam attól, hogy egy géphez beszélek, ha az végre tudja hajtani azt, amit kérek. (Na jó, attól kicsit igen, hogy angolul kell ezt tennem.) És a Siri meg tudja csinálni. Nekem nagyon jó lenne, ha a Siri szolgáltatásköre bővülne (és itt nem a sporthírekre gondolok, hanem a nyelvértésre, és egyéb vezérlési funkciók meglétére), biztos, hogy rendszeresen, sokat használnám.

Új hozzászólás Aktív témák