Új hozzászólás Aktív témák
-
ribarszki
őstag
Az új 6.1 frissítés után másnak is kiégeti a piros szín a szemét? Kezdőképernyőn a piros ikonok olyam szinten vannak túlhúzva. De állítani sem tudok rajta.
-
ribarszki
őstag
Jelentem, az Aliexpresses Hydrogel fólia (900Ft) 1 hónapja betonstabilas tartja magát a belső kijelzőn! (Este raktam fel, s egész éjszaka nyitva hagytam, nem tudom jelent-e valami pluszt)
-
ribarszki
őstag
A Samsung ügyfélszolgálat szerint eltávolítható a belső fólia (Fold3) garanciavesztés nélkül. Az Oktogonnál viszont finoman szólva sincsenek a helyzet magaslatán..
-
ribarszki
őstag
Felhívtam az oktogont, miután 2 hónappal a belső fóli csere után a mostani is feljött. Azt momdták, 18.000Ft a csere, csak 1x van ingyenes csere, hiába garanciális a készülék. Ha leszedem a belső fóliát, ugrik a garancia. Hát a jókur.aanyjukat.. Fizessem azért, hogy megmaradjon a a garancia. Ha ez a fólia szükséges a garanciához, akkor csinálják meg olyanra, hogy ne váljon fel. Ha feljön, akkor cserélje ki gariban. De ilyet, hogy vagy fizetek, vagy elvész a garancia, a világon nincs...
-
ribarszki
őstag
Sziasztok.. kijelző kérdés..
2 hónapja garanciában cseréltek kijelzőt a telefonomon, mert feljött a fólia, s a zsanér sem volt egyenes. Most középen megint teljesen feljött a belső fólia. Nap 3-4 alaklommal nyitom ki, tokban tartom, irodában dolgozom.
Most hagyjam a fenébe és szedjem le a fóliát, vagy megint vigyem be, s nélkülözzem 1 hétig?
Egészen elkeserítő... Az első fólia 1 évet bírt, a második 2 hónapot. -
ribarszki
őstag
Nekem már a F3 belső kijelzője is mérföldekkel szebb volt mint a i13pro kijelzője..
Most akartam váltani i14pro-ra, de annyira megszerettem az F3-at, hogy ez marad. Csak a külső kijelzőt használva valóban kompromisszumos, de kinyitva... ahhh mindenért kárpótol, hogy ekkora felületen tudok dolgozni. -
ribarszki
őstag
válasz
Snoop27 #1432 üzenetére
Samsung Note8-ról váltottam a nyáron. Ősszel szerettem volna iPhone 14pro-t venni, de a Samsung kuponozással 270k-ért meg tudtam venni a Fold3-at. Gondoltam kipróbálom, majd ősszel eladom és veszek i14pro-t. Nehezen indult a kapcsolatunk, mert nagyon furcsa volt a Note8 után. Nem lehet normálisan zsebbe rakni, vastag, nagy... szóval igazán kompormisszumos telefon. Utána teltek a hetek, megszoktam, hogy a kezemben viszem, tokban!!, és feltűnt, hogy milyen sokat használom kinyitva. És itt a lényeg, hogy kinyitva viszont.. áhhhh minden mást überel. Szóval a kinyitva való olvasás, filmnézés, tartalomfogyasztás, munka, email, netezés sokkal-sokkal többet ad mint amennyi kompromisszumot kíván a mérete miatt.
Annyira megszerettem, hogy eszem ágába sincs eladni. Pedig már lemondtam az android vonalról, de a Fold3 miatt maradok. De kell neki egy kis időt hagyni, és nagyon megszereted majd.Nálam az üzemidő teljesen rendben van. Csak 85%-ig töltöm, nyüstölöm is rendesen, de simán kibír egy napot.
Illetve a kamera is teljesen rendben van. Kevesebb fénynél biztosan van jobb kamerás telefon, de normál körülmények között nálam ez is csúcs.
Amúgy ebben a vaktesztben a Fold3, S21Ultra és az iPhone 12 Pro Max kamera összehasonlítás szerepel. Gyakorlatilag a Fold3, S21Ultra fej fej mellett első.. -
ribarszki
őstag
Én is leszedtem az új FW-t de még nem raktam fel. Nem lassít? Nem ront az akkun? Mehet nyugodtan?
-
ribarszki
őstag
Egyébként a Fold3 kamerája annyira le volt húzva, hogy félve vettem kézbe. Én nagyon kellemesen csalódtam. Lehet volt FW frissítés, de nekem nagyon rendben van. Samu Note8 után ég és főld. De feleségem S22 telefonja sem csinál jobb képeket. Amúgy volt egy független flnémet fotóösszehasonlító teszt. Iphone12pro, Samu S22ultra, fold3. Első lett 1 pont előnnyel az s22 ultra, masodik a fold3, lemaradva 12pro. Egymás mellett a képernyőn volt a 3 fotó, ugyan azon témáról. Így ment a pontozás.
Szerintem nagyon rendben van a fold3 kamerája.. -
-
ribarszki
őstag
válasz
vinczetibor #1135 üzenetére
Micsit billeg, ha a jobb oldalát lenyomom. De csak pocit. Inkább este csinálok egy rövid videot youtube-ra. Ott megmutatom a billegést, kinyitást, illetve a gesztusvezérlést. Belinkelem este.
-
ribarszki
őstag
Szívesen a hosszú beszámolót..
Parancsolj itt a link. De ne jöjjenek az okosok, hogy reflinkelek, meg ezzel magamnak csinálok hasznot, stb..
Van tollas verzió is. -
ribarszki
őstag
Kedves Tagok!
Ha megengedtek egy hosszabb beszámolót a tok keresési kálváriámról.
Én minden telefonomra tokot teszek, tehát kérdés sem volt, hogy itt is tokot kell keresnem. Csak Spigen tokjaim voltak, így ok, semmi gond irány a Spigen oldalra, rendeljünk tokot.
Nos itt jöttek a problémák. Leírom miért estek ki a versenyzők:Gyári Samsung flip tok: Nagyon tetszett, amíg rá nem jöttem, hogy a külső kijelzőre nem pattan rá a tok, csak ráhajlik letettem róla Ha leejtem, nincs ami védje a külső kijelzőt.
Spigen Tough Armor: A beszámolók és képek szerint hatalmas. Indokolatlanul megvastagítja a telefont, káva nagyon kiemelkedik, nehéz a gesztusvezérlés. Valamint a zsanérvédő hajlamos lehúzni az előlapi tokot, ha kicsit megakad ez a zsanérvédő anyag a hátlap alatt.
Spigen Slim Armor Pro: Nagyon drága. 35.-40.000Ft körül jön ki szállítással. De ennél sokkal nagyobb gond, hogy a tulajok igen jelentős százalékánál szétkarcolta a zsanért, kávát, szélsősége esetben a kijelzőt!! Ugyanis a zsanérvédőt két kis felcsavart rugó feszíti vissza a zsanérra, becsukott állapotban. Csak a rugó fémszálai nagyon könnyen kibújnak a kis borításuk alul, s minden becsukásnál, kinyitásnál méretes barázdát reszel a telefon fém részébe. Tele a net elég elkeserítő képekkel..
Spigen Thin Fit: Vásárláskor emellett döntöttem. Nem rossz tok, de nem védi a zsanért. Ez zavart benne. Azért egy biztonságérzetet ad, de érezhetően nem ad 100%-os védelmet..
Akkor mi legyen? Elkezdetem keresni. UAG tok, Samsung tok.. mindegyiknek van valami problémája.. Ok, nézzünk szét az Aliexpressen. Ismerem a kínai tokokat, bőven hagynak kívánnivalót maguk után, de azt is írhatnám, hogy 90%-ban bóvli vackok..
Viszont egy Fold 3 tokon megakadt a szemem. Meglehetősen sok értékelés, 4.8-as átlag, 8.000Ft, és zsanérvédelem. Na jó, hogy működik?
A képeken tipikus túlszaturált, villámokkal meg mindennel díszített kép nem túl bizalomgerjesztő...
A zsanérvédő elvileg nagyon ötletesen, mágnessel marad a helyén.Ha kinyitod, akkor külső kijelző alsó-felső káváján elcsúszik, ha becsukod, akkor a mágnesek visszapattintják a helyére. Hmm.. ez jól hangzik. Nincs rugó, nincs ami karcoljon, nincs hátlap mögött csúszó anyag, elvileg nagyon egyszerű de nagyszerű megoldás. Na jó, rendeljük be.. 1,5 hét várakozás.. Majd jön email a Transoflextől, hogy futár hozza a csomagot... Ohh.Aliexpress Magnetic Hinge Funda tok:
Carbon mintás, nagyon merev dobozban érkezett, szivacsokkal, puha fóliával kibélelve. A tok anyagminősége kiváló. Nagyon jó tapintású, minőségi műanyag. Mint bármelyik Spigen tok. Belül egy kis textil/gumis bélés is van a telefon hátuljának. Egyáltalán nem vastag, a mágnes erősnek tűnik. Ragasztócsíkkal rögzíteni csak a külső kijelző bal oldali kávéhoz kell. Ok, rakjuk fel.
A tok század milliméterre pontosan illeszkedik. Nagyon pontosan pattan fel, nem lötyög, de azt sem érzed, hogy eltöröd amikor leszeded. Ez a méret így tökéletes. A telefon alig lesz vastagabb. Legalábbis a Spigen ThinFit tokhoz képest semennyire. Működik a gesztusvezérlés, pont ugyan úgy mint a ThinFit esetében. Edge panel is simán kihúzható. A kamera síkot nagyon szépen védi. Nagyon-nagyon minőségi összhatás kelt. A mágneses zsanérvédő pedig úgy működik ahogy kitalálták. Elképesztően egyszerű, miért nem jutott ez a Spigennek eszébe? Nagyon jól tartja a helyén a zsanérvédőt. Kinyitva elengedi a mágnest és elcsúszik telefon alatt, becsukva visszahúzza a mágnes. Miden kivágás, hangszóró, mikrofon lyuk a helyén.
(A tok hátulján van egy kihajtható kitámasztó. Így teljesen kinyitva is megáll a telefon. Azért nem ez a legmasszívabb része a telefonnak, de alkalmanként kiválóan használható.)Lehetséges hibák: Nem tudom, hogy a mágnes mennyire zavar be e telefon, kijelző működésének. Elvileg nem kéne, hiszen vannak mágneses tokok, mágneses autótartó. Remélem ebből nem lesz gond.
Illetve ami a toknál később gond lehet. (De az idő dönti el) A zsanérvédő műbőr szerű anyaggal van összekötve a hátlaphoz. Erősnek, minőséginek tűnik, de ha it elenged a ragasztás, vagy az anyag, akkor a zsénvédőt is elveszítjük. Remélem ezzel a részével nem lesz gond.
Illetve az ujjlenyomat olvasóhoz és a kikapcsoló gomb megnyomásához kicsit jobban oda kell nyomni az ujjamat mint eddig. De ez csak kukacoskodás.Szóval fiúk, lányok számomra ez A TOK! Ha a Spigen gyártja, akkor mondanám, hogy na ugye a Spigen minőség. De ez egy nagyon-nagyon jó minőségű kínai tok.
Annyira egyben van, annyira jó tapintású műanyag, annyira kompakt és szilárd az egész, hogy már csak a Samsung feliratot hiányolom róla, mert simán lehetne gyári tok. Arról nem is beszélve, hogy olyan biztonságérzetet ad, hogy nem kell azon izgulnom, hogy mikor ejtem el és töröm szét. Ez a kínai tok igazán nagy meglepetés volt, vagy inkább pozitív csalódás. Magasan 10/10!Én Aliexpressen a CloudCoding Store által árult tokot vettem. Nem teszem linket, véletlenül se higgye valaki, hogy reflink. Egyszerűen csak segíteni akartam a tokválasztásban.
Képek:
Spigen ThinFit itt még a telefonon, az új tok mellette még üresen. Egyforma vastagság.
Telefonon: -
ribarszki
őstag
Nálam amúgy továbbra is parádés az akkuidő. Beállítottam az akkuvédelmet, így csak 85%-ig töltöm.
Reggel 8-kor vettem le a töltőről 85%-kal, 2 óra SOT van benne, és még 48% hátra van este fél10-kor. Nevetve végigbírja a napot. Amúgy pedig 2 óra SOT.. 2 órát bámultam ma a kijelzőt. Azért ijesztő belegondolni.. -
ribarszki
őstag
válasz
Gubu0101 #1076 üzenetére
Azzal a tokkal nagyon vigyázz! Könyvtárnyi beszámoló van a neten, hogy a kis rugó megadja magát, kihajlik és jobb esetben csak a telefon fém zsanérját karcolja szét teljesen. Árkot vés bele, rosszabb esetben a külső kijelző üvegét karcolja szét. Én emiatt nem mertem megrendelni..
-
ribarszki
őstag
válasz
gilfoyle #1055 üzenetére
Az nagyon jó ár! Jobb mint a hardveraprós árak! Azért is írtam, hogy ne a MM-os, meg szürkeimportos gsm boltokat nézze. De akkor a Samsung oldaláról még mindig nagyon megéri megrendelni, hiszen bőven alatta van a piaci árnak. Köszi, hogy írtad! Illetve a kolléga köszi, gondolom
-
ribarszki
őstag
válasz
zsamiatt #1053 üzenetére
Hardverapron a bontatlan, Samsungtól vásárolt Fold3-ak 370k körül mennek. Múl héten egy kupahalmozásos rendszerhiba miatt 270k-ért lehetett megvásárolni a Fold3-at a Samsung magyar oldalán. Ezért látsz ott ennyi bontatlan Foldot, 24hó garival. Többen eladásra vették úgy látom..
-
ribarszki
őstag
Igen, így nálad azért mások a felhasználási szokások. Így biztosan jobban merül, de így is bírnia kell. Mondjuk a 3-3.5 óra SOT csak a nagy kijelzőn, 5G mellett, magas fényerőn már lehet a határon van..
De pl. az is érdekes, hogy amikor nagy kijelzőn nézek YouTube videót, alig merül.. Az hittem peregni fognak a százalékok, de nagyon kevés ment le. Igaz wifiról ment, és a fényerő a fele alatt volt, de akkor is.. Nekem teljesen pozitív meglepetés, pláne a Samu Note8 után. -
ribarszki
őstag
Már annyi, hogy ezek a számok nálam wifi kapcsolat mellett értendő. 4G-n jobban szívja az akksit. 5G-n pedig a leginkább. Érdemes átállítani 4G-re a kapcsolatot. Sötét témákat használni ahol csak tudsz, s jópár alkalmazás háttérben való akksi használatát korlátozni. Ha csak rápillantasz a messengerre, fórumra, face-re, akkor a külső kijelölt használni.
De ilyen felhasználás mellett nagyon meglepődnék ha 16.00-ra 50% alá menne a töltöttség..
-
ribarszki
őstag
Még annyi, hogy ma nem volt sok időm nyomkodni. Így inkább csak ránéztem a prohardver fórumra, Messenger, Facebook. Volt 6-7 telefonálásom, meg délután netezgettem kicsit kinyitva.
Reggel 8kor vettem le 100%-kal a töltőről, most este 20.38-kor 78%-on van az akksi. Merült 22%-ot.. -
ribarszki
őstag
válasz
gilfoyle #1042 üzenetére
Csatlakozom. Tegnap volt a 2. teljes feltöltésem csak, és teljesen vegyes használatbam 5.5 óra SOT-or hozott, és 41órát bírt. Igaz ez 100-ról 0 %-ra.
Volt bőven telefonálás, teljes képernyős youtube, sok mail messenger.
Persze felhasználó függő, de nálam is bőven 1 napos telefon.
A sötét módot, alacsonyabb fényerőt meghálálja! -
ribarszki
őstag
válasz
Grenczii #1013 üzenetére
A Raben a legrosszabb futárcég akivel valaha találkoztam. Náluk a kiszállítási dátum, csak a egy körülelüli viszonyítás, de lehet hétfőtől péntekig bármelyik nap. Jah... azt nem is tudod, hogy aznap csomagot kapsz, vagy hány órakor.
De a legszebb történetem velük:
Side by side Samsung hűtőt vettünk, nem hozták akkor amikor ígérték. Majd 2 nap múlva, reggel 7.40-kor!!! (elmentem már dolgozni) hív egy lengyel!!! telefonszám. Nem vettem fel. Újra hív a lengyel szám. Na jó... felveszem.
Azt mondja: - hallóóóó Hoztam egy jó nagy hűtőt, hova tehetem?
Mondom: - tessék??? És erről miért nem szóltak előre? Vagy miért nem hívott fél órával hamarabb, hogy lassan odaér?Szomszédnak kellett szólni, hogy engedje be, segítsen lerakni a hűtőt, stb... Nem normálisak...
De neked a Sprinter futárcég fogja hozni
-
ribarszki
őstag
válasz
surgery #1008 üzenetére
Tény, hogy lehetne combosabb az akksi, de...
Egyrészt az akksinak be kell állnia. 5-6 ciklus kell neki
Használj sötét témát minde hol. Fb, messenger, gyári appok..
Alkalmazásoknál tedd az appok legnagyobb részét akkumulátorban korlátozottá.
Fényerő fele alatt legyen.
Így vegyesben 5-6 óra SOT nem okoz gondot. Ekkora batártól, ekkora kijelzőtől ez nem rossz... -
ribarszki
őstag
Köszönöm!
Azt a tolltartót le lehet szedni?Azért nem.rendeltem azt, mert olyan hatalmasnak tűnt a tollal együtt, de így mas.
Aki zavar, hogy a Spigen nem védi a zsanér részt, csak az elő és hátlapot. A zsanér birítása, ami fényes és Samsung felirat van az védtelen marad. Az fém igaz?
Ennyiből jobb a gyári Samu, hogy az a zsanért is védi.
Nem túl bumszli ez a gyári tok? -
ribarszki
őstag
Kedves Tagok! Egyike lettem a sok új Fold3 tulajnak. Holnap érkezik 🙂 275k-ért nem tudtam otthagyni...
3 gyors kérdésem lenne.
1, A belső kijelzőre szabad valamilyen extra fóliát tenni? Van bármi értelme?Külső kijelzőre van ajánlott üveg? Vagy méretre vágott hidrogél fólia inkább? (MM-os hidrogél alatt 2 helyen is betört a Samu Note8 kijelzője...)
3, Milyen tokot javasoltok? A saját jó tapasztaltaim miatt rendeltem egy Spigen Thin Fit tokot, de ha van ajánlottabb, vissza tudo küldeni.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen egeret válasszak?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged